Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
TÜRKÇEmiz nereye gidiyor? - Sayfa 6 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık 52 22,13%
Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi 27 11,49%
İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi 102 43,40%
İlerleyen Teknolojide yerini alamayan TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması 26 11,06%
Diğer bir neden 28 11,91%
Katılımcı sayısı: 235. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.11.2008, 14:29   #51
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 815 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Ozellikle benmde yas grbumun katkilariyla Turkcemizi ingilizlestiriyoruz neden diye olacak olursa daha ilgi cekici daha sempatik oldugunu soyluyorlar...

Ozelliklede tuketim mallarina konan yabanci kelimleer Turkcemiz icin buyuk bir tehditunsurudur...

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2008, 22:06   #52
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4531 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Sadece türkce degil bütün diller degisim icinde, bati haranligi yada batiya bagimlilik yüzünden bu kacinilmaz bir durum, bence türkce icin asil tehlike dilimize giren yabanci kelimelerden ziyade, kelimelerin oldugundan farkli yazilimasi ve okunmasi olarak görüyorum.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2008, 22:07   #53
SONMEZ
Tecrübeli Yiğido

SONMEZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SONMEZ Şuan SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.05.2013 13:50

Tecrübe Puanı: 752 SONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOKSONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Aslında daha başka etkenler de var.
Hatta şıklarda ''hepsi'' şeklinde de bir şık olmalı.

Konfiçyus der ki :
''Bir milleti yok etmek istiyorsanız, önce dilini yok edin...!''
SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2008, 22:29   #54
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58

Tecrübe Puanı: 1051 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: --->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Alıntı:
recosan58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arkadaşımız çok güzel tespit yapmış,bu tesbite benim ekleyeceğim önce manevi yozlaşma, ardından ahlaki yozlaşma,bunada lisani yozlaşma diyebiliriz....
bir milleti bozmak isterseniz önce dilini yozlaştıracaksınız ondan sonrası gelir anne baba çocuğu anlamaz onlar hiç kimseyi anlamaz
Alt 02.11.2008, 22:59   #55
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Türk ulusundanım diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüyle, toplumuyla ilişiğini sav ederse buna inanmak doğru olmaz.

M.K.Atatürk

İşte bu yüzden;
Türkçesiz Türkçeye Hayır!
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2008, 23:00   #56
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

-------------------------

Sayın İstikbal Mobilya Yetkilileri,

1957 yılından itibaren mobilya pazarının önde gelen kuruluşlardan birisi olan İstikbal Mobilya’nın bu başarısını ve 50. yılını yürekten kutlarız. Bir Türk firması olarak yurt içinde ve yurt dışında bizleri temsil ediyorsunuz. Fakat şirket yönetim kurallarınız içerisinde önemli bir yanlış veya eksiklik bulunduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.

Bir süre önce ağ kümenizi inceleme fırsatı bulduk ve neticesinde şaşkınlığımıza engel olamadık. Ne yazık ki ürünlerinizin bir tanesinde bile Türkçe adlar kullanılmamış ve bu bizleri ciddi anlamda üzmüştür. Türk Dili’nin dünya dilleri arasında okunuşu ve yazılışı en kolay dil olduğu yönetiminiz tarafından isteyerek veya istemeyerek göz ardı edilmektedir. Sizler de bilirsiniz ki Türkçemiz dünyada en çok konuşulan dördüncü dil olma özelliğini taşımaktadır. Bunu dikkate almadan ürünlerinize verdiğiniz cocktail, rapido, Venedik, jasmine, city, pera ve daha bu listeye ekleyebileceğimiz çeşitli terim veya adlar hangi mantık çerçevesinde ürünlerinize verilmektedir, ne yazık ki anlayamıyoruz. Ürünlerimizi yurt dışında pazarlıyoruz mantıksızlığını sizlere kanıtlamak için Türkçemiz hakkında bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz.

Son zamanlarda Türkçemizin yozlaştırılma çalışmaları hızlanmış ve İstikbal Mobilya bu hızlanmaya destek vermiş, vermeye devam etmektedir. Bizler Türkçemizi hedef haline getirmiş yabancı kuruluşlardan bir farkınızın olmasını dilerken, buna destek vermeniz bizi özellikle birer yurttaş olarak utandırmıştır. İstikbal Mobilya’nın bu yozlaşmaya destek vermesi, Türk ulusunun sonunu hazırlamakta atılmış bir adım, hedefe ulaşmak için çakılmış bir çivi ve yurttaşlık bilincine sıkılmış bir kurşundur. Ülkemizin mobilya işleyiminde önde gelen şirketlerinden biri olan İstikbal Mobilya, kendine yakışanı en iyi şekilde yapmalı, ülkemizi Türkçesiyle beraber dünyada temsil etmeli ve onu yaşatmalıdır.

Ulusal bilinci son senelerde hızla yükselen yüce Türk Ulusu’nun, sırf ürünlerinize verdiğiniz ilginç terimlerden dolayı sizlere neler kaybettirebileceğini önemsemeniz gerekmektedir. Bazı yurttaşlarımız ürünlerinizi alırken, ürünlerinize verdiğiniz İngilizce, Fransızca, Almanca veya İtalyanca adları çok umursamayacaklar ama bu ülkede yaşayan yüz binlerce Türkçe Gönüllüsü bunu dikkate alacak, ürünlerinizi almama yönünde tercihini kullanacak ve kullanmaya devam edecektir.

İstikbal Mobilya yetkililerinin, bizim ve Türk Ulusu’nun Türkçe konusunda ki hassasiyetini dikkate alacağına gönülden inanıyoruz.

Saygılarımızla.

Türkçemiz.Net Yönetimi
Alt 03.11.2008, 00:05   #57
seheresma
Usta Yiğido

seheresma - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seheresma Şuan seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2010 17:34

Tecrübe Puanı: 655 seheresma FAZLA SÖZE GEREK YOKseheresma FAZLA SÖZE GEREK YOK

HATIRLIYORUMDA!! ARKADASLAR OKULDA OKURKEN EDEBIYAT KOLUYDUM, SIMDI ISE KONUSURKEN TÜRKCE,SI NEYDI YA DIYORUM KARISTIRIYORUM ,BASLIYORUM ALMANCA KARISIK TÜRKCEYE YANI TARZANCA KONUSMAYA COK SACMA AMA UNUTMUS DURUMDAYIM.. artik türk kanallarimiz var ama nerde düzgün türkce varki ne yapmaliyiz hele hele biz avrupadaki vatandaslarimiz icin ???? tskkkkkkkkkk
seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.11.2008, 00:11   #58
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

Standart --->: Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Alıntı:
seheresma Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
HATIRLIYORUMDA!! ARKADASLAR OKULDA OKURKEN EDEBIYAT KOLUYDUM, SIMDI ISE KONUSURKEN TÜRKCE,SI NEYDI YA DIYORUM KARISTIRIYORUM ,BASLIYORUM ALMANCA KARISIK TÜRKCEYE YANI TARZANCA KONUSMAYA COK SACMA AMA UNUTMUS DURUMDAYIM.. artik türk kanallarimiz var ama nerde düzgün türkce varki ne yapmaliyiz hele hele biz avrupadaki vatandaslarimiz icin ???? tskkkkkkkkkk

Seher esma çok güzel bir konuya temas etmişsin bilassa sizler yabancı ülkelerdeki Türk vatandaşları.Çocuklarınızın erozyona uğrayıp yozlaşmasını önlemek için onlara ayrı bir önem göstermelisiniz.Ben görüyorum ne olduğunun arayışı içinde olan kimliğini örf ve adetlerini geleneklerini arayan kim olduğunu bilmeyen Yabancı dil ve türkçeyi tam konuşamayan gençler tanıyorum.
Kardeşim çocuklarınıza kim olduklarını nerden geldiklerin dillerini geleneklerini ve tarihlerini lütfen öğretin.
Alt 03.11.2008, 00:31   #59
seheresma
Usta Yiğido

seheresma - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seheresma Şuan seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2010 17:34

Tecrübe Puanı: 655 seheresma FAZLA SÖZE GEREK YOKseheresma FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: --->: Cevap: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Alıntı:
dark_yamtar58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seher esma çok güzel bir konuya temas etmişsin bilassa sizler yabancı ülkelerdeki Türk vatandaşları.Çocuklarınızın erozyona uğrayıp yozlaşmasını önlemek için onlara ayrı bir önem göstermelisiniz.Ben görüyorum ne olduğunun arayışı içinde olan kimliğini örf ve adetlerini geleneklerini arayan kim olduğunu bilmeyen Yabancı dil ve türkçeyi tam konuşamayan gençler tanıyorum.
Kardeşim çocuklarınıza kim olduklarını nerden geldiklerin dillerini geleneklerini ve tarihlerini lütfen öğretin.

MERAK ETME YAMTAR ABIM INAN ELIMIZDEN GELDIGINCE EVDE TÜRKCE KONUSULUYOR BEN UGRASIYORUM GERCEKTEN VE TÜRKCEYI DEVAM ETTIRECEGIME INANIYORUM ABICIM GÜZEL KONUSMAYA CALISIYORUM NERDEN GELDIKLERINI DILLERINI TARIHLERINI ANLATIYORUM SASIRIYORLAR AMA SEVINIYORLARDA
seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.11.2008, 17:00   #60
gfb34
Yasaklı

gfb34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gfb34 Şuan gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.07.2012 15:31

Tecrübe Puanı: 0 gfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDI

Avrupa birliği desteçileriiiiii konuşunsana niye LAL oluyosunuz bu tür konular açıldığında???!!!!!!!!!!!!!
gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 6 Misafir)