![]() |
#581 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() rüzgar79 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.09.2010 22:19
Tecrübe Puanı: 1741
![]() |
![]() Uykusuz gecelerde düsleyebildin mi sen aski
Düsünüpte birini akitinmi bir damla gözyasini Kac gece sabahladigin yer bir issiz köse basi Yaptinmi ki sen bunlari benden hesap soruyorsun Biliyormusun ask karsiliksiz oluncada anlam kazanirmis Ask kadar ask acisininda farkina varilirmis Tatli bir gülüse binlerce can verilirmis Hissettinmi ki sen bunlari benden hesap soruyorsun Hic baka kaldinmi sevdiginin gidince ardindan Öyle büyük aci duyabildinmi kalbinde Firtinalar koptumu yüreginin ta derinliklerinde Yasadinmi ki sen bunlari benden hesap soruyorsun |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı rüzgar79'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#582 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ela58 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.06.2010 21:35
Tecrübe Puanı: 1243
![]() ![]() ![]() |
![]() Gözlerimi kapattım yokluğumda var olan kendimin üstüne. Çığlığımda taşıdım
ellerime sığmayan bensizliği, kızıl sancıların içdökümünde. Rüzgar saçlı bir yalnızlıkta yandım. Nehirler geçti içimden, içim nehirlerden geçti; talan edilirken Züleyha´sına aşk düşen bağışlanmış mısralar. Ve şimdi kalbimde adı konulmamış bir süveydanın ölüm günahları. Ve tufanları avuçlayan ömrümde Nuh´un ayak izleri. Adıma küstüm. İsimsizliğimin ölgün kentlerinde vurulup duruyorum, sana hep altı susuş kala. Hadi konuşsana! Susma gözlerime öyle derin derin. Kimsesizliğimin kimliğine suret olmayacak mısın yoksa? Aynalarda göremediğim hükümsüz yüzümü, yüzüne kabul etmeyecek misin? Bak el pençe divan durdum aşkın önünde, beni biraz daha susarak acıtacak mısın sesimi? Biliyorsun, rengi mahpus aşkımın mahşere and içen gözleridir sensizlik. Ey boğazıma kadar battığım yağmur, hadi al beni! Gözbebeklerinde yıldızlar eriten gece, hadi boğ beni! ´´YAĞMUR GECEDEN AL BENİ´´. Ey Aşk! Güzellik bile sana meftun değil mi? Düşlerimden başka bir hüzünde yaktım mı en meczup tebessümleri? Bilsen, çöle kesmiş tenha bir gökyüzü indi geceme. İçine kan bulaşan tekinsiz uykulara uyudum. Kurak bir intihar düştü şairliğin yazgısına, yığıldım kaldım ´´bana inmeye korkan SEN uçurumlarında´´. Sevdiğim! Acıya düşen içine, içine düşen acıya, tufanıma, rüzgarlığıma yenik geldim. Tutma ellerimi düşeceksin yoksa. Duru bir gülüş anında saklısın sen, an gibi. Altı harflik susuşun kıyamet ağrısı dilimde. ´Aşk bitti, yüzümü buldum´ diyenlerin içten pazarlıklı yalnızlıklarına inat, içimin suretisin. Ellerin yasadışı sevdalarda ıslanan heyula sensizliğim. Gözlerin gül yaprağında kanayışım. Çek gözlerini alnımdan. Yazgıma dokunuyorsun! Benden saklanabileceğim bir İstanbul var mı gözlerinde? Susmaya dair tekmil suskuları ´´ konuş/sana ´´ dediğinde bozar mı gülüşü yırtılmış kelimeler? Ey Aşk! Kara kalemlerin aşkına! Ten hummalı saçlarında boğulmalarım yetmediyse bil ki; kahrolası bu denizler az gelir ağlayışlarıma. Sen hüzün divanında acının aşkı, aşkın acısı. İşte eşiğindeyim! Aşkın mahrem cinnetlerine sunma beni sevdiğim. Azalırım. Ey Aşk! Kalk ayağa ve ağla tutuşuncaya dek! Çünkü anlamını gizleyemiyorum aşktan… alıntıdır… Yazı kategorisi: Alıntı Yazılar
![]() |
#583 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() GÖVDELİ Şuan
![]() Son Aktivite: 21.12.2012 13:56
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
![]() Duyduğun her yerde beni hatırla
Bu benim şiirim bu benim şarkım Dinle ki kanatsın o taş kalbini Bu benim şiirim bu benim şarkım Yabancı kollarda gezip durdukça Başını yastığa koyup daldıkça Bir daha çalıver beni andıkça Bu benim şiirirm bu benim şarkım Bırak da süzülsün yaşlar gözünden Acı bir pişmanlık dursun yüzünde Sana bir sitem var her bir sözünde Bu benim şiirim bu benim şarkım Aşkımdan armağan her bir satır sana Maziyi yeniden yaşatır sana Nasıl sevdiğimi anlatır sana Bu benim şiirim bu benim şarkım. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı GÖVDELİ'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#584 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() bahar 34 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.04.2010 22:48
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
![]() ![]() Hüzün Gözlerimde Sürmedir Denizin mavisinde gezinirken iki gözüm Gün bitiminde gözlerime süzülür hüzün Hüznün sisinden görmez olur gözlerim Dilim kısalır, alevler büyür yüreğimde Topal olur ayaklarım, adımlarım küçülür Hüzün dolar sessiz çığlıklarım İçime sığmaz, taşar da benden hüzün Marmara adasının yalnız akşamlarına düşer Hüzün örtünür, küçülür ada Nane, kekik hüzün kokar Dağların omuzlarını şal gibi sarar da Dağlar hüzünle ağlar… İnce bir hüzün duyulur dilimdeki şarkılarda Ve hüzün kokulu bir rüzgâr eser gönlümde Bulutlara bağışlarım hüzünlerimden Yağmur damlaları iç çekişir hüzünle Ve yere düşer… Hüzün yer değiştirir yeşilliklerle Bahar solgunlaşır Güller boyun büker Ağaçlar yapraklarını döker Mevsim hazana döner… Geceleri aya yaslanır yorgun hüzünlerim Ay üzülür, çeker gider, durmaz yerinde Yıldızlar gülümsemelerini saklar Karanlıklar eşlik eder bir süre Sessiz ve acıdır hüzün Karanlık vazgeçerken yarenlikten Sabaha bende uyanır hüzün Nereye gitsem benimle gelir Hüzün, gözlerimde sürmedir Yağmur tınısı Rüzgârın sesi Denizin mavisi Toprağın kokusu Hüzün giyinmiş, bir dünya bende yaşar! .
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı bahar 34'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#585 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Unuttun mu diye sorma
Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm Sen ufkuma doğan güneş Sen gönlüme düşen ateş Burcum bile burcuna eş Ayrılamam ceren gözlüm Bahtımdaki uğurumsun Gönlümdeki gururumsun Yarınımsın umudumsun Unutamam ceren gözlüm Seni yazdım hayatıma Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam ceren gözlüm Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı'mdan bir armağan Unutamam ceren gözlüm Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bu kadarmi acidir ayrilik
Yaz bitince düser yapraklar Sonbahar gelince aglar agaclar Döker gözyaslarini bulutlar Sen gidince anladim ayriligin acisini Bombos kaldi evimin dört yani Ölmeden cektim topragin sancisini Sabret dedim gözyaslarima dökme yasini Ayriligin sonumu yazmis Sen yanimdayken dünya varmis Gidisinle gündüzlerim kararmis Anladim ki ayrilik yürek yarasiymis Ayrilik azrailin arkadasiymis |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı rüzgar79'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#587 |
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2010 22:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Karşımdasın işte...
Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim. Tıkandığım o an, Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim... buz gibi, ben harda kaldım. Bir senfoni vardı kulağımda çalınan, bitti artık hepsi... Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme. Bakış açım belli oldu yine. Geride kalan, ardından bakar gidenlerin. Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim. Dağlara çarptım her esişimde. Yollara küfrettim her gidişinde. Demiştim sana hatırlarsan: “Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil, ‘zamanla bırakmamak’tir..” Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim... NAZIM HİKMET |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı gönlüm58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#588 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Kimbilir ne kadar güzelsin bugün
Benden uzaklarda doğum gününde Hatırla ne kadar mutluyduk canım Seninle geçen yıl doğum gününde Kim derdi sonu bu öyle bir aşkın Belki kurumuştur çoktan gözyaşın Kutlu olsun sana bu yeni yaşın Bana da sensizlik doğum gününde Benim için bir mum yaktın mı bilmem Camlardan yollara baktın mı bilmem Ah burada olsa dedin mi bilmem Yoksa unuttun mu doğum gününde Kimbilir kiminle kesildi pasta Bir dilim düşmez mi bu eski dosta Sen sevinç içinde ben ise yasta Senden uzaklarda doğum gününde Elbette kuş olup gelmek isterdim Ben de yanağından öpmek isterdim Seni bir kez daha görmek isterdim Alkışlar içinde doğum gününde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bakisinda sitem,
Sözünde hüzün var. Bu aksam bir baska caliyor keman, Söz kifayetsiz. Münir nurettin bile anlatamaz, Sevdam nihavent, Sevdam hicazkar degil ki. Bu baska bir sey, Ne gülün yapragindasin, Ne dilinde bülbül´ün. Mahpus damlarimda kör pencerem, Hastane odamda kirecli duvarimsin. Nöbetci askerin yavuklusuna özlem. Hain kursunsun yüregime saplanan. Zifiri karasi gecenin. Atesin zulmü, suyun ihanetisin, INADINA SEVDAMSIN:::::: |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Elimde bir sigara
Bir o yanar bir de ben Düşmüşüm dört duvara Bir o susar bir de ben Aylar var görmeyeli Değmez elime eli Uzakta bir sevgili Bir o ağlar bir de ben Çatlamış sabır taşım Bir alev her gözyaşım Ah benim dertli başım Bir o döner bir de ben Bu aşkın tek gerçeği Asla yok geleceği Yüreğim kan çiçeği Bir o kanar bir de ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu Yürek Sen'in İçin ..ya Rabbi.. | Kardelencicegi | İslami Şiirler | 52 | 29.08.2010 14:58 |
AŞK OLSUN | dark_yamtar58 | Aşk şiirleri | 393 | 10.04.2010 22:22 |
İşte Bu Zamanın Gençleri....... | HaKaaN | Serbest Dini Konular | 3 | 04.03.2009 12:08 |
EGER BIRGÜN (siir) | karatasli | Aşk şiirleri | 39 | 21.01.2009 23:50 |
ZINA | bulutbey1978 | Muhtelif konular | 24 | 24.04.2008 17:00 |