![]() |
#51 |
Yiğido
![]() ![]() Divriği_Mursal Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2009 08:41
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
![]() Hepsi birbirinden muhteşem türküler için çok teşekkürler...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Divriği_Mursal'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#52 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() Bence-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.06.2009 13:14
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Dağnık Şaçlı Köylü Kızı İçerime Koydun Sızı Ceylan Gibi Kara Gözlü Yaktın Beni Ataşınan Pınarında Önü Daşlı Bilmem Gözün Niye Yaşlı Ok Kipriklim Kalem Kaşlım Yaktın Beni Ataşınan Köylü Kızı Köylü Kızı İçerime Koydun Sızı Ceylan Gibi Kara Gözlü Yaktın Beni Ataşınan Elbise Geymesin Bilmez Utanmaktan Yüzün Gülmez Nasıl Sevdiğini Bilmez Yaktın Beni Ataşınan Ayağına Giyer Çarık Topukalrın Yarık Yarık Yazık Köylü Kızı Yazık Yaktın Beni Ataşınan Köylü Kızı Köylü Kzı İçerime Koydun Sızı Ceylan Gibi Kara Gözlü Yaktın Beni Ataşınan [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] 'dan alintidir |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Bence-58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#53 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() eskici57 Şuan
![]() Son Aktivite: 30.01.2009 13:39
![]() |
![]() selam arkadaslar,
yegenimin folklor gosterisi icin , sozsuz oglan bizim kiz bizim turkumuzu ariyorum. yardimci olursaniz cok sevinirim. saygi ve selamlarimla, |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı eskici57'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#54 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() s.kilic58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2009 21:25
![]() |
![]() Arkadaşım eline ve emeğine sağlık.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı s.kilic58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() indiremiyorum yahu.hepsi var ama Lili Yar'ı çok istiyordum.Premium Üye ol da gel diyor..
![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#56 |
Yasaklı
![]() ömer yalcin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
![]() |
![]() Aci Kavak Senin Meyven Yenilmez
Aci Kavak senin meyven yenilmez Yarin sirri yad ellere deyilmez Güzeller dururken cirkin sevilmez Oy nay nay nay gerdani beyaz O beyaz gerdana destanlari yaz Aci kavak seni cikar budarim Budar budar odun eder yakarim Yar elinden zehir olsa yutarim Oy nay nay nay gerdani beyaz beyaz gerdana destanlari yaz Aci kavak olsun dalim olmasin Yarim güzel olsun malim olmasin Yare mukaat olam el olmasin Oy nay nay nay gerdani beyaz O beyaz gerdana destanlari yaz Ismet Macun SIVAS |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ömer yalcin'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#57 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1804
![]() |
![]() vaaaay ömer bey harika bir türküymüş kele eline emeğine sağlık.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#58 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SİVAS TÜRKÜLERI
İreyhan Ekermisin (Lili Yar) Yürü Bire Çiçek Dağı Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Gine Gam Yükünün Kahpe Felek Sana Netdim Neyledim Madımak Oylum Oylum Evliyalar Menzilidir Sarardım Ben Sarardım Taze Karlar Yağmış Gine Mektup Aldım Gül Yüzlü Yardan Çekin Halay Dizilsin Karlı Dağlar Karanlığın Bastımı (U.H) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#59 |
Yasaklı
![]() ömer yalcin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
![]() |
![]() hepsi bir birinden güzel...............
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ömer yalcin'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#60 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sıvasli Misin Hemşerım?
" Siz, Sıvaslı mısınız beyefendi? " Hele de bahayım sen Suvaslımısın gardaş la? Neresindensin? Sarıyer'den mi, Ümraniye'den mi, Avcılar'dan mı? Yoksa Bezirci'den, Mehmetpaşa'dan, Gökçebostandan'mı " Siz, Sıvaslı mısınız beyefendi? " Efendim?... Sivaslıyım dediniz galiba, doğru mu? Peki öyleyse şimdi beni dinle ve hakikaten sivaslı olup olmadığına kendin karar ver. -Kepenek suyunu belki yarım kulak işittin, peki Ünzile'yi, Mihrivefa'yı, Behrampaşa'yı bilirmisin. Mahallenin fırınından yeni çıkmış yerli undan yapılma dumanı üstünde türüm türüm tüten ekmeğin arasına, kıyma tenekesinden kıyma eşip de arasına taze soğan yatırıp yedin mi? Bacalardan balta kesmez buz sarktığı, "pu desen havada donacak" rezil ayazlarda, uydurma kızaklara binip yokuş aşağı "tarhana" kaydın mı, met-deynek oynadın mı, aşık oynarken kınalı enekeni bile utuzduğun oldu mu? , bir "tos osman" bostanından hırsızlama söktüğün patatesleri, gazellerin arasında pişirirken doğrucu bir mahalle büyüğü kulağının tözüne bir amansız sille çekip de gözünü kararttı mı? Kanlıbahçede top oynadın mı gardaş? Kızılırmağın eğri köprüsünün dördüncü gözünden balıklama atlamışlığın var mı? Bir zamamlar Kepçeli'de icra_yı sanat eyleyen "böyük fedakarlıklarla Afrikadan getirtilmiş olan iki başlı devlerle balıkkızların" da teşhir edildiği tiyatroları seyrettin mi? Sen hiç Palas'ta maça kızı, Kristal'de tavla oynadın mı? hemşerim. Çerkezin Kavede akla sığmaz kahveler içip Kenedi Üsüyünden amansız Hafik hikayeleri dinledin mi? Mevlana'da, Bengiler'de, Tekke'nin dibinde anandan habersiz çimip çimipte, akşama beyazını kaybetmiş ıslak kahverengi donunla sopa yedin mi? İlk hırsızlama cigaranı nerede içtin gardaş. -Hele bi yol de bakayım, otomobilin "ufo" gibi nadirattan uğradığı taş göşeli sokaklarda devrile yıkıla giden faytonların arka dingiline asılıp da, şöyle esaslı bir "yağlı kamçı" yedin mi hemşerim? Mahalle kavgasında kafanı en az oniki dikiş kutrunda yardırıp gazi oldun mu? Ellibeş kuruşu denkleştiremediğin için direkten dönen top gibi sinama kapılarından dönmenin inkisarını yaşadın mı? "Cıkk" mı? -Olsun hemşerin, senin kafa kağıdında Sivas yazmıyor mu? Tamam bizdensin. Belki Sıvas denilen şu "Kaybolmuş şehir" de yekün üç saat bile kalmadın; olsun, sende bizdensin. -Başka ne söyleyim aziz hemşerim sen de bizdensin. - Emetükte 5 kiloluk zeytinyağı tenekesini kızak yapıp kaymasanda, üç beş arkadaş birleşip aldığın üçüncü sigarasını içmek için ta eğri köprüye gitmesen de, sokaktan geçen çemenci dayının 50 kuruşluk yarım ekmek arası çemenini, tahıl meydanındaki ciğerci dayının ciğerini yemesen de, olsun sende bizdensin SIVASLI hemşerim sende bizdensin, ama istersen bir uğra Sivas'a ha ne dersin. SIVAS / GÜRÜN C)alinti [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Konu Kardelencicegi tarafından (26.06.2010 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|