Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas Rehberi > Sivas Belediyeleri > Gümüşdere Belediyesi
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.02.2008, 23:15   #621
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

adislibekir Şuan adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2009 20:10

Tecrübe Puanı: 0 adislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOKadislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: GÜMÜŞDERE BELEDİYESİ (MERKEZ)

Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Siyasete gireceksek ben bu konularda susmayı tercih ederim ama siteye üç tane benim adıma siyasetbilimci sokabilirim,benim anlatmak istediklerimi anlatırlar bu zamana kadar biz siyaseti bu siteye sokmadık iktidarın yalakalığınıda yapmadık yapanlara bıraktık.Eğer siyasete gireceksek benim yerime ankara dan üç arkadaşı siyaseten yerime baksınlar diye siteye sokayım....Mehmet hocam kusura Bakma benimde Ali SAYAN gibi lugatım biraz düşük senin kadar eğitimli olmadığımızdan her halde sen kusurumuza bakma alinin lugatı için bende senden özür dilerim biz Sosyal demokratlar lugatı ancak bu kadar beceriyoruz selamlar.Ha belirteyim memurlara Hükümeti övme yalakalığı serbest eleştirmek yasak.
adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2008, 23:17   #622
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Tecrübe Puanı: 0 adislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOKadislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Aramızdaki İl farkı şu Sen tazminatım Yükselecek
maşım artacak diye Ağrı dasın ben Ev kirasını veremesin Geçinemesin diye İzmit e Gönderildim Bu kadar ak var işte ortada.. Ama fahrettin seninle benim özelbir sorunum yok kardeşim celallenme sana karşı en ufak bir aksi yönde kusurum olduysa özür dilerim.Ama hocayla ben ufak bir muhabbet yapayım dedim sen hemen atladın abi ben ne yapayım ya.Yine de seni kırdıysam özür dilerim.Bir daha o konulara girmeyelim o işeri rafa kaldıralım sen inananında inanmayanında sağcınında solcununda garibinde kalantorunda hakkını savunması gereken birisin sen polissin arkadaş senin siyaset gömleğini ilk çıkaranlardan olman lazım bu kadar şart lı hareket edersen mazllum hakkı alırsın tarafsızlığını kaybedersin bu da günahların en büyüğüdür,Senki inanan biri olarak buna dikkat et tarafsızlığını kaybetme.....Fahri senden gerçek ten yine özür diliyorum bu siyaset konusuna benimle girme lütfen sebepsiz yere kırıcı oluyoruz.
Alt 14.02.2008, 23:18   #623
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Aramızdaki İl farkı şu Sen tazminatım Yükselecek
maşım artacak diye Ağrı dasın ben Ev kirasını veremesin Geçinemesin diye İzmit e Gönderildim Bu kadar ak var işte ortada.. Ama fahrettin seninle benim özelbir sorunum yok kardeşim celallenme sana karşı en ufak bir aksi yönde kusurum olduysa özür dilerim.Ama hocayla ben ufak bir muhabbet yapayım dedim sen hemen atladın abi ben ne yapayım ya.Yine de seni kırdıysam özür dilerim.Bir daha o konulara girmeyelim o işeri rafa kaldıralım sen inananında inanmayanında sağcınında solcununda garibinde kalantorunda hakkını savunması gereken birisin sen polissin arkadaş senin siyaset gömleğini ilk çıkaranlardan olman lazım bu kadar şart lı hareket edersen mazllum hakkı alırsın tarafsızlığını kaybedersin bu da günahların en büyüğüdür,Senki inanan biri olarak buna dikkat et tarafsızlığını kaybetme.....Fahri senden gerçek ten yine özür diliyorum bu siyaset konusuna benimle girme lütfen sebepsiz yere kırıcı oluyoruz.
Alt 14.02.2008, 23:19   #624
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
İsmail DOĞAN hayırlı işler arkadaşım ya güzel diyorsun 1993 te yapılan nufus sayımında biz birader ben hanım çocuk dört kişi biz köyde yazıldık bu zamana
kadar ben ne nufusumu nede seçmen listesindeki kaydımı iki sene önceyekeder köyden aldırmadım ama sakarya Hendek belediyesinin almış olduğu bir karar var Adrese dayalı seçimle beraber hendek te oturup ta kaydı hendek te olmayanlara Su aboneliği,elektirik aboneliği İnternet aboneliği çocukların okul kaydı gibi hayati konularda yasak getirildi adamlar diyorki hendekte oturuyorsan benim belediyemin hizmetlerinden yararlanıyorsan nerde yazılırsan yazıl ama ben burda olmadığı sürece sana bütün bu hizmetleri yasaklıyorum diyor.Benim kaydı yapmadan çocukları okula almadılar.Ama seçimde ben bir ay izin alıcam izin adresini köyü göstericem ve oyumu köyde müsafir seçmen olarak kullanacağım.
Nufus olarak kamuda çalışanlar nerde olursa olsun nufusu köye yazdıramazar.Mehmet Hocamın dediği gibi köyde 80 hane varmış yazılmayan bunların birer tane diyor cocuğu olsa 160 kişi eder birde sivasta tepki için yazılmayan o kadar insan var onların yazılmaları sonucu bu olay çözülür.Zaten bu hafta yasa Meclisten çıkıyor ben takip ediyorum bakalım bizim köy ne olacak ben seni haberdar ederim belediyeliğe devammı yoksa mektep tatil mi.Üç mahalle merkeze bağlı muhtarlık olarak yoluna devam eder ne var ne yok Mahalli idareler Sivas İl müdürlüğü gelir toplar götürür.Buda benim çok zoruma gidiyor inşallah menfi karar çıkarda verilmiş hak geri alınmaz mantığı ile yolumuza devam ederiz başarılar.
Alt 14.02.2008, 23:20   #625
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Hayırlı Günler Hemşerilerim.....14 ŞUBAT 2008
BÜTÜN GÜMÜŞDERELİLERİN OKUMASI VE YANLIŞLARIMI TENKİT ETMELERİ DİLEĞİ İLE.........Eski Osmanın Oğlu Bekir PINARBAŞI.

Sevgili Gümüşdere Beldesi sakinleri 2007 yılında yapılan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Nüfusu 2000 nin altına düşen Belde Belediyelerinin kapatılması amaçlanıyor yasa Tasarısı Şa anda Mecliste bu hafta karara bağlanıp Resmi Gazetede yayınlanacak.Bizim Beldemiz 15 Yıllık bir belde 35,40 yıllık beldeler nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamak,alt yapı hizmetlerini yerine getirme ve hizmet yenileme işlerini ifa etme halkın yönetime katılmasını denetleme (Bizim Belediyemiz bunu bile beceremedi ya neyse alıştılar her şeyi hazır tavada istiyorlar) yerel demokrasininyaşam biçimi haline gelmesi
gibi çok önemli görevler yapmaktadır......Bizim Belediyemiz olan Gümüşdere belediyesinin bunları yapıp yapmadığı da sorgulanmalıdır,ama belediyemizin göçü durdurabilmesi için yapması gereken şeyler bunlardı...Bazı Belediyelerin nüfus azalmaları Zorunlu göçler,afetler,töreye bağlı kan davaları sonucu olmuştur.Bizim belediyemizde göçün sebebleri karanlık ta kalmaktadır herkes şikayet ediyor ama köyden göçün neden olduğunu çıkıpta yetkili biri sitede anlatıp bizi aydınlatmıyor biz burda bilmeden anlamadan kulaktan dolma yorumlar yapıyoruz.Bazı belediyelerin mesela bizim belediyemizi bilen birleştiren insanların belde belediyesinde görev almaması başkanlığa bu işi yürütebilecek aktif birin,in değilde köy odalarında yapılan pazarlıklarla bu dönem sen bidahaki dönem ben konarım sen beni destekle bende seni köylünün fikri önemli değil mantığı bu günekadar geçerli oldu ve başkanlar böyle seçildi ne kadar başarılı oldular notunu vermeyi size bırakıyorum.Beldede yaşayan gariban seçmen küstürüldü seçim bittikten sonra kimsesi olmayan seçmenler boy hedefi haline geldi evleri taşlandı gece elvlere kurşun atıldı,beldede yaşayan önemli seçmen potansiyeli bu saydıklarım sonucunda sen beni hiçe sayarsan bende sana o koltuk hakkını vermem dedi ve tepki olarak ya nüfusa yazılmadı yada ben kurbette kazandığımı adısta yiyeceğime Sivas ta yerim dedi ve merkeze göçtü,yanlışım varsa bana mesjla bildirin beni yanlışım olan konularda uyarın.....Bunların dışında Nüfus azalması beldelerde yaşayanların tercihi ve kusurlarından değildir aksine maruz kaldıkları bir sonuçtur.Bunu bende gümüşderede yaşayan biri olarak yaşadım.Belediyeden hizmet alma imkanında olan belde sakinleri dönüşüm sonunda bocalayacaklardır Beldeye her ay giren potansiyel olarak önemli bir nakit akışıda duracaktır.Buna bağlı olarak belediyeden ekmek yiyen enaz sekiz hane belli yerlere dağılacak ve önemsiz olsada yine ufak bir göç yaşanacaktır......Kazanılmış bir hak olan Belediyemize sahip çıkılmdı nezamanakadar iş işten geçenekadar Tavukla yumurta misali,Belediyeye sahip çıkmak bütün adıslıların namus borcu olmalıydı belediyenin ise Nufusa orantılı ayakta durabileceğinide birileri anlatmalıydı Belediyede çalışan akıllı geçinen çoktu ama bu kadar ufak ayrıntıyı bile akıl edemeyecek kadar basiretsiz kişilermiş.Şimdiyekadar belediyenin havasıyla biryerlere gelmiş insanların belediyemizin elimizden gitmesinde en fazla katkıları olanlar oldğunu görünce üzülüyorum......Ya kardeşim bizim nufusumuz az değil bizde nufusu Beldede tutacak insanlar olmadığı için kuş kafesten uçtu benim canım buna sıkılıyor benim üzüntüm bundan.
Alt 14.02.2008, 23:21   #626
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Ya Hocam sizin tespitlerinize katılmak istiyorum ama ben bugün bir yazı yazdım her halde okudun bilmiyorum ama senin dediklerinle bizim köyümüzün göçünün hiç bir alakası yok artık herkes köylere geri dönme pilanları yapıyor sizin oralardaki üçretleri bilemem ama bizim burda asgari üçretle çalışan bir insan aylık kazancıyla ev kirasını bile ödeyemiyor.Şehirlerde geçinmek ateşten bir gömlek oldu.Şimdi bir örnek vereceğim bu saydığın şey bizim bölgemizde Sadece adısımı kapsıyor arkadaş Yıldızın Nüfusu artmış Kurtlapanın Nufusu artmış,Yakupoğlanın nüfusu artmış ama maalesef adıs bunların ortasıda aç kalmış bir sene içerisinde kurulduğu günden beri verdiği göçten fazla göç veriyor buna senin talebelerin bile inanmaz hocam.Şunu da belirteyimk çevre köy ve belediyeler arasında dışarıdan en fazla nakit akışı olan yer bizim beldemizdir yani çevre köylerin nüfusu artarken Gümüşdere Beldesinde açlık,sefalet ve çocuk okutmak için göç var hemi.Bir kıyaslama yaparsak yine o cevrede okumuş insanın en düşük olduğu yerde ne yazıkki bizim beldemiz.Şunu belirtmekte yarar görüyorum köyümüzde ne yazık ki idareci basiretsizliği var köyde birlik ve beraberliği sağlayacak sözü geçen ağır insanlar olmadığı için bu hale düşüldü,Komutanı çarpışmada ölen askeriye bölüğü gibi.Sevgiler
Alt 14.02.2008, 23:23   #627
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Tabi ya hocam ben köyde kaldım köydende hiç kopmadım devamlı bir bağlantım vardı ben köyde durmazdım arazide gezerdim devamlı.Onun için köyün arazisini çok iyi bilirim şu an köyde hangi tarla kimin üç aşağı beş yukarı bilirim
Alt 14.02.2008, 23:24   #628
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Fahrettin kardeşim Kaçan balık güzel olur büyük olur,maalesf bizim balığımız kaçtı abi bundan sonraki gelişmeleri takip edicez.Fahrettin ben sadece kanalizasyon alt yapı olmadığından göç oldu demedim onu başka belediyeler için söyledim yazıyı iyi oku göçün sebeplerini ben anlattım arkadaş.İyicene oku yazının 17 ci satırbaşından sonra iyi oku göçün sebebe orda yazılı aksini söyleyecek adamlada istediğine bahse girerim
****************************** ****************************** **
Alt 14.02.2008, 23:25   #629
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Şimdiden sonra fahreddincim enaz beşbin olacaksınki belediye kuracaksın biz iki bine sahip olamadık beşbini nerden bulalım demi.Ama yasa tasarısının sonucunu bekleyelim bu hafta çıkacak verilmiş hak geri alınmaz olayı devreye girerse o zaman bunlardan ders alıp ilerisi için işlerimizi düzgün yaparız
Alt 14.02.2008, 23:25   #630
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Ya arkadaş ben belediye kurulmadan önce alt yapı çalışmaları sırasında köyde köy hizmetleriyle beraber amele gibi çalıştım açmadığımız arazi yolu kalmadı ama bir bakıyordum sadece gıcıklığına büzleri kırıyorlardı köyün kanalizasyonunu döşerken adamlar sanki biz mayın döşüyormuşuz gibi bakıyorlardı işte bu ve bunungibi zihniyetler varya önce onlar ıslah edilmeli
****************************** ****************************** **

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)