Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Laikliği Nasıl Çiğnedim ? - Sayfa 5 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.04.2009, 13:53   #41
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Peki "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganını bana açıklar mısınız. Başörtülüleri laikliğe bir tehdit olarak görenlerin uydurduğu bir slogan değil mi. ve sizce de başörtülüler laiklik için bir tehdit mi ?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1-Cumhuriyet Tarihi boyunca kim camiye gidemedi?

2-Kimin ibadet şekline karışıldı ?

3-Gidene, gitmeyene ibadetini edene etmeyenemi karışıldı?

4-Bundan çok değil 15 yıl öncesine kadar baş örtüsü diye bir problemmi vardı?

5-Müslüman ülkelere bakıldığında en çok camisi olana ülke konumuna Laik Cumhuriyet döneminde geçilmedimi?

6-Laiklikiğin diğer bir tanımıda demokrasidir.

7-Laiklik her inanışa eşit bakmaktır, kendi yönetim şekline hiç bir inanışın karışmasını istememektir, kendisine zarar vermeyecek bir şeye karışmamak demektir.

8- Lütfen kavram kargaşası ve yalnış tanımlama yapmayalım, ve dini siyasete alet edenlere karşı çıkalım, din içimizde, din ruhumuzda, din beynimizde, din gönlümüzde, din hiç kimsenin tekelinde değil Allahla kul arasındadır.

9-Başörtüsünü bayrak yapıp, siyasi çıkarlarına alet edene, onun üzerinden prim, rant, oy, çıkar sağlayanlara elbetteki karşı çıkmaktır laiklik.

10-Şuanda rahatça ve özgürce ibadedimizi yapabiliyorsak, kimsenin esareti altında yaşamıyorsak, bunu Türk Ulusuna canı pahasına silah arkadaşlarıyla kazanıp bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Ulusuna en uygun görüp kurduğu Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz.
1,2,3- Okullarda devlet dairelerinde namaz kılan kişiler laik medya tarafından fişlenmedi mi? Şeriat hortladı diye haberler yapılmadı mı?Türkçe ezan Türkçe ibadet diye ortalığa çıkmadı mı bazı kesimler.Benim öğrenci oldugum dönemde hükümet değişti rektör değişti dekan değişti ve okuldaki mescit kapatıldı. Demekki ibadet edene karışılmış.

4-Günümüzde diyorum zaten 15 yıl öncesinin laiklik anlayışını bilemem.

6- Laik olan bir ülke demokratik değildir

7- Türkiyede her insana eşit bakılıyor mu sizce.

8-Leküm dinikum veliyedin.

9- Laikliğin bekçisi tek sahibi gibi davranan partiler açılım açılım yapıp Dini Kuranı başörtüsünü siyasete alet etmedi mi

Konu Cley tarafından (22.04.2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 14:08   #42
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1189 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peki "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganını bana açıklar mısınız. Başörtülüleri laikliğe bir tehdit olarak görenlerin uydurduğu bir slogan değil mi. ve sizce de başörtülüler laiklik için bir tehdit mi ?
Türkiye Laiktir Laik kalacak Susurluk Döneminde çıkmış bir slogandır... Çok anlamlıdır... Az önce dediğim gibi bir başbakan alacak Tarikat Şeyhlerine Başbakanlıkta İftar yemeği verecek Laik Devlet Yapısı bunu engellemeyecek kusura bakmayın ama bu da mümkün değil... Böyle bir ortamda başörtüsünden bırakın hangi dinden olduğu takma şeklinden hangi tarikat üyesi olduğu anlaşılacak boyutta ayrım varsa... Bir ülkede oruç tutmuyor diye öğrenciler hala dahi bıçaklanıyor, öldürülüyorsa... Hatta açık olan dükkanlar, restoranlar taşlanıyorsa (Bunu ne yazık ki kendi memleketimde bile gördüm) Menemen'den, Şeyh Sait isyanına kadar uzanan bir zamana kadar gidebiliyorsak irticai hareketlerde evet laiklik kendisini korur... Başörtüsü laikliğe bir tehdit değildir... Başörtüsü az önce bahsettiğim olayların yanında çok saf ve temiz kalır... Fakat az önce bahsettiğim takma şeklinden bile hangi tarikat üyesi olduğunu anlayabileceğin boyutlara varan siyasi bir sembol, bir anlayışın bayrağı haline gelen Türban laik Türk devleti için tehdittir... Şartlar düzelmeden de, yeniden İslam dini siyasete alet edilmeden yaşanmaya devam edilmeden bu yasak devam eder ve etmelidirde... Ta ki siyasi sembol ve bir anlayışın bayrağı haline getirilmekten vazgeçilinceye kadar...

Barikat çok güzel diyor... Bende aynı kanıdayım bu ülke başı örtülü kadınlarımız sayesinde kazanıldı... Ama o örtüyü alıp ABD vatandaşı bir kadının başına takıp meclise sokmaya çalışıyorsan, böyle bir siyasi anlayışın varsa, sen O, başörtüsü ile bu ülkeyi kuran analarımızın başörtüsüne hakaret ediyorsun demektir... Anıt Kabir'de dua okurken bana taşa mı tapıyorsun diye soran zihniyette arkadaşlarım var ki bunların az olmadığını çok iyi biliyoruz... Kusura bakmayın Türkiye Laiktir ve Laik Kalacaktır... Başörtüsü ya da dini inançları ile kimsenin zorumuz yok ancaaaakkk dinimizi kullanıp rant sağlayan, siyasi beka sağlayan ya da bu ülkenin sistemini değiştirmeye çalışan bu üç grup insan olduğu sürece benimde benim gibi düşünenlerin savaşıda o insanlarla sürecektir..
Gelin birlikte savaşalım bu insanlarla... Kim isterki dinimizin siyasete alet edilmesini ya da din diyerek insan öldürülmesini veya rant sağlanmasını... Önce bunları birlikte temizleyelim sonra zaten kimsenin, kimsenin başörtüsü ile zoru yok ortam oluşunca bundan 15-20 yıl önce olduğu gibi kızlarımız okula başörtüleri ile girebilir...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 14:12   #43
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2177 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

28 Şubatta yaşanan olayları Başörtüsüyle kıyaslamak biraz abes durumdur..

Hem 28 Şubat bahanesiyle bu yasaklar çıktı...

28 şubat süreci İnsan Temel Hakları Hüriyetlerini kısıtlamaktır..

Hep laik konusu ortaya atılınca 28 Şubat darbeleri gündeme getiriliyor insanlar artık anladı Gerçekleri şimdi Hala^28 Şubat darbeleri yüzünden Genç kızlarımızın Başörtüsüne karşı Savaş ilanı gibi tutumlardan artık vazgeçin....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 14:22   #44
sivasli.esen
Yiğido

sivasli.esen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivasli.esen Şuan sivasli.esen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2009 14:44

Tecrübe Puanı: 589 sivasli.esen FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Arkadaslar bence bu gibi konuları burda tartısmanın hiç geregi yok...heleki söz konusu türban olunca ...Bırakın herkes ne düşünürse düşünsün..kimse acıklama yapmak zorunda değildir...

sivasli.esen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 14:26   #45
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2177 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türkiye Laiktir Laik kalacak Susurluk Döneminde çıkmış bir slogandır... Çok anlamlıdır... Az önce dediğim gibi bir başbakan alacak Tarikat Şeyhlerine Başbakanlıkta İftar yemeği verecek Laik Devlet Yapısı bunu engellemeyecek kusura bakmayın ama bu da mümkün değil... Böyle bir ortamda başörtüsünden bırakın hangi dinden olduğu takma şeklinden hangi tarikat üyesi olduğu anlaşılacak boyutta ayrım varsa... Bir ülkede oruç tutmuyor diye öğrenciler hala dahi bıçaklanıyor, öldürülüyorsa... Hatta açık olan dükkanlar, restoranlar taşlanıyorsa (Bunu ne yazık ki kendi memleketimde bile gördüm) Menemen'den, Şeyh Sait isyanına kadar uzanan bir zamana kadar gidebiliyorsak irticai hareketlerde evet laiklik kendisini korur... Başörtüsü laikliğe bir tehdit değildir... Başörtüsü az önce bahsettiğim olayların yanında çok saf ve temiz kalır... Fakat az önce bahsettiğim takma şeklinden bile hangi tarikat üyesi olduğunu anlayabileceğin boyutlara varan siyasi bir sembol, bir anlayışın bayrağı haline gelen Türban laik Türk devleti için tehdittir... Şartlar düzelmeden de, yeniden İslam dini siyasete alet edilmeden yaşanmaya devam edilmeden bu yasak devam eder ve etmelidirde... Ta ki siyasi sembol ve bir anlayışın bayrağı haline getirilmekten vazgeçilinceye kadar...

Barikat çok güzel diyor... Bende aynı kanıdayım bu ülke başı örtülü kadınlarımız sayesinde kazanıldı... Ama o örtüyü alıp ABD vatandaşı bir kadının başına takıp meclise sokmaya çalışıyorsan, böyle bir siyasi anlayışın varsa, sen O, başörtüsü ile bu ülkeyi kuran analarımızın başörtüsüne hakaret ediyorsun demektir... Anıt Kabir'de dua okurken bana taşa mı tapıyorsun diye soran zihniyette arkadaşlarım var ki bunların az olmadığını çok iyi biliyoruz... Kusura bakmayın Türkiye Laiktir ve Laik Kalacaktır... Başörtüsü ya da dini inançları ile kimsenin zorumuz yok ancaaaakkk dinimizi kullanıp rant sağlayan, siyasi beka sağlayan ya da bu ülkenin sistemini değiştirmeye çalışan bu üç grup insan olduğu sürece benimde benim gibi düşünenlerin savaşıda o insanlarla sürecektir..
Gelin birlikte savaşalım bu insanlarla... Kim isterki dinimizin siyasete alet edilmesini ya da din diyerek insan öldürülmesini veya rant sağlanmasını... Önce bunları birlikte temizleyelim sonra zaten kimsenin, kimsenin başörtüsü ile zoru yok ortam oluşunca bundan 15-20 yıl önce olduğu gibi kızlarımız okula başörtüleri ile girebilir...
Biraz bana saçma geldi yasak gelince o durumlar bitti mi peki ???

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 22.04.2009, 14:30   #46
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Canım kardeşim bende en az senin kadar elhamdülillah müslümanım ve ayrıca benim babamda hocadır ve ben her inanışa saygıyla yaklaşırım.
Baş örtüsü elbetteki tehdit değil, benim eşimde başörtülü annemde başörtülü fakat ailemizde açığıda var kapalısıda. Bahsettiğim gibi bundan 15 yıl öncesinde türban diyede bir şey yoktu sadece başörtüsü biliriz biz.
Kim nasıl neden yaptıysa bir türban simgesi ortaya çıkarıldı atıldı, amaç bundan prim sağlamak açıkcası dini siyasete alet etmek ve neticede de başarılı olundu, halkın en hassas noktasından can damarından yakaladılar. Gündeme getirdikçe prim kazandılar sırf onun için iktidara geliyoruz dediler. Ve bu zamanla zıtlaşmalara devlete meydan okumalara dönüştü.
Geçmişi unutmayalım bugünkü başbakan o dönemlerde "hem müslüman hem laik olunmaz" demedimi? Böyle söylemler söyledikçe prim kazanmadımı?
Sorun ünüversitede inanışı gereği başörtüsüyle girememe den ziyade, sistemle zıtlaşmak ve temel yapısını sarsmaya yönelik haraketler olduğu sistemli ve siyasi bir şekilde buna yönelmeler olduğu içindir.Yoksa bir sorun problem yoktu daha evvel girip rahatça okuyorlardı.
Sonuçta devlete rejime ve siyasi yapısına meydan okumaktı. Devlette ne yaptı? Bu tür şeyleri kendisine sistemine tehlike olarak gördü, ve gerekli yerde anayasasıyla dur dedi.
Bakın şuan Türkiye Cumhuriyet'i için suç odağı sayılan ve uyarı alan bir hükümet ülkeyi yönetiyor, böyle bir trajikomik örneği daha varmıdır dünyada?
Bazı şeyleri çok iyi analiz etmek durumundayız.
Alt 22.04.2009, 14:33   #47
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 803 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Atatürk'ün çizdiği laiklik anlayışında din ve devlet işlerinin ayrılması vardı. Peki bu ne demekti. Ben size söyleyeyim. herkesin bahsettiği gibi başörtüsü veya türban tarzı şeyler asla olmadı Atatürk'ün düşüncesinde, o bunu söylerken bir insanın dini ne olursa olsun devlet önünde eşittir demek istedi, işte yıllarca kandırılan Türk milleti artık bunu anlasın. Laiklik devlet olarak kim hangi dinden olursa olsun adil olabilmek için(osmanlının adaleti gibi) Atatürk tarafından bu sebeple ortaya atılmıştır. Yani bir insan müslümansa ve bir hristiyana haksızlık yapmışsa devlet önünde ikiside eşittir, haksız olan kimse o cezalandırılmalıdır. Nitekim laiklik işte bunu anlatmaktadır.
Ne yazık ki şimdilerde Allah emrettiği için başını örten (türban veya başörtüsüne fark eder anlamıyorum) her genç kızımız birileri yüzünden haksızlığa uğruyor. Bunun hesabını nasıl verecekler acaba, çok merak ediyorum. okadar masum insanın hakkını gasp etmek ve bununla övünmek ve ben laiğim demek ne kadar doğru, insan hakları nerde, yada insanlık nerede, bu dünyada hesap vermek çok kolay ama Allah huzurunda hesap vermek hiçde bu kadar kolay olmayacaktır. Allahtan dileğim en kısa zamanda bu zulüme sebep olan kimse kimlerse cezasını versin inşallah. Okumak, devlet kurumlarında çalışmak her türk insanının hakkı değilmi? islama göre yaşıyor diye bunu kısıtlamak çok büyük bir günahtır. Şu günleri gören Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur eminim ve bizi izleyen Peygamber Efendimiz(s.a.v.) eminim ümmetim kendi kardeşine bunu nasıl yapar diye üzüntüden biçaredir. Ve biz hala İslamı anlayamadık ve Allah'ın kurallarını anlamak istemiyoruz. Allah bu kuralı koymuşsa uymak bir müslümanın görevidir.

Tüm Türkiye'de bu zulüme uğrayan kardeşlerimizin tek temennisi Ahirette alacakları helalliktir. Ben bu duruma sebep olanlara ve körü körüne bağlananlara acıyorum, neden mi çünkü o hesabı hemde kul hakkının hesabını ahirette nasıl verecekler çok merak ediyorum.

saygılarımla.
Alt 22.04.2009, 14:44   #48
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Atatürk'ün çizdiği laiklik anlayışında din ve devlet işlerinin ayrılması vardı. Peki bu ne demekti. Ben size söyleyeyim. herkesin bahsettiği gibi başörtüsü veya türban tarzı şeyler asla olmadı Atatürk'ün düşüncesinde, o bunu söylerken bir insanın dini ne olursa olsun devlet önünde eşittir demek istedi, işte yıllarca kandırılan Türk milleti artık bunu anlasın. Laiklik devlet olarak kim hangi dinden olursa olsun adil olabilmek için(osmanlının adaleti gibi) Atatürk tarafından bu sebeple ortaya atılmıştır. Yani bir insan müslümansa ve bir hristiyana haksızlık yapmışsa devlet önünde ikiside eşittir, haksız olan kimse o cezalandırılmalıdır. Nitekim laiklik işte bunu anlatmaktadır.
Ne yazık ki şimdilerde Allah emrettiği için başını örten (türban veya başörtüsüne fark eder anlamıyorum) her genç kızımız birileri yüzünden haksızlığa uğruyor. Bunun hesabını nasıl verecekler acaba, çok merak ediyorum. okadar masum insanın hakkını gasp etmek ve bununla övünmek ve ben laiğim demek ne kadar doğru, insan hakları nerde, yada insanlık nerede, bu dünyada hesap vermek çok kolay ama Allah huzurunda hesap vermek hiçde bu kadar kolay olmayacaktır. Allahtan dileğim en kısa zamanda bu zulüme sebep olan kimse kimlerse cezasını versin inşallah. Okumak, devlet kurumlarında çalışmak her türk insanının hakkı değilmi? islama göre yaşıyor diye bunu kısıtlamak çok büyük bir günahtır. Şu günleri gören Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur eminim ve bizi izleyen Peygamber Efendimiz(s.a.v.) eminim ümmetim kendi kardeşine bunu nasıl yapar diye üzüntüden biçaredir. Ve biz hala İslamı anlayamadık ve Allah'ın kurallarını anlamak istemiyoruz. Allah bu kuralı koymuşsa uymak bir müslümanın görevidir.

Tüm Türkiye'de bu zulüme uğrayan kardeşlerimizin tek temennisi Ahirette alacakları helalliktir. Ben bu duruma sebep olanlara ve körü körüne bağlananlara acıyorum, neden mi çünkü o hesabı hemde kul hakkının hesabını ahirette nasıl verecekler çok merak ediyorum.

saygılarımla.
Ne güzel yazı zevkle okudum...
Gerçekten Başörtülü kızlarımızın bazıları bu yasakçı zihniyetler yüzünden okuyamıyorlar Dediğim gibi 28 şubatta 4 5 yobaz yüzünden bu okuma hakları ellerinden alınıyor böyle saçmalık var mı başörtü çıkar oku var mı böyle bi saçmalık...

Alıntı:
Canım kardeşim bende en az senin kadar elhamdülillah müslümanım ve ayrıca benim babamda hocadır ve ben her inanışa saygıyla yaklaşırım.
Baş örtüsü elbetteki tehdit değil, benim eşimde başörtülü annemde başörtülü fakat ailemizde açığıda var kapalısıda. Bahsettiğim gibi bundan 15 yıl öncesinde türban diyede bir şey yoktu sadece başörtüsü biliriz biz.
Kim nasıl neden yaptıysa bir türban simgesi ortaya çıkarıldı atıldı, amaç bundan prim sağlamak açıkcası dini siyasete alet etmek ve neticede de başarılı olundu, halkın en hassas noktasından can damarından yakaladılar. Gündeme getirdikçe prim kazandılar sırf onun için iktidara geliyoruz dediler. Ve bu zamanla zıtlaşmalara devlete meydan okumalara dönüştü.
Geçmişi unutmayalım bugünkü başbakan o dönemlerde "hem müslüman hem laik olunmaz" demedimi? Böyle söylemler söyledikçe prim kazanmadımı?
Sorun ünüversitede inanışı gereği başörtüsüyle girememe den ziyade, sistemle zıtlaşmak ve temel yapısını sarsmaya yönelik haraketler olduğu sistemli ve siyasi bir şekilde buna yönelmeler olduğu içindir.Yoksa bir sorun problem yoktu daha evvel girip rahatça okuyorlardı.
Sonuçta devlete rejime ve siyasi yapısına meydan okumaktı. Devlette ne yaptı? Bu tür şeyleri kendisine sistemine tehlike olarak gördü, ve gerekli yerde anayasasıyla dur dedi.
Bakın şuan Türkiye Cumhuriyet'i için suç odağı sayılan ve uyarı alan bir hükümet ülkeyi yönetiyor, böyle bir trajikomik örneği daha varmıdır dünyada?
Bazı şeyleri çok iyi analiz etmek durumundayız.
Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur....

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konu seva tarafından (22.04.2009 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Alt 23.04.2009, 10:47   #49
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur....[/quote]

Her yasak kutuplaşma yapacak diye her yasağın önünü açmakmı gerek?

seva hanım sizin mantığınıza göre her yasağın önü açılmalı yasak hiç birşey olmamalı, o zaman anayasa, kanun, kural, kaide diye bir şeye hiç gerek yok.
Sizin düşüncenize göre PKK doğacak veya başka birileri çıkacak diye, herşeye izin verilsin isteyen istediği şeyi yapsın, ancak o zaman demokratik olur diyorsunuz yanlış anlamdıysam.
Demokrasi demek herşeyin sınırsız yapılır demek anlamına gelmez elbetteki. Onun da kendini güvence altına alacak maddeleri vardır ki, bir gün kendisinide ortadan kaldırmak isteyenlere dur demesi için.
Benim tanımımca demokrasi, "Kimse kimseye baskı yapmadan, din,ırk,dil farklılığı gözetmeksisin herkese eşit yaklaşan bir yaşama modeli" İşte bu yaşam modelinide korumak için yasaklara ihtiyacı olduğunuda bilmeliyiz...
Dönüp dolanıp yine aynı benzer konuların içinde buluyoruz kendimizi ve yine aynı noktalara geliyoruz.
Alt 23.04.2009, 11:33   #50
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 803 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Benim tanımımca demokrasi, "Kimse kimseye baskı yapmadan, din,ırk,dil farklılığı gözetmeksisin herkese eşit yaklaşan bir yaşama modeli" İşte bu yaşam modelinide korumak için yasaklara ihtiyacı olduğunuda bilmeliyiz...
Dönüp dolanıp yine aynı benzer konuların içinde buluyoruz kendimizi ve yine aynı noktalara geliyoruz.

peki arif bey, Allah'ın emrettiği bir şeyi hemde müslüman bir ülkede insanların engellemesi ve yasakların arkasına sığınarak bunu yapması eşitlik mi? nerde din, dil, ırk gözetmeksizin yapılan eşitlik, Allah'ın kanunu herkesin kanunundan üstündür. Ama insanlar kendi koydukları kanun bunu emrediyor diyerek din ayrımı yapıyorlar, yani islamın emrettiği gibi yaşıyorsan ne kamuda çalışabilirsin nede senin okuma hakkın var deniyor. yani şimdi bu demokrasi öylemi. Ben demokrasi görmüyorum, eşitlik hiç görmüyorum. Beni asıl üzen ne biliyormusunuz eşitlik naarası atanların asıl bu işin başını çekmesi, çünkü onlara göre eşitlik sadece kendi gibi düşünenler için var.

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)