|
![]() |
#1 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GİDECEKSİN
BİLİYORUM GİDECEKSİN BU ŞEHİRDEN BAŞIN ÖNÜNDE OLACAKSIN KİMBİLİR KİMLERLE YAZDIĞIM O ŞİİRLERDE ANACAĞIM ADINI YİNE HASRET KOKAN ŞARKILARDA SABAH DĞAN HER GÜNEŞTE OKUYACAKSIN ADINI ANLAYACAKSIN SEVĞİMİ SENİ NASIL DELİCE SEVDİĞİMİ YOLUN ACIK OLSUN BENİ BULAN ECELİM SENİDE BULSUN DİLERİM ODA SENİN KADAR ACIMASIZ OLSUN!!!!!!!!!! senin olan pınarından |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SEN MAVİYE ÇALAN
Kondu beyaz martılar sayfana Bir çiçek açtı ucunda kalemimin rüzgarlar kovdu uykularımızı Sevgi yağmurlarıyla ıslandı kelimeler süzülürken sevinç gözyaşları gözlerinden Yaşam şiir olup dolmuşsa yüreğine ´´Yazmak´´ yaşamaktır.. yaşamaksa aşk Alabildiğine mavinin içinde bir şair Alabildiğine mavinin içinde Sanki âşık gibiydi, Ölümüne uçuyordu martılar Aşkının ölümüne maviliğinde. Her seferinde haykırdılar aşklarını, Mavi gözyaşları bile martının... Geceleri gemilere fener ışıltısıydı Gündüzleri istanbul´a aşkını anlattı, mavisini, Kayalıklardaki deniz kızlarına... Seni sevdiğim gibi martılarda gözlerini seviyorum, saçlarını, güneşli bakışlarını seviyorum Bakışların mavi, yeşil, kırmızı, siyah ya da kahverengi gibi Hep güzel bakıyor. Yok mu şu beni sana çaresiz kılan gülüşün, yalnızlığımı gideren sözlerin beyaz kuşlar gibi sayfalara martıların gözleri gibi Varlığından habersiz yürüyordum Kadıköy de sahilde Beyoğlu´nda yaşlı bir kemancının yanında Gözümde seneler, dudağımda eski şarkılar Gece limanda yıkılmamak için zorlandım Şarhoştum yaşamak için sebepler üretiyordum kendimce Korkarım gözlerine her bakışımda eriyeceğim Aldığın gibi yüreğimi çoğalacağım sen maviye çalan bir martı gibisin. Dünyanın en hassas, en tatlı martısı. süzülüyorsun,kanatlarını çırparken senle çırpınan sevda dolu yüreğime |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SEVGİ NEDİR
Sevgi doğuş Sevgi oluş Sevgi duruş Sevgi hasret Sevgi özlemdir Sevgi umut Sevgi çare Sevgi ölüm Sevgi kalım Sevgi isyandır Sevgi barış Sevgi yarış Sevgi ermek Sevgi Yunustur Sevgi Mevlana Sevgi Fuzuli Sevgi Nesimi Sevgi Ali Sevgi Osman’dır Sevgi Leyla Sevgi Mecnun Sevgi Ferhat Sevgi Şirin’dir Sevgi duygu Sevgi tutku Sevgi utku Sevgi hikemdir Sevgi insan Sevgi kan Sevgi damar Sevgi fikirdir Sevgi feda Sevgi vefa Sevgi yalnız Sevgi doğruluktur Sevgi vuslat Sevgi hicret Sevgi gurbet Sevgi çöl Sevgi yolculuktur Sevgi yürek Sevgi İbrahim Sevgi yakan Sevgi ateştir Sevgi türkü Sevgi şarkı Sevgi beste Sevgi şiirdir Sevgi kalem Sevgi selam Sevgi barış Sevgi esenliktir Sevgi çiğdem Sevgi menekşe Sevgi sümbül Sevgi gonca Sevgi güldür Sevgi eylül Sevgi hazan Sevgi hicran Sevgi hüzündür Sevgi diriliş Sevgi bahar Sevgi tomurcuk Sevgi kelebek Sevgi çiçektir Sevgi damla Sevgi su Sevgi yağmur Sevgi rahmettir Sevgi dağ Sevgi deniz Sevgi öteler Sevgi evrendir SEVGİ HERŞEYDİR.
![]() |
#4 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gurbet İşte (Türkü)
Nasıl başlayımda, neleri deyim Başında sonunda, gurbet kokuyor Onulmaz acıyla, dertle doluyum Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Ağlayan gözlerle eller sallanır Hasretler işlenip mendil yollanır Mektuplar yazılır selam salınır Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Hazırlanıp azık çıkılır yola Devletten devlete verilir mola Tekrar görüşmemiz gelecek yıla Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Konuşur anlamam, dilini bilmem Duygusalım ben, gurbete gelmem ALLAH'ım, inşallah burda ölmem Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Ağlatır anaları, yürekler sızlar Bir başka dertlidir, çalınan sazlar Duygusal olunur, dokunur sözler Gurbet işte gardaş, yürek yakıyor Akan yaşlarımı anam, silemez oldum Çıktım gurbet elede, dönemez oldum İbrahim Tamer |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Tsunami (Asya Felaketi)
Denizler kabarıp canlandı sular Devası dalgalar oluşuverdi Çil yavrusu gibi dağıldı kullar Bir anda ecelle bulşuverdi Okyanus'ta kırıldı neyse bu fay Sarstı Dünyayı bırkmadı bir köy Heryerde insan cesetleri boy boy Bir anda ölümle bulusuverdi Bu felakete Tsunami dendi Neydi,nasıl oldu bilinemedi Doğa gücü insanı yine yendi Çok büyük dramlar oluşuverdi Gömüldü sulara koca adalar Yıkıldı oteller bir bir odalar Yavruyu yitiren dertli analar Bir anda hasretle buluşuverdi Bacak belden,kol bedenden ayrıldı Herbir insan bir kenera savruldu Bütün Dünya acı ile kavruldu Bir anda Dünyamız karışıverdi Sarsıldı devletler,dağlar ovalar Yıkıldı binlerce mutlu yuvalar Yalan cennet olan yeşil sahalar Yaşanmaz çöllere dönüşüverdi Yüz çevirme, yardım et,sende katıl ALLAH'ın emriydi arama katil İlahi güce inan olma batıl Bak, deniz toprakla buluşuverdi İbrahim Tamer |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SEVGİ
Sevgi ışık, sevgi umut Kâinatın gizi sevgi Sevgi soyut, sevgi somut Gönlün gören gözü sevgi Sevgi huzur, sevgi barış Sevgi ilmek, sevgi nakış Sevgi gülüş, sevgi bakış Gönüllerin közü sevgi Sevgi bahar, sevgi rahmet Sevgi kazanç, sevgi servet Sevgi dostluk, sevgi sohbet Ömrün tadı, tuzu sevgi
![]() |
#7 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() SIVAS YOLLARINDA
Sıvas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider Tekerleri meşeden. Ağız dil vermeyen köylüler Odun mu, tuz mu, hasta mı götürürler? Ağır ağır kağnılar gider Sıvas yollarında geceleri. Ne, yıldızlar kaynaşır gökyüzünde, Ne, sevdayla dolar taşar gönüller, Bir rüzgâr eser ki bıçak gibi El ayak şişer. Sıvas yollarında geceleri Ağır ağır kağnılar gider. Kamyonlar gelir geçer, kamyonlar gider Toz duman içinde, Şavkı vurur yollara, Arabalar dağılır şoförler söver, Sıvas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider. CAHİT KULEBİ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
Karlı dağlar karanlığın bastı mı? Kahpe felek ayrılığın vakti mi? Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur. Bir bulut kaynıyor Sivas elinde Ucu telli mektup geldi yarimden Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur Allah şu askere ömürler vere Tezkeresin alıp geriye döne Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() erişti sinnimiz kemali tahtı
Tam coktu sinnime ihtiyarlık vakti felek beni böyle sona bıraktı aglayan gözlerim gülmüyor gayri cevahır gözlerın satılmaz oldu ilacım mayaya katılmaz oldu tutulan sözlerım tutulmaz oldu ailem yanıma gelmıyor gayri bakmıyor yuzume gelınım kızım görmüyor gözlerim tumuyor dizim avrada söyluyom kar etmez sözüm bulgur corbasından vermıyor gayri sırrımı söyleyim ahbaplara ellere acıp söylesem bana ne derler yakalarımı yırttım kazandım mallar evlatta kıymetım bilmiyor gayri (aşik seyit )ne söyluyon koyaktan cok soylersen haber al dayaktan düşmanım düşmesın elden ayaktan derler koca sinsiz ölmuyor gayri Seyit Türk, 1911 yılında Yıldızeli'nin Belcik köyünde doğmuştur. Şairliğe, 35 yaşında, başından geçen olağan üstü bir olaydan sonra başlamıştır. Kendisinin anlattığına göre, soğuk algınlığı sonucu yatağa düşer. Karısı onun için imamı çağırmaya gittiği esnada içeri giren yaşlı bir kadın ona hastalığını nasıl tedavi edeceğini anlatır. Yaşlı kadının söylediklerini uygulayan şair sonunda iyileşir ve bu kadının Hızır olduğuna inanır. Saz çalmayı bilmeyen aşık, şiirlerini irticalen söylemiştir. 1958 yılında, kendi çabalarıyla "Gönlümün Sesi" adlı bir şair kitabı yayımlamıştır. Bu kitap da yer alan şiirlerin çoğu dini muhtevalıdır. Konya ve Sivas Aşıklar Bayramı'na katılarak şöhret bulan Aşık Seyyit Türk, 1986 yılında köyünde |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,
Gün doğmadan evvel iklim-i Rum'a Bozkurtlar ordusu geçti hücuma; Yeni bir şevk ile gürledi gökler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu, Ardından Oğuz'un elli bin tuğu Andırır Altay'dan kopan bir çığı Budur Peygamber'in övdüğü Türkler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi Malazgirt, Bizans'ın Türk'e secdesi Bu ses insanlığa Hakk'ın müjdesi Bu sesle irkilir çarpan yürekler... Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Nağramızdır bugün gök gürültüsü Kanımızdır bu gün yerin örtüsü Gazi atlarının nal pırıltısı Kılıçlarımızdır çakan şimşekler Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! Yiğitler kan döker bayrak solmaya Anadolu başlar vatan olmaya Kızılelma'ya hey!Kızılelma'ya En güzel marşını vurmada mehter Ya Allah...Bismillah...Allahuekbe r! BÜYÜK ŞAİR NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |