![]() |
#61 | ||||||
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...Gül... Şuan
![]() Son Aktivite: 05.05.2010 15:24
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Alıntı:
Cemde süpürge hizmetinin manası, temsili olarak gönül evinin arınması kirden nefretten, içimizdeki her türlü fitne ve fesatlığı atmaktır. Hizmetine gelince; Süpürgeci, süpürgesini eline alıp, üç kez “ Hü erenler! Hak- Muhammed-Ali’nin hizmeti geliyor…” der, her seferinde bir adım atarak meydanın ortasına kadar gelir , süpürgeyi sağına indirip yere niyaz eder süpürgeyi alıp ayağa kalkar, ayakları mühürlü öne eğilir; “Allah, Muhammed, Ya Ali…” diye meydana üç kez süpürge çalıp, süpürge sol koltuğunda dara durur ve şu tercümanı okur: “Destur Pirim! Güruh-i Nâci’yim, Kirklar Meydanı’nda süpürgeciyim Pir divanında durucuyum Hüseyn-i Kerbela için gözlerim kanlı yaştır Lanet olsun Yezid’in bağrı kara taştır Erenler meydanında Aliyyel-Mürteza baştır Pîrimiz Kırklar içinde Seyyid-i Ferraş’tır Allah eyvallah…Nefes Pîrdedir…” (Süpürgecinin vereceği diğer bir süpürge tercemanı da şöyledir: “Biz üç bacıyız, Güruh-i Naci’yiz, Kırklar Meydanı’nda süpürgeciyiz. Süpürgeci Selman, kör olsun Mervan, carımıza yetişsin Mehdi-i Sahip-zaman. Allah, eyvallah. Nefes Pir’dedir.) Dede süpürgeciye şu duayı verir: “Allah… Allah… Süpürgeci Selman, kör olsun Mervan, cennette Rıdvan Zuhura gelsin Mehdi-i Sahib-zaman Yardımcımız olsun Oniki İmam Hizmetinden şefaat bulasın Seyyid-i Ferraş’ın himmeti üzerinde ola Gerçeğe hü…” (Dedenin süpürgeciye vereceği diğer bir dua da şudur: “Allah…Allah…Hayır hizmetin kabul yüzün ak ola. Durduğun dardan, divandan iyilikler göresin. Hak-Muhammed-Ali katarından, didarından ayırmaya. Seyyid-i Ferraş’ın himmeti üzerinde hazır ve nazır ola. Hizmetinden şefaat bulasın. Gerçeğe hü…) Haklısınız aslında keşke her fotoğrafın altına açıklamasını yapsaydım.Ama bundan sonra ekleyeceğim fotoğraflarda eklerim. Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur ![]() Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
ŞAH HATAYİ DER Kİ : Bismişah dedim başladım işime Hem Şahımsın Hem Kıblegâhımsın YA ALİ ... Alevilik inancında son peygamber olan, peygamberimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v )EFENDİMİZ ve Hem damadı, hemde amcasının oğlu olan HZ. ALİ EFENDİMİZİN yeri ve önemi büyüktür. Yüce Yaradan Buyurur ki : Ben sizlere bana yaklaşmanız için vesileler gönderdim, bu vesilelerle bana yaklaşın ! Bizlerde peygamberimizi ve damadını vesile biliriz. Şah'ın adıyla Allah'a yaklaştığımıza inanırız. Ayrıca sadece BİSMİŞAH diyerek değil, BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM, BİSMİŞAH ALLAH ALLAH diyerek başlanıyor, sanırım siz oraya dikkat etmemiş yada kaçırmışsınız. Konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Alıntı:
Malesef üzülerek söylüyorum ki zamanında yapılan asılsız yalan ve iftiralar varmış alevilere karşı.Ama Allah'a şükürler olsunki günümüzde kitaplar, televizyonlar, radyolar, internet sayesinde insanlar artık gerçekten öyle bir karalamanın olmadığını gördüler. İFTİRALARDAN BİR TANESİ : Aleviler cem törenlerinde yaktıkları mumu kapatıp, mum söndü yapıp bacı kardeş, ana oğul birbiriyle ( cinsel ) ilişkiye girerler. Hangi mantık bunu kabul ederki arkadaşlar ? Elinizi vicdanınıza götürün ve doğru söyleyin. İbadethaneler ALLAH ' a yalvarmak içindir. Cem İbadetlerine katılmamış arkadaşlara önerim lütfen bir törene katılında görün lütfen ibadetimizi. PEYGAMBERİMİZ DER Kİ : KİŞİNİN DİNİ AKLIDIR ... Daha fazla söze gerek varmı ? Alıntı:
![]() Konu ...Gül... tarafından (27.03.2010 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Yeni Yiğido
![]() ![]() Şarkışla_Döllük Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2012 23:21
Tecrübe Puanı: 611
![]() |
![]() Alıntı:
Asil olan Allahin adiyla denerek baslanmasi. Bismisah kelimesi hangi islami kaynaklara dayanilarak kullaniliyor? Direkt olarak Allahin adiyle demek yerine, neden Bismisah? Evet alevilerin sadece bismisahi kullanmadigini biliyorum, tuhaf buldugumdan ilgimi cekti. Peygamber Muhammed Mustafa'nin adiyle (sav) bile denilmesi duyulmamisken, neden Bismisah deniliyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Şarkışla_Döllük'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#63 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HasreT Şuan
![]() Son Aktivite: 19.11.2013 13:36
Tecrübe Puanı: 2605
![]() |
![]() Madımak ve Gül açıklama yaptıgınız için teşekkür ederim ..
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı HasreT'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#64 |
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2010 21:51
![]() |
![]() [quote=madımak_58;537825]Sağolasın abi.Her ne kadar gıcık olanlar çoğunlukta olsa da,beni gördüğüne sevinenlere teşekkürlerimi borç bilirim
![]() Ben seni aramızda görmekten kesinlikle çooooook mutlu oldum,bu mutlulugum uzun sürer inşallah. ![]() Bu arada imzanda çok güzel.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı gönlüm58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#65 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 771
![]() |
![]() Paylaşım İçin Teşşükkürler.
İnançların Farklılığı Çeşitliliktir Ehli Beyti Sevenler zaten Kardeşimizdir
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı H_Turan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#66 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 727
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Cemler de Bismişah tek başına kullanılmaz,her zaman "Bismişah Allah Allah" denir.Bu da Bismillahirrahmanirrahim'e denk düşmektedir... Peygamber Efendimiz ahidnamelere "Bismike-Allahümme" (Ya Allah Senin Adınla) ile başlardı. Bunu Hz. Mevlana'nın Mesnevisinde de "Bişnev" (İşit) olarak görürüz."Bişnev" sözü "B" harfiyle başlamış ve "B" harfi İslam'ın mukaddes harflerindendir. Hz. Muhammed'den Rivayet edilir ki... Yüce Allah şöyle buyurdu; "..... Ben Kur'anı Yasin Suresin'de Sır Ettim , Yasin suresi'ni Fatiha'da Sır Ettim, Fatiha'yı Besmele'de Sır Ettimm, Besmele'yi "B" de Sır Ettim, B'yi altındaki noktada Sır Ettim..." Hz. ALi efendimiz de Buyurdu ki.. : "...Ben B'nin Altında ki Noktayım..." Alevilik Batıni (içsel) düşünme biçimidir.Zahiri olarak Bismillahirrahmanirrahim ise,batıni düşünce ile Besmele'nin başındaki "B" harfinin altında ki nokta İmam Ali ise,O'nun Rehberliğinde Allah'ı zikreder,duamızı ederiz.İmam Ali'yi anan,Hz. Muhammed'i ve HAK'kı da anmış olur... Yani herkes zahiri (Görünen) boyutla yorum yapar.Ancak bunun birde batıni yorumu vardır... Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.Batıni kısma geçilirse bu oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor çünkü...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Yasaklı
![]() |
![]() Alıntı:
Tekrar okuyunuz lütfen yazdıklarımı ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1203
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Saygılar...
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#69 | |
Yasaklı
![]() |
![]() Alıntı:
Bilgi sahibi olduğum konulara zaten yorumlarımı ekliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Yasaklı
![]() |
![]() Yüreği Hak Aşkıyla Dolu Olan Minik Kardeşlerimiz ( Allah sizi doğru yoldan ayırmasın ) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Konu ...Gül... tarafından (02.04.2010 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ...Gül...'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Profesyonel Fotoğrafçının Objektifinden Kareler | ...Gül... | Serbest Kürsü | 8 | 27.03.2010 12:55 |
İSMAİL CEM İPEKÇİ | Kibrisli | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 0 | 24.01.2010 19:39 |
Cem Uzan Fransa'ya sığındı | Salim58 | Diğer Konular | 1 | 15.10.2009 12:29 |
YAKIN TARİHİMİZDEN KARELER | *AHISKALI* | Serbest Kürsü | 10 | 30.01.2009 01:39 |