![]() |
#51 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4535
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sükûtum
Sükûtum yalnızlıktan, aşkı tatmadım uzun, Sevdalara dalıpta doyamadıkça sustum, Yârin amansız terki içime saldı hüzün, Sinemdeki dertleri sayamadıkça sustum. Kalbi teslim eyledim canım diyen birine, O´nunla ulaşmıştım sevdada en derine, Kimseler giremedi boşalttığı yerine, Kalbime yeni bir aşk koyamadıkça sustum. Yaşanan hatıralar hiç çıkmadı içimden, İzleri belli işte aklar düşmüş saçımdan, Bu aşka veda etmek yoktu benim açımdan, Sevdanın bitmesine kıyamadıkça sustum. Elem ve kederleri O´nla yükledim başa, Bir güzelin uğruna ömrü geçirdim boşa, Unutmak mümkün değil her gece girer düşe, Böyle güzel rüyadan ayamadıkça sustum. İçe atıp sustukça yüreğime çor çöktü, Ayrilgin hicarını böyle belimi büktü, Sevda dışında herşey benden elini çekti, Yüregimi aşklardan soyamadıkça sustum. Gözlerim yol gözlüyor beklenen gelir diye, Bir gitti ki dönmüyor çözemiyorum niye, Bir kez canım deyişi ne güzel bir hediye, Yıllar var yâr sessini duyamadıkça sustum. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#52 | |||
Usta Yiğido
![]() Yakışı Bitti
Eski gücü kalmadı senden kalan o aşkın, İçime bıraktığın közün yakışı bitti, Önceden coşan yürek artık yapmıyor taşkın, Çağlayıp gözden düşen selin akışı bitti. Yıllarca taşımıştım döşte kara sevdayı, Kabullenmek zor oldu yaptığın o vedayı, Unuttum bitti gayri işven ile edayı, Hayalde gözlerinin ela bakışı bitti. Terkinle yere düştü baştaki aşkın tacı, Doktor vuslatta dedi bu yaranın ilacı, Birden bire dağıldı kalbe sığmayan acı, Yüzüme çizgi çizgi hasret çöküşü bitti. Sensizliğe alıştım kalmadı kabus düşüm, Senden önceki gibi tatlı yeniden aşım, Dağlar gibi dik durur aşkına eğik başım, Senden kalan aşk için boyun büküşü bitti. Gidişinle ölmüştüm şimdi yeniden doğdum, Sana olan sevdamı kendi elimle boğdum, Kararttığın günüme güneşten ışık sağdım, Aşkının ümidimi her gün yıkışı bitti. Unutuldun sonunda adını anmaz sözüm, Geleceksin diyerek yoluna bakmaz gözüm, Sıradan oldun bende hasret çekmiyor özüm, Yüreğimin boşuna acı çekişi bitti. Yalvarmaktan kaç tane söz eskidi dilimde, Tarumar oldu hepten ne var ise elimde, Artık engel kalmadı aşka giden yolumda, Yıllardır çıkılmayan sevda yokuşu bitti. Hasan Ilter
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() başarılarının devamını diliyorum, şari-i azam
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı kronik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#54 |
Usta Yiğido
![]() Bir Garip Cenk
Bir güzel elinden aşka düşeli. Aklımla kalbimin cengi bitmiyor, Ela göze baka baka pişeli,, İçimde duran kor dıştan tütmüyor. Aklım düşündükçe kalbim kırılır Sevdalı yüreğim ondan yorulur, Gece savaş için meydan kurulur, Yalvarmak, yakarmak fayda etmiyor. Biri diğerinin aşkına karşı, Kavgaları bazen titretir arşı, Kuramadım gitti içte barışı, Sulh için nasihat artık yetmiyor. Aklım haklı ama kalbim de aşık, O´na yârden başka doğmaz ki ışık, Yıllardır içimde durum karışık, İkisi de bir gün rahat yatmıyor. Bir ortak nokta yok anlaşmak için, Kalbim arkasında yaptığı suçun, Ben neler çekerim ah için için, Bu dertler başımdan öte gitmiyor. Bitmeyen savaşın yoktur galibi, Yüreğim sadece yârin talibi, İkisi çarpışır benim mağlubu, Ah çileli ömrüm neşe tatmıyor. Şimdi tek ümit var barıştan yana, Haber salmak gerek nazlı canana, Siyahi der O´nu sarmalı cana, Yoksa kalbim aşkı içten atmıyor. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() Çekilmez Yük Başımda taç iken o eşsiz sevda, Sırtımda çekilmez yük oldu şimdi, Hala çözemedim nedendi veda, Yüreğim acıyla tok oldu şimdi. Acımasız bir terk dağladı özü, Öyle bir gitti ki kayboldu izi, Şekerden, şerbetten tatlıyken sözü, Sineme saplanan ok oldu şimdi. Anlamadım gitti ne idi suçum, Yıllardır yalnızım sevgiye açım, Beyaza büründü simsiyah saçım, Teller birer birer ak oldu şimdi. Ahu bakışlarla kalbime girdi, Hasreti gönlüme çok acı verdi, Sen olmasan inan yaşamam derdi, Sırra kadem bastı yok oldu şimdi. Düştüğüm girdaptan çıkamıyorum, Kaderin bendini yıkamıyorum, Yoruldum cağlayıp akamıyorum, Hasreti gönlüme çok oldu şimdi. Aşktan kırık kalbe olmuyor tamir Sevdalı gönlüme geçer mi emir? Dolaşık zülüflüm, kaşları kömür, Hayali ömrümde tek oldu şimdi. Siyahi başıma sardım belayı, Unutmak ne mümkün gözü elayı, Terk eyledim o yâr için sılayı, Bir de gurbet derdi ek oldu şimdi. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5474
![]() [Sandalli;] Çekilmez Yük [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Başımda taç iken o eşsiz sevda, Sırtımda çekilmez yük oldu şimdi, Hala çözemedim nedendi veda, Yüreğim acıyla tok oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Acımasız bir terk dağladı özü, Öyle bir gitti ki kayboldu izi, Şekerden, şerbetten tatlıyken sözü, Sineme saplanan ok oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Anlamadım gitti ne idi suçum, Yıllardır yalnızım sevgiye açım, Beyaza büründü simsiyah saçım, Teller birer birer ak oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ahu bakışlarla kalbime girdi, Hasreti gönlüme çok acı verdi, Sen olmasan inan yaşamam derdi, Sırra kadem bastı yok oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Düştüğüm girdaptan çıkamıyorum, Kaderin bendini yıkamıyorum, Yoruldum cağlayıp akamıyorum, Hasreti gönlüme çok oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Aşktan kırık kalbe olmuyor tamir Sevdalı gönlüme geçer mi emir? Dolaşık zülüflüm, kaşları kömür, Hayali ömrümde tek oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Siyahi başıma sardım belayı, Unutmak ne mümkün gözü elayı, Terk eyledim o yâr için sılayı, Bir de gurbet derdi ek oldu şimdi. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hasan Ilter
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#57 |
Usta Yiğido
![]() Yaz Kalem
Dertlerimi yaz ki dağılsın efkar, Yalnızlığım aksın ucundan kalem, Yaz da mısraları görsün nazlı yâr, Ölmesin sevdalar acından kalem. Yazdıkça canlanır sevdanın dünü, Hasretlik kararttı bana her günü, Kavuşursun diye kandırma beni, Usandım vuslatın gecinden kalem. İsterse o yâre canım veririm, Baktığım her yeri ela görürüm, Ateş-i aşkıyla yanar, eririm, Şüphen mi var aşkın gücünden kalem? Sen yazmasan aşkın kahrı çekilmez, İçimden geçenler dilden dökülmez, Yâr yine sultanım ondan bıkılmaz, Eminim baştaki tacından kalem. Farkı yok cânanın bir gonca gülden, Aşkıyla dökülür nameler dilden, Bir sen anlıyorsun kalemim halden, Sen de anlat bana acı´ndan kalem. Ela olsun bu kez yazının rengi, Bulunmaz doğuda, batıda dengi, Bitir vefasızla yaptığım cengi, Vazgeçtim gidenin öcünden kalem. Siyahi cananın terkinden şaştım, Hicranla, hasretle bağrımı deştim, Ham değilim aşkın harında piştim, Kavruldum sevdanın tucundan kalem. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3340
![]() |
![]() Alıntı:
EMEĞİNE SAĞLIK KARDELEN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL OLMUŞ SİYAHİ DOSTUNDA ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK DEVAMINI DİLERİM BU GÜZEL ESERLERİN |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#59 |
Usta Yiğido
![]() Hep Aynı Takvimlerde aylar, yıllar geçse de, Yüreğimde aşkın adı hep aynı, Kalbim sevda için ağu içse de, Dilimde isminin yadı hep aynı. Sadece ümitler cana yetmiyor, Sinemdeki sevdan asla bitmiyor, İçte kordur ateş dıştan tütümüyor, Gizli yanan sevda odu hep aynı. Vücut aşk yorgunu, belim bükülür, Aklıma düştükçe içim çekilir, Bir konuşsan lebden ballar dökülür, Hayatın neşesi, tadı hep aynı. Boş kaldı yıllardır döşte sol yanım, Geçmedi inan ki sensiz bir anım, Senin hayalinle yaşadı canım, Yıllardır beklenen dudu hep aynı. Aşkına esirim ondan kaçılmaz, Geceme gözünden ışık saçılmaz, Kalbe kilit vurdum ele açılmaz, Gönül kapısının kodu hep aynı. Bilsen neler geldi bu garip başa, Yaşanmaz gül yüzün girmese düşe, Sensiz Siyahi´ye aşkın tek neşe, Ömrümün bilinen şadı hep aynı. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Usta Yiğido
![]() Bir Sevdadır Sivas
Katar katar kağnılar giderdi yollarında, Ahali gurbet elde bu şehir yalnız kalmış, Ne bülbül var ne de gül kurumuş dallarında, Kimsesiz sokakları sessiz hayale dalmış. Etkisi yok rüzgarın keskin değil ayazı, Karşıda kârlı dağın korkunç heybeti duran, Unutulmuş yaylalar boş geçirir her yazı, Öyle bir sükut ki bu canı canından vuran. Hüzündeki pınarın yavaşlamış akışı, Sanki o da ortama böyle ayak uydurmuş, Solmuş minarelerde Selçuklu´nun nakışı, Kim bu şehrin katili, tarihe kim kıydırmış? Tarihin ev sahibi o güzel şehir nerde? Gelin gibi süslenmiş faytonlar nere gitmiş, Betondan bina dolmuş gördüğümüz her yerde, Çifte minare yasta, medrese isyan etmiş. Ey Timur´un öfkesi, Beyazıt´ın sevdası, Kolay kolay yıkılma diren sen sultan şehir, Susmasın üzerinde ezanların sedası, Belki kalkar yeniden üstüne çöken kahır. Kadı Burhaneddin´in emaneti bizlere, Korumak gerek O´nun tarih saklı özünü. Hala rastlamak güzel Selcuklu´dan izlere, Silkinip temizlese beton kaplı yüzünü. Farkı yok ki şehrimden pare pare köylerin, Onların içini de acı, keder bürürmüs, Artık adı anılmaz devran sürmüş beylerin, Hepsi de birer birer uzaklara yürümüş. Bu şehrin ağıdıdır al akan Kızılırmak, O da sessiz ve durgun gidiyor gurbet ele, Pir Sultanın sözünde ne güzel seni sarmak, Kurban olsam Veysel´in sazında çalan tele. Kaç aşkı konuk etti bilmem bu il bağrında, Yıllar var ki dillerde destan diye söylenen, Çok gönüller kırıldı bir güzelin uğrunda, Bazen yere düşüldü, bazen gurbet boylanan. Yolları var dağlardan kıvrım kıvrım geçilen, Boş olsa da şimdilik gün gelir geçen olur, Bu şehrin yeri kalpte O değil ki göçülen, Bir sevdadır Sivas´ım uğruna binler ölür. Üzülmesin sultan kent gidenler geri gelir. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beğendiğiniz Şiirler | Sivaslilar.Net | Şiirler | 2841 | 01.01.2013 05:05 |
Resimli Şiirler | ayparcam | Resimli şiirler | 651 | 05.02.2012 14:51 |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 17:46 |
Benden Şiirler | leblebi82 | Şiirler | 35 | 29.01.2009 20:17 |
sivasspora şiirler ve marşlar. | AKÇAMAGRALI58 | Şiirler | 1 | 12.12.2007 13:20 |