Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 25.06.2009, 18:26   #41
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Tehlike ne İRAN ne ABD, karacahil

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşım yine lafımın üzerindeyim, "Doğru tektir" iki tane doğru olmaz, olamaz!

Verdiğin örneği ele alacak olursak.

Eğer gerçek manada Sami Aydın Sivas için güzel şeyler yapmışsa, eğer tersi bir tutum yapılmışsa doğrudur.
Senin deyimine göre, eğer bir AKP'li bu partiden nemalanıyorsa ondan belli şeyler alıyorsa ve yıllarca onun ekmeğini yemesine rağmen gidip başka birine oyunu kullanmışsa bu işte o partiye yapılan nankörlüktür. Burada parti adı kullandım çünkü konu öyle başlamıştı. Bu A Partisi B Partisi değişmez.
Elbetteki doğrular yalnışlar herkesin tutum davranış ve konumuna göre değişir, kısaca herkesin doğrusu eğrisi kendine göredir.
Fakat davranış biçiimi itibariyle tektir, bu Fransa'yada gitsen aynıdır Amerika'yada gitsen aynıdır doğru iki nokta arasındaki denklem gibidir bu asla değişmez.

Bu diğer arkadaşlar içinde cevabımdır.
Nankörlüğün tanımı tektir,doğru da nankörlük neye ya da kime göre işte?
Alt 25.06.2009, 18:31   #42
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Benim açtığım konuda, doğrulara açıklık getirme dışında bir, provakasyon niteliği taşıyacak birşey göremedim, asıl provakasyonu bence konuya o gözle peşin önyargıyla bakan siz ve Nuray Bezirgan yapıyor. Öyle Anlaşılıyorki sende Nuray Bezirgan ın değişik cinsisin. Nesi yalnış bunlar ülkemizde
yaşanmadımı, yaşanmıyormu? Öyle kaptırmışınızki kendinizi sanki o anda yanlarında sende yardım ediyordun.

İşinize gelmedimi dine saldırıyorlar, yok din düşmanlığı yapıyorlar yok din elden gidiyor gibi, söylemlerle halkı galyana getirmesini çok iyi biliyorsun. Neden din düşmanlığı olsun? Neden din elden gitsin? Şimdiye kadar bir yere gitmediği gibi şimdide hiç bir yere gitmez. Bunlar dini siyasi görüşlerine çıkar emellerine alet edenlerin söylemleridir. Din insanların beyinlerinde yüreklerinde yaşar, Allahla kulu arasında köprü vazifesi yapar.
Buraya bir konu açılmış, katılırsın katılmazsın o ayrı bir konu, herkes senin gibi düşüncek diye bir kaidede yok. Kendi yapınızı bir başkasına provokatör gibi yakıştırmalarla karalamaya kalkmak ancak konunda ana teması olan karacahillikten başka birşey olmasa gerek.
Lütfen tartışma adabına uyalım burada tek istediğim bu. Birşeyleri kırmadan dökmeden yapmak her zaman faydalıdır.
Nuray Bezirgan'ın yaptığı bir konuşmayı tüm çarşaflılara maleden sensin Sütçü İmamı karıştıran sensin sonra tartışma adabından da bahseden de sensin.Yıllar öncesinin olayını buraya taşıyan da sensin.Tehlikenin Farkında mısınız diye yollara düşenler şimdi nerde herkes biliyor kim asıl tehlike millet onu da biliyor
Alt 25.06.2009, 19:53   #43
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42

Tecrübe Puanı: 882 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Maraşta Fransıza ilk kursunun Sütçü İmamın sıkmadıgı bilgisini nereden aldınız acaba.
Birde Maraştaki etkinliklerde İmam kıyafetiyle canlandırılan Sütçü İmamın böyle canlandırılmasını neden tuhaf buldunuz yoksa Cumhuriyet elden mi gider?
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.06.2009, 20:41   #44
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Benim bundan anladığım,

O Kadının, Humeyni'yi seviyor Atatürk'ü sevniyorum demesine tepki, ve bunun bilmeyerek söylenen bir söz olamdığı, planlı şekilde olduğunu örnekleriyle anlatılmış.
İkinciside, Sütçü İmam denilen kişinin gerçekte İmam olmadığı, isim olarak imam olduğu. Fakat K. Maraş kurtuluş yıldönümünde İmam cübbesi giydirilerek kutlandı şekilnde,
Bilgi için açılan bir konu, doğrudur, yalnıştır bunu neye göre karar vereceğiz inanmayan arar araştırır kaynaklarıyla birlikte, yalnıştır der çürütür. Bunda ne acayiplik var anlayamadım.
Eleştirilerimizin biraz daha yapıcı ve saygılı olmasından yanayım.
Alt 25.06.2009, 20:50   #45
Cley
Moderator

Bir bayanın sözleri yüzünden tüm çarşaflı bayanları ve sakallı insanları suçlamak doğru mu? Asıl tehlike ne İran ne ABD böyle konuları gündeme taşıyan provakatiflerdir.
Alt 25.06.2009, 21:42   #46
sivasli_boy
Yeni Yiğido

sivasli_boy - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivasli_boy Şuan sivasli_boy isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.07.2013 17:16

Tecrübe Puanı: 701 sivasli_boy FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sanıyorum, sizde bir Nuray Bezirgan adayısınız, konunun açılmasına ve serbest kürsüde gerçeklerin öğrenilmesi oldukça rahatsız etmişe benziyor sizi. Ve birde sırıtıyorsunuz. Burada o zaman farklı konular açılmasın, hep konu sahiplerine yollansın, çok komik duruma düştüğünüzün farkında değilmisiniz?
Sacma sapan konusup durma be sıf provakatif amaclı bi konu acmıssın o konuyu yorumlayana bile laf yetistiriyosun türkiye artık özgur bir ulke sizin gibi yobazlık gericilik diye diye milletin manevi duygularını sömurdunuz fislediniz devriniz kapandı artık isteyen basını orter isteyen gider b.kunu yer kimse kimseye karısamaz bu ülke 2-3 tane cakalın yobazlar gericiler tantanasını dinlemez...İstediginiz kadar ötun durun benim bacımın bas ortusune uzanacak eli kırarım...

MEKANIN CENNET OLSUN BUYUK DAVA ADAMI...M. Yazıcıoğlu.
sivasli_boy isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.06.2009, 23:07   #47
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54

Tecrübe Puanı: 968 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
sivasli_boy Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sacma sapan konusup durma be sıf provakatif amaclı bi konu acmıssın o konuyu yorumlayana bile laf yetistiriyosun türkiye artık özgur bir ulke sizin gibi yobazlık gericilik diye diye milletin manevi duygularını sömurdunuz fislediniz devriniz kapandı artık isteyen basını orter isteyen gider b.kunu yer kimse kimseye karısamaz bu ülke 2-3 tane cakalın yobazlar gericiler tantanasını dinlemez...İstediginiz kadar ötun durun benim bacımın bas ortusune uzanacak eli kırarım...
Sen kimsin .Asıl saçmalığı yapan sensin sana ne ? İyiki bir provokatör kelimesinide ezberlemişsiniz. Bilip bilmeden daha yazının konumu anlamadan okumadan peşin hükümle kararınızı veriyosunuz.
Senin gibi kara cahillere laf anlatmak zordur, bunu anlama kapasiten olsa zaten böyle bir yazı yazmazsın, asıl provokatör kim belli oluyo.
Biraz insanlığa, biraz fikirlere birazda konuya saygınız olsun, tartışmasını bilmiyosan, yoksunsan sana zorla yaz diyende yok çeneni kapamasınıda bil. Sizinde dini alet edip insanların hassas duygularını kulalnarak yaptığınız sömürü yeter, millet artık kimin ne olduğunu çok iyi anlıyor. Artık o numaralar bayatladı.

Bu tür konuyu geren olmadık provokatör kelimelerle tahrik edip beni olumsuz yazı yazmaya zorlasanızda buna benim terbiyem müsade etmez, her kimse bu tutumundan dolayı nefretle kınıyorum.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.06.2009, 23:11   #48
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1429 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

her konuda olduğu gibi bu konuda da konu dışına çıkılmış...

"Laiklik" din düşmanlığı olmadığı gibi islamda "şeriat" değildir!...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 26.06.2009, 00:02   #49
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 971 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peki yalçın kardeşim bir kişinin nankör olduguna karar vermek için Türkiyede kimi sevip sevmediğine mi bakılıyor. İsteyen istediğini sever veya sevmez buna kimse karışamaz.Türkiyedeki herkes Atatürkü sevecek diye bir kanun mu var.Bari başörtülü insanlarım kimi seveceklerine karışılmasın şu ülkede
Kardeşim öncelikle Kandilin mübarek olsun , Öncelikle sevgi konusuna değinirsek kimsenin kimseyi sevme zorunluluğu olmadığı gibi o konusu geçen kimselerin hakkı olan saygıyı herşeyden önemlisi bir insan olarak zorunluluğu vardır. Kaldı ki konusu geçen ismin Bizim özgürçe bir bayrak bir devlet altında yaşamamızı sağlayan bir insan ise olan yapılan saygısızlık namkörlüktür. Bugün en basit örnekleme yaparsak , bugün anamız 1 babamız 1001 değilse bunun en büyük kaynağı Mustafa Kemal ATATÜRK'tür ve onun yanındaki milyonlarca isimsiz kahraman. Yanındaki kahraman İmam'da olsa birdir Ermeni asıllıda olsa birdir benim gözümde hepside saygıyıda hakeder , bunun tartışmasına girmek bile basiretsizliktir.
Alt 26.06.2009, 00:10   #50
Cley
Moderator

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kardeşim öncelikle Kandilin mübarek olsun , Öncelikle sevgi konusuna değinirsek kimsenin kimseyi sevme zorunluluğu olmadığı gibi o konusu geçen kimselerin hakkı olan saygıyı herşeyden önemlisi bir insan olarak zorunluluğu vardır. Kaldı ki konusu geçen ismin Bizim özgürçe bir bayrak bir devlet altında yaşamamızı sağlayan bir insan ise olan yapılan saygısızlık namkörlüktür. Bugün en basit örnekleme yaparsak , bugün anamız 1 babamız 1001 değilse bunun en büyük kaynağı Mustafa Kemal ATATÜRK'tür ve onun yanındaki milyonlarca isimsiz kahraman. Yanındaki kahraman İmam'da olsa birdir Ermeni asıllıda olsa birdir benim gözümde hepside saygıyıda hakeder , bunun tartışmasına girmek bile basiretsizliktir.
Benim karşı çıktığım konu o kişinin yaptığı bir konuşmayı genele malederek herkesi karalamasıdır arkadaşın. Benim yaptığım bir suç yüzünden Tüm Sivaslıları suçlamak ne kadar doğru olursa bu da o kadar doğrudur.Ankara Anafartalar çarşısında bomba patlatıp onlarca kişiyi öldüren terörist Sivaslıydı biri çıkıp deseki tüm Sivaslılar teröristtir bu ne kadar doğruysa bu yazı da o kadar doğrudur...

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)