Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2009, 15:14   #61
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1243 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: TRT 6

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
367 Sabih in iddası meclis 367 kişi ile açlır diyordu yani 367 Sabih 367 yi dayatıyordu Cumhurbaşkanı seçimi elbetteki turlar sonunda seçilecekti
Evet 367 Sabih ve Fas Fiso Baykal zihniyeti Nazım Hikmeti ülkeden kaçırdılar bu gün ise bu hükümet zamanında itibarı iade edildi
Ayrım bu ülkede yaşayan insanların Temel Hak ve Hürriyetlerini kısıtlamaktır Türkiye bunu yapmayacak İnsan Temel Hak ve Hürriyetlerini teminat altına alacakdır
Bush lanet insan bush it sütten çıkmış ak kaşık demedim dünyada kominizm çöktü Yugoslavya çöktü zülum işkence sona erdi Irak faşist baas işkence zulü
mü çöktü Ulus devlet bu Ulus devlet İnsan Temel Hak ve Hürriyetlerini teslim etmektir.
Nazım'ı Vatandaşlıktan atan aynı zihniyet Sayın Tayyip Erdoğan'ın ve dönemin başbakanı sayın Adnan Menderes zihniyetidir.
367 hakkında başka birşey yazmayacağım, hariçten gazel okumuyorum maddeleri de koydum nedenlerini de açıkladım, eğer 96. maddede o cümle konmuşsa bunun nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimidir, başka birşey değildir. Ve dediğim gibi siz seçilmesi için 367 oy gereken bir Cumhurbaşkanını 185 vekille seçebiliyorsanız tebrik ederim.
Türkiye, İnsanların temel hak ve özgürlüklerini Anayasal olarak en iyi bir şekilde garanti altına alan ülkelerdendir, önceden de söylediğim gibi anayasaya uyamayan çapsız yöneticiler ve ayrılıkçı terör bu noktaya getirmiştir. Bizler bu oyunlara düşersek Irak'tan, Yugoslavya'dan, SSCB'den bir farkımız kalmaz. Ayrıca sizi yıllarca Ülkeye hizmet etmiş Baykal ve Kanatoğlu gibi kişiler hakkındaki hitaplarınızda saygıya davet ediyorum, kaç mesajdır aynı tabirleri kullanıyorsunuz, ayıptır, biraz saygılı olun, ben ne kadar nefret etsemde Ampül Tayyip demiyorum, hala sayın diyorum, saygı gösteriyorum.

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:16   #62
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2231 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben zaten OSmanlı'nın suçu demedim ki
Osmanlı güçlü devlettir bir şey olmaz deyip,Sırba özerklik,Yunana bağımsızlık,Arnavuta ülke veren zihniyet yüzündendir.

Bem Osmanlı gibi bilmem kaç kıtada,bilmem kaç sene hüküm sürmüş,süper bir güç bile yıkıldı da sen neye güvenerek Türkiye yıkılmaz diyorsun..

Recep'e mi,Baykal'a mı,Bahçeli'yemi..
Şuan yaşadığın toprak gökten zembille inmedi zaten Osmanlı topragıydı Osmanlı isim değiştirdi Türkiye Cumhuriyeti oldu
Ben bu millete güvenerek diyorum Recep e Baykal a Bahçeli ye güvenmiyorum bu millete güveniyorum 367 Sabih ve Fasafiso baykal zihniyetini sandığa gömdükçe bu ülke herzaman ayakta kalır yıkılmaz

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:18   #63
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1340 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Şuan yaşadığın toprak gökten zembille inmedi zaten Osmanlı topragıydı Osmanlı isim değiştirdi Türkiye Cumhuriyeti oldu
Ben bu millete güvenerek diyorum Recep e Baykal a Bahçeli ye güvenmiyorum bu millete güveniyorum 367 Sabih ve Fasafiso baykal zihniyetini sandığa gömdükçe bu ülke herzaman ayakta kalır yıkılmaz
O zamanki millet güvenilir değil miydi?
Bizim neslimizden kat ve kat daha güvenilirdi..
Eeee.Neden yıkıldı ya?
Alt 08.01.2009, 15:31   #64
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2231 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Nazım'ı Vatandaşlıktan atan aynı zihniyet Sayın Tayyip Erdoğan'ın ve dönemin başbakanı sayın Adnan Menderes zihniyetidir.
367 hakkında başka birşey yazmayacağım, hariçten gazel okumuyorum maddeleri de koydum nedenlerini de açıkladım, eğer 96. maddede o cümle konmuşsa bunun nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimidir, başka birşey değildir. Ve dediğim gibi siz seçilmesi için 367 oy gereken bir Cumhurbaşkanını 185 vekille seçebiliyorsanız tebrik ederim.
Türkiye, İnsanların temel hak ve özgürlüklerini Anayasal olarak en iyi bir şekilde garanti altına alan ülkelerdendir, önceden de söylediğim gibi anayasaya uyamayan çapsız yöneticiler ve ayrılıkçı terör bu noktaya getirmiştir. Bizler bu oyunlara düşersek Irak'tan, Yugoslavya'dan, SSCB'den bir farkımız kalmaz. Ayrıca sizi yıllarca Ülkeye hizmet etmiş Baykal ve Kanatoğlu gibi kişiler hakkındaki hitaplarınızda saygıya davet ediyorum, kaç mesajdır aynı tabirleri kullanıyorsunuz, ayıptır, biraz saygılı olun, ben ne kadar nefret etsemde Ampül Tayyip demiyorum, hala sayın diyorum, saygı gösteriyorum.

Saygılar...
Adnan Menderes gerçekten demokrat olsa idi bana oy vermediler diye Kırşehiri illikten alıp ilçe statüsüne sokmazdı Recep Tayyip Erdoğan o tarihlerde yoktu bildiğim kadarı ile 185 vekille Cumhurbaşkanı seçmiyorum 185 milletvekili ile meclis açılır diyorum devam eden turlarda da Cumhurbaşkanı seçilir di 367 Sabih dayatması olmasaydı sizde ister ampül deyin ister yuvarlak deyin ne yakıştırıyorsanız öyle deyin onlar önce bana sayğılı olacaklar ondan sonra saygı bekleyecekler tabi bu saygısızlıksa ben insanlarda nefret etmem

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 08.01.2009, 15:35   #65
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
O zamanki millet güvenilir değil miydi?
Bizim neslimizden kat ve kat daha güvenilirdi..
Eeee.Neden yıkıldı ya?
Osmanlı feth ettiği topraklarda çekildi anadolu topraklarında ikamet etmeye başladı halen bu topraklar Osmanlı toprakları unutmayalım Osmanlı isim değiştirdi Türkiye Cumhuriyeti oldu yıkılmadı ayakta hala Türkiye Cumhuriyeti olarak

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 08.01.2009, 15:36   #66
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1243 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
İsrail devleti 1947 yılında kuruldu
Atatürk 1938 de öldü
İsrail devleti kuruldugunda 367 Sabih ve Fasafiso Baykal gibi 70 yıldır bu meleketin başına bela zihniyet vardı
BU İnsanlar Kürdü Çerkezi Rumu Ermenisi Lazı Türkmeni Türkü hep birlikte bu memleketi kurtardı yaşadığımız bu memleket ise Osmanlı vatan topragıdır unutmayın
ATATÜRK ve Silah Arkadaşları Son Osmanlı Sultanı Vahidettin Osmanlı topragına sahip çıktılar
sizinle Vahidettin vatan hainimi değilmi bunu tartışmayacağım ama 1947'de aynı zihniyet memleketin başına belaydı diyorsanız siz reddi mirascısınız, sizi son derece ayıplıyor vetarihle yüzleşmeye davet ediyorum, 1920'lerde, 1930'larda, 1940'lardaki zihniyet, 70 yıldır ülkenin başına bela olduğunu söylediğiniz zihniyet Ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin Bu Vatanın kuruluş felsefesidir, Atatürk'ün uygulamaları ve devamıdır siz ne dediğinizi zannediyorsunuz? Eğer fikirsel anlamda bunları tartışmak isterseniz her istediğiniz an bu kurucu felsefenin, bu ideolojinin sizin söylediğiniz gibi 70 yıldır ülkenin başına bela olmadığını tam tersine ülkeyi ayakta tutan bir ideoloji olduğunu tartışabilirim. Nasıl olur da bir Türk evladı yaşadığı ülkenin kurucu felsefesine başa bela der anlamıyorum, yazıklar olsun....

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:38   #67
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1340 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Osmanlı feth ettiği topraklarda çekildi anadolu topraklarında ikamet etmeye başladı halen bu topraklar Osmanlı toprakları unutmayalım Osmanlı isim değiştirdi Türkiye Cumhuriyeti oldu yıkılmadı ayakta hala Türkiye Cumhuriyeti olarak
Demek geri çekildi
Niye ,fazla toprak,daha fazla güç,daha fazla egemenlik göz mü çıkardı?
Yoksa azınlıklara verdiğimiz toprakalrdan mı çekilmek zorunda kaldık?
Alt 08.01.2009, 15:41   #68
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Osmanlı Göktürklerin devamıydı bence Göktürler yıkılmadı sadece isim değiştirdi Türkiye oldu... Bu nasıl bir görüştür... Yok olmayan, yıkılmayan birşey varsa bu sadece Türk'lüktür, Ama ben yine de hatırlatayım Osmanlı Devleti Yıkıldı yerine de Türkiye Cumhuriyet'i kuruldu, Osmanlı son zamanlarında Türk Kültüründen uzaklaşmış Batı hayranlığı ve Arap kültürü arasında sıkışmıştı o yüzden de savaşta yenildi ve yokoldu yerinde ise O'na yeniden Türklüğü hatırlatan Türkiye Cumhuriyet'i kuruldu.

Alt 08.01.2009, 15:45   #69
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Adnan Menderes gerçekten demokrat olsa idi bana oy vermediler diye Kırşehiri illikten alıp ilçe statüsüne sokmazdı Recep Tayyip Erdoğan o tarihlerde yoktu bildiğim kadarı ile 185 vekille Cumhurbaşkanı seçmiyorum 185 milletvekili ile meclis açılır diyorum devam eden turlarda da Cumhurbaşkanı seçilir di 367 Sabih dayatması olmasaydı sizde ister ampül deyin ister yuvarlak deyin ne yakıştırıyorsanız öyle deyin onlar önce bana sayğılı olacaklar ondan sonra saygı bekleyecekler tabi bu saygısızlıksa ben insanlarda nefret etmem
Görüşünüzün bir kısmına katılıyorum bir kısmına da katılmamakla birlikte saygı gösteriyorum kişisel görüşünüz olduğu için.
Adnan Menderes konusunda haklısınız, ancak başbakanın kendisi de dahil herkes Adnan Menderes, Özal ve Erdoğan bu üçlünün sırayla ABD yanlısı politikalar ve liberallikleri ile %100 aynı zihniyette olduklarını söylerler.
367 konusunda ise kesinlikle haksızsınız, bir tek cümleden dolayı haksızsınız ki o cümle de zaten cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etmek için konmuş durumdadır.
Kişisel görüşünüz olduğu için birşey demeyeceğim ben kim olursa olsun tüm devlet büyüklerimize saygı duymalıyız, sevmesek hatta nefret etsekte.

Saygılarımla....

Alt 08.01.2009, 15:48   #70
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 782 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sizinle Vahidettin vatan hainimi değilmi bunu tartışmayacağım ama 1947'de aynı zihniyet memleketin başına belaydı diyorsanız siz reddi mirascısınız, sizi son derece ayıplıyor vetarihle yüzleşmeye davet ediyorum, 1920'lerde, 1930'larda, 1940'lardaki zihniyet, 70 yıldır ülkenin başına bela olduğunu söylediğiniz zihniyet Ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin Bu Vatanın kuruluş felsefesidir, Atatürk'ün uygulamaları ve devamıdır siz ne dediğinizi zannediyorsunuz? Eğer fikirsel anlamda bunları tartışmak isterseniz her istediğiniz an bu kurucu felsefenin, bu ideolojinin sizin söylediğiniz gibi 70 yıldır ülkenin başına bela olmadığını tam tersine ülkeyi ayakta tutan bir ideoloji olduğunu tartışabilirim. Nasıl olur da bir Türk evladı yaşadığı ülkenin kurucu felsefesine başa bela der anlamıyorum, yazıklar olsun....
1.si bir Osmanlı Sultanı veli insandır...Allah dostu insandır..Onlarda Allah korkusu vardır.2.Bir OSmanlı Sultanı..Sarayın ewladıdır..saray ise halkındır....
Siz bir hain olsaydınız...madem bu ülkeden kaçıcaksınız niye kendi hazinenizi yanınıza almazsınız.hain olupta koskoca osmanlı hazinesinden para almayan haine aptal derler..öyle aptalki.açlıktan tabutuna dahi haciz koyulacak...böyle bişey olabilirm..Vahdettin sadece kaşıkçı elmasını alsaydı yedi sülalesinden daha fazlasına yeterdi...

Enver Paşa balkan savaşlarında ve birinci dünya savaşında kahraman sayılır iken.Sonra bir hain sayıldı..Tarih'in kimi hain kimi kahraman sayacağını bilemeyiz...
ama kesin bişey war..hain olsaydı sefilce ve acınacak bir halde mezarının dahi nerede olduğu bilinmez bir şekilde ölmezdi

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)