15.06.2009, 22:46 | #41 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1259
|
Cevap: İETT neden zam yaptığını açıkladı
esturullah kralcılalarin oldu yerde ne haddimize herkse sızın gibi duşunce dunya sutten lıman olur sadece duşuncelerımız yazıyor ister duru ister yanliş ...
15.06.2009, 23:14 | #42 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
“PADİŞAH vezirini çağırmış ve çeşitli mallara zam yapması emrini vermiş. Vezir de padişahın emrini yerine getirince halk homurdanmaya başlamış. Bunun üzerine vezir padişahın huzuruna çıkıp 'Aman haşmetlum tebaanız zammı çok buldu homurdanıyor' demiş. Padişahın cevabı kısa ve net olmuş:
Olsun, homurdansınlar. Aradan zaman geçmiş padişah yine veziri çağırıp temel ürünlere zam yapılması emrini vermiş. Vezir padişahın emrini yerine getirmekte gecikmeyince halk yine homurdanmaya kızmaya başlamış. Vezir yine padişahın karşısında ve yine aynı cümle: Aman haşmetlum tebaanız zammı çok bulmuş homurdanıyorlar kızıyorlar. Bu zam yapma ve vezirin padişahın karşısına çıkışları aralıklarla sürüyor. Padişah günlerden bir gün yine veziri çağırıp zam yapmasını istiyor. Vezir emri yerine getiriyor sonra da yine padişahın emriyle vatandaşın arasına girip ne düşündüklerini öğreniyor. Vezir öğrendiklerini aktarmak için padişahın huzuruna çıkıyor. Padişah soruyor: Anlat bre vezirim tebaam ne yapıyor? Vezir gayet sakin cevap veriyor: Hepsi durumdan memnun gülüp oynuyorlar. Bu cevap üzerine padişah eliyle sakalını sıvazlamaya başlıyor ve vezirine dönüp konuşuyor: Bre vezir son yaptığın zammı geri çek. Tebaam oynamaya başlamışsa durum kötüye gidiyor demektir…” Sayın İETT yetkilileri bu fıkrayı dikkate almanızı öneririm
15.06.2009, 23:26 | #43 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1259
|
arif bey sizi sonsuz saygim var çünkü siz bu saygiyi hak eden birisin ama bu firkarıyı yanliş yere astin.
15.06.2009, 23:29 | #44 | |
Usta Yiğido
madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47
Tecrübe Puanı: 710
|
Alıntı:
Aynen böyle olur mu acaba sonumuz,oynamaya başlayanlar var,geri çekerler mi zammı? Gelir düzeyi o kadar yüksek bir milletiz ki,para saçmak hoşumuza gidiyor.Hayrımıza da değil ha,maksat baştakiler rahat etsin
16.06.2009, 12:16 | #45 | |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Alıntı:
Yine peşin hükümlü ve ön yargılı tavrınızla işi siyasete döküp, akp' nin çok iyi taktiği olan sıkışınca geçmişe saldırma metodunu çok güzel uygulamışın erdal kardeş. Bu akp'lilere mahsus bişe olsa gerek. Zam'ın şunla bunla ne ilgisi var? Zam zamdır, kim yaparsa yapsın karşısında olurum. Bu A-Partisi B-Partisi hiç fark etmez. Umarım sende yarın iktidar değiştiğinde aynı duyarlılığı o zamanda bu şekilde gösterirsin. Sen memnun olabilirisin kendi partinden ama memnun olmayanlarıda dikkate almanız gerekir. Sırf aman partimizi zam da olsa kimse eleştirmesin diye , yalnış şeyleri onaylamak hatta az bile zam yapıldı gibi laflarla haklıymış konumua geçmenizi hiç bir matığa sığdıramadığımı belirtmek isterim.
16.06.2009, 13:04 | #46 | ||
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 799
|
Alıntı:
yazdıklarım gayet açık ve net, kimlerin peşin hükümlü olduğuda yazılarda çok rahat görünüyor. Ben burada yaptığım yorumlarda hiçbir zaman şu partiliyim veya bu partiliyim diye birşey yazmadım. Sadece görüşlerimi belirttim. Ama her daim iktidar ve yapılanlar bir şekilde beğenilmiyor ve elştiriliyor. Türkiyede Yıllardır beklenen büyük bir atılım içerisine girmişken, her türlü fesati durumla ülkemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Neredeyse 5 yıl boyunca bu ülkede zam yapılmadı ama bunlar hiçbir zaman konuşulmadı. Şimdi ise en ufak şeyde ülkemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Bazılarıda sırf eleştiri olsun bu yanlıştı demek için buna çanak tutuyor. Ben ortaokulda, lisede yıllarca marketlerde çalıştım ve ayda bir zamlar yapıldığını bile gördüm. Şimdi gelinen noktaya baktığımızda hizmetler gözler önünde, yapılan köklü değişiklikler var. Ama bunlar önemli değil sizin için sanırım yapılan zamlar önemli... Size bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin demiyorum. Çünkü sizin için boş bardak daha önemli... Alıntı:
5215 ve 5216 sayılı kanunlara göre büyükşehir belediyelerinin aldığı paylar büyük oranda düşürülmüştür. Ayrıca emlak vergileri 5215 sayılı yasa ile tamamen ilçe belediyelerinde kalmaktadır. ÇTV'nin ise sadece %20 si büyükşehire aktarılır.
Konu ErdalGüler tarafından (16.06.2009 Saat 13:28 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|