![]() |
#61 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Helin
Aşıkınım güzel Gülme öyle içten içten ne olursun Çılgına dönmüşüm aşkınım güzel Cilve naz eyleme canım alırsın Kendimi yitirdim şaşkınım güzel Eziyet ettimse kusura kalma Düşmüşüm aşkına şakaya alma Gizli yanım yoktur derine dalma Ne ham kaldım nede pişkinim güzel Mihneti der öyle ince eyirme Öfkelenip kara kaşın devirme Aşkın silahını bana çevirme Dert ile doluyum taşkınım güzel. Benimde aklima bu eser geldi söz konusu sevgi olunca.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#62 |
Yeni Yiğido
![]() muhali Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2009 21:01
Tecrübe Puanı: 577
![]() |
![]() Bu “şiir seli”nde “aşk” yok; "akıl" ve "mantık" var. Baştan sona tüm satırlarda koşullar sıralanıyor; sevgiliyle “eşitlik” kurgulanıyor: ‘Ben sana bunu bunu yaparsam, sen de bana şunu şunu yapmalısın…’ deniliyor. Başka bir söylemle, “ben sana ne kadar ekmek verirsem sen de bana o kadar köfte vermelisin” mantığının işlediği çok açık görülüyor.
Örneğin, “ Bir anda dört mevsimi yaşatmalısın bana. Sevginle kış ortasında baharı getirmelisin, Ben beni, sende yaşamalıyım Sende seni,bende yaşamalısın Bütün duyguların bende yoğunlaşmalı Seviyorsan tek sevdiğin ben olmalıyım Sana ve bana ait ne varsa paylaşmalıyız Sevmeliyim hissetmeliyim seni. Düşüncelerinde yalnız ben olmalıyım Hayalimle yüreğini ben süslemeliyim. Gözlerindeki aşk kıvılcımıyla yalnız ben yanmalıyım. Ve de benim ateşimle sen yanmalısın Yüreğinle sarmalı,gözlerinle ısıtmalısın Tenime her dokunuşunda ben inlemeliyim Sen hiç tatmadığın kadar haz almalısın Ve hiç bir zaman doymamalısın bana bende sana doymamalıyım …” Akıl, kelime olarak; "insanda düşünme, bilme, kavrama, davranış belirleme, denetleme ve yargılama, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ayırt etme kabiliyeti" anlamına gelmektedir. Mantık ise, doğru ile yanlış akıl yürütmenin ayrımını yapmaya çalışan, böylece aklın doğru kullanılmasını sağlayan beyinsel fonksiyon. Oysa, “aşk”ta akıl blokedir, dolayısıyla mantık da yürütülemez. Seven, sadece “aşık” olduğunu bilir, gerisi onu ilgilendirmez. Örneğin, sevgili –yarım ağız- “susadım” dediyse seven kazmayı alıp önüne çıkan ilk dağı –su bulma ümidiyle- kazmaya başlar. O dağda suyun olup olmayacağı, varsa bile onlarca, belki de yüzlerce metre derinlikte olduğu ve bunun da kazmayla çıkarılmasının çok uzun yıllar alacağı, hatta bir insan ömrünün yeterli olmayacağı ve daha korkuncu, aşık dağı kan ter içinde büyük bir özlemle/hırsla kazarken sevgiliye göz koymuş olan bir başkasının oracıktaki bir bakkaldan (veya şimdiki gavurca adıyla marketten) hazır plastik şişelerdeki sulardan götürerek sevgilinin gönlünü fethettiğini, -her toplumun ve her devrin olmazsa olmazı olan bir kaynana Semra’nın-, bu haberi -sanki memlekette başka haber yokmuş gibi-alelacele aşık’a koşarak ve iki elinin işaret parmakları kafasında dikili vaziyette , “oğlum Edirne, oğlum herkes seni bunlarla tanır, böyle bilir…, vb” münafıkça sözleri aşık’ı ilgilendirmez; o kazmaya devam eder, çünkü sevgili “susadım” demiştir, hatta aşık, sevgilinin “susadım” dediğini kendi kulaklarıyla duymamıştır da (çünkü o kadar yakın mesafede olması, aşkı yaralayabilir) böyle bir rivayet olduğunu işitmiştir. Aşk’ta “denge” değil, tam tersine seven ile sevilen arasında –her bakımdan –uçurumlar vardır. Seven’in, bu soyut ilişkideki asıl işlevi sevgiliyi yüceltmek, kendini de az çok değersizleştirmektir. Örneğin, eğer sevgili gerçekte bodur ise, sevenin gözünde “usul boylu”, eğer şaşı ise “şehla bakışlı”, topalsa “keklik sekişli”, tembelse “nazlı”, vb olur. Buna karşın, “aşık=seven” ne kadar soylu, ne kadar boylu, iyi huylu, cömert, vb olursa olsun kendinden söz ederken, “ben kemter kulun”, “ben aciz kulun”, "ben basıp geçtğin toprak",vb der, yoksa “aşk” geçersiz olur. Sonuç olarak, eğer eşitlik varsa, ya da olacaksa o zaman niye seveyim, aşık olayım; değer mi (!) Aşk, “the more ekmek, the more köfte” değildir, lütfen aşk’a saygı duyalım…! |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar muhali'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#63 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.01.2010 16:58
Tecrübe Puanı: 778
![]() |
![]() Erkekler sakın kanmayın onlara... Başımıza ne geldi ise hep onların yüzünden geldi. Onların yüzünden ülkeler fethedildi, ülkeler yok oldu. Onların yüzünden dağlar delindi, çöller aşıldı. Yinede onları sevmeden edemedik. Ah bu gönül yok mu? "Gönüüüülll aşkınla gözyaşı dökmekten usandı artık" Sevgisiz kalmayın. Saf temiz sevgiler sizlerin olsun....
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ofgurleyuk78'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#64 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1281
![]() |
![]() ![]() Bir Gün Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde Ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bil ki seni düşünüyorum Bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin, acil Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyulaştığı yerde Bil ki seni bekliyorum Bir sabah gün doğarken aç perdelerini, bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamış derin bir hazza bırak Dökülsün dudağından en umutlu şarkılar Bil ki seni istiyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli, garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa dağlarda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir kara gül biterse Bil ki seni seviyorum
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bahar5834'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#65 |
Yeni Yiğido
![]() muhali Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2009 21:01
Tecrübe Puanı: 577
![]() |
![]() Döndüğünüze sevindim, zaten arandığınızı duymuştum;
Siyah kanatlarını Batı'ya açtı kuşlar, Benden sana haberdir bu çığlıklı uçuşlar. Dereler ardın sıra akmaya koyuldular, Arıyor batan güneş seni dağlar ardında. (Şarini şimdi hatırlamıyorum, bu nedenle de bağışlanmamı diliyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1296
![]() |
![]() Sevgi İle Acıyı Karıştıran Gözyaşları
Birgün hatırlarsan; Uzaklarda biri sana bakıyordu. Bir sözüne dünyayı vermek için. Hayata küsüyor,içine kapanıyordu. Senin gibi birini sevdiği için. Birgün hatırlarsan; Uzaklarda biri seni düşünüyordu. Bir gülüşüne dünyalar vermek için. O ela gözlerdeki iri damlalar, Senin gibi birini sevdiği için. Birgün hatırlarsan; O ela gözlerdeki sevgiyle dolmuş gözyaşlarını, Hiç durma sende ağla... Ağlaki anla o derinlerden gelen acıyı...! NOT : alıntıdır . . .
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar seten65'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#67 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1281
![]() |
![]() Neden bilimem şu sigarayi seviyorum avuçlarindan sonra beni saran tek kırmızı omu yaniyor beni eriyorum? Neden bilmem sen gittkten sonra şu ölümü seviyorum herkes seni özledim saniyor ondan böyleyim bilmiyorlar senden sonra ben ölümü özledim...
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bahar5834'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#68 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1353
![]() |
![]() Ben bal arısı gibiydim senden önce
bak, bak pervanelere döndüm seni görünce.. ben pervane olup varlığımı yakmaya geldim.. varımı yoğumu aşkına satmaya geldim sevgili... ışıltın çağırdı beni ,büyülüydü buğuluydu ışığın..ateşin çekti kor alevine. çıkmak istedim çıkamadım ,kalıp yanmak istedim, yanamadım...ben, alevinde yok oldum sevgili.. ne doya doya yandım ne de başka bir ateşe kandım... istersen yak ,istersen kaldır at o pervaneni...onun senden başka varlığı yok artık
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#69 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 800
![]() ![]() |
![]() "Kerem kendi suretini görmeden,
Sen artık Aslı'na bürün demişler, Ferhat doğduğu gün isim vermeden, Bu çocuk ne kadar Şirin demişler. " Serdar Tuncer.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#70 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4546
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() *****Sensiz Olmuyor****
Yalanmış geçmişin, yalanmış sözün, Biliyorum ama sensiz olmuyor, Yüreğimi yaktı yar ela gözün, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Kararan gönlümde yalancı günsün, Kaybolan zamanım, geçmişim, dünsün, Yorgun gecelerin sebebi sensin, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Aşkın alevleri içimde yanar, Bile bile kalbim hep seni anar, Düştükçe gönlüme yüreğim kanar, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Nerede verdiğin sözlerin hani, Silemem gönlümden nedense seni, Attın yüreğinden yok saydın beni, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Yıllar oldu hala yüreğim yasta, Terkedip gitmede ses mişsin usta, Bu aşkın yüzünden ben oldum hasta, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Terkedip giderken gururu yıktın, Gelecek günleri sevdanla yaktın, Bir de bu sineme aşkını çaktın, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Aşık Siyahi´nin karadır sözü, Hem gece, hem gündüz ağlıyor gözü, Aklımı alıyor yarin gül yüzü, Biliyorum ama sensiz olmuyor. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 6 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 6 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu Yürek Sen'in İçin ..ya Rabbi.. | Kardelencicegi | İslami Şiirler | 52 | 29.08.2010 13:58 |
AŞK OLSUN | dark_yamtar58 | Aşk şiirleri | 393 | 10.04.2010 21:22 |
İşte Bu Zamanın Gençleri....... | HaKaaN | Serbest Dini Konular | 3 | 04.03.2009 11:08 |
EGER BIRGÜN (siir) | karatasli | Aşk şiirleri | 39 | 21.01.2009 22:50 |
ZINA | bulutbey1978 | Muhtelif konular | 24 | 24.04.2008 16:00 |