Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Şortluya var, başörtülüye yok mu?' - Sayfa 5 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.07.2008, 15:38   #41
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 800 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu eski günler dediğiniz süre ne zamana dayanıyor acaba? eskiden tesettür diye birşey yoktu.şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor...
kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok...

Kuran-ı kerim de örtünme açıkça ayetlerde belirtilmiştir. Aile baskısına getirmeyin bence. Bu Allah korkusu... Çünkü Kuran da geçen bir ayete karşı gelmek Allah Teala'nın emir ve yasaklarına uymamaktır. Bunun için önce neyin ne olduğunu öğrenmek gerek. Ben müslümansam ve Allaha Kurana inanıyorsam işime geldiği gibi yorumlama hakkına sahip değilim. Örtünmek islamın açık emirlerindendir. Yapmayan kendisi bilir ve Allahın emrine karşı gelmiş olur. Örtünen kişi ise aile korkusundan değil Allah korkusundan yapar. Bunu sakın unutmayın...
Alt 18.07.2008, 15:39   #42
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 16:33

Tecrübe Puanı: 690 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
siz soruma cevap verin.her köşe başında bir camii olması mı gurur verici,okumuş insanlar yetiştirmek mi?
açık olanların içinde sünnisi de var,aleviside.peki bu zamana kadar alevilerin hakkı yenmemiş midir? son yıllarda alevilik tanınmaya başlamışdır.aleviler kimliklerini saklayarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir.çünkü en çok zulmü aleviler görmüşlerdir.diyorsunuz ki kız öğrenci kapalı diye hakkı yenmiş.alevi olan bir çok gençse katledilmiş,öldürülmüşlerdir.h angisi ezilmişlik?
kardeş bak sadece okumuş insan olmak yeterli değil yanında dinini bilen birisi olmanda önemli..senin dediğin gibi olsaydı amerika ve israile bak teknolojinin geldiği en son noktadalar ama amerika ırakta istailde filistinde insanları katlediyorlar okumuş luk bumu okumanın yanında insanın kendi dinini bilip gereklerinide yerine getirmesi lazım deilmi.bu arada her köşe başında cami var demişsin burası nufusunun büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülke normaldir.hatta sana birde örnek vereyim bugün cuma namazına gittim ve içerde yer olmadığı için yaklaşık 60 kişi dışarda namaz kıldık demekki her köşe başı yetersiz..
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 16:52   #43
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44

Tecrübe Puanı: 940 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Burası Türkiye henüz anlayamıyorlar kardeşim. Ben şimdi bişeyler yazıcam ama acayip tahrik oluyorlar neyse kalsın bu ülkeyi gerenler kim belli oluyor.
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 17:48   #44
CEYLAN-58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

CEYLAN-58 Şuan CEYLAN-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.01.2009 19:01

Tecrübe Puanı: 0 CEYLAN-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Neden bu konu bu kadar uzuyor ki hani türkiye laik bir ülkeydi her vatandaşın hak ve hürriyetleri vardı herkes özgürdü hani
CEYLAN-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 19:16   #45
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 09:50

Tecrübe Puanı: 678 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
bu eski günler dediğiniz süre ne zamana dayanıyor acaba? eskiden tesettür diye birşey yoktu.şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor...
kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok...
Sözünüze dikkat ederseniz iyi olur güzel kardeşim. Tabikide sadece Allahın emrine uymak başörtüsüyle olmuyor. Ama bu sözlerinizle Kurandaki başörtüsünü yok sayıyormuşsunuz gibime geliyor. Bu arada herkesede aile zoru ile kapanmış diyemezsiniz ne biliyorsun aile zoruyla kapandını. Başörtüsü Allahın emridir. Onu inkar edemezsiniz. Sözlerinize dikkat edin.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 19:23   #46
eyupk
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
ne alakası var provakasyonla,acaba şurda laf sahibi olan kaç kişi açıp Kuran okumuştur.örtün! bunun anlamı baş örtüsümüdür?
istediğiniz iddia da bulunabilirsiniz,o konuda bişey demem.çünkü insan ben alevi doğdum aleviyim,ya da ben sünni,hristiyan,ermeni doğdum öyleyim dememeli.önce bütün dinleri mezhepleri araştıracak,bilgi sahibi olacak,cahil kalmayacak,sonra da kendisine en yakın geleni tercih edecek.bu böyledir.beyin yıkamalarla olmaz bu iş.herkesin kendi iradesi,aklı fikri var.bunu başkasına kullandıramaz ve başkasının görüşlerine de saygılı olur. burda kendi fikirlerimizi söylüyoruz diye provakatör ilan edildik...
amacım ortalığı da germek değil.neden hemen bu şekilde algılıyorsunuz.ortamı germemek adına kendi düşüncelerimden ödün verip,aaaa çok haklısınız diye iki yüzlülük mü yapayım...

benim çevremde de kapalı arkadaşlarım var merak etmeyin.onlarında içini dışını biliyorum ben... küçücük çocuğu kapatıyorlar.o ne bilsin daha kapanmayı.böylelikle beyinleri yıkanıyor küçüklükten...
Neden alevi kardeşlerimiz işlerine gelen şeyleri inkar ediyorlar. Kurandaki başörtüsünü, 5 vakiti inkar edersiniz, ramazan orucunu inkar edersinz tutmazsınız. Peki sadece neden bunları siz söylüyorsunuz da şii ve sünni kardeşlerimiz söylemiyor. Bana cevap ver güzel kardeşim. Ben biliyorum neden olduğunu hemde çok iyi biliyorum. Birde sizden dinliyelim dedim. Bu arada birde Hz.Ali efendimizin resmini koyuyorsun o resmi değiştirin diyorum o sözlerle o resmi taşımanız size yakışmıyor. Neyse Allaha emanet olun.
Alt 18.07.2008, 19:25   #47
58memo
Usta Yiğido

58memo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58memo Şuan 58memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.01.2014 20:31

Tecrübe Puanı: 843 58memo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Böylesi kişilerin kafasını kıracan, En sinir olduğum şeylerden bırtanesi. Bunların amacı ne oluo simdi, kuran-kerımde başörtü takacaksin ve sayre şeyler yazıyosa olacakdır. kardeş buna antalya eğitim müdürlügü sınır koyamaz hakkı yoktur. Allahtan korksun, o müdürse ondan dahada bın kere mılyonlarca kere büyük vardır. Ama bunlarin imanından süphe edıyorum. allah akıl fikir versin.
Alt 18.07.2008, 19:50   #48
eyupk
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
madımak_58 kardeşim senin amacın bu sözlerle müslümanlar arasında fesat çıkartmak. Resmen fesat çıkartmak. Allahın ayetlerini inkar ediyorsun. Sen nasıl müslümansın. Ya sen tarihi okumamışsın ya da inkar ediyorsun doğru oku. Alevileri işte böyle kandırdılar. Hep yalan fesat karıştırdılar alevilerin içine bektaşi dedeleri malesef bunları yapan. Halende alevileri uyutuyorlar. Haşa kur'an değiştirildi diyorlar. Yüce Allah Kur'an'ı Keriminde şöyle buyurmuyor mu:

"Zikr'i (Kur'an'ı) biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız."
el-Hicr / 9

Ve başörtüsü ile ilgili ayeti kerimeyi sunmak iştiyorum

Mümin kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar;
namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere,
zinetlerini teshir etmesinler.
Baş örtülerini,
yakalarınızın üzerine (kadar) örtsünler.

[ Nur Suresi -31]

Artık bu ayetleride inkar ediyorsanız yazıklar olsun diyorum. Allaha emanet olun. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte.
Alt 18.07.2008, 20:33   #49
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 15:51

Tecrübe Puanı: 756 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
eyupk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
madımak_58 kardeşim senin amacın bu sözlerle müslümanlar arasında fesat çıkartmak. Resmen fesat çıkartmak. Allahın ayetlerini inkar ediyorsun. Sen nasıl müslümansın. Ya sen tarihi okumamışsın ya da inkar ediyorsun doğru oku. Alevileri işte böyle kandırdılar. Hep yalan fesat karıştırdılar alevilerin içine bektaşi dedeleri malesef bunları yapan. Halende alevileri uyutuyorlar. Haşa kur'an değiştirildi diyorlar. Yüce Allah Kur'an'ı Keriminde şöyle buyurmuyor mu:

"Zikr'i (Kur'an'ı) biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız."
el-Hicr / 9

Ve başörtüsü ile ilgili ayeti kerimeyi sunmak iştiyorum

Mümin kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar;
namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere,
zinetlerini teshir etmesinler.
Baş örtülerini,
yakalarınızın üzerine (kadar) örtsünler.

[ Nur Suresi -31]

Artık bu ayetleride inkar ediyorsanız yazıklar olsun diyorum. Allaha emanet olun. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte.
Herkes olaya kendi penceresinden bakıyor ve kendi düşüncesine göre yorumluyor,
Herkes bir şey söylüyor,yazıyor birde aşağıdaki yazıyı okumanızı isterim.

Kitabın adı : Evrensel Çağrı

KUR'AN MEÂLİ

Hazırlayan : Mustafa SAĞ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

(Yüksek İslam Enstitüsü Mezunu)

Bilimsel Araştırma Analisti

ISBN: 975-98565-1-4

Nisan 2006 İstanbul

Baskı Cilt: Özener Matbaası

Davutpaşa Cad. Kale İş Merkezi No: 201-204 Topkapı

Tel : 0212 481 97 88

Dağıtım-Pazarlama : Final Pazarlama

Göztepe Mah. Tarhan Sok No: 2 Mahmutbey-Bağcılar

İstanbul

Tel : 0212 445 80 00

Mustafa Sağ'ın Kitabının 372nci sayfasından aynen aktarıyorum:

Nur Suresi 30 ve 31nci Ayetler

30.'Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır. Elbette Allah yaptıklarından haberdardır.'

31.'Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları,babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. Bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar/ ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın-hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz.'

Mustafa Sağ'ın Bu ayetlerle ilgili olarak kitabının 373 ncü sayfasında yer alan açıklayıcı

417 no.lu dip notu da aynen şöyle:

' 24:31 Bu surenin 11nci ayetinde açıklanan, Peygamberimizin eşine iğrenç iftirayı yapan çetenin uzantılarının uydurdukları, çelişkili rivayetlerden hareketle, Kur'an öncesi cahiliye Arap toplumunun kadına bakış açısını, Kur'andaki örtünme ile ilgili ayetlere de yansıtmışlar ve o bakış açısı doğrultusunda ve erkekler lehine yorumlamışlardır. Kur'an'ın mantığı ve bu surenin bütünlüğü içinde baktığımızda, kadınlarla erkeklerin toplum yaşamında yan yana olmak zorunda olduklarını, böyle bir çalışma ortamında, birbirlerine karşı davranışlarında olsun, giyimlerinde olsun ölçülü olmaları, dostane olmaları, aşırıya kaçmamaları öğütleniyor.Zaten, aile ve akrabalar arasında bir kısıtlamanın olmayıp, özgürce hareket edebileceklerini aynı ayetin devamı açıklıyor.

Kaldıki Kur'an ayetinde 'baş örtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen, tüm Kur'an tefsirlerinde ve çevirilerinde Kur'an ayeti 'baş örtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen 'HIMAR' kelimesi 'baş örtmek' anlamına değil, sadece'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer herhangi bir şey örtülecek ise, o şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, baş örtüsü dendiği zaman da 'örtmek' 'hımar' kelimesinin yanına 'baş' 're's' kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' 'örtü' kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28/32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman,'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil,'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir.

Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bir bakışla değil de,birbirlerini taklit edip, 'Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek, 'felyedr****' fiillini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaReBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada ' Baş örtülerini . örtsünler' derken bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak.4/34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kur'an'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan baş örtüsü, Kur'an'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.'

+++++++++++++++++

AYETTE 'BAŞ' KELİMESİ GEÇMEDİĞİ BİR YANA, 'SAÇ' KELİMESİ HİÇ GEÇMEMEKTE, 'SAÇLARINIZI GÖSTERMEYİNİZ' DİYE BİR ANLATIM DA BULUNMAMAKTADIR.
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:06   #50
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 21:01

Tecrübe Puanı: 619 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

arkadaşlar anayasaya bağlımıyız??

bağlıyız demi.

ozaman ne diyor devlet dairelerinde başörtüsü yasak neden uyulmuyorda cıkıp cıkıp provakatörlük yapılıyor peki.

burdaki bazı arkadasları provakatörlükle suclamıslar ögrencinin annesinin yaptıgı provakatörlük olmuyor.

cami konusunada gelmiş konu bir arkadas bugün okadar doluyduki disarda kaldi insanlar diyor her köse basina bir cami yetmiyor demis

ne hikmetse bulundugum yer cami kaynıyor imamlar cemaat cekmek icin promosyon yapma pesinde camide cemaat yok orda varmış demek.

bırde 10 yasındaki cocugun kafasını kapatıyorlar denmiş ne 10 yaşı kardeşim 5-6 yaşlarındaki cocukların kafasını kapamıslar sen neden bahsediyorsun

ve ayrıca bunun kendi iradesi oldugunu savunmuslar 5 yasındaki cocugun iradesi.
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)