Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? - Sayfa 66 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?
Evet 289 57,68%
Hayır 212 42,32%
Katılımcı sayısı: 501. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2010, 16:48   #651
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54

Tecrübe Puanı: 968 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?

Alıntı:
58Sevda Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
evet evet AKP'nin isi gucu yokta chp gibi alavere dalavere cevirecek hemi? chp camur at izi kalsin siyasetti yapiyor, ama camur donup dolasip gene kendilerini buluyor..
kendi iclerinde bile birbirlerinden ne yaptiklarindan haberi bile olunmuyorsa diyecek bir laf bulamiyorum.

dogru bunda ne var dimi inanci geregi kapaniyor, israillerinin kafasina taktigini dedelerimizin namazda taktigi takkeyle kiyaslamak misali dedigin..
Bakın " benim partim sizin partinizi döver "

Neyse bu kadar yeter boşverin haftaya bugün "akkoyunda karakoyunda belli olur" Sabırlı olun

Hoşçakalın
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.09.2010, 16:50   #652
58Sevda
Usta Yiğido

58Sevda - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58Sevda Şuan 58Sevda isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2013 01:40

Tecrübe Puanı: 720 58Sevda FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bakın " benim partim sizin partinizi döver "

Neyse bu kadar yeter boşverin haftaya bugün "akkoyunda karakoyunda belli olur" Sabırlı olun

Hoşçakalın
ahahahha, hadi bakalim..........

ben gayet sabirliyim
58Sevda isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı 58Sevda'e Teşekkür Ediyor...
Alt 05.09.2010, 16:54   #653
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09

Tecrübe Puanı: 1087 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Sevda goz zevkimi bozdun ben sana ne diyim
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Dilsad Hatun'e Teşekkür Ediyor...
Alt 05.09.2010, 17:19   #654
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54

Tecrübe Puanı: 968 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

İŞTE SON DURUM: EVET: 49.3 HAYIR: 50.7

12 Eylül tarihinde yapılacak yeni Anayasa taslağı referandum oylamasına sayılı günler kala anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya başladılar.
SONAR araştırma şirketinin yapmış olduğu son referandum anketinde, AKP'nin baskı, tehdit ve rüşvetlerine rağmen, Anayasa değişikliği için "Hayır" diyeceklerin oranı, "Evet"çilerin kıl payı önüne geçti.
Seçim sonuçlarını isabetli tahmin etmesiyle tanınan SONAR Şirketi, 39 il, 85 belde ve 100 köyde referandum anketi yaptı. 8 bin kişiye, "12 Eylül'de Anayasa değişikilği için ne oy vereceksiniz?" diye sordu. Anketten AKP'yi şoke edecek bir sonuç çıktı.
Anayasa değişikliğine "HAYIR" diyenlerin oranı yüzde 50.13, "Evet" diyenlerin oranı ise yüzde 49.87 oldu. Yani iktidarın her türlü yola başvurmasına rağmen Hayır'lar Evet'in kıl payı önünde. Kıran kırana bir referandum yarışı yaşanıyor.

BOYKOT KARARININ ETKİSİ NE?

BDP'nin boykot çağrısı ne kadar etkili oldu? İşte yanıtı: Ankete katılanların yüzde 4.12'si "Sandığa gitmeyeceğini" açıkladı. Kararsızların oranı yüzde 7.28 oldu. Bu ikti unsurun yer aldığı "evet-hayır" dengesi ise şöyle ortaya çıktı: "Hayır" yüzde 44.41, Evet yüzde 44.18.

SONAR BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ BİR SAPTAMA

SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Byarakçı, "evet" ve "hayır" oylarının baş başa yarıştığı dev anketin sonuçlarını Sözcü Gazetesi için analiz etti. Bayrakçı, "Araştırmadaki yüzde 1.06'lık hata payı göz önüne alınırsa az farkla 'evet'lerin yüzde 50'yi geçmesi ciddi olasılıktır" dedi. Evet oranının yüksek çıkmasında en etkili bölgenin Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu belirten Bayrakçı, BDP'li seçmenlerin AKP'nin etkisi ile evet oyu kullanma eğiliminde olduğunu söyledi.

Artık Hayır'lısı diyelim.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 05.09.2010, 17:23   #655
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Biz o anketleri çok gördük..
Sonuucu "evet" çıkan anketleri bile boşver.Asıl anket haftaya...
Alt 06.09.2010, 12:16   #656
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33

Tecrübe Puanı: 768 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

HSYK’ya saygılarımla!..

“Burada çok net, açık ve iddialı olarak yazıyorum. Mesleğin en son aşaması olan Yargıtay ve Danıştay üyeliğine hiçbir adli ve idari yargı mensubu, bu Kurul'da kulis yapmadan, adamını bulmadan seçilemez.
Hakimler ve savcılar görürsünüz, (...) Kurul üyelerinin kapılarında esas duruşta beklerler, emirlerini sorarlar, bu arada kendilerini tanıtırlar.
Devreye sık sık aracılar, sahtekâr avukatlar, başka üçkağıtçılar girer. Bunlar Yargıtay'a üye seçtirme vaatleriyle bazı hakim ve savcılarla ilişki kurup istedikleri yargı kararlarını bu yolla çıkarmaya çalışır!
Özellikle terfilerde, Kurul'da yapılan bu kulis kesinlikle gerekir.
Yargıda az sayıda bile olsa, vicdan-cüzdan çelişkisine düşmüş birileri belki vardır.
Ama esas önemli hadise, VİCDAN-UNVAN çelişkisidir...
Çünkü her hakim ve savcı, doğal olarak yükselmek ister. Yargıtay ve Danıştay üyesi olmak ister.
İşte bu aşamada, Kurul'un ‘‘ulaşabildiği’’ üyeleri arasında kulis yapması, aracılar kullanması, kendini tanıtması, daha da açıkçası torpil bulması gerekir. Başka türlüsü mümkün değildir.
(..)
HSYK, yargının adeta imparatoru. (...)
Bazı Kurul üyeleri geçmişte bu görevlerini kötüye kullandılar. Hemşehricilik, bölgecilik, particilik, hatır gönül gibi ahbap çavuş ilişkileriyle çok sayıda atamalar yaptılar. Yargıtay ve Danıştay'a üyeler seçtiler, oralarda kendi ekiplerini oluşturdular.
Kulisi olmayan hep kaybetti. Somut örnek vereyim: Varsayalım Yargıtay'a üye seçilme niteliği kazanmış olan 300 hakim ve savcı var. Ancak o seçimde sadece 5 kişi seçilecek. Kimin torpili, kulisi ve aracıları güçlüyse, onlar seçildi.
Kurul üyeleri arasında sürekli pazarlıklar oldu: “Siz bizim 2 adamımıza oy verin, biz de sizin 3 adamınıza oy verip seçelim!”

“Böyle adalet olur mu? Kendi içinde adaleti sağlayamayan yargı, vatandaşa nasıl sağlar?”

Emin Çölaşan
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.09.2010, 13:03   #657
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4524 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Yalana,Talana.ülkeyi kendi cevresine paşkeş cenenlere(Gemicikler,saklı bahçe villaları,vs,vs) HAYIR
Alt 06.09.2010, 13:17   #658
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Ben burada bir yanlış anlaşılma olduğunu sanıyorum.
Ortaya çıkan tablo da, sanki " Hayır" diyenler mevcut durumdan çok memnun,aman kalsın "Evet" diyenlerde bunu değiştirmek istiyor.
Bence bu doğru değil.
Elbetteki herkes gibi geçmişten memnun değil, değişmesi gerekiyor. Eskiden beri yargı adaletsizliğinden, rüşvetten, parası olan haklı çıkar düşüncesini her zaman taşıdık ve halada taşıyoruz.
"Hayır" cıların karşı çıkma gerekçesi, bir partinin kendi hazırladığı kendi işine gelen dayatma bir yasayla şart koşması, bu paketin bir kaç maddesi dışında eskisindende antidemokratik olduğu görüyor okuyoruz, Daha geniş mütabakatla toplumun her kesiminin olurunu alan bir paketle bu yapılmalıydı.

Onun içindirki daha çağdaş daha demokratik toplumun her kesimiyle oluruyla bir yepyeni bir anayasa paketi oluşturulmalı, Toplumun yüzde elli gibi bir büyük çoğunluk her iki 12 Eylül anayasalarını da istemiyor bu görmezlikten gelinemez. Çünkü bu paket evet çıkıp geçse bile daha antidemokratik yeni bir (2010) 12 Eylül anayasası olacaktır.
Alt 06.09.2010, 13:55   #659
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33

Tecrübe Puanı: 768 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Arif Coşkun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben burada bir yanlış anlaşılma olduğunu sanıyorum.
Ortaya çıkan tablo da, sanki " Hayır" diyenler mevcut durumdan çok memnun,aman kalsın "Evet" diyenlerde bunu değiştirmek istiyor.
Bence bu doğru değil.
Elbetteki herkes gibi geçmişten memnun değil, değişmesi gerekiyor. Eskiden beri yargı adaletsizliğinden, rüşvetten, parası olan haklı çıkar düşüncesini her zaman taşıdık ve halada taşıyoruz.
"Hayır" cıların karşı çıkma gerekçesi, bir partinin kendi hazırladığı kendi işine gelen dayatma bir yasayla şart koşması, bu paketin bir kaç maddesi dışında eskisindende antidemokratik olduğu görüyor okuyoruz, Daha geniş mütabakatla toplumun her kesiminin olurunu alan bir paketle bu yapılmalıydı.

Onun içindirki daha çağdaş daha demokratik toplumun her kesimiyle oluruyla bir yepyeni bir anayasa paketi oluşturulmalı, Toplumun yüzde elli gibi bir büyük çoğunluk her iki 12 Eylül anayasalarını da istemiyor bu görmezlikten gelinemez. Çünkü bu paket evet çıkıp geçse bile daha antidemokratik yeni bir (2010) 12 Eylül anayasası olacaktır.
Evet yanlışlık var ..Burdaki yanlışlık: yaptıgın dogru olsada bunu senin yaptıgın için kabul etmiyorum.
Ne deniyor bütün maddeler halkın yararına dogru sadece hsyk ile ilgili olan maddeye itiraz ediyoruz.
Bu maddede yanlışlık varsa anayasa mahkemesine gittigi zaman düzeltildi.peki şimdiki itiraz niye
Hsyk nın yapısının bozulmasından endişe ediliyorsa Emin çölaşanın yazısını okusunlar Adam hükümet taraftarıda degil mutlaka dogru söylüyordur........!!!!!!
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor...
Alt 06.09.2010, 15:10   #660
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
murat tugrul Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Evet yanlışlık var ..Burdaki yanlışlık: yaptıgın dogru olsada bunu senin yaptıgın için kabul etmiyorum.
Ne deniyor bütün maddeler halkın yararına dogru sadece hsyk ile ilgili olan maddeye itiraz ediyoruz.
Bu maddede yanlışlık varsa anayasa mahkemesine gittigi zaman düzeltildi.peki şimdiki itiraz niye
Hsyk nın yapısının bozulmasından endişe ediliyorsa Emin çölaşanın yazısını okusunlar Adam hükümet taraftarıda degil mutlaka dogru söylüyordur........!!!!!!
Emin Çölaşan'ın dediklerini dikkate alacaksak yada doğruları söylüyorsa o zaman diğer taleplerini yazılarını da taşıyalım varmısın Murat'cığım
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)