Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.10.2009, 19:21   #41
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4546 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart Cevap: Ben Türk'ü her yerde tanırım...

Arif abi hakli, ben artik yorumsuzum bu konulara, bosu bosuna zaman harcamak, kalp kirmaktan baska bir faydasi yok bize. Bir de TINNNN`layanalr var.
Alt 26.10.2009, 19:24   #42
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2221 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sıkıyönetimli yıllarda,
Askerler anarşist diye 3-4 tane kişiyi alır askeri karargaha getirirler.
Paşa onları benim odama getirin der. Sırayla onlara sorular sorar. Birine derki "sende hiç Türk kanı yokmu neden böyle şeyler yapıyorsun" der ?
Soru sorduğu derki: "paşam size birşey sorabilirmiyim ?"
Paşa "evet sor" der.
Şöyle sorar" Paşam ben size içilerinde Amarikan, Rus, Fransız ve birde Türk kanı olan dört adet şişe getircem hiç bir işaret olmayacak siz bana içlerinden Türk kanı budur diye bulup gösterirseniz ben bu yolu bırakıp sizin dediğiniz yola dönmeye hazırım"
Paşa biraz düşünüp "Alın bunları atın nezarate" der.
Aynı dünya üzerinde yaşıyor birbirimize kan verip alıyoruz, aynı fiziki yapıyı taşıyor aynı havayı soluyor aynı güneşten faydalanıyoruz.

Ben bu topici oldukça şövenist bir tutum içinde gördüm.
Toplumlar ırklarıyla, dinleriyle üstünlük sağlamak yerine, Kim insanlık için neler yapmış, insanlığa nasıl faydalı olmuş neler bulmuş onunla övünmeli. Yoksa ben büyüğüm ben şöyleyim ben böyleyim diye lafla övünme yerine, yaptığı icraat buluş ve ekonomisiyle övünmeli.
Dünaya insanlığını sevgiye dostluğa barışa götürmek yerine böyle ırklar ve dinler arası savaşlara kavgalara çekmek insanlık için zerre kadar fayda getirmez.

Herşey tüm Dünya İnsanlığı ve kardeşliği için olmalı, ilke hedef bu yönde olmalı.
siz kan deyince damarda akan sıvı madde anlayın hep böyle devam edin türk kanı vatanını satmayı toprağını vermeyi kabul etmez paşa ondan sormuş olsa gerek...
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.10.2009, 19:30   #43
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
benim yorumumla senin yorumun birbirini teğet bile geçmiyor barikat.. ben Türklük le Müslümanlığının aynı cümlede kullanılmasına karşıyım..tabi ki benim için vatanım kutsaldır.. şüphen mi var?
bilmem kimin neyi savunduğu belli olmuyor bazen
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.10.2009, 19:35   #44
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1353 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

benim bu başlıkta karşı olduğum şu: Türklük bir ırkın adıdır. Müslümanlıksa ırkçılığı reddeden bir dinin adıdır. nasıl oluyor da Türklük ve Müslümanlık üstün bir ideolojiye dönüşüyor bunu anlamıyorum.. anlamamaya da devam edecem sanırım..
Alt 26.10.2009, 19:38   #45
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1353 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arif abi hakli, ben artik yorumsuzum bu konulara, bosu bosuna zaman harcamak, kalp kirmaktan baska bir faydasi yok bize. Bir de TINNNN`layanalr var.
valla ben de yoruldum abi..insanları akıl pazarına götürmüşler herkes yine kendi aklını beğenmiş. bizimki de o hesap..
Alt 26.10.2009, 19:43   #46
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
valla ben de yoruldum abi..insanları akıl pazarına götürmüşler herkes yine kendi aklını beğenmiş. bizimki de o hesap..
bende yoruldum hatta bazen merak ediyorum deveye hendek atlatmak nasıl bir şey diye
Alt 26.10.2009, 19:55   #47
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4546 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Uluslararası platformda yetiştirdiğimiz sanatçılar, sporcular, politikacılar, şair ve yazarlarla her zaman gurur duyuyorum. Nüfusu birkaç milyon Bosna Hersek bizim önümüzde grubu tamamladı. Slovakya dünya kupasına gidiyor, adını bile duymadığımız Beninli hakemler dünya kupasında maç yönetecekler. Suriyeli yazarlar avrupada tanınıyor ve okunuyorlar. İranlı sporcular Bundesliga´da top koşturuyor.
Biz kendi kendimizi kandırarak, ben türkü her yerde tanırım diyoruz. Almanya´da yapılan bir araştırma, Almanya´da yaşayan yabancılar arasında eğitim seviyesi en düsük toplumun türkler olduğunu ortaya çıkardı. 15 yıl önce Almanya´ya gelen ruslar türklerden daha ilerideler. Üniversite bitirmiş insanımız kendi dilinden başka bir dil bilmiyor. Avrupa gol kralı olmuş Tanju Çolak ödülünü alırken tercüman kullanıyor. Şimdi biz kendimizi methediyoruz. İnternet ortamında gördügüm gençler saygısızlıkta, sevgisizlikte doruğa yükselmiş. Allah korkusu kalplerden siliniyor, ahlaki cöküş son hızıyla devam ediyor. Ben bu durumun milletimiz için terörden daha büyük bir tehlike olduğunu düşünüyorum. Bazen şüpheye düşüyorum acaba bu benim milletimin çocukları mı diye. Hoşgörü yok, küfür yavaş yavaş kültürümüze giriyor.
Uluslar arası bir sanatçımız, bir sporcumuz, bir bilim adamımız yok. Ülkemiz borç batağında, eğitim seviyemiz düşük. Ben türkü heryerde tanırım.
Alt 26.10.2009, 20:01   #48
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Çok güzel bir yazı Hasan abi. Dünyanın neresine giderseniz gidin "Ben Türküm" dediğiniz zaman hiçbir saygınlığınız yoktur.
Alt 26.10.2009, 23:44   #49
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1109 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
benim bu başlıkta karşı olduğum şu: Türklük bir ırkın adıdır. Müslümanlıksa ırkçılığı reddeden bir dinin adıdır. nasıl oluyor da Türklük ve Müslümanlık üstün bir ideolojiye dönüşüyor bunu anlamıyorum.. anlamamaya da devam edecem sanırım..
Bizim Müslüman Tûrk oldgumuzdan suphen mi var ? Bizler irkci mi oluyoruz ? Allah Allah yoksa biz dinimizin kurallarini mi degistirdik
TURK ISLAM'Da IRKCILIK YOKTUR kac defa soylicem artik yeter anlamiyorsaniz ben napim ! Iki uc atsizci gordunuz diye Ulkuculeri karistirmayin .
Alt 26.10.2009, 23:48   #50
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1109 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ok Dilsad, aksi ispatlanmadikca herkes Türktür müsterih olun...
Fransada yasiyorsun, mas. türklügünden ödün vermemissin,ama baskasindan irkini red etmesini bekliyor, yoksa kapi gösteriyorsun...tuhaf...

Neyse,DTP ile MHP arasında emin olun iki karis fark yoktur. Irkciligin, fasizmin,farki mi olur? Kainat efendisi Resulullah Efendimiz (s.a.v.)'in lanetledigi seyi yapanlarin hangi ölcü biriminde farki olabilir?
Ok degil Tamam bu bir .
Red etmemesini beklemiyorum ama bu ona bez parcasini ele alip Vatan hayalini kurmayi gerektirmez bu 2.
Hem senin ne gicikligin var ki Mhp'ye anlamadim gitti , once bu gorusun neden ibaret oldugunu arastir sonra karalama oyununa devam et buda 3.
Merak etme aKp'ne burda laf edilmedi buda 4.

Isteyen irkci olur isteyen fasist , bunun hesabini sana verecek degil bu millet . Hesabimiz Yaradana .

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)