|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor? | |||
Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık | 52 | 22,13% | |
Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi | 27 | 11,49% | |
İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi | 102 | 43,40% | |
İlerleyen Teknolojide yerini alamayan TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması | 26 | 11,06% | |
Diğer bir neden | 28 | 11,91% | |
Katılımcı sayısı: 235. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
01.11.2008, 14:29 | #51 |
Usta Yiğido
yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 815
|
Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Ozellikle benmde yas grbumun katkilariyla Turkcemizi ingilizlestiriyoruz neden diye olacak olursa daha ilgi cekici daha sempatik oldugunu soyluyorlar...
Ozelliklede tuketim mallarina konan yabanci kelimleer Turkcemiz icin buyuk bir tehditunsurudur...
02.11.2008, 22:06 | #52 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4531
|
-->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Sadece türkce degil bütün diller degisim icinde, bati haranligi yada batiya bagimlilik yüzünden bu kacinilmaz bir durum, bence türkce icin asil tehlike dilimize giren yabanci kelimelerden ziyade, kelimelerin oldugundan farkli yazilimasi ve okunmasi olarak görüyorum.
|
02.11.2008, 22:07 | #53 |
Tecrübeli Yiğido
SONMEZ Şuan
Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Tecrübe Puanı: 752
|
Aslında daha başka etkenler de var.
Hatta şıklarda ''hepsi'' şeklinde de bir şık olmalı. Konfiçyus der ki : ''Bir milleti yok etmek istiyorsanız, önce dilini yok edin...!''
02.11.2008, 22:29 | #54 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1051
|
Cevap: --->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
bir milleti bozmak isterseniz önce dilini yozlaştıracaksınız ondan sonrası gelir anne baba çocuğu anlamaz onlar hiç kimseyi anlamaz
02.11.2008, 22:59 | #55 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Türk ulusundanım diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüyle, toplumuyla ilişiğini sav ederse buna inanmak doğru olmaz.
M.K.Atatürk İşte bu yüzden; Türkçesiz Türkçeye Hayır! |
02.11.2008, 23:00 | #56 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
--->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
-------------------------
Sayın İstikbal Mobilya Yetkilileri, 1957 yılından itibaren mobilya pazarının önde gelen kuruluşlardan birisi olan İstikbal Mobilya’nın bu başarısını ve 50. yılını yürekten kutlarız. Bir Türk firması olarak yurt içinde ve yurt dışında bizleri temsil ediyorsunuz. Fakat şirket yönetim kurallarınız içerisinde önemli bir yanlış veya eksiklik bulunduğunu sizlere hatırlatmak isteriz. Bir süre önce ağ kümenizi inceleme fırsatı bulduk ve neticesinde şaşkınlığımıza engel olamadık. Ne yazık ki ürünlerinizin bir tanesinde bile Türkçe adlar kullanılmamış ve bu bizleri ciddi anlamda üzmüştür. Türk Dili’nin dünya dilleri arasında okunuşu ve yazılışı en kolay dil olduğu yönetiminiz tarafından isteyerek veya istemeyerek göz ardı edilmektedir. Sizler de bilirsiniz ki Türkçemiz dünyada en çok konuşulan dördüncü dil olma özelliğini taşımaktadır. Bunu dikkate almadan ürünlerinize verdiğiniz cocktail, rapido, Venedik, jasmine, city, pera ve daha bu listeye ekleyebileceğimiz çeşitli terim veya adlar hangi mantık çerçevesinde ürünlerinize verilmektedir, ne yazık ki anlayamıyoruz. Ürünlerimizi yurt dışında pazarlıyoruz mantıksızlığını sizlere kanıtlamak için Türkçemiz hakkında bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz. Son zamanlarda Türkçemizin yozlaştırılma çalışmaları hızlanmış ve İstikbal Mobilya bu hızlanmaya destek vermiş, vermeye devam etmektedir. Bizler Türkçemizi hedef haline getirmiş yabancı kuruluşlardan bir farkınızın olmasını dilerken, buna destek vermeniz bizi özellikle birer yurttaş olarak utandırmıştır. İstikbal Mobilya’nın bu yozlaşmaya destek vermesi, Türk ulusunun sonunu hazırlamakta atılmış bir adım, hedefe ulaşmak için çakılmış bir çivi ve yurttaşlık bilincine sıkılmış bir kurşundur. Ülkemizin mobilya işleyiminde önde gelen şirketlerinden biri olan İstikbal Mobilya, kendine yakışanı en iyi şekilde yapmalı, ülkemizi Türkçesiyle beraber dünyada temsil etmeli ve onu yaşatmalıdır. Ulusal bilinci son senelerde hızla yükselen yüce Türk Ulusu’nun, sırf ürünlerinize verdiğiniz ilginç terimlerden dolayı sizlere neler kaybettirebileceğini önemsemeniz gerekmektedir. Bazı yurttaşlarımız ürünlerinizi alırken, ürünlerinize verdiğiniz İngilizce, Fransızca, Almanca veya İtalyanca adları çok umursamayacaklar ama bu ülkede yaşayan yüz binlerce Türkçe Gönüllüsü bunu dikkate alacak, ürünlerinizi almama yönünde tercihini kullanacak ve kullanmaya devam edecektir. İstikbal Mobilya yetkililerinin, bizim ve Türk Ulusu’nun Türkçe konusunda ki hassasiyetini dikkate alacağına gönülden inanıyoruz. Saygılarımızla. Türkçemiz.Net Yönetimi |
03.11.2008, 00:05 | #57 |
Usta Yiğido
seheresma Şuan
Son Aktivite: 28.07.2010 17:34
Tecrübe Puanı: 655
|
HATIRLIYORUMDA!! ARKADASLAR OKULDA OKURKEN EDEBIYAT KOLUYDUM, SIMDI ISE KONUSURKEN TÜRKCE,SI NEYDI YA DIYORUM KARISTIRIYORUM ,BASLIYORUM ALMANCA KARISIK TÜRKCEYE YANI TARZANCA KONUSMAYA COK SACMA AMA UNUTMUS DURUMDAYIM.. artik türk kanallarimiz var ama nerde düzgün türkce varki ne yapmaliyiz hele hele biz avrupadaki vatandaslarimiz icin ???? tskkkkkkkkkk
|
03.11.2008, 00:11 | #58 | |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
--->: Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Alıntı:
Seher esma çok güzel bir konuya temas etmişsin bilassa sizler yabancı ülkelerdeki Türk vatandaşları.Çocuklarınızın erozyona uğrayıp yozlaşmasını önlemek için onlara ayrı bir önem göstermelisiniz.Ben görüyorum ne olduğunun arayışı içinde olan kimliğini örf ve adetlerini geleneklerini arayan kim olduğunu bilmeyen Yabancı dil ve türkçeyi tam konuşamayan gençler tanıyorum. Kardeşim çocuklarınıza kim olduklarını nerden geldiklerin dillerini geleneklerini ve tarihlerini lütfen öğretin. |
|
03.11.2008, 00:31 | #59 | |
Usta Yiğido
seheresma Şuan
Son Aktivite: 28.07.2010 17:34
Tecrübe Puanı: 655
|
Cevap: --->: Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Alıntı:
MERAK ETME YAMTAR ABIM INAN ELIMIZDEN GELDIGINCE EVDE TÜRKCE KONUSULUYOR BEN UGRASIYORUM GERCEKTEN VE TÜRKCEYI DEVAM ETTIRECEGIME INANIYORUM ABICIM GÜZEL KONUSMAYA CALISIYORUM NERDEN GELDIKLERINI DILLERINI TARIHLERINI ANLATIYORUM SASIRIYORLAR AMA SEVINIYORLARDA |
|
25.11.2008, 17:00 | #60 |
Yasaklı
gfb34 Şuan
Son Aktivite: 17.07.2012 15:31
|
Avrupa birliği desteçileriiiiii konuşunsana niye LAL oluyosunuz bu tür konular açıldığında???!!!!!!!!!!!!!
|
Konuyu Toplam 6 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 6 Misafir) | |
|
|