![]() |
#5821 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4540
![]() |
![]() Şu anda türk sanat müziği şarıları dinliyorum
![]() |
#5822 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 882
![]() |
![]() Sıla - Sevişmeden Uyuyalım
![]() ![]() |
![]() |
#5823 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1347
![]() |
![]() yozgat için yatsı ezanını...
![]() ![]() |
![]() |
#5824 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1102
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mustafa YILDIZDOGAN _ Izmir'e Mhp Yakisir ...
![]() |
#5825 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2215
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Ozan Arif - KÖRMÜSÜN Ey Türkoğlu... Kendine gel kendine! Devletini deliyorlar kör müsün? Düşmeyelim şu Batı`nın fendine Kırk elekten eliyorlar, kör müsün? Batı hep böyledir, borç verir önden, Vatan ister vatan, yurt ister senden. İktisadî yönden, coğrafi yönden, Kuşatmaya alıyorlar, kör müsün? `Türkiye, Türklerden nasıl alınır?` Hesabı yapanla dost mu olunur? Hangi dağda hangi maden bulunur, Bizden iyi biliyorlar, kör müsün? Batılı diyor ki `şu kanun gerek`, Biz de sanıyoruz bal ile börek. `İnsan hakkı`, `demokrasi` diyerek, Ne hainler buluyorlar, kör müsün? Hain çünkü; bunlar almış doları, Alınca Batı`ya vermiş yuları; Bunlar şu AB`nin kadim kulları! AB diye meliyorlar, kör müsün? Bazınız belki der; `kim bunlar, nerde?` Nerde deme nerde, bunlar her yerde; Şehirde, kazada, hatta köylerde, Akılları çeliyorlar, kör müsün? Bunların içinde kim yok ki, oof, of!. Kimisi medyatör, kimisi prof. Seçtiklerin bile kof çıktılar kof, Aynı telden çalıyorlar, kör müsün? Son seçimde vebal attın boynundan, Müslüman seçmiştin, emindin bundan!. Bunun bile haç çıkıyor koynundan, Frenk k..ı yalıyorlar, kör müsün? İşte bu AB`ci aydın(!) zevatlar; AB`yi överken göbeği çatlar!.. Pamuklar, yamuklar, bazı g...tlar, Ermenici oluyorlar, kör müsün? AB için her bağımız hiç artık, Kan bağıymış, dil bağıymış geç artık, Türkiye`de Türküm demek güç artık, Türk adını siliyorlar, kör müsün? AB ne yapıyor, bak vurup vurup?.. Mozaik diyorlar mermeri kırıp!.. Kürt`ü Türk`ten, Türk`ü Kürt`ten ayırıp, Dilim dilim diliyorlar, kör müsün?.. Sonra Kürt`ün çocuğunu kandırıp, `Hasan Sabbah` gibi tam inandırıp, Büyütüp besleyip, silahlandırıp, Üstümüze salıyorlar, kör müsün? Bırak be milletim, gafleti bırak! Aç gözünü artık, şu piçlere bak! Vatanında bayrağını yırtarak, Ay-Yıldız`ı yoluyorlar, kör müsün? Açık artık felakete gittiğin, Günden güne tükendiğin, bittiğin! Davul zurna ile asker ettiğin, Evlatların ölüyorlar, kör müsün? Kör müsün diyorum, hiç kızma, affet; Zıvanadan çıktım, nedir bu gaflet? Savaş var karşında devlet yok devlet, Sinsî sinsî geliyorlar, kör müsün? Bakın `yankiler`le verip el ele, Çakalken it oldu iki hergele!.. Talabani bile, Barzani bile, Paçamıza dalıyorlar, kör müsün? Zaten PKK`yı kuran da Batı, Kurup arkasında duran da Batı, Bizi sırtımızdan vuran da Batı!.. Ensemizde soluyorlar, kör müsün? Bitsin artık `dostuz, mostuz` mavalı, Gördük işte en dost olan düveli! Başımıza kim geçirdi çuvalı?!.. Bir de kıs kıs gülüyorlar, kör müsün? Vaşington, Brüksel, Strazburg, Roma, Arif, bunlar dost mu olur adama? Felaket tellalı değilim ama, Türkiye`yi bölüyorlar, kör müsün?!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5826 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() ![]() Adam dedim adamları kızdılar, Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Küfrettiler bana neler yazdılar, Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Halbuki otuz yıl beraber gezdim, Yalan yok ne mertlik ne puştluk sezdim, Çok iyi oynamış sanradan çözdüm, Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Ne bileyim gardaş ismine bakıp, Boyuna-posuna, cismine bakıp, Rakibine bakıp, hasmına bakıp, Ben adam sanmıştım, adam değilmiş..! Marifetname’yi karıştır bir bak, Bakmazsan imkansız bunu anlamak, Ne kadar kindarsa o kadar korkak! Ben adam sanmıştım, adam değilmiş..! Korkaktır konuşmaz, yüz yüze susar, Arkadan duyarsın, sana kin kusar, Padişah yaparsan ilk seni asar, Ben adam sanmıştım, adam değilmiş..! Mesela olay var, yürek sızlıyor... İnsan bir şey desin diye gözlüyor, Cahilliği suskunlukla gizliyor, Ben adam sanmıştım, adam değilmiş..! Bazen de konuşur, bazı zamanlar, Kağıda bakarak bağırır çınlar, Onu da sadece kendisi anlar, Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Bir insan düşün ki, ağlamaz gülmez, İstişare bilmez, meşveret bilmez, Bundan sonra kart ağaç da eğilmez... Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Hülasa ne kokar ne bulaşır, Arzu eden kırk kapıdan ulaşır, Etrafında finoları dolaşır, Ben adam sanmıştım adam değilmiş..! Ozan Arif bu kim? Söyleme olmaz! Söylersen destanın kıymeti kalmaz! Yarası olmayan üstüne almaz! Ben adam sanmıştım, adam değilmiş..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5827 |
Yeni Yiğido
![]() eSraa-GG Şuan
![]() Son Aktivite: 01.09.2009 20:06
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Mustafa abimden olaydim yar dinliorum ve butun herkese ozellikle gurbettekilere tavsiye ediorum [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5828 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() ![]() Müslümanlar neden böyle perisan? Sebebini sorup ariyor muyuz? Bence bu isin sebebi müslüman. Acaba farkina variyor muyuz? Müslümanlik çünkü adimiz bizim. Adimiz gibi mi tadimiz bizim? Eksik mi dedimiz, kodumuz bizim? Fitnesiz, fesatsiz duruyor muyuz? Islamin sarti bes, Imanin alti, Diyerek isleriz her türlü halti. Aklimiza gelmez topragin alti. Emaneti saglam koruyor muyuz? Esiri olmusuz malin, servetin, Zinanin, sehvetin, koyu giybetin, Vatanin, milletin, dinin devletin, En ufak işine yariyor muyuz? Bu devirde kimin kötü hali var? Simdi itin bile özel yali var. Hepimizin iyi kötü mali var. Fitreyi, zekati veriyor muyuz? Birbirine düsman zengin ile fakir, Birinde hamd eksik, birinde sükür, Hepinizde ayri degisik fikir, Birlikte üç adim yürüyor muyuz? Elin gözünde ki çöpleri tek, tek, Görüp gösteririz kaçirmayiz pek Kendi gözümüzde mertek var mertek. Biz bizdeki suçu görüyor muyuz? Neyi ögreniyor, neyi duyuyor Karni evde, beyni nerde doyuyor Oglumuz, kizimiz, nasil büyüyor, Üstüne kol kanat geriyor muyuz? Kitabimiz Kur’an ilim kokuyor, Kaç müslüman günde açip okuyor? Okuyan da iste öyle okuyor. Mânasina kafa yoruyor muyuz? Mademki her nefis Hakk’tan hediye, Dünya için hakki unutmak niye, Bugün Allah için ne yaptim diye, Aksam kendimize soruyor muyuz? ARIF olan ham laf ezmez gardasim, Bir destanla bu dert bitmez gardasim, Müslümanim demek yetmez gardasim, Müslümanca hayat sürüyor muyuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5829 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() ![]() ozan arif Burası Türkiye bizde Türküz TÜRK BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Bu toprakta doğduk burda büyüdük Bu memleket bizim bu vatan bizim 1071 Malazgirtten bir gedik açıp girdik Bu toprağa Yurt dedik BEDEL İSE BEDELİNİ ÖDEDİK BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Türkiye ye neden Türkiye denmiş BU İSİM BU YURT A GÖKTENMİ İNMİŞ Demekki apaçık bedel ödenmiş BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM BEDELİ SAYISIZ ŞEHİT OLMUŞ CAN BEDELİ BAYRAĞI AL EYLEYEN KAN Ne isterse verdik bizden bu vatan BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Lazda benim Çerkezde ben Kürtte ben Bunlar aza bunlar el kol TÜRK BEDEN Ağzı olan konuşmasın bilmeden BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Mülayim bulupta Türkteki huyu Kuyu kazmasınlar ardından kuyu Kabarmasın Türkün ayranı suyu BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Kimse şaşırmasın kimse şaşmasın Bağrında barınan YILANLANMAŞIN Türkiyede Türkün sabrı taşmasın BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Bırakın yılanı EN KÜÇÜK BÖCEK Bu toprakta yaşıyorsa bilecek TÜRKİYE TÜRKLERİN YURDU DİYECEK BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM Ey Arif bazısı demiyor ama Der GARDAŞ DERT ETME HİÇ DÜŞME DERDE GAMA SEVE SEVE DEDİRTİRİZ ADAMA BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5830 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() ![]() Gayrı anlatılmaz bu savaş bence Dağ taş konuşmuştu kendi dilince Hücum diye bir ses duydum ilk önce Sonra allah allah dedi mehmedim Ne ana ne sıla ne yar hayali Bir gör mehmetteki kükremiş hali Kırpmadı gözünü yağmur misali Mermi yedi havan yedi mehmedim Can askerim Bu öyle bir iman öyle ihlaski Secde eder cümle canlı ve bitki Bir temmuz akşamı allah şahitki Şaha kalkmış vatan idi mehmedim Bu akşpam yıldızlar sararmış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir mehmedi mehmedim Can askerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 20 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 20 Misafir) | |
|
|