28.11.2008, 18:54 | #651 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
şehla gözlerin esrari
şehla gözlerin beş vakit namaza divan durdugum eyilip secdeye alın vurdugum hilal kaşlarına kurban oldugum kalbimin kıblesi şehla gözlerin aşkını ruhuma mabet yaptıgım o har kor rengine nara yandıgım allah ımdan sonra inan taptıgım gönlümün kabesi şehla gözlerin kılıçtan keskin ve ince sırattan ibadetim var düşsem de kırattan bilirim durgundur deli fırattan bir ırmak hevesi şehla gözlerin ceylan bakışlım içimin uktesi acem aşiran buselik bestesi hüseyni makamı neva perdesi notamda la sesi şehla gözlerin o her hasretim vuslat a gidiştir murada ermeyiş bende bitiştir o nur cemalinde bir raks ediştir tanrı mucizesi şehla gözlerin esrariyim taptım günah sa günah yar bende afrodit ilah sa ilah vururum kendimi silah sa silah bir ölüm mermisi şehla gözlerin |
28.11.2008, 18:56 | #652 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
|
UNUTMAK..........
Unutmak o kadar kolay olsaydı, Önce kendimi unuturdum gamzelim. İçimi yaktı ela gözlerin. Bakışlarında eridi yüreğim. Unutmak o kadar kolay olsaydı, Seni tanıdığım anı silerdim gamzelim. Belki sevmesini beceremedim. Belki çok sevdim. Korkuttu seni aşırı sevgim. Unutmak o kadar kolay olsaydı, Sevmesini unturdum gamzelim...... |
28.11.2008, 18:57 | #653 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
ARADIM SENİ
hep türkülerde aradım seni,hep şarkılardaydın, nerde üzgün ,nerde ayrılık şarkıları varsa orda aradım seni, hani dinlemeyecektik ayrılık üzerine ne varsa........ yavuz bingölle başladım birtanem değmen benim gamlı yaslı gönlüme ben bir selvi yardan ayrıldım vay .... evvel bağ bal idim dostun bağında talan vurdu ayva nardan ayrıldım ayrıldım ayrıldım vay........ ben gönlümü çala yardan ayrıldım vay............. sonra daldım şarkılara ismail yk içim yanar kalbim yanar zor gelir bu ayrılık henüz erken daha erken doyamadım çok severken. ben seni günlük sevmedim ki, ben seni bir ömür sevdim sen benim umudum herşeyimsin ,canımın içisin isterim seni daha sana doymadımki özlerim seni henüz senden kopmadım ki.......... böyle sürüp gitti sarkılarda aradım seni yüreğim yanarak,kalbim kanayarak, çıkmadın telefonlara,konusmak bile istemedin, gururun yendi seni........... leman samın gül güzelini dinlerken akan yaslar yanaklarımdan süzüldü teker teker hatamı söyle yar.............. aradım seni her yerde, sahillerde,elele gezdiğimiz caddelerde, martılara sordum seni........... 1503 kere bağırdım seni seviyorum yar...... gururumu çiğneyerek söylüyorum geri dön yar arıyorum seni her nefesimde,her anımda....... geri dön yar ,ruhum öldü bedenimde ölmeden geri dön yar............ |
28.11.2008, 19:50 | #654 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Göklerde Kartal Gibiydim
Göklerde kartal gibiydim Kanatlarımdan vuruldum Mor çiçekli dal gibiydim Bahar vaktinde kırıldım Yar olmadı bana devir Her günüm bir başka zehir Hapishanelerde demir Parmaklıklara sarıldım Coşkundum pınarlar gibi Sarhoştum rüzgarlar gibi İhtiyar çınarlar gibi Bir gün içinde devrildim Ekmeğim bahtımdan katı Bahtım düşmanımdan kötü Böyle kepaze hayatı Sürüklemekten yoruldum Kimseye soramadığım Doyunca saramadığım Görmesem duramadığım Nazlı yarimden ayrıldım
28.11.2008, 20:12 | #655 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
Sarhoş
Gecenin karanlık yollarından, Kaldırım asfaltlarından yürüdüm. Paketinden sigarayı çektim. Ateşim hiç olmaz aşkım olmadığı gibi, Neyseki yoldan geçen bir adamdan ateş aldım. Yaktım sigaramı, içtim. Ahh çektim. Hep kendime kızdım. Ahh ulan ahh dedim. istasyon caddesinin birahanelerinde gezdim. Çektim kafayı. İçtim rakıları. Efkar dağıttım dağıtabildiğim kadar. Okkalı bir ses geldi Orhan abiden ''bir teselli ver''. Bir teselli ver be insafsız verebildiğin kadar. Hani çok sevmiştin anlatamayacağın kadar. Sonrası güzelim,başım dönüyor. Sarhoş oluyorum. Dayak yemeden meyhaneciden kalkıp gidiyorum. Ayakta duramıyorum. Sağa sola çarpıyorum. Ateşim hiç olmaz aşkım olmadığı gibi, Sönmeden sigaram,sigaramı sigaramla yakıyorum. Kızıyorum vefasız dostlara. İsyan ediyorum ayyaşlığıma. sonra bu sarhoşluğuma. Sonrası güzelim,kapının önünden geçiyorum. Şeytan diyor sarhoş feryadıyla bağır, Melekler diyor çek git evine ağır ağır. Neyseki gidiyoruz evimize. Efendiliğimizi bozmuyoruz. Soytarılık etmiyoruz elaleme. Nede olsa delikanlı takılıyoruz bu alemde. Işığın sönsede,hani perden çekilsede, İçimize gömüyoruz sevdamızı acıyla,kederle,hasretle. Kendi kendime konuşuyorum karanlık yollarda. Gören,deli sanıyor. Deliyim ama kanlıyımda. Sonrası güzelim, Sarhoş oluyorum aşkınla, .............................. .......Sevdanla, .............................. .......................Rakıyla , .............................. .............................. ....Rakıyla ulan rakıyla. |
28.11.2008, 20:12 | #656 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
Sen Benim Mucizemdin…
Sana dokunmak bir mucizeydi, seninle olmaksa bir mucizeyle yaşamak.. Gün geceye döndüğünde seninle olmak öyle güzel ki. Bütün bir gece seninle aynı havayı solumak, dinlediğim şarkılarda seni bulmak. Gündüzümde insanlar, mücadele, kavgalar, çirkinlikler var belki ama gecemde sadece sen ve ben… Belki bu yüzden geceyi sevişim. Sadece sana ait gecelerim, tıpkı kalbim gibi... Dün gece yine uzandı elim telefondaki tuşlara. “Aradığınız numara kullanılmamaktadır” Gülümsedim ve iletilemeyeceğini bile bile defalarca mesaj gönderdim. Her “iletilemedi” raporunda sanki “Buda geçecek. Geçecek değil mi Can’ım?” cevabını okudum… Aradım seni. “Ulaşılmaz” olduğunu bile bile aradım seni. “Ulaşılır” olsaydın keşke. Keşke biraz daha çok gülebilseydik yaşamın bize yaptıklarına. Keşke “Sen” yine yanımda olabilseydin. Keşke şu iç çekmeler olmasaydı. Acı olmasaydı keşke… Keşke… Keşke… “Keşke” kelimesini bilmese, öğrenmeseydik. Hayata tek bağımdı aşkın… Gelirdim yanına sokulurdum… Tüm dertlerden , kederlerden uzaklaşırdım gözbebeklerinde kendimi gördüğümde… Nerden bilebilirdim ki bir gün o gözlerde kaybolacağımı… Umutlarımın, hayallerimin, sevgimin, beklentilerimin, inançlarımın yok olacağını… Nerden bilebilirdim ki; o seyretmeye doyamadığım gözlerinde ölümün beni beklediğini… Oysa ben ayrılığı hiç düşünmezdim. Aklıma gelmezdi sensiz sabahlamak. Sen varken fark etmezdim mevsimlerin döndüğünü. Meğer ellerime kar yağabilir, gözlerime bulutlar değebilirmiş. Sen benim mucizemdin. İşte o mucizeye dokunmak, aslında seni sonsuza dek kaybetmekmiş. Bunu da öğrendim... Aradım seni Can’ım. Ulaşılmaz olduğunu bile bile aradım. Seni henüz özlemiş de değilim, yanlış anlama beni. Ne zaman özlerim bilmiyorum. Hâlâ benimlesin ve hâlâ gecelerim senin; tıpkı kalbim gibi…. |
28.11.2008, 20:13 | #657 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
Üç yağmur sonra geleceğim,
Korkma. Aydınlık, güne saklanmayacak. Saçaklara asılı bıraktığımız Yağmurluğu alıp dağlara gideceğiz Üç yağmur sonra... Üç yağmur sonra geleceğim, İki saklı mısra var Gökyüzüne çizdiğimiz resimlerde Birisi elleriyle yakacak o şiiri. Ve yağmur yetmeyecek artık Üç yağmur sonra geleceğim, Şakaklarımda duran bu gülümseyiş, Sadece anı olacak. Ve hüzün... Ve şiir... Ve yağmur getireceğim. Üç yağmur sonra... Üç yağmur sonra geleceğim, Bekleyecek misin hep o bıraktığım yerde ? Öznesiz şiirlerimle, Umutlar getireceğim çocuklara, Üç yağmur sonra... Yüklemim düşecek umut ağacımdan, Dedim ya üç yağmur sonra, Gideceğim... |
29.11.2008, 00:02 | #658 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
GİLGEMDE VAR OLUŞ
Yaprakta hayat dalda hayat gövdede hayat hayat papatyada kırda göz alabildiğince varolmak dediğin nedir ki? Gölgem de hayat
29.11.2008, 00:05 | #659 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
CANIM İSTANBUL
Canım İstanbul Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İçimde tüten bir şey, hava, renk, eda, iklim O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim. Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale. İstanbul benim canım Vatanım da vatanım İstanbul İstanbul... Tarihin gözleri var, surlarda delik delik Servi, endamlı servi, ahirete perdelik. Bulutta şaha kalkmış Fatih'ten kalma kır at Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat. Şahadet parmağıdır göğe doğru minare Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare? Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet. O manayı bul da bul İlle İstanbul'da bul İstanbul İstanbul... Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği. Oynak sular yalının alt katına misafir Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir. Her akşam camlarında yangın çıkan Üsküdar Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar. Bir ses, bilemem tanbur gibi mi, ud gibi mi? Cumbalı odalarda inletir "Katibim"i Kadını keskin bıçak Taze kan gibi sıcak İstanbul İstanbul... Yedi tepe üstünde zaman bir gergef işler Yedi renk, yedi sesten sayısız belirişler. Eyüp öksüz, Kadıkoy süslü, Moda kurumlu Adada rüzgar, uçan eteklerden sorumlu. Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından Hâlâ çığlıklar gelir Topkapı sarayından. Ana gibi yâr olmaz, İstanbul gibi diyar Güleni şoyle dursun, ağlayanı bahtiyar. Gecesi sümbül kokan Türkçesi bülbül kokan İstanbul İstanbul... |
29.11.2008, 00:28 | #660 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
Son Aktivite: 18.03.2016 23:10
Tecrübe Puanı: 1633
|
Yağmurunu sevmiyorum bu şehrin.
Hoş güneşini de sevmedim. Ben bu şehri sevemedim. Yıllarımı gömüp kaldırımlarına, Eli boş terk edeceğimi düşünemedim. Gidiyorum işte, trenim gelir şimdi. Alır götürür beni bu şehirden, Alır götürür sensizliğe. Ağlayacak mısın arkamdan, Alışabilecek misin bensizliğe. Affedemiyorum seni, affedemem. Gidiyorum, sen beni affet. Uzun bir yol gidişim, geri dönemem, Zira sensizlik, uzak memleket. Ayberk
|