Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 15.01.2008, 14:14   #51
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50

Tecrübe Puanı: 1057 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart --->: -->KİTAP OKUYALIM!

bu güzel tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim

bende genelde roman türü okuyorum
her sene türkiyeye gitmeden önce alacagim kitaplari listeliyorum
ve türkiyeden alip getiriyorum
gecen sene türkiyeye gitmedigimizden dolayi yine listem bayagi kabardi
En cok begendigim kitaplar: Emine Senlikoglu'nun kitaplari
ve bunlarin arasinda en cok hosuma giden
CIN ISKENCESI ve HARCANDIK

son bir ayda begenerek okudugum üc kitaplar:

Üstün Inanc - Yalniz degilsiniz
Ibrahim Ulvi Yavuz - Bahari Beklerken
Hüseyin Gedik - Cildirtan Süphe

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.01.2008, 09:11   #52
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 08:57

Tecrübe Puanı: 724 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: -->KİTAP OKUYALIM!

Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2

Mustafa Armağan

* Vahdettin Sevr Antlaşması’nı imzaladı mı?
* Misak-ı Millî sınırları var mıydı?
* Atatürk hangi mektubunu unutturmak istedi
* Mustafa Kemal’in Kerkük’n mesaj neydi?
* Mustafa Kemal, Vahdettin konusunda nasıl yanıltıldı?
* Kurtuluş Savaşı’na gönderilen Rus altınları borsada nasıl batırılmıştı?
* Soykırım iddialarını bitirmeye kararlı Osmanlı Sadrazam'ı kimdi?
* Ermeni’nin Ermeni’ye yaptığı tehciri biliyor musunuz?
*
Menemen kışkırtması neyi örtüyordu?
* Menderes idamdan önceki son mektubunda hangi kehanette bulundu?
* Atatürk Mehmed Akif'i neden eleştirildi?
* Atatürk Masonluğa girmiş miydi?
* Çanakkale zaferi Abdülhamid'in gözbebeklerine mi mal olmuştu?

Gibi sorulara cevap arıyor değerli yazar. Bu sorular malum tartışmalı birçoğu bu yüzden kitabı direk okumanızı tavsiye ederim...

"BİLİNİZKİ SONUNUZ ALEVLİ BİR AHTIR
İNTİKAM ALANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH 'tır"
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.01.2008, 09:32   #53
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 08:57

Tecrübe Puanı: 724 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: -->KİTAP OKUYALIM!

Gül'ün önderliğinde okuma seferberliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önderliğinde Mart ayında "Türkiye Okuyor" kampanyası başlatılacak.

Toplumun her kesimini kapsayacak kampanyayla Türkiye'deki 3 milyon okuma-yazma bilmeyen yetişkine okuma yazma öğretilmesi, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının artırılması hedefleniyor.

Kampanyada öncelikli hedef kitleler; okulöncesi, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve gençler ile okuma-yazma bilmeyen yetişkinler olacak. Kampanya ile ayrıca Türkiye’deki hiç okuma-yazma bilmeyen 3 milyon yetişkinin okuryazar duruma getirilmesi, okuryazar olup da ilköğretim düzeyinde eğitimi olmayan 2 milyon yetişkinin aşamalı olarak ikinci kademe (ilköğretim tamamlama) eğitimine alınması planlanıyor.

Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya az okuyanların ayda 1 kitap okur hale gelmesi, orta düzeyde kitap okuma alışkanlığı olanların da ayda 2 veya daha fazla kitap okur hale gelmesinin amaçlandığı kampanya, öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarı olmasını da hedefliyor.

İNTERNET SİTESİ HAZIRLANACAK

Kampanyanın tanıtımı için geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Bu çerçevede, öncelikle bir internet sitesi hazırlanacak. Ayrıca, ulusal televizyonlarda reklam ve spotlar yayınlanacak. Yazılı ve görsel basın ile internette kampanya reklamları yer alacak. İş ve alışveriş merkezlerinde kampanyanın tanıtım stantları kurulacak.

Toplu taşıma araçlarına kampanyanın tanıtımına ilişkin afişler asılacak. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü biletlere "Türkiye Okuyor" logosu basacak. Posta işletmesi Genel Müdürlüğü ise kampanyaya özel klişe hazırlayacak.

OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILACAK

Okuma-yazma bilmeyenlere yönelik okuma-yazma ve ilköğretim düzeyinde kurslar açılacak. Bu kurslara katılım için tanıtıcı ve özendirici önlemler alınacak. Kursların yaygınlaştırılmasında kamu kurumları, gönüllü kuruluşlar ve yerel yönetimler arasında işbirliği sağlanacak.

Kurslarda görev alacak öğretmenlere de hizmetiçi eğitim verilecek.
Başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazanması için Türkiye Bilişim Derneği ile işbirliğine gidilecek. Bu amaçla eğitim içerikleri ve öğrenme ortamları hazırlanacak. Eğitim için gerekirse eğitim gönüllüleri platformu oluşturulacak. Bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazananlar, Avrupa Birliği Bilgisayar Kullanım Yetkinlik Sertifikası’na (ECDL) sahip olabilecek.

OKULLARA "OKUMA SAATİ" KONULACAK

Kampanyada, okuma alışkanlığı kazandırılması ve artırılmasına yönelik ayrıca etkinlikler düzenlenecek.Bu çerçevede, okullar ve halk kütüphaneleri işbirliği yapacak. Okullarda ve kütüphanelerde okuma saatleri düzenlenecek. Okullarda, halk eğitim merkezlerinde yeni kütüphaneler kurulurken, mevcut kütüphaneler zenginleştirilecek. Öğrenciler kütüphanelere üye olmaya özendirilecek.

Ceza ve tutukevleri ile ıslahevlerinde, hastanelerde, yetiştirme yurtlarında ve huzurevlerinde geçici kitaplıklar oluşturulacak. Yazarlar ile okuyucular buluşturularak, kültürel ve eğitici faaliyetler düzenlenecek.

GEZİCİ KÜTÜPHANELERE YENİ GÜZERGAH BELİRLENECEK

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında önemli rol oynayan gezici kütüphaneler gözden geçirilerek ihtiyaçları giderilecek ve bu kütüphaneler için yeni güzergahlar belirlenecek.

Çeşitli mekanlarda okuma köşeleri oluşturulacak. Okullarda, kütüphanelerde ve topluma açık merkezlerde okuma alışkanlığını ve kitap kültürünü yaygınlaştırıcı yerel programlar uygulanacak.

Sponsorlar ve yayınevlerinin desteğiyle okul ve halk kütüphanelerine kitap bağışı teşvik edilecek. Vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtılacak.
Ayrıca, kampanyada çalışmak ve kampanyanın hedefini bölge halkına anlatmak üzere gönüllü ekipler oluşturulacak.

İLLERDE VALİLER BAŞKANLIK EDECEK

"Türkiye Okuyor" kampanyası, merkezde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri başkanlığındaki "Merkez Yürütme Kurulu"nca, illerde de valilerin başkanlığındaki "il yürütme kurulları"nca yürütülecek.

İl yürütme kurulunda, belediye başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcisi, il milli eğitim müdürü, il kültür ve turizm müdürü, üniversite temsilcileri, il halk kütüphanesi müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer alacak.

Kampanya, Mart ayında düzenlenecek basın toplantısıyla başlatılacak.

kaynak:milliyet

"BİLİNİZKİ SONUNUZ ALEVLİ BİR AHTIR
İNTİKAM ALANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH 'tır"
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2008, 19:51   #54
BAYPİPO
Yiğido

BAYPİPO - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BAYPİPO Şuan BAYPİPO isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.03.2012 17:12
Get A Grip Champion!Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 679 BAYPİPO FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart En SoN HaNGi KiTaBı oKuDuNuZ?

Merhaba arkadaşlar konu daha önce açıldıysa özür dilerim(baktım göremedim)en son hangi kitabı okudunuz ve tavsiye ettiğiniz kitabları yazarsanız sevinirim böylece değişik konu ve başlıklarda kitab okumak isteyen arkadaşlarada yardımcı oluruz...
benim en son okuduğum kitaplar
BAYPİPO=Soner YALÇIN & Doğan YUDAKUL
TEŞKİLATIN İKİ SLAHŞÖRÜ = Soner YAÇIN
İÇİMDEN GELGİĞİ GİBİ = İkbal GÜRPINAR
şu anda HAKANTÜRK'ün KABADAYILARIN DÜNYASI isimli kitabını okuyorum...
Alt 09.02.2008, 20:00   #55
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: En SoN HaNGi KiTaBı oKuDuNuZ?

Güzel bir konu açmışsınız,buradan kitap tavsiyesinde de bulunabiliriz.Son okuduğum kitaplar Hal Hellman'ın Büyük Çekişmeler ve Ahmet Ümit'in Beyoğlu Rapsodisi.
Şu anda 3 kitap var elimde üçünüde bitiremedim,zaman buldukça okumaya çalışıyorum.
1- Anılar... Sorunlar... Sorumlular Orhan Erkanlı (27 Mayıs - 12 Mart 1971 Türkiyesi)
2- Ne Olur İhanet Etme Emine Şenlikoğlu ( Roman)
3- Gidenlerin Ardından Yavuz Bülent Bakiler (Bakiler'in gözünden çeşitli Portreler)

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2008, 20:38   #56
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42

Tecrübe Puanı: 882 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2008, 21:08   #57
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 798 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.
Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim.
Alt 09.02.2008, 22:28   #58
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50

Tecrübe Puanı: 1057 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein

Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin
bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2008, 12:26   #59
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42

Tecrübe Puanı: 882 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim.
Evet abi gerçektende güzel konuları işliyor.Dediğin kitaplarıda okumayıda düşünüyorum.Sağol.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2008, 13:14   #60
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 798 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Sweetgirl Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin
bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)