![]() |
#631 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 01:57
Tecrübe Puanı: 686
![]() ![]() ![]() |
![]() SEni_Özledim
YİNE YAĞDI YAGMUR DAMLA DAMLA DEYDİ YÜREĞİME SENSİZ BOŞ SOKAKLARI İZLEDİM HAYALİN GELDİ GÖZÜMÜN ÖNÜNE NE GÜZEL KOSARDIK DELİCESİNE NE GÜZEL ISLANIRDIK O YAĞMURDA SEN DEĞERDİN TENİME ÜŞÜME SEVDİĞİM DİYE ÜŞÜYORUM İŞTE HADİ DEY TENİME ARTIK YAĞMURLARDA DEYMEZ OLDU YÜREĞİME PENCEREMDEN AKIP GİDİYOR GELECEK OLAN SEVGİLERE AĞLIYORUM AĞLIYORUM TUTAMIYORUM DÜŞÜNDÜKÇE SENİ CILDIRIYORUM NE OLUR GEL SEVDİĞİM YAĞMURLARDA SENİNİM bu güzelmiş ![]() ![]()
![]() |
#632 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() yigidonun_kızı Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2018 11:32
Tecrübe Puanı: 671
![]() |
![]() çok güzellermiş emeğine sağlık
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() OLVİDO
Hoyrattır bu akşamüstüler daima. Gün saltanatıyla gitti mi bir defa Yalnızlığımızla doldurup her yeri Bir renk çığlığı içinde bahçemizden, Bir el çıkarmaya başlar bohçamızdan Lavanta çiçeği kokan kederleri; Hoyrattır bu akşamüstüler daima. Dalga dalga hücum edip pişmanlıklar Unutuşun o tunç kapısını zorlar Ve ruh, atılan oklarla delik deşik; İşte, doğduğun eski evdesin birden Yolunu gözlüyor lamba ve merdiven, Susmuş ninnilerle gıcırdıyor beşik Ve cümle yitikler, mağlûplar, mahzunlar... Söylenmemiş aşkın güzelliğiyledir Kağıtlarda yarım bırakılmış şiir; İnsan, yağmur kokan bir sabaha karşı Hatırlar bir gün bir camı açtığını, Duran bir bulutu, bir kuş uçtuğunu, Çöküp peynir ekmek yediği bir taşı... Bütün bunlar aşkın güzelliğiyledir. Aşklar uçup gitmiş olmalı bir yazla Halay çeken kızlar misali kolkola. Ya sizler! ey geçmiş zaman etekleri, İhtiyaç ağaçlı, kuytu bahçelerden Ayışığı gibi sürüklenip giden; Geceye bırakıp yorgun erkekleri Salınan etekler fısıltıyla, nazla. Ebedi âşığın dönüşünü bekler Yalan yeminlerin tanığı çiçekler Artık olmayacak baharlar içinde. Ey, ömrün en güzel türküsü aldanış! Aldan, geçmiş olsa bile ümitsiz kış; Her garipsi ayak izi kar içinde Dönmeyen âşığın serptiği çiçekler. Ya sen! ey sen! Esen dallar arasından Bir parıltı gibi görünüp kaybolan Ne istersin benden akşam saatinde? Bir gülüşü olsun görülmemiş kadın, Nasıl ölümsüzsün aynasında aşkın; Hatıraların bu uyanma vaktinde Sensin hep, sen, esen dallar arasından. Ey unutuş! kapat artık pencereni, Çoktan derinliğine çekmiş deniz beni; Çıkmaz artık sular altından o dünya. Bir duman yükselir gibidir kederden Macerası çoktan bitmiş o şeylerden. Amansız gecenle yayıl dört yanıma Ey unutuş! kurtar bu gamlardan beni. Ahmet Muhip DRANAS |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Kepez
Ansizin bir karasu iner Deniz fenerinin gözlerine Fener kör olur Ve agir agir uyanmaya baslar Deniz dibinin devleri Koç sürüsü dalgalar toslasir gerine gerine Ötede yikkin bir balikçi köyünün çiçeksiz evleri Evler ki denizlerde olup bitenleri bilmez Bense bu kaderi iyi bilirim Benim adim Kepez Yildizlar olmadi mi, dolunay olmadi mi Gökyüzü de kördür Yüregindeki kara bulutlar Durmadan yildirimlar kusar Yorgun bir gemi oturur kayalara Karisir birbirine dua ve küfür Korkuysa sapkasini her zaman Kapkara bir dala asar Bir yosun tarlasinda dinlenirken Gördüm ölümü kaç kez Selam verip geçti gülümseyerek Ben korkusuz Kepez Kaç sünger ve inci avcisinin Kanina girdi bu denizler Kaç taze gelin ihtiyarladi Bu ufuklara baka baka Her sabah Neseli bir islik aydinligina Evden çikip gidenler Ya döndüler ya da hiç dönmediler Yarali aksamlara Yalniz kalmayinca aç kalmayinca Oglak, kuzu melemez Ben ne dramlar yasamamisimdir bu kiyida Ben Kepez Mutlu insanlarda gördüm Gelip kollarimin arasinda sevisen Ama uzun sürmedi Singir mingir kristal ömürleri Ne çigliklar isittim rüzgarlardan Mevsim mevsim degisen Hele de yitik ekmekler gibi ayrilik türküleri Tedirgin martilarin Kanatlari vururken gez Ben dilsiz bir görgü tanigiyim Benim adim Kepez Gün kisalir, Bir gece de degisir renk renk haritam Gün uzar, Sizlayan süslü bir gögüstür Tarih-i Kadim Sirdir, ayiptir Gördüklerimin hepsini anlatamam Gemiler gelip geçerken Kaç dilden hüzünlü sarkilar dinledim Gül yanakli, lale dudakli Ne güzeller gördüm gitti gelmez Ben hep ayni yerde beklerim Benim adim Kepez Bazen denize küserde Gökteki yildizlarla konusurum Bazen gidemedigim yerleri oksamak isterim Bulamam ellerimi Ay dogarken baslar En uzun süren sarhoslugum Asirlar kemirse de Koparamazlar zincirlerimi Kimse kirli ayaklariyla Üzerimi tepeleyemez Ben bes vakit Sabrin gül suyuyla yikanirim Benim adim Kepez Bahaettin Karakoç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bir Sözünle Tükendi
Bir sözünle tükendi içimdeki hevesler Neden ilham alıp da sana şiir yazayım Son perdeyi kapattın bitti bütün piyesler Sen efendi ben köle nasıl ferman bozayım Boynumdaki ilmeğin ucu senin elinde İnan yaşamam ölmem bir kelime dilinde Ben bir kemer olmayı istedim de belinde Malım mülküm yetmedi söyle nasıl olayım Hasretine razıyım senin olsun merhamet Fırsat varken elinde sevenini idam et Dünya zindan gözümde sensiz zaten rezalet Olmadığın yerlerde nasıl gezip tozayım Hep benimle paylaştın kederini acını Şimdi sana göreyim dene bende gücünü Günahına girdiğin şu kalbimin öcünü Kime kusur bulup da kimden nasıl alayım Muammer Baydere
![]() |
#636 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Karanlık gecemizin aydınlık yarının da
Hani bir güneş doğacaktı ufuklarımız da Mutluluk tohumları ekecektik bulutlara Hepsi birer düş, birer hayalmiş unutma... 26-11-2009 Saat:12,45
![]() |
#637 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5486
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sevgi;
katlanmak ilgilenmek beslemek cesaretle yaklaşmak ödün ve özveride bulunmak bir de paylaşmak ise eğer ben sevmenin de ötesinde seviyorum o zaman…! Aşk; yalnızlık sensizlik çaresizlik yetersizlik acizlik tutkuya tutsak olmak ve bir de acı çekmek ise eğer ben aşık olmaktan da öte aşığım o zaman…! Sevda; çekmek taşımak aramak bulamamak ulaşamamak ve bir de karanlıkta gezmek ise eğer sevdadan da öte, ben KARA SEVDALIYIM o zaman…! Alintidir;
![]() |
#638 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5486
![]() Aşık Olduğunuzu Nerden Anlarsınız???
-------------------------------------------------------------------------------- Ask, iyi geceler öpücügünü uzun tutmaktir. Beklentidir. Ask, delicesine flört ederken yanindakinin hiçbir sey yapmama hakkini teslim etmektir. Saygidir. Ask, zaaflariniz oldugunu ortaya çikarir. Kabullenmektir. Ask, simdi zamani degil diye beklemeyi bilmektir. Sabirdir. Ask, saçlarda baslayip topuklarda biten bir gezintidir. Kesiftir Ask, Seviselim demeden sevismek, yanindakinin ne istedigini bilmektir.Anlasmaktir. Ask, baglandigini sandiginda, karsindakine hayir deme sansini tanimaktir.Inceliktir. Ask, korumaktir. Sorumluluktur. Ask, ciddi bir tokalasmayi kikirdamaya dönüstürmektir. Mizahtir. Ask, durma yoksa seni öldürürüm lafini duymaktir. Şehvettir. Ask, evinizdeki her seyin yerinin degistirilmesini kabullenmektir. Teslimiyettir. Ask, sevgilinizin ne oldugunu bütün çiplakligiyla görmektir. Gerçektir. Ask, saatin kaç oldugunu bilip aldirmamaktir. Nesedir. Ask, sizi kucaklayan kollarin, gittikçe daha çok sarilmasidir.Mutluluktur. Ask, gecenin bir vaktinde sen uyu, benim gitmem gerek dediginizde,uyanik kalip seni biraz daha görmeyi tercih ederim cevabini almaktir. Sicakliktir. Ask, tanidiginizi zannettiginiz insanin yeni yanlarini kesfetmektir. Tazeliktir. Ask, uyandiginizda rüyanizi yaninizda bulmanizdir. Düslerin gerçek olmasidir. Ask, kocaman yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir. Ask, evin anahtarkidan bir kopya daha yaptirmaktir. Güvendir.yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir. Ask, evin anahtarkidan bir kopya daha yaptirmaktir. Güvendir. Ask, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir. Ask, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir. Ask, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur. Ask, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir. Ask, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir. Ask, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur. Ask, pencereden disariya baktiginda kiminle oldugunu hatirlamaktir. Düsüncedir. Ask, rüzgarin agaçlarin arasinda dolasirken çikardigi sesi dinleyip sevgilisinin yaninda olmadigina hayiflanmaktir.Yalnizliktir. Ask, asla anlatilmayacak hikayelerdir. Özeldir. Kiymetini Bilene Tabiiiii alintidir, bi sitede gördüm, sizinle paylasmak istedim. Cok güzel ve anlamli bir yazi.....
![]() |
#639 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 831
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sevme beni ne olur
Eğer beni üzeceksen Bırakıp gideceksen Beni terk edeceksen Bana acı vereceksen Yüreğimi yaracaksan Gözyaşlarımı akıtacaksan Birgün bırakıp başkasının olacaksan SEVME BENİ NE OLUR!
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4547
![]() BANA BİR ŞARKI SÖYLE
Özledim sesini ne olur konuş Bir gül açtır zamanların ötesinden Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel Gök mavisinden, deniz mavisinden Bana bir şarkı söyle Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum Bir baksana ne haldeyim deli divane Yaralıyım, çaresizim umutsuzum Bana bir şarkı söyle Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt Dökül karanlığıma ışıklar gibi Al beni, en uzaklara götür Sesin aksin icimde bir pınar gibi Bana bir şarkı söyle Bütün renkleri kat birbirine Buram buram bir turuncu getir geçen yazdan Bir tüy gibi, bir bahar dalı gibi Hafiften, inceden, güzelden, en beyazdan Bana bir şarkı soyle Bazan kar nasıl hazin yağar bilirsin Kurşuni bir gökyüzünden ağlamaklı İşte öyleyim, kapkarayım bu gün gel En hüzünlü sesinle, en dokunaklı Bana bir şarkı söyle Ümit Yaşar Oğuzcan
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |