![]() |
#51 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 804
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Yiğido
![]() AzizMurat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2014 12:16
Tecrübe Puanı: 635
![]() |
![]() Aşk vardır arkadaşlar AŞK hayattaki en güzel gerçeklerden biridir. Aşka inanmayan arkadaşlar sanırım aşk ile sevgi arasındaki ayrımı iyi yapamadıklarından dolayı aşka olan inaçlarını yitirmişler. Mağalesef zamanımızda bu hata çok yapılıyor, iki süslü kelime edildimi hemen aşık olundu sanılıyor. Lütfen Aşk ve Sevgi arasındaki ayrımı iyi yapalım...
![]() |
#53 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nıl Şuan
![]() Son Aktivite: 13.02.2014 23:15
![]() Üyelik Tarihi: 11.12.2007
Tecrübe Puanı: 657
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 804
![]() |
![]() Alıntı:
neyse herkezin 14 şubatını kutluyorum...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2024 03:39
Tecrübe Puanı: 695
![]() ![]() |
![]() ![]() Denizin içine doğru süzülen yeşil bir ışık huzmesi görüyorum ve içinden geçmeye çalışan balıkları… Yeni bir başlangıcın işareti olduğunu düşünüyorum o an bütün bunların… Sonun başlangıcı… Bana gittikçe uzaklaşan bir geminin sol yanıydım. Gemi bensiz yol olabildi ama ben düşmek zorundaydım. Martılar eşlik etmedi yalnızlığıma belki, ama, bir veda türküsü çağırdılar… Öylesine… Uzaklardan… Bütün evren kulak kesildi bu melodiye… Kuşlar kanat çırptı semada, bu kez bana veda ederken ve denizin derinliğine doğru usul usul süzülen aciz varlığıma bakarken… Ne çok canım yandı kim bilir suyun dibine çöküşümde… Dibe… En dibe vuruşumda ne çok canım yandı… Yaralarımı sarmaya çalıştım… Sanıyorum ki sardım da… Yaralar; ince ince, sızı sızı… Sarıldılar… Zamana bırakılan ah bu gizli yaralar… Kendim için seçip, süslediğim bu gizli yara… Sonra su yüzüne çıkmak için bedenimde ki tüm demir yığınlarını kaldırdım. Hafifledim… Nihayet suyun yüzündeydim ve artık nefes alabiliyordum… Şükrettim… Hamdettim… Acemi, yalnız ve öksüz bir balık misali korkak bakışlarla, o yeşil ışık huzmesine pervane oldum. Sürüklenebilirdim oysa, o ışığı bulmasaydım, girdaplara doğru yol alabilirdim…. Bir gemi gördüm o vakit, çaresizlikten bu kadar yorgun düşmüşken hem de… Sol yanı kırık bir gemiydi o ve benim ellerimden tuttu. O geminin sol yanı oldum… Kendi yarama merhem olsun diye, büyük bir yarayı teknik bir hadiseyle kapadım. O an anlamıştım ki; çizecek çok sayfalarım, yazacak çok satırlarım vardı… Bir sonun başlangıcına, derin bir mutluluğa doğru yol almıştım… Ve o an içimde ki, gözlerinden umut taşan çocuğun hala hayatta olduğunu fark ettim… Onu dinledim… Artık biliyordum ki; Aşk güçlüydü... Aşk cesurdu… Aşk nefesti… Aşk büyüktü… Aşk erişilmezdi… Aşk eşsizdi… Aşk pervasızdı… Aşk sessizdi… Aşk söylenmeyen son sözdü… Aşk zamansızdı… Aşk beyaz bir sayfaydı… Aşk amansızdı… Aşk özlemdi… Aşk beklemekti… Aşk kalbinin emin ellerde olduğunu bilmekti… Aşk acıydı… Aşk savaştı… Aşk barıştı… Aşk mutluluktu… Aşk yaşamaktı… Aşk ölmekti… Aşk tezattı… Aşk güncel bir boşluktu… Aşk ASLI olmaktı… Aşk KEREM’ ini bulmaktı. Aşk kanatlarımın olduğunu hissettirendi… Aşk asi başımı dize getirendi … Sahi, Aşk neydi? ![]()
![]() |
#56 |
Yiğido
![]() ![]() didem58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.09.2009 13:49
Tecrübe Puanı: 623
![]() |
![]() Aşk kanatlarımın olduğunu hissettirendi…
Aşk asi başımı dize getirendi … ......no comment...... ![]()
![]() |
#57 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aşk başta erişilemeyen, erişince değeri azalan, ve zamanla alışkanlığa bırakan geçici bir tutku desem acep nice olur
![]() Başka izah tazzıı vardıda bizmi sölemedikk ![]()
![]() |
#58 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 884
![]() |
![]() Ask nedir?
Herkesin kendince farkli dillerde ve farkli renklerde tanimladigi bir duygu, ya da sanirim en dogrusu tanimlamaya calistigi. Askin tarifi yoktur olamazda, kisisel bir duygudur. Kimisi aci cekerek, kimisi mutlulugu secerek, kimi aglayarak, kimi de gülerek yasamayi tercih eder. Hani derler ya duygulara gem vurulmaz, cok dogru. Ask ile aci, aci ile mutluluk, sevinc ile gözyasi hep bir arada. Ask bana göre sonsuz bir mavi... Asik olan insani anlamakta zordur esasen. Insan kendine yakistiramayacagi davranislar da sergileyebiliyor zaman zaman. Kendine yabanci duygular ve huylar kesfediyor. Tuhaf bisey bu ask, ama mutlu bisey sanirim. Ask acisi hic cekmedim (dilerim hic de cekmem), bunun tarifini de bilemicem. Ama sanirim cok can yakabilir, insanin yüregini sizlatabilir, hani derler ya „burnumun direklerine kadar hissettim bu aciyi“ öyle bisey olsa gerek. Ask siddettir, ask tutkudur, ask iradedir, ask iradesizliktir, ask uysalliktir, ask sahibine yaltaklanmaktir, ask yüceltmektir, ask ihanettir, ask sadakattir, ask hissetmektir, ask hissettirmektir, ask büyümektir, ask büyütmektir, ask mantiksizliktir, ask sevmektir... Ask, bircok yaniyla ele aliniyor. Peki ama askin fiziksel bir tarifi, biyolojik bir aciklamasi yok mu? Neden aska ihtiyac duyariz, neden asksiz yapamayiz (sevgi de ayni sekilde tabiki)? Ask vücudun fiziksel ihtiyaclarini da karsilayan bir duygudur bana göre. Haz hormonu ve sinir sistemi ne alaka diceksiniz dimi, ama askin yarattigi duygularla haz hormonu harekete gecer ve hatta sinir sistemine kadar etkiler. Psikiyatristlere göre insanlar asik oldugunu sanirlarmis. Aslinda ask sanidigmiz seyin sadece fiziksel bir begeni ve cekicilikten ibaret oldugunu anlamiyormusuz bile. Hoslanmanin dozu arttikca, mantik da o oranda geri plana düsüyormus. Esasen böyle duyunca yazinca cok da mantikli geliyor bu cümleler. Bir kisiye asik olup onu secince, onu kafamizda yücelttikce yüceltmiyormuyuz. Hani hic birseyi konduramayiz, bu da bizi yipratip zarar dahi verebiliyor, aski yasadigimiz o an icin gözlerimiz görmez, kulaklarimiz duymazki hic birseyi. Kendimizi gittikce bunalima ve cikmaza sürükleyebiliyoruz. Ask yorucu da olabilir, sanki hic bitmesini istemedigimiz bir maraton gibi, kalbimiz calistikca calisir. Bu tempo kimimizi yoruyor, gücsüz kiliyor, gercek ask ise de yerini sevgiye birakiyor ve daha da kontrollu olunabiliyor sanirim o zaman. En güzel ask karsilikli olandir, hem mutlu oluruz hem de kendimize olan özgüvenimiz artar. Mutlu oldugumuz zaman kendimizi daha saglikli hissederiz, pozitif enerji yayar ve daha da basarili oluruz hayatimizda. Hani bazende kendi kendimize aci cektirip mazosist bir asik da olabiliyoruz. Allah kimseyi ümitsiz asik etmesin, hani kara sevdaya düsürmesin. Okadar sey yazmama ragmen ask nedir sorunusunun cevabini halen veremedim kendimce, aslinda bir cok duygu var böyle olan. Nedir bu ask, allah askina? Bir yazi okumustum cok etkilendim, sizinle de paylasayim: Ask yerine göre yol olunur yürünür, yerine göre iman olur uyulur. Bazen ates olup yakar, bazen deniz olur bogar. Sultan olur ülke yönetir, sarap olur sarhos eder. At olup kosar, kus olup ucar, Hazine olur viran gönüllerde saklanir, kimya olur hakir topraklari altina dönüstürür. Sir olur saklanir, gonca olur acilir. Gül bahcesi olur kokusuyla asiklari mest eder, günes olur asiklarin ümit meyvelerini olgunlastirir. Ask olunca gönüller birlesir, ask olunca kiyamap koparcasina hareketlilik olur. Ask olunca simsekler cakar, rahmetler yagar. Alemler kiyama kalkarsa asktandir. Hastalarin sifa bulmasi asktandir. Ask ile döner gökler, ask ile durur kainat. Ask mecnundan leylaya bir feryat, Mansurdan Dara bir sir, gözdende kalbe yoldur… En güzel ask elbetteki iman askidir, peygamber (s.a.v) askidir, allah (c.c) askidir, bunlar huzur ve ferahlik verir, bu ask hic eksik olmasin icimizden. Diger aska gelince, her nekadar asik olmak mantiktan yoksun olmak denilsede, hepimize mantikli bir ask nasip eylesin mevlam. Adi konulmasin, sadece yasansin, ucu bucagi sonu hic birseyi düsünülmeden. Icimizde yüregimizde ucucasan kelebekler, yeseren ümitler saglamlassin, ve sevgiye dönüssün, ama o ask heyecani hic bitmesin. Asik insanin sürprizleri bitmezmis, sevgiye olusan askta da bitmesin. Ask sadece sevgiliye ask degildir bana göre, aileye ese dosta akrabaya da asktir, bagliliktir. Herkese hayirli ve kiymetli bir ask diliyorum … Cok konustum, tamam tamam sustum napim yani birden de costum : )) okuyanlarin gözlerine saglik, okurkende yüzlerinde tebessüm olusanlarin, soru isareti olusanlarin yüreklerine saglik. Bu duygularin hepsi güzel, ve hepsi de paylasildikca cogalir, icimdekileri ve düsüncelerimi paylasarak, ve sizin tecrübe ve düsünceleriniz paylasarakta birbirimizi daha iyi taniyacagimizi umut ediyorum. Herkes kendine iyi baksin, aski ve sevgi hayatindan eksik etmesin…
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABDULLAH DUMAN Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2016 12:29
Tecrübe Puanı: 1046
![]() ![]() ![]() |
![]() BENCEDE VAR AMA DOĞRU DÜZGÜN YAŞAYAMADIK HATTA HİÇ
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2191
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BU zamanda gerçek aşkın kaldığını sanmıyorum bende o yüzden inanmak isterdim istiyorum.. Artık birbirinden faydalanma hevesi başlamış...genelleme yapmıyorum sadece bazı kişilikler
hani derler ya insanlara güvenirim ama içinde ki şeytana asla ben de derim ki aşka inanırım ama insandaki duygunun yalancılığına asla.. ve cevabım şudur ki aşka inanırım birde sanal aşk çıkardılar Sanal alemde aşk olmaz,hayranlık olur.Karşı tarafın yazılarına ve ifadelerine ancak hayran olursunuz.... Sanal alemden hayran olduğunuz birisine gerçek hayatta gördüğünüzde aşık olabilirsiniz belki ama sanak alemde aşklar yalaaaaaannnnnnn!!!!!......
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|