Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.02.2009, 19:31   #41
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1195 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Öğrencilerin CHP'ye 'burs öfkesi' dinmiyor

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ankara büyükşehir belediyesi de vermiyor artık burs.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Burs Haberi: (Kaynak: Zaman) Tarih: 09 Eylül 2008 21:12:35

Ankara Büyükşehir Belediyesince üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine verilen eğitim bursu için başvurular 22 Eylül Pazartesi başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ömer Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, internet üzerinden alınacak burs başvurusuyla 2008-2009 öğretim döneminde toplam 20 bin öğrenciye burs verileceğini bildirdi.

Başvuruların 22 Eylülden itibaren kabul edileceğini belirten Öksüz, ''7 bin 500 ilköğretim öğrencisine 20 YTL, 5 bin lise öğrencisine 25 YTL ve 7 bin 500 üniversite öğrencisine de 50 YTL aylık karşılıksız burs ödemesi yapılacak'' dedi.

Burs almaya hak kazanacak öğrencilerin, başvurulardaki beyanlara göre yapılacak puanlamayla belirleneceğini kaydeden Öksüz, Ankara'da okuyan veya ailesi Ankara'da ikamet edip de Ankara dışında eğitim gören öğrencilerin başvurabileceğini ifade etti.

Ömer Öksüz, başvuruların '' [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] '' adresinden yapılacağını belirtti...

Başka bir haber: 08 Kasım 2008 13:36:56

Ankara'da 20 bin öğrenci bu haberi bekliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli ailelerin ilköğretim, lise ve üniversitede okuyan çocuklarına verdiği “eğitime katkı payı yardımı”nı almaya hak kazanan öğrenciler, sonuçları pazartesi günü öğrenebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, eğitime katkı payı yardımını almaya hak kazananların belli olduğu belirtildi.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında 7 bin 500'ü ilköğretim, 5 bini lise ve 7 bin 500'ü üniversite öğrencisi olan toplam 20 bin öğrencinin bu yardımdan yararlanacağı belirtilerek, eğitim yardımı almaya hak kazananların bilgisayar ortamında yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendiği kaydedildi.

Eğitim yardımı almak için başvuran öğrenciler, sonuçları 10 Kasım 2008 Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi'nin “ [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ” internet adresinden TC kimlik numarası ile öğrenebilecek. Yardım almaya hak kazanan öğrencilerin istenen belgeleri en geç 5 Aralık 2008 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor.

(Ve orada belirlenen gençler KYK'dan burslarını alabiliyorlar)

İzmir BBB Piriştina Bursu haberi: (Kaynak: Milliyet) 23 Kasım 2008 22:17:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 30 bin üniversiteli öğrenciye vereceği aylık 100 YTL'lik bursa rekor sayıda başvuru yapıldı.

30 bin üniversiteli genci öğrenim dönemi boyunca her ay 100 YTL'lik burs ile desteklemeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim 2008 tarihinde start verdiği burs başvurularını 14 Kasım akşamı itibariyle sonlandırdı. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresinden elektronik ortamda gerçekleştirilen bu yılki başvurularda 57 bin 565 öğrenci yer aldı. Geçen yıl 20 bin üniversite öğrencisine burs desteği veren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl bu rakamı 30 bine çıkarıyor ..
(Bu bursu alan 3-4 arkadaşımda var ilk taksitleri yattı banka hesaplarına)

Gaziantep Belediyesi Bursu ile ilgili haber:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi her yıl, Antepli üniversite öğrencilerine yönelik burs hizmeti sağlamaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi her yıl, Antepli üniversite öğrencilerine yönelik burs hizmeti sağlamaktadır.

Aylık 75 Ytl (2007-2008 yılında) olan burs, 9 ay süreyie verilmektedir. Gaziantepli iseniz, derslerinizde başarılı ve maddi durumunuz iyi değilse bu bursu kaçırmamalısınız.

Daha detaylı bilgi bilgi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal hizmetler daire başkanlığına başvurabilirsiniz.
(2008-2009 öğretim yılı için 125 tl olan bursun ilk taksiti 5 Şubat itibari ile yattı.)

Başka bir örnekte Denizli Belediyesi Bursu ile ilgili: Denizli belediyesi, 2008-2009 öğretim yılında 1000 lise öğrencisine aylık 50 ytl , 1500 üniversite öğrencisine ise aylık 120'şer ytl den burs verecektir.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, lise ve dengi okulların başvuruları, 1-30 eylül tarihleri arasında, üniversite öğrencilerinin başvuruları ise 1-31 Ekim tarihleri arasında kabul edilecektir.
Burs hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresine bakabilirsiniz
(Bu belediyenin burs sonuçları da 14 Şubat günü açıklanacakmış.)

Eğer iller yetmez diyorsanız ilçelerden örnek vereyim Adana'nın Kozan ilçesi belediyesinin bursu Kasım sonu itibari ile gençlere ödenmeye başlandı... Ya da Beşiktaş Belediyesine yılın herhangi bir zamanı başvurabiliyor (Sitesinde form var) Kadıköy Belediyesinin aile danışma merkezi ile görüşüp burs alabiliyorsunuz.... Yanlış anlama olmasın diye hem CHP'li hem AKP'li belediyelerden örnekler verdim...

Yani CHP bursların kesilmesi için başvuruda bulmadı anayasa mahkemesine... Kayırmalar olmaması için KYK'nun denetiminde olması gerektiğini, kontrolünün KYK tarafından yapılması gerektiğini söyledi... Anayasa mahkemeside kabul etti... Şimdi bir belediye burs hakkı kazananları KYK'ya yolluyor (ki MEB'e bağlı) onlar kontrollerini yapıyor belediye ister kendisi ister KYK aracılığı ile bu bursları ödüyor... Kadıköy, Beşiktaş, İzmir belediyesi, Gazintep Belediyesinin burs paralarını yatırmaya başladığını biliyorum çünkü alan tanıdıklarım var... Denizli belediyesi yeni açıklayacak, Ankara belediyesi kimlerin kazandığını açıkladı paralar yatırılmaya başlandımı bilgim yok ancak KYK'dan alabilirler diye bir bilgi var internet sitelerinde haaa yatırılmadıysa da şaşmam zaten, bunun dışında tam rakamda verebilirim geçen yıl itibari ile 12 Büyük şehir belediyesi, 19 şehir belediyesi, 102'de ilçe belediyesi burs veriyormuş bu sene burs veren belediyelerin sayısı sene sonunda açıklanır görürüz burs vermekten vazgeçen belediyeler hangileri diye...
Anlıyacağınız İstanbul büyük şehir belediyesi burs vermiyor artık ve bu olayın arkasına saklanıyor... İsteyen nasıl çatır çatır veriyor... Hem de zamlı veriyor... İzmir belediyesi ilk taksiti yatırdı ve geçmişe dönük üç aylıklarını toptan yatırdı...

Hiç konuşmasın Kadir Topbaş bahane bulmasın... Bu kadar saydığım belediye yasalarımı çiğniyor yani??? Yasalara tek uyan belediye İBB'mi?

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.02.2009, 02:44   #42
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57

Tecrübe Puanı: 821 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Kuzenim İzmir Belediyesinden burs alıyor. Mal varlığını, devletten aldığı krediyi, anne-baba mesleğini yazsam burs alamayanlar isyan eder herhalde. (Tabi devletten kredi alamayanlar da...)

Ama CHP'li olmanın faydasını görüyor.

Her partide var ne yazıkki.

ADD burs yardımında bulunurdu sözde. Çok iyi hatırlıyorum, siyasi görüşü ... diye gerçekten ihtiyacı olup başvurana verilmezdi.
Adına layık bir davranış sergilerlerdi.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2009, 15:53   #43
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1292 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Bunu her parti yapıyor.
Kimse kimseyi kandırmasın!!
Hatta her kurum yapıyor!
Alt 14.02.2009, 16:07   #44
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1195 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
sonbahar5803 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kuzenim İzmir Belediyesinden burs alıyor. Mal varlığını, devletten aldığı krediyi, anne-baba mesleğini yazsam burs alamayanlar isyan eder herhalde. (Tabi devletten kredi alamayanlar da...)

Ama CHP'li olmanın faydasını görüyor.

Her partide var ne yazıkki.

ADD burs yardımında bulunurdu sözde. Çok iyi hatırlıyorum, siyasi görüşü ... diye gerçekten ihtiyacı olup başvurana verilmezdi.
Adına layık bir davranış sergilerlerdi.
Malvarlığını, devletten aldığı krediyi, ana baba mesleğini belediyeye bildirmediyse alır tabii...
Ben de kendimi anlatayım: Bülent Ecevit'in cenazesi için Ankara'ya gitmiş başsağlığı içinde CHP Genel Merkezine gitmiştim. Bir vekilimizle otururken İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geldi, hal hatırdan sonra bir isteğiniz var mı dedi kalktı, odadan çıkınca gidip bursa başvurduğumu söyledim TC kimlik numaramı istedi, 1 hafta sonra burs masasını ara dedi, 2 hafta sonra aradığımda TC kimlik numaramı verip (Ozaman CHP üyesiydim) "Bu çocuk partili diye vermeyin, özel araştırın kimse partili diye burs almasın, hakeden alsın" dediğini ve burs almamı engellediğini öğrendim...
ADD'nin burs meselesine gelince ihtiyacı olan ve siyasi görüşü aynı olanlara burs veriyorlar ki bundan doğal birşey yok...

Son olarakta zaten CHP'nin Anayasa mahkemesine başvuru nedeni bu... Belediyeler kafalarına göre vermesinler bursları Kredi Yurtlar Kurumu incelesin diyor... Her Belediye burslarını veriyor İstanbul Belediyesi kesiyor suçu CHP üzerine atıyor... Asıl olay bu... İstanbul Belediyesi çıksa açıkça dese ya "Kardeşim paraları yedik, maliyemiz sıfırı tüketti bu sene burs veremiyeceğiz" ne olur yani? Yalan söylüyorlar yok anayasa mahkemesiymiş yok şuymuş yok buymuş, Hüseyin Çelik bile dedi burslar kesilmedi, Anayasa Mahkemesi Kimsenin Kötülüğünü İstemez diye... Yalancılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2009, 16:21   #45
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Kredi ve burs verme yetkisi CHP ye verilse ne güzel olur. Hakkı hukuku adaleti gözeterek gerçek ihtiyac sahiplerine ulaştırır.
Alt 14.02.2009, 16:30   #46
Kibrisli
Usta Yiğido

Değil mi değil mi tıpkı DENİZ FENERİ derneği gibi... Bir laf vardır Küçük hırsızlar el feneri büyük hırsızlar Deniz Feneri ile çalar diye....

Saygılar...

Alt 14.02.2009, 16:33   #47
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Değil mi değil mi tıpkı DENİZ FENERİ derneği gibi... Bir laf vardır Küçük hırsızlar el feneri büyük hırsızlar Deniz Feneri ile çalar diye....

Saygılar...
Deniz Feneri Sivastaki ilk programını alevilerin yaşadıgı bir köyde yapmıştır.
Alt 14.02.2009, 16:40   #48
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58

Tecrübe Puanı: 1053 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

konu burs deniz feneri ile ne alakası var

bursu iptal ettiren kemal kılıctaroğlu denen adam yok efendim biz öyle olsun istememiştik falan diyo

izmir deki burs ise belediye tarafından değil ahmet priştina vakfı adına belediye tarafından organize ediliyor
Alt 14.02.2009, 17:01   #49
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Deniz Feneri Sivastaki ilk programını alevilerin yaşadıgı bir köyde yapmıştır.
EE bu hırsız oldukları gerçeğini değiştimezki...

Abi İzmir'de yaşadığını söylüyorsun sen de ben de çok iyi biliyoruz ki Ahmet Piriştina Vakfı diye bir vakıf yok. O dediğin Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Yardımı Sandığı Bursu olsa gerek ki Belediye'nin kurduğu bir sandıktır, doğrudan büyükşehir belediyesine bağlıdır ve o yönetir...

Bir de hala bursların iptal edildiğini söylüyorsunuz..... BURSLAR İPTAL EDİLMEDİİİİİİİİİİİİİİ İSTANBUL BELEDİYESİ HARİÇ HER BELEDİYE BURSLARINI VERMEYE DEVAM EDİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRRRR.............. ........

Saygılar...

Alt 14.02.2009, 17:45   #50
Kibrisli
Usta Yiğido

Yani konuyu değerlendirirken gazete haberlerini değil gerçekleri gözönünde, hayatın ta kendisini gözönünde bulundurursak daha doğru sonuçlara ulaşırız....
Sorular soralım.
1.CHP anayasa mahkemesine belediye bursları ile ilgili başvurmuş mudur?
2.Başvurdu ise başvuru içeriği nedir?
3.Sonucunda Belediye bursları kesilmiş midir?
4.Kesilmedi ise burs vermekten vazgeçen belediyeler neden vazgeçmiştir?

Cevapları verelim mi arkadaşlar hep beraber... Ama kendimizi kandırmadan siyasi olarak düşünmeden.
Benim Cevaplarım:
1. Evet Başvurmuştur.
2. Belediyeler kafalarına göre burs veriyordu, haklı haksız olur olmadık adamlar burs alıyordu. O bakımdan bu bursların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu kontrolünde ve aracılığı ile verilmesi gerektiğini söylemiştir.
3.Kesilmemiştir, tüm belediyeler sorunsuz olarak burslarını vermektedir.
4.İstanbul Belediyesi'ne kalırsa Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karardan dolayı burs veremiyorlar, oysa bütün belediyeler burs verirken neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi veremiyor??? Belgelerin teslim tarihi ve anayasa mahkemesi kararı mevzusundan bahsediyorlar, bu karar burs verilmesine engel olsa bile henüz resmi gazetede yayınlanmadığından o şekilde etkilemesi imkansız... Bahane uyduruyorlar... Sonuç olarak haberde bahsi geçen arkadaşlarımızın CHP'ye tepki göstermesi gerekmez ki tüm öğrenciler bunun farkında çünkü sınıf arkadaşı Kadıköy Belediyesinden burs alırken kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi bursu kesilmişse bunun nedeninin CHP olmadığını biliyor...Kim bilir röportaj yapılan öğrenciler belki yoktur bile... Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gerçekten burs vermemesinin nedeni nedir???
İşte bazı tahminlerim olmasına rağmen onu bende bilmiyorum...Galiba Topbaş'a sormak gerekecek...

Saygılar...

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)