![]() |
#481 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Güzelleme
Yaprak dalında güzel Dal çiçekte Ciçek umutta Umut baharda güzel Sevda yürekte güzel Yürek dostlukta Dostluk barışta Barış yarışta güzel Özlem yağmurda güzel Yağmur baharda Bahar dağlarda Dağlar seyranda güzel Nuri CAN
![]() |
#482 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bir gülümseme; sevginin ve insan olmanın anahtarıdır.
Bir gülümseme; iç dünyamızın güzelliklerini, dışa yansıtır. Bir gülümseme; bir külfeti yoktur, fakat çok şey kazandırır. Bir gülümseme; evde saadet, iş yerinde muvaffakiyettir. Bir gülümseme; başkalarına ikramda bulunmak demektir. Bir gülümseme; vereni fakirleştirmeden, alanı zenginleştirir. Bir gülümseme; bir an sürer, bazan ise ebediyen yaşar. Bir gülümseme; yorgun olan insanı dinlendirir. Bir gülümseme; ümitsiz olana neşe ve hayat bahşeder. Bir gülümseme; karanlık bir çehreyi aydınlatabilir. Bir gülümseme; satın alınmaz, rica ile elde edilemez. Bir gülümseme; ödünç verilmez, çalmak da mümkün değildir. Bir gülümseme; kendiliğinden verilmedikçe, işe yaramaz. Bir gülümseme; ona ihtiyacı olanlara ilâç gibi gelir. Bir gülümseme; sevgi köprülerini sağlamlaştırır. Bir gülümseme; bazan bir hayat kurtarır. Bir gülümseme; bazan bir savaşı da önler. Bir gülümseme; bazan gülümseyemeyeni gülümsetir. Bir gülümseme; sadaka yerine geçer, sevap kazandırır. Bir gülümsemeyi, gülümsemeye ihtiyacı olana bol bol verin! Bir gülümsemeye, gülümseyemeyenlerin, ihtiyacı olduğunu unutmayın! Bir gülümseme için hiç kimse, ona ihtiyaç duymadan yaşayacak kadar zengin ve kuvvetli değildir. Sürekli gülümsemek ve gülümsemelerle karşılanmak dileğilye... Alintidir;
![]() |
#483 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() onlarda sevdim seni
Gecenin daldığı bu saatte ben sensizliğe isyan edercesineaydınlığı bekliyorum Sensizdoğan güneşi değil senin gözlerindeki ışığı istiyorum Eğer birgün ölürsem bu odamın 4 duvarın bir köşesinde mezarıma gelip beni sevdiğini söylemeni istiyorum Aşkınla eritp tükettiğin bu bedeni yüreğime dönüp bende seni seviyorum demeni bekledim Peşimden ardına bakmadan gelmeni bekledim Aşkı tattığım o ela gözlerini onları bekledim onlarda sevdim seni onlarda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() BÖYLE SEVDİM İŞTE
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin. Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle... Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. Seni severken yorulmadım. çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin. Sevdim işte ötesi yok... |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar EyüphanAydın'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#485 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Benim de bir zamanlar sevdiğim vardı
Beyaz dantel yakalı liseli bir kız. Bağlarda, bahçelerde, yaylalarda yeşeren Al karanfiller gibiydi aşkımız... Gülünce içimde rengârenk güzel, Güller açılırdı iri. Hani bilirsiniz ya yıldızsız siyah Geceler gibiydi gözleri. Bir mermer çeşmeden akan su gibi, Geçip gidiyordu günlerimiz. Biz bize yaşıyorduk kendi kaderimizi Bütün yaratıklardan habersiz. Ve yuvada bekleşen sabırsız, küçük Serçeler gibiydik ikimiz. Gözleri konuşurdu susunca, mahzun: 'Seni seviyorum' derdi. Sevdadan, gurbetten, hasretten yana Sıcak türküler söylerdi... Üstelik bir ceylan gibi sebepsiz Ürkek halleri vardı. Ayrılık deyince oturup sessiz Çocuklar gibi ağlardı. Bilmiyorum şimdi kaç yıl, kaç mevsim İçli mektuplar yazdık. Bazen yan yana yürür, beraber otururduk Ama konuşamazdık. Ben görmedim şimdi öyle diyorlar Büyümüş artık liseli kız, gelin olmuş... Unuttum her şeyi diyormuş Ve her gece rüyâsını nur topu kadar güzel Sarışın çocukları süslüyormuş. Görsem çocuklarını şimdi diyorum Bakamam yüzlerine çaresiz Bana bakar çocuklar sessiz. Çocukları gözlerinden tanırım Biliyorum, hiç birşey bilmezler ama Bakamam, utanırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() BIRAKMA BENİ...
Günlerdir ağladım yokluğunda Bekledim bana geleceğin o günü Senden uzak olsamda aldırmadım Hep umutluydum, beklemeye yeminliydim Düşünmedim sensizliği, yapamazdım zaten... Sensiz asla olamazdım Bir eksiklik vardı İçimde, gittiğinden beri Dönseydin bitecekti, ya dönmeseydin... İşte o zaman da ben bitecektim. Eğer sen olmayacaksan bu dünyada Bende olmayacam... İstesem bile bunu yapamayacam Sensiz asla olamayacam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Can Yar
gecenin sessizliğinde sen,aklıma gelirsin. hiç aklımdan çıkmazsınki bunuda iyi bilirsin. karanlık gecelerim bembeyaz olur seninle. seni sevdiğimgibi,sen beni sevmesende.. gündüzleri,güneşim geceleri,ayımsın, uykularımı güzelleştiren en tatlı ,rüyamsın, gülüm sende benim,gibi ateşlerde yanasın. söyle gülüm felekten'mi,yoksa benden'mi yanasın. yüreğime ateş düştü gene bir sessiz gece yarısı, gözlerim buğulandı bu ses murat'ın ağlaması, kimseyi sevmedim gülüm ,seni sevdiğim kadar, murat'ın garip gözleri, her yerde ,seni arar.. yetmez'murat'a,bu'kadar,acı çektirdiğin. ne olur hadi gel bana,sarıl bana sevdiğim sen gelmezsen bu gidişle ölüme gideceğim. unutmaki can yarim bu can sensiz olamaz... |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar dark_yamtar58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#488 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() AŞK
Sen sabahlar ve şafaklar kadar güzelsin sen ülkemin yaz geceleri gibisin saadetten haber getiren atlı kapını çaldığında beni unutma ah! saklı gülüm sen hem zor hem güzelsin şiirlerimin ılıklığında açılmalısın sana burada veriyorum hayata ayrılan buseyi sen memleketim kadar güzelsin ve güzel kal N.Hikmet
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#489 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aşk Çocuğu
Pencerelerin kenarından Sarkmış tül perdeleri Pembe Evin Uçup uçup yüz sürüyorlar Karşı tepedeki manastırın selvilerine Rüzgârla eğilip doğruldukça Sardunyalar, biberiyeler, Hiç korkma Karada ölüm yok oğlum sana bugün Leylekler daldı birden göğün acentasına Gidip-gelme almak üzere Güneye hicret Sen de gel diyorlar kanatlarıyla, El sallıyorum ben de yattığım yerden Leyleklere Leylim-Leylim Diye diye Güneşle karışık bir esinti geçiyor şakağımdan Uzatıyorum elimi denizden yeni çıkmış senin serinliğine, Göğsümün, karnımın, kasıklarımın, bacaklarımın Tüyleri kamaşıyor sevinçten Uyanıyoruz sonra Dizine yatırıp beni çingene benlerimi sıkıyorsun Gümüşlü zurnası dikiliyor havaya çeribaşının Işıklar bir bahriye çiftetellisi çalıyor yüzümde Hay allah Yine tutuldum galiba Derken bir aşk çocuğu doğuyor Çırpınan denizin karnından Bu şiir Ağlarken gülüyor Ve ağlıyor gülerek Tuzlu damlalarıyla güneşin, Sözcükler yanıp yanıp sönerken Körpecik teninde Uzaylardan aparttığım yıldız bitleriyle. Can Yücel
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sweetgirl'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#490 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kömür
Yine bir kömür kütürdedi sobada kayıp bir madencinin kalbi rastgeldi atıverdi sıcak odada Sunay Akın
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sweetgirl'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |