Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.09.2009, 21:51   #511
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4549 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
sivaBURs Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Doğuda elektrik kaçak kullanılıyor, batıda vergi kaçırılıyor.
Doğuda insanlar dağlara çıkıyor, batıda askere gitmemek için sahte çürük raporları alınıyor.
Doğuda insanlar çocuklarını örgüte katıyor, batıda sanatçı, siyasetçi, zengin çocuğu doğuda askerlik yapmıyor.
Doğuda yeşilkartlı sayısı had safhada, batıda özel hastaneler vurgun yapmakta.
Doğuda devlet kurumları ve araçları taşlanıyor, batıda ormanlar yakılarak villalar yapılıyor
Doğuda devlete karşı savaş var, batıda devlet için savaşmış atalarımızın mezarları içki şişeleriyle dolu .

Kimsenin kimseye üstünlüğü yok, tam tersine bayağı ortak yanımız var. Ne dersiniz?
Ülkeyi ayakta tutan, iki kesimin orta tabakasında yaşayan insanlardır ve bu insanlar günahsız insanlardır.

Yüregine saglik hocam, cok tesekkür ederim.
Alt 28.09.2009, 22:06   #512
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Metinim yanlışlıkla oy verdin galiba

Not : Diğer oy kullananları sansürledim.
Alt 28.09.2009, 22:24   #513
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Konu ile ilgili hoşuma giden bir yazıyı paylaşıyım...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hülya Avşar'ın (ki kendisinin akrabası, dostu, arkadaşı, tanıdığı veya komşusu değilim. Ayrıca yaptıklarının çoğunu onaylamam.) "halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma konusu ettiğiniz aşağıdaki ifadelerini onaylıyorum, harfi harfine ben de söylüyorum. Hatta ondan önce söyleyemediğim için de pişmanlık duyuyorum. Suçluyum. Kendi kendimi ihbar ediyor, suç duyurusunda bulunuyorum.

"Demokratik açılım meselesinden ben çok korkuyorum. Korkuyorum, çünkü bu öyle bir mesele ki, artık dönüşü yok. Bu işe başladıysanız bitirmek zorundasınız. En azından başarmaya doğru gidildiğini hissettireceksiniz. Aksi halde bu yeni doğmuş bebeğin ağzına memeyi verip en güzel anında çekmeye benzer, ki bu çok tehlikeli. Çünkü o zaman ne olur o bebek? Kıyameti koparır, olay çıkarır. Ne zaman ki sen yine o memeyi ağzına verirsin ya da başka bir meme; ancak o zaman susar, başka türlü kurtulamazsın artık.

Türkler bu ülkenin bölünmemesini istiyor. Topraklarını, milletlerini korumak istiyor. Buna da sonsuz hakları var ama yöntem hataları yaptıklarını kabul etmeliler. Ben de sonuna kadar Türküm; ama bu Kürtleri yok saymak, onlara etnik baskı yapmak anlamına gelmemeli. Yıllardan beri Anayasa?yı değiştiriyorlar, bir kez de barış için değiştirsinler."

Aslında benim söyleyeceklerim bu kadarla da bitmiyor. Hülya Avşar'dan çok daha suçlu hissediyorum kendimi. İtiraf edeyim: Ben günde yaklaşık yetmiş kez secde ediyorum. Fırsat verilseydi, bu eylemimi laikliğin kutsadığı kamusal alanlarda da yapardım. Bu konudaki emelimi ve hevesimi içimde saklıyorum. Niye secde etmekten kendimi alamadığıma gelince... Ülkemde en az seksen yıldır "milliyetçilik" gibi yumuşak ve sevimli bir isim altında uygulanan, bir zamanlar kafatası ölçümlerine kadar varmış, özellikle ve öncelikle Kürtleri köylerinden ve itibarlarından eden kitlesel sürgünleri doğurmuş, ve hâlâ daha Kürtçe konuşan Kürtler görsün ve okusun diye inadına dağa taşa "Ne mutlu Türküm!" diye yazılar yazdıran, henüz yalan konuşmasını bile bilmeyen 6-7 yaşındaki sabileri her sabah "Turkiiim, dogriyim..." diye and içmeye zorlayan dışlayıcı ve bölücü ırkçılığı "Ne mutlu ateştenim!" diyerek başlatarak, için secde etmekten kaçınan şeytana bir daha bir daha bir daha muhalefet etmek için... Her gün, her vakit, her yerde, fırsat buldukça seve seve secde ediyorum. Görüldüğü gibi hem "şeriatçı"yım hem de ne yazık ki pişman değilim.

Saygılarımla
Senai Demirci

Alt 28.09.2009, 22:35   #514
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1454 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: "Kürt Açılımı" Nedir ?

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ve ayrıca Ak Parti'yi sevmememe rağmen Kürt Açılımını desdekliyorum diye ankete katılan 5 kişiden biriside benim sizde biraz objektif olun da Ak Parti'nin yaptığı iyi kötü işleri birbirinden ayırın !

Yok Cley'im ne yanlışlığı bilerek görerek..!
Ama açılımın içeriğini hala öğrenemedik bu benim kafamı kurçalıyor...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2009, 22:39   #515
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1309 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

İnsanlar hala ortada büyük bir ayrımcılık varmış gibi konuşmasını anlamak gerçekten güç.Açılalım ama neden Kürtlere yani neden sadece Kürtlere..Daha öncede yazdım eğer tek damla asker kanı duracaksa açılalım..Ama hani şu yazdıkalrımızı Türkiye'yi hiç tanımayan biri okusa Kürtlere dünyada eşi benzeri olmayan bir tecrit yapıldığını düşünecek.
DTP'nin amacının ne olduğu gayet belliyken,hala en gözde parti DTP değil mi? Diyeceksiniz ki kırsaldaki kandırılan insanlar DTP'ye veriyor.Diyarbakır'ın,Batman'ı n,Van'ın yüzde 85'i kırsalda mı yaşıyor?

Onlara karşı bir dil yasaklaması olsa zaten Kürtler benliğini unuturdu.Dünyada bu hep böyledir.Dil konusunda baskıya uğrayanlar,çoğunluk itibariyle zamanla benliklerinden uzaklaşmışlardır.Ancak benliğini unutan kaç Kürt var?Yok,çünkü hiç bir baskı yok.Rusya'nın Kırım Türklerini uzak bozkır kasabalarına yoksulluğun,sefaletin içine sürdüğü gibi sürülen bir aile mi var?

İmkan yok,iş yok millet dağa çıkıyormuş.Lütfen rica ediyorum söyleyiniz bana Sivas'ta ,Yozgat'ta,Tokat'ta,Erzincan'd a,Gümüşhane'de fabrika mı kaynıyor,iş imkanları hava da mı uçuşuyor,en az maaş alan 1000 lira mı alıyor?Yahu gelin benim köyüme.Doğu'nun en kötü köyünden farkı varsa ben de bir şey söylemem daha zaten.Hem 30 tane çocuk yapın diye devlet mi teşvik etti de o 30 çocuk işsiz onun için dağa çıkıyor bahanesi var..Oralardaki töreleri,adetleri devlet mi yazdı?

Hem hadi diyelim ki oralarda fabrika açıldı,iş imkanları sağlandı,eğitim imkanalrı iyileştirildi,Kürtçe bölümleri açıldı,Kürtçe eğitim verilmeye başlandı,sizce kan dökenler emellerine ulaşmış mı olacakalr yoksa onların istekleri bunların daha da ötesinde mi?Onalr için nihai hedef Kürdistan'dır.
Alt 28.09.2009, 23:31   #516
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 996 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Benim fikirlerimle Yiğiter'in yorumlarıyla örtüşüyor , bazı arkadaşlar çok toz pembe düşünüyor. Onların silkelenmesi , gerçekçi olmalarını rica ediyorum.
Alt 29.09.2009, 00:13   #517
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1454 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Olur mu apo serbest bırakılacak. ilk seçimde başbakan yapılacak sonra cumhurbaşkanı olacak. Ülke parçalanacak. Bayrağımız istiklal marşımız değişecek vs.

"Türkiye'yi bölmeyi rüyada görenler, kabusla uyanırlar..!" Yaşar BÜYÜKANIT
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2009, 08:20   #518
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İnsanlar hala ortada büyük bir ayrımcılık varmış gibi konuşmasını anlamak gerçekten güç.Açılalım ama neden Kürtlere yani neden sadece Kürtlere..Daha öncede yazdım eğer tek damla asker kanı duracaksa açılalım..Ama hani şu yazdıkalrımızı Türkiye'yi hiç tanımayan biri okusa Kürtlere dünyada eşi benzeri olmayan bir tecrit yapıldığını düşünecek.
DTP'nin amacının ne olduğu gayet belliyken,hala en gözde parti DTP değil mi? Diyeceksiniz ki kırsaldaki kandırılan insanlar DTP'ye veriyor.Diyarbakır'ın,Batman'ı n,Van'ın yüzde 85'i kırsalda mı yaşıyor?

Onlara karşı bir dil yasaklaması olsa zaten Kürtler benliğini unuturdu.Dünyada bu hep böyledir.Dil konusunda baskıya uğrayanlar,çoğunluk itibariyle zamanla benliklerinden uzaklaşmışlardır.Ancak benliğini unutan kaç Kürt var?Yok,çünkü hiç bir baskı yok.Rusya'nın Kırım Türklerini uzak bozkır kasabalarına yoksulluğun,sefaletin içine sürdüğü gibi sürülen bir aile mi var?

İmkan yok,iş yok millet dağa çıkıyormuş.Lütfen rica ediyorum söyleyiniz bana Sivas'ta ,Yozgat'ta,Tokat'ta,Erzincan'd a,Gümüşhane'de fabrika mı kaynıyor,iş imkanları hava da mı uçuşuyor,en az maaş alan 1000 lira mı alıyor?Yahu gelin benim köyüme.Doğu'nun en kötü köyünden farkı varsa ben de bir şey söylemem daha zaten.Hem 30 tane çocuk yapın diye devlet mi teşvik etti de o 30 çocuk işsiz onun için dağa çıkıyor bahanesi var..Oralardaki töreleri,adetleri devlet mi yazdı?

Hem hadi diyelim ki oralarda fabrika açıldı,iş imkanları sağlandı,eğitim imkanalrı iyileştirildi,Kürtçe bölümleri açıldı,Kürtçe eğitim verilmeye başlandı,sizce kan dökenler emellerine ulaşmış mı olacakalr yoksa onların istekleri bunların daha da ötesinde mi?Onalr için nihai hedef Kürdistan'dır.
Yiğiter arkadaşım o kadar doğru bir şeye değindinki yorumunun harfi harfine hepsine katılıyorum. Ve seni tebrik ediyorum.
Kadın doğum uzmanı Dr. Akrabam var ve birebir kendi ağzından dinledim, kürt kökenli ailelerin kadınları doğum yaptığında çığlık atarak kürdüstana bir asker daha dünyaya geldi diye haykırdıklarını söylüyor.
Ve bilerek fazla çocuk yapmalarının başlıca sebeplerinden biride odur. Bir araştırın son yıllarda kürt vatandaşlarının nüfus artış yoğunluğu yüzde 40 lara gelmiştir.
Buda şunu gösteriyorki, beşiktekinden tutun en yaşlıısna kadar bir hedef peşindeler, amaç gaye bellidir. Biz hala bunları görmezlikten gelelim, demokratik hak diyelim yok başka iism, kılıf bulalım, atı alan üsküdarı geçtiğinde artık bilemem neler olur, herkese hayırlı açılımlar.
Alt 29.09.2009, 08:55   #519
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Konu ile ilgili hoşuma giden bir yazıyı paylaşıyım...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hülya Avşar'ın (ki kendisinin akrabası, dostu, arkadaşı, tanıdığı veya komşusu değilim. Ayrıca yaptıklarının çoğunu onaylamam.) "halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma konusu ettiğiniz aşağıdaki ifadelerini onaylıyorum, harfi harfine ben de söylüyorum. Hatta ondan önce söyleyemediğim için de pişmanlık duyuyorum. Suçluyum. Kendi kendimi ihbar ediyor, suç duyurusunda bulunuyorum.

"Demokratik açılım meselesinden ben çok korkuyorum. Korkuyorum, çünkü bu öyle bir mesele ki, artık dönüşü yok. Bu işe başladıysanız bitirmek zorundasınız. En azından başarmaya doğru gidildiğini hissettireceksiniz. Aksi halde bu yeni doğmuş bebeğin ağzına memeyi verip en güzel anında çekmeye benzer, ki bu çok tehlikeli. Çünkü o zaman ne olur o bebek? Kıyameti koparır, olay çıkarır. Ne zaman ki sen yine o memeyi ağzına verirsin ya da başka bir meme; ancak o zaman susar, başka türlü kurtulamazsın artık.

Türkler bu ülkenin bölünmemesini istiyor. Topraklarını, milletlerini korumak istiyor. Buna da sonsuz hakları var ama yöntem hataları yaptıklarını kabul etmeliler. Ben de sonuna kadar Türküm; ama bu Kürtleri yok saymak, onlara etnik baskı yapmak anlamına gelmemeli. Yıllardan beri Anayasa?yı değiştiriyorlar, bir kez de barış için değiştirsinler."

Aslında benim söyleyeceklerim bu kadarla da bitmiyor. Hülya Avşar'dan çok daha suçlu hissediyorum kendimi. İtiraf edeyim: Ben günde yaklaşık yetmiş kez secde ediyorum. Fırsat verilseydi, bu eylemimi laikliğin kutsadığı kamusal alanlarda da yapardım. Bu konudaki emelimi ve hevesimi içimde saklıyorum. Niye secde etmekten kendimi alamadığıma gelince... Ülkemde en az seksen yıldır "milliyetçilik" gibi yumuşak ve sevimli bir isim altında uygulanan, bir zamanlar kafatası ölçümlerine kadar varmış, özellikle ve öncelikle Kürtleri köylerinden ve itibarlarından eden kitlesel sürgünleri doğurmuş, ve hâlâ daha Kürtçe konuşan Kürtler görsün ve okusun diye inadına dağa taşa "Ne mutlu Türküm!" diye yazılar yazdıran, henüz yalan konuşmasını bile bilmeyen 6-7 yaşındaki sabileri her sabah "Turkiiim, dogriyim..." diye and içmeye zorlayan dışlayıcı ve bölücü ırkçılığı "Ne mutlu ateştenim!" diyerek başlatarak, için secde etmekten kaçınan şeytana bir daha bir daha bir daha muhalefet etmek için... Her gün, her vakit, her yerde, fırsat buldukça seve seve secde ediyorum. Görüldüğü gibi hem "şeriatçı"yım hem de ne yazık ki pişman değilim.

Saygılarımla
Senai Demirci

Sırf demogoji kokan bir yorum, ve sözde açılımla ilgiliymiş gibi sağ gösterip sol vuran bir yumruğa benziyor.
Burada "şeriat" propogandası yapmak asıl gaye. Şeriatla yönetilen devletleride görüyoruz, hala ortaçağ özlemi duymalarına bir anlam veremiyorum. Zaten bu tiplere gösterilen tavizler sonucu bu tür çatlak sesler çıkıyor bazen. Cumhuriyet Savcıları gerekli hassasiyeti göstermeli bu durumlarda. Bu yazar açık açık Laik Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına meydan okumaktadır. Din ve Devlet İşleri Cumhuriyetle birlikte biribirinden ayrılarak, anayasadada değişmez hükümle yer almaktadır. Bunun aksine davranan savunan da suç işlemiş sayılır diye yer almaktadır.
Neden bu özlem nedir bu bitmeyen aşk kamusal alan özlemi, zaten kamusal alanda da yapılıyorki secde, Gidin bir işiniz olsun müdürü sorun ya namazda yada camide cevabıyla karşılaşırsınız. Ülkemde her vatandaş istediği gibi ibadedini yapmaktadır ve asla en ufak bir engelle karşılaştım diyen yalanın en büyüğünü söylemiş olur.
Bir toplumda milli birlik, milli bir aşk olmadığı zaman o ülke kalkınabilirmi? Milli maçtan zevk alabilirmisiniz ? Elbetteki aşırı değil bir Nazi Faşizmi gibi değil ama toplum milii biriliğiyle disipliniyle ahlakıyla çalışkanlığıyla ortaya çıkar. Ben bu yazarın yorumunu ciddiye alır bir tarafını ne yazıkki göremediğimi söylemek isterim.

Konu farklı yöne çekilmesin dedikçe yine farklı yorumlar geliyor, bu sefer cevap hakkı doğuyor, lütfen konunun dışına çıkılmasın, konuyla alakalı şeyler yazmanızı rica ediyorum.
Alt 29.09.2009, 11:12   #520
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1309 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Arif Abi,
Ben dediğimi tekrarlıyayım..Kimse dilimizi konuşamıyoruz,Kürtçe enstitüleri yok diye dağa çıkmadı..Kimse Kürtçe konuşamıyoruz diye kendi Kürt kardeşini öldürmedi.Neden hala anlıyamıyoruz.Bir nesil sonra Türklerin sayısı Kürtlerinkinden az olacak.DTP açılım açılım diye bir yerlerini yırttı şimdiyse kıvırıyor.Çünkü açılım kelimesini asıl amacının "Milli Birlik" olduğu ifade ediliyor.Ama onalrın istediği "Milli Birlik" değil Kürdistan'dır.

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)