29.11.2008, 09:57 | #671 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5465
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Küs Çiçeği
Bir rüzgar olsam ıssızda hıçkırsam tenhalara solgun güllere essem, yorgun yollara pınarlara seslensem, tomurcuklara okşasam incinmiş yapraklarını sesimle ay ışığı olsam ısızda akıp gitsem su gibi derelere yalnızlıkları yıkasam, sevgisizlikleri yıldızlar bir yanımı alıp götürse, güneş bir yanımı her gece, kapısı kapalı evlere düşsem, pencerelere solgun bahçelere, yorgun kollara nazlı bir şafak olsam dağlarda kızıl bir nar gibi serilsem gökyüzüne yıldız gülücükleriyle terli çocukların her sabah lekesiz alınlarından öpsem gün konmuş yanaklarından... ay bir yanımı alıp götürse, güneş bir yanımı dağ dağ, deniz deniz savrulsam bir bahar başlasa yeşil yaslasam başımı omuzuna dağların bir yol çiçeği gibi küs ve yorgun ağlasam nazlı bir çocuk avuçlarına saklasa gözyaşlarımı uzanıp uyusam incinmiş kirpiklerine bir daha uyanmasam Nuri CAN
29.11.2008, 09:58 | #672 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5465
|
NAR ÇİÇEĞİM
Nar çiçeğim Kar çiçeğim Güneşle beslediğim Sevgiyle süslediğim Onca umut sanaydı Onca özlem sana Nar çiçeğim Kar çiçeğim Gelir diye düşlediğim Yüreğime işlediğim Bunca şiir sendin Bunca resim sen Kır çiçeğim Sır ciçeğim İnce bir yay kaşların Baygın bir ay bakışların Saplanır şu sineme Öldürür beni Naz çiçeğim Yaz çiçeğim Kervan geçmez Kuş uçmaz Kanadım değdi sevdaya Zulüm aşka yakışmaz Göz çiçeğim Güz çiçeğim Hasrete gül yükledim Mecnunum çöl bekledim Yıllar geçti tükendi ömür Ölüm geldi gelmedin Mor çiçeğim Kor çiçeğim Şarkı sözü 1972 Nıjmegen Nuri CAN
29.11.2008, 10:41 | #673 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
|
BAĞIŞLA
Ya zamanından çok erken gelirim.. Dünya'ya geldiğim gibi, Ya zamanından çok geç, Seni bu yaşta sevdiğim gibi.... Mutluluğa hep geç kalırım. Hep erken giderim mutsuzluğa.. Ya herşey bitmiştir çoktan, Ya hiçbirşey başlamamış... Öyle bir zamanında geldim ki yaşamın, Ölüme erken,sevgiye geç.. Yine gecikmişim bağışla sevgilim.. Sevgiye on kala,ölüme beş...... |
29.11.2008, 11:46 | #674 |
Tecrübeli Yiğido
haticeözlü Şuan
Son Aktivite: 24.06.2011 08:59
Tecrübe Puanı: 629
|
Kalpten kalbe bir yol vardır izlenir
Sevgim hazinemdir kalpte gizlenir Eyüp'ün sabrıyla gönül bezenir Sevda bilmez dosta sitem eylerim Dostun bahçesine güller ekmeyi Vuslat eylemeyip özlem çekmeyi Canımı yandırıp cana bakmayı Anlamayan dosta sitem eylerim Günleri aylara yıla ekledim Sevdamı ben yüreğimde sakladım Kış ayında senden gülmü bekledim Vefa bilmez dosta sitem eylerim Benim sevdam senin sözünü almaz Söylediğin sözden devasın bulmaz Kırdığın gönlümün tamiri olmaz Gönül bilmez dosta sitem eylerim Bahar gelmez artık benim gülüme Bülbül sussun figan etsin halime Taş basarım artık ben bu gönlüme Gül verdiğim dosta sitem eylerim.
29.11.2008, 15:07 | #675 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
Bu Hesap Sorulacak
Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Dağlar, taşlar bu ovalar bilin ki Türk'ün yurdu Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür Kurd'u Soyu ermeni olanlar nerden bilecek Kürd'ü İhaneti seyreyleyin perdedeki delikten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Alperenler şehadeti seslenirken çağrına İbrahim'in dedikleri nişan oldu bağrına Mehmetçik'ler şehit düştü bu vatanın uğruna Vatan mı istediniz lan beşikteki bebekten? Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun Ne dinin var, ne imanın sen ne biçim gavurdun? Hem korkaksın, hem zavallı zoru gördün kıvırdın! Urgan bile dava eder boynundaki ilmekten! Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Aşık Sefai |
29.11.2008, 15:08 | #676 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
|
Bayraksızlar!
Bayraksızlar bayraksızlar Yere düşse bayrak sızlar Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar Ne olurdu yazmasaydım Ben bu kara yazıyı Bilmeseydi namert soysuz İçimdeki sızıyı Yıldızların isyanı var Hilâl taşıyan felek Damla damla kan akıyor Delik deşik bu yürek Al rengine kara bağlar Yastadır deli gönül Aşık'ın olmuşum senin Hastadır deli gönül Renginde şehitlik gizli Hilâlinde mana var Yüreğimde saklamışım Kurbanında kına var Toprağa düşse yiğit Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum Zulüm güç verir bize Uğrunda ölen yiğit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldı Hepsini kurban adar Yamacında gezindiğin Şimdi dağlar ağlasın Bayrağım hançerlendi Şimdi çağlar ağlasın Bayrak yere düşerken Alkışlayan piçleri Kahredecek Türk milleti Destek veren güçleri Susmayın ey milletim Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler Vatan bize yar olmaz Başı bozuk yaylada Pusuları kurdular İki yaşında yiğit Kürşad'ımı vurdular Bundan gayrı düşmanım Bayrağa ters bakanlar Artık hesap vermeli Dağı taşı yakanlar Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansın bayrağım Üstündeki kan bizim Dört aylık bebeklere Kurşun sıkan nerdesin Nereye gidersen git Öleceğin yerdesin Hükmü ilâhi varsa Belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz Çekilsinler aradan Bu vatanın ekmeğii Gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli Sizden hesap sormalı Sefai'yem yaşamak ki Bundan gayrı ar gelir Ay yıldızlı bayrağa Bu yeryüzü dar gelir |
29.11.2008, 15:58 | #677 |
Yiğido
Nazligül Şuan
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10
Tecrübe Puanı: 723
|
BEN SENİ NEDEN SEVDİM BİLİYOR MUSUN
ben seni neden sevdim biliyormusun ben senin özlemini sevdim platonik aşkını ve görmedigim gözlerini sevdim bilmedigim hırçınlıgını tutmadıgım ellerini yudum yudum içtigim hasretini sevdim yalnızlıgımda sen yokken yanımda ama dalgın dalgın bakarken duvarlara beynimde seni tasavvur edişimi sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun gece karanlıgında kara karıncanın ayak izi gibi hayallerime sessizce gelişini sevdim duvarda beliren anlık suretini bir anda görüşümü sevdim ben seni sen oldugun için sevdim ben seni neden sevdim biliyormusun haberin yok ama sen benim ruhumda nakış nakış gönlüme desen çizişini sevdim bir gül gibi hayalimde açışını sevdim hiç demedin ama seni seviyorum diye bülbül gibi ötüşünü sevdim
29.11.2008, 16:01 | #678 |
Yiğido
Nazligül Şuan
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10
Tecrübe Puanı: 723
|
BEN SENİ BİLMEDEN SEVDİM
Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, varlığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, ''yar''lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim on üçüncü ayın ilk günü; Gel, ısıt deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; Gel, ışıt deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, bilmeden sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim ... Cihan ANADOLULU
29.11.2008, 16:47 | #679 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
|
Seni Nasıl Sevdim Biliyor Musun
Bütün mevsimlerde yüzüm kırağı tutuyor sende benim gibi üşüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Milyonluk nüfusun içinde yapayalnızım, bir gölgelik ışık bile parlamıyor. Sende benim gibi korkuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bıraktığın hatıralar kanıyor, yaralara gözyaşımı basıyorum. Sende benim gibi sızım sızım sızlıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Üstüne serpilecek topraktan da daha çok Sevgimden kefen biçip, aşkımdan tabut çaktım seni kalbime gömüyorum. Yoksa sen kaçıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bana on dakikanı ayır gözlerinle gözlerim buluşsun sana fısıldayacakları var diyorum bakarız kısmet, zaman diyorsun, beni zamana mı bırakıyorsun, bana saniyeleri heba mı görüyorsun, ben sana ömrümü veriyorum alıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sana bir şey olmasın diye kalbime dokunamıyorum içinde sen yaşarsın, sana bir şey olmasın diye tenime dokunamıyorum tenimde teninin izi var. Sense benden aldığın beni cömertçe har vurup harman savuruyorsun seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni nasıl sevdim diyorum, beni duyuyor musun? Beni duyman lazım, beni duymalısın çünkü ; sen padişahların, perilerin kızısın sen Aslı’sın, Şirin’sin, Leyla’sın Ferhat'a dağları deldiren aşkı bana yaşatan kadınsın beni duymalısın. Sen yeni doğmuş, saf, sabi, zerre kadar günahı olmayan taze bebek canısın, otuzunda bile süt kokarsın, sen zalim olamazsın beni duyarsın. Sen duru bir susun, Peygamberin torunusun beni duyuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sensiz gelen her sabahın doğan güneşine uyanmak ne kadar zifiri karanlıkta kalmakmış sen biliyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bütün saatlerde seni dolu dolu yaşarken, yüreğimin penceresinden sana koskoca Ankara'yı santim santim gezdirirken, ALLAH aşkına sen beni kaç saniye düşünüyorsun. Seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? |
29.11.2008, 18:20 | #680 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Bulutsuz bir gökyüzüdür güzelliğin
Yıldızların en parlak olduğu zamansın Denizlerim senin kıyılarında sakin Bırak ellerini avuçlarımda kalsın
|