Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.12.2009, 14:44   #51
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1491 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Binbaşının Maaşı Çeteden

Ha bu arada haberin fotoğrafındaki rütbe "binbaşı" değil yarbay..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 06.12.2009, 23:59   #52
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1491 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Madem başörtüsü sorunu yok da benim kardeşim neden üniversite okuyamıyor...Benim yengem neden bir kamu kurumunda çalışamıyor...Benim arkadaşım Tıp Fakültesini bırakmak zorunda kalıyor...

Ak Parti iktidar olmadan önce;
"Başörtüsü zulmünü ortadan kaldıracağız.Bu bizim namus borcumuzdur" Bülent ARINÇ...

Ak Parti iktidar olduktan sonra;
"Baş örtüsü % 1,5 un sorunudur.Toplumu ilgilendirmiyor" Mehmet Ali ŞAHİN...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 08:44   #53
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2261 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
gönlüm58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu ülkenin ne dinle ne de baş örtüsü gibi bir problemi vardır.Ancak varmış gibi gösterip bunu kullanıp rant sağlamak isteyen bir çevre vardır. Ve bunu da pekte güzel uygulayıp kaymağı yemiş ve halada yemeye devam etmektedirler. Ekonomik başarısızlıklarını kapatmak için "ergenekon" darbe ve buna benzer suni gündemler yaratıp hedef saptırmaktan başka birşey değidlir. Bu ülkenin en birinci sorunu işsizlik açlık yoksulluktur.Halk ekonominin kurtulmasını istiyor, iş istiyor, aş istiyor. Suni gündemlerle oyalanmak değil bence...
Bu ülkede başını örten kime sorsanız baş örtüsü sorunu vardır.Başı açık vicdanı mühürlenmemiş kime sorsanız oda der baş örtüsü sorunu var diye ! Adamın bahcesinde silah deposu cıkacak,adamın evinin bodrumunda bombalar cıkacak,adamın yazlığı askeri üs gibi olacak ve sen bunları içeri atacaksın sonra suni gündem diyeceksiniz ilginç ve bir o kadar da komik ! Çete kurmak ülke yönetimini ele geçirmek için grup oluşturmak serbest değil bu ülkede ! Chp bu işi ranta dökmeye çalışıyor vatanını seven Atatürkü sevenler toplanıyor diyor ! Ne yani vatanımı seviyorum Atatürkü seviyorum diyene bomba silah top tüfek serbestmi ?Bizde vatanı seviyoruz bahcede bomba saklabilirmiyiz ?
Ergenekonun başındakilerden biriside işçi partisi genel başkanı doğu perinçek ! Doğu perinçekin apo ile çektirdigi bir sürü fotograflar var ve oda ergenekonun içinde.Ergenekon suni demek doğu perinçek suni bir sebepten içerde demektir.Buda pkk yı meşru saymaya yeterli bir cümledir !!!! Ayrıca dou perinçek vasıtasıyla pkk nın ergenekon çetesiyle bir ilişkisi var ! Pkk nasıl bir terör örgütü ise ergenekon denilen çetede terör örgütüdür.Yıllarca büyüyen yılanın başı büyüyünce ezildi buna da şükür !
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 08:48   #54
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Tek başına iktidarlar halletsınler.Halletmezler ama çünkü işlerine böyle geliyor hallederlerse gelirleri kesilir.İslamda bir tek başörtüsümü var bayrak gibi bunu çekip aldılar...

Halletmeye kalktılar bir kez hatırlarsanız daha gecen sene idi galiba.Ertesi gün Cumhuriyetin partisi anayasa mahkemesinin önünde bitti ! Ak partiye kapanma davası açıldı.Cumhuriyetin partisi niyeyse dtp için hiç anayasa mahkemesine gitmiyor ? !!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 08:50   #55
gönlüm58
Yasaklı
NO AVATAR

gönlüm58 Şuan gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 0 gönlüm58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Sayın BARİKAT size cevap vermiyecegim demiştim ama gene duramadım.Sizin Atanız olaral kimi gördügünüz,imzanızdaki resminizdedir.O yüzden ne yazdıgınızla çok ilgilenmiyorum,önce Osmanlıdan çıkın TÜRKİYE CUMHURİYETI'ne gelin daha sonra konuşuruz.Bu son yazımdır size.SAYGILARIMLA..
gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 08:51   #56
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Saptırma Allah aşkına Cley... Çenenin altından bağlanarak saçların örtülmesi dinimizce yanlış mı??? Ne var yani onda... Türk Milleti anadoluda yüzyıllarca öyle örtmüş başını hepsi dine aykırı mı bağlamışlar yani???

İkincisi bende 50 defa top sakalla gittim ordu evine ve hiçbirinde de bana servis yapılmadı kalkıp kestirmek zorunda kaldım... Hangi ordu evinde hangi tarihte böyle bir uygulama ile karşılaştın top sakallının giripte kirli sakallının giremediği bana söyle o ordu evinin o zamanki komutanı subay hakkında soruşturma başlatılması için elimden geleni yapıcam...
Abi seni tanıdıgım kadarıyla özgürlükten yana bir insansın ! Halkın giyimine kuşamına İran da karışılıyor ama bizimkinin aksi yönünde ve kimse iranı sevmez niye zorla kapattırıyorlar diye.Bizdede zorla açtırıyorlar sence aynı şey değilmi ? İran açılmaya ne kadar özgürse bizimkilerde kapanmaya o kadar özgür !!!
Alt 07.12.2009, 08:53   #57
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Sayın BARİKAT size cevap vermiyecegim demiştim ama gene duramadım.Sizin Atanız olaral kimi gördügünüz,imzanızdaki resminizdedir.O yüzden ne yazdıgınızla çok ilgilenmiyorum,önce Osmanlıdan çıkın TÜRKİYE CUMHURİYETI'ne gelin daha sonra konuşuruz.Bu son yazımdır size.SAYGILARIMLA..

Türkiyenin yolu osmanlıda gecer sayın gönlüm58 ! Siz Türkiyeye nerden gittiniz ? Ayrıca ezbere konuşuyorsun imzamda 2 gündür Muhsin Yazıcıoğlu var Fatih yok yani korkma ! Ve Muhsin Yazıcıoğluda hükümdar değildir !!!
Alt 07.12.2009, 08:55   #58
gönlüm58
Yasaklı
NO AVATAR

gönlüm58 Şuan gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 0 gönlüm58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Farkındayım ama uzun zamandır yazmak istıyordum.ATAM İZİNDEYİZ vay beee...
gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 08:59   #59
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Sabiha Serin Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın cley

Sivas Orduevine bende giderim, Çiğiltepe Askeri Lojmanlarınada
giderim. Buralarda uygulanan kurallarıda gayet iyi bilirim.
Başı örtük cümlesini kullanmadan önce başın nasıl ve ne biçimde örtüldüğü önemlidir. Eğer eşarbı çenenin altında eskisi gibi normal bağlanırsa bu yasak değil.
Ama türban şeklinde sivri kafa ve filketeler ile bağlanırsa işte bu yasaktır ve yasak olmasıda bence çok normaldir. Eşarp örtmeye askeriye karşı gibi gösteriliyor bu asla doğru değildir. Eşarp örtmek var eşarp örtmek var.Askeri kurallarda türban yasaktır ve haklıdırlar. Şehit annesi törene gidemiyıormuş ne alaka bende o törenlerde çok bulundum. Eşarbı çenesinden bağlayıp adabına göre örtünen bir çok şehit annesi ve yakını o törenlerde vardı.
Lütfen başıörtüsünü genel olarak ele almayalım. Türban başka, eşarbı çeneden bağlamak daha başka. Askeriye asla başörtmeye eşarba karşı değil değil, türbana karşıdır.Tekrar vurguluyıorum ve bundada haklıdır.
Sayın Cley sizi tanımıyorum ama olsun iddia ediyorum, eğer askeri kimliğiniz var ise kardeşiniz ve anneniz eşarbı normal biçimde bağlasınlar buyurun benimle haberleşin Sivas orduevine hep birlikte gidelim bakalım içeri alacaklarmı almayacaklarmı. Söz çaylarınız benden olacak misafirim olunuz. Eşarpı çenenin altından bağlayanları alıyorlar, bu konuyu lütfen farklı algılayıp farklı anlatıpta Türk Silahlı Kuvvetlerini başıörtüklere karşı gibi göstermeyelim allah aşkına.
Görünen köy kılavuz istemez Sabiha hanım ! Peki türban dediniz ama türban bir örtünme bicimidir eşarp ise o biçim içinde bir giysi türüdür ! Burda bir çelişki var türban yasak eşarp serbest oluyormuş eşarpta bir türban çeşididir zaten.Haklılar olması gereken dediniz peki sakıncası nedir acaba kapalı girmenin ?

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)