Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Cem İbadeti'nden Kareler - Sayfa 7 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.03.2010, 09:44   #61
...Gül...
Yasaklı
NO AVATAR

...Gül... Şuan ...Gül... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.05.2010 15:24

Tecrübe Puanı: 0 ...Gül... FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Cem İbadeti'nden Kareler

Alıntı:
HasreT Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gül bişey dikaktimi çekti süpürge var orda, manası ne onun, merak ettim

ha bide resimlerin altına açıklama yaparmısın
Öncelikle konuya ilgi duymanızdan ötürü teşekkür ederim.

Cemde süpürge hizmetinin manası, temsili olarak gönül evinin arınması kirden nefretten, içimizdeki her türlü fitne ve fesatlığı atmaktır.

Hizmetine gelince;

Süpürgeci, süpürgesini eline alıp, üç kez “ Hü erenler! Hak- Muhammed-Ali’nin hizmeti geliyor…” der, her seferinde bir adım atarak meydanın ortasına kadar gelir , süpürgeyi sağına indirip yere niyaz eder süpürgeyi alıp ayağa kalkar, ayakları mühürlü öne eğilir; “Allah, Muhammed, Ya Ali…” diye meydana üç kez süpürge çalıp, süpürge sol koltuğunda dara durur ve şu tercümanı okur:

“Destur Pirim!

Güruh-i Nâci’yim, Kirklar Meydanı’nda süpürgeciyim

Pir divanında durucuyum

Hüseyn-i Kerbela için gözlerim kanlı yaştır

Lanet olsun Yezid’in bağrı kara taştır

Erenler meydanında Aliyyel-Mürteza baştır

Pîrimiz Kırklar içinde Seyyid-i Ferraş’tır

Allah eyvallah…Nefes Pîrdedir…” (Süpürgecinin vereceği diğer bir süpürge tercemanı da şöyledir: “Biz üç bacıyız, Güruh-i Naci’yiz, Kırklar Meydanı’nda süpürgeciyiz. Süpürgeci Selman, kör olsun Mervan, carımıza yetişsin Mehdi-i Sahip-zaman. Allah, eyvallah. Nefes Pir’dedir.)

Dede süpürgeciye şu duayı verir:

“Allah… Allah…

Süpürgeci Selman, kör olsun Mervan, cennette Rıdvan

Zuhura gelsin Mehdi-i Sahib-zaman

Yardımcımız olsun Oniki İmam

Hizmetinden şefaat bulasın

Seyyid-i Ferraş’ın himmeti üzerinde ola

Gerçeğe hü…” (Dedenin süpürgeciye vereceği diğer bir dua da şudur: “Allah…Allah…Hayır hizmetin kabul yüzün ak ola. Durduğun dardan, divandan iyilikler göresin. Hak-Muhammed-Ali katarından, didarından ayırmaya. Seyyid-i Ferraş’ın himmeti üzerinde hazır ve nazır ola. Hizmetinden şefaat bulasın. Gerçeğe hü…)

Haklısınız aslında keşke her fotoğrafın altına açıklamasını yapsaydım.Ama bundan sonra ekleyeceğim fotoğraflarda eklerim. Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur

Alıntı:
HasreT Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
hmmm teşekkür ederim Kıbrıslı temizlik simgesi olarak anlamıştım da ne temizliği onu anlıyamamıştım sagol
Evet temizlik ama gönül evinin kirden nefretten arınması

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu resimlere, nasıl Mevlevi törenlerini gördüğümde heyecanlandığım gibi heyecanlanarak bakıyorsan Alevi,Sünni, Mevlevi, Şafi ne olursa olsun Türklüğümü kaybetmiyorsan işte açılımı sen yapmışsındır kimsenin tepeden zorla açılım yapmasına gerek yoktur... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın İnsan Hakları ve insanların birlikte mutlu, huzurlu ve insanca yaşaması...
Sizin bu kadar aydın görüşlü olmanız inanın beni çok mutlu ediyor Ne mutlu sizler gibi insanlar T.C ' de yaşamakta ...

Alıntı:
Şarkışla_Döllük Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim izledigim kadariyla cem ainlerinde dualar Bismisah ile basliyor. Burada ki Sah yanilmiyorsam Hz. Ali (ra).

Benim sorum, neden Allahin adiyla (Bismillah) denilerek degilde, Sah'in adiyla diye baslaniyor?

ŞAH HATAYİ DER Kİ : Bismişah dedim başladım işime
Hem Şahımsın Hem Kıblegâhımsın YA ALİ ...

Alevilik inancında son peygamber olan, peygamberimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v )EFENDİMİZ ve Hem damadı, hemde amcasının oğlu olan HZ. ALİ EFENDİMİZİN yeri ve önemi büyüktür.

Yüce Yaradan Buyurur ki : Ben sizlere bana yaklaşmanız için vesileler gönderdim, bu vesilelerle bana yaklaşın !

Bizlerde peygamberimizi ve damadını vesile biliriz.

Şah'ın adıyla Allah'a yaklaştığımıza inanırız.

Ayrıca sadece BİSMİŞAH diyerek değil, BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM, BİSMİŞAH ALLAH ALLAH diyerek başlanıyor, sanırım siz oraya dikkat etmemiş yada kaçırmışsınız. Konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Alıntı:
Ebrulum Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
aleviliğe dair hiç bilgim olmadı
hp kulaktan dolma bilgilerle bezendik durduk
ve hatta acıkca söylüyorum idye kkusuruma bakmasın kimse
ellerinden bir şey yenmez abdest almazlar vs vs gibi kulaktan dolma bilgiler
şimdi en yakın en içten yüregi o kadar güzel olan arkadaşlarımdan birisi alevi !!!!
insanlıgına mı bakayım yoksa mezhebine mi??
herkes inandıgı yetiştirildiği doğrular doğrultusunda devam ediyor hayatına benim doğrum bana seninki sana önemli olan herkesin doğrularını kabul edebilmek degilmidir ?
herşeyden önce insan olmak gerekmezmi?
Bu kadar açık yürekle içinizden geçenleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Malesef üzülerek söylüyorum ki zamanında yapılan asılsız yalan ve iftiralar varmış alevilere karşı.Ama Allah'a şükürler olsunki günümüzde kitaplar, televizyonlar, radyolar, internet sayesinde insanlar artık gerçekten öyle bir karalamanın olmadığını gördüler.

İFTİRALARDAN BİR TANESİ : Aleviler cem törenlerinde yaktıkları mumu kapatıp, mum söndü yapıp bacı kardeş, ana oğul birbiriyle ( cinsel ) ilişkiye girerler.

Hangi mantık bunu kabul ederki arkadaşlar ? Elinizi vicdanınıza götürün ve doğru söyleyin.

İbadethaneler ALLAH ' a yalvarmak içindir.

Cem İbadetlerine katılmamış arkadaşlara önerim lütfen bir törene katılında görün lütfen ibadetimizi.

PEYGAMBERİMİZ DER Kİ : KİŞİNİN DİNİ AKLIDIR ...

Daha fazla söze gerek varmı ?

Alıntı:
Kamera Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne olursa olsun her inanışa her görüşe saygı duymalıyız, hepside bir inanış şekli değil mi?
Emeğinize sağlık.
Bende sizin gibi düşünenlerdenim

Konu ...Gül... tarafından (27.03.2010 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
...Gül... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ...Gül...'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.03.2010, 13:43   #62
Şarkışla_Döllük
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Şarkışla_Döllük Şuan Şarkışla_Döllük isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2012 23:21

Tecrübe Puanı: 611 Şarkışla_Döllük BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
ŞAH HATAYİ DER Kİ : Bismişah dedim başladım işime
Hem Şahımsın Hem Kıblegâhımsın YA ALİ ...

Alevilik inancında son peygamber olan, peygamberimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v )EFENDİMİZ ve Hem damadı, hemde amcasının oğlu olan HZ. ALİ EFENDİMİZİN yeri ve önemi büyüktür.

Yüce Yaradan Buyurur ki : Ben sizlere bana yaklaşmanız için vesileler gönderdim, bu vesilelerle bana yaklaşın !

Bizlerde peygamberimizi ve damadını vesile biliriz.

Şah'ın adıyla Allah'a yaklaştığımıza inanırız.

Ayrıca sadece BİSMİŞAH diyerek değil, BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM, BİSMİŞAH ALLAH ALLAH diyerek başlanıyor, sanırım siz oraya dikkat etmemiş yada kaçırmışsınız. Konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Neden Bismisah denilerek baslaniliyor bir ise? Sah Hatayi'nin dedigi gibi?

Asil olan Allahin adiyla denerek baslanmasi. Bismisah kelimesi hangi islami kaynaklara dayanilarak kullaniliyor?

Direkt olarak Allahin adiyle demek yerine, neden Bismisah?

Evet alevilerin sadece bismisahi kullanmadigini biliyorum, tuhaf buldugumdan ilgimi cekti.
Peygamber Muhammed Mustafa'nin adiyle (sav) bile denilmesi duyulmamisken, neden Bismisah deniliyor?
Şarkışla_Döllük isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Şarkışla_Döllük'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.03.2010, 17:44   #63
HasreT
Usta Yiğido

HasreT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HasreT Şuan HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.11.2013 13:36

Tecrübe Puanı: 2605 HasreT isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Madımak ve Gül açıklama yaptıgınız için teşekkür ederim ..
HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı HasreT'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.03.2010, 17:49   #64
gönlüm58
Yasaklı
NO AVATAR

gönlüm58 Şuan gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 0 gönlüm58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

[quote=madımak_58;537825]Sağolasın abi.Her ne kadar gıcık olanlar çoğunlukta olsa da,beni gördüğüne sevinenlere teşekkürlerimi borç bilirim

Ben seni aramızda görmekten kesinlikle çooooook mutlu oldum,bu mutlulugum uzun sürer inşallah.

Bu arada imzanda çok güzel..
gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı gönlüm58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.03.2010, 18:04   #65
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 771 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Paylaşım İçin Teşşükkürler.

İnançların Farklılığı Çeşitliliktir Ehli Beyti Sevenler zaten Kardeşimizdir
Alt 27.03.2010, 18:39   #66
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 727 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:

Asil olan Allahin adiyla denerek baslanmasi. Bismisah kelimesi hangi islami kaynaklara dayanilarak kullaniliyor?

Evet alevilerin sadece bismisahi kullanmadigini biliyorum, tuhaf buldugumdan ilgimi cekti.
Peygamber Muhammed Mustafa'nin adiyle (sav) bile denilmesi duyulmamisken, neden Bismisah deniliyor?

Cemler de Bismişah tek başına kullanılmaz,her zaman "Bismişah Allah Allah" denir.Bu da Bismillahirrahmanirrahim'e denk düşmektedir...

Peygamber Efendimiz ahidnamelere "Bismike-Allahümme" (Ya Allah Senin Adınla) ile başlardı.

Bunu Hz. Mevlana'nın Mesnevisinde de "Bişnev" (İşit) olarak görürüz."Bişnev" sözü "B" harfiyle başlamış ve "B" harfi İslam'ın mukaddes harflerindendir.

Hz. Muhammed'den Rivayet edilir ki...

Yüce Allah şöyle buyurdu;

".....
Ben Kur'anı Yasin Suresin'de Sır Ettim ,

Yasin suresi'ni Fatiha'da Sır Ettim,

Fatiha'yı Besmele'de Sır Ettimm,

Besmele'yi "B" de Sır Ettim,

B'yi altındaki noktada Sır Ettim..."

Hz. ALi efendimiz de Buyurdu ki.. :

"...Ben B'nin Altında ki Noktayım..."

Alevilik Batıni (içsel) düşünme biçimidir.Zahiri olarak Bismillahirrahmanirrahim ise,batıni düşünce ile Besmele'nin başındaki "B" harfinin altında ki nokta İmam Ali ise,O'nun Rehberliğinde Allah'ı zikreder,duamızı ederiz.İmam Ali'yi anan,Hz. Muhammed'i ve HAK'kı da anmış olur...

Yani herkes zahiri (Görünen) boyutla yorum yapar.Ancak bunun birde batıni yorumu vardır...

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.Batıni kısma geçilirse bu oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor çünkü...

Alt 27.03.2010, 18:48   #67
...Gül...
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:

Ben size uzun uzun açıklama yaptım siz dönüp aynı şeyi sormuşsunuz.

Tekrar okuyunuz lütfen yazdıklarımı !
Alt 27.03.2010, 20:39   #68
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1203 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
...Gül... Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Sizin bu kadar aydın görüşlü olmanız inanın beni çok mutlu ediyor Ne mutlu sizler gibi insanlar T.C ' de yaşamakta ...
Ben de teşekkür ederim ama açıkcası sizinde biraz Sivas'ın ve Türkiye'nin sorunları ile ilgili de diğer konularada yazmanızı umudediyorum...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.03.2010, 21:45   #69
...Gül...
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben de teşekkür ederim ama açıkcası sizinde biraz Sivas'ın ve Türkiye'nin sorunları ile ilgili de diğer konularada yazmanızı umudediyorum...

Saygılar...
Birşey biliyorsan konuş ilham alsınlar, BİRŞEY BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR.Fikir sahibi olmadığım konulara sadece yazmış olmak için yazmam.
Bilgi sahibi olduğum konulara zaten yorumlarımı ekliyorum
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ...Gül...'e Teşekkür Ediyor...
Alt 02.04.2010, 19:36   #70
...Gül...
Yasaklı
NO AVATAR

Yüreği Hak Aşkıyla Dolu Olan Minik Kardeşlerimiz

( Allah sizi doğru yoldan ayırmasın )

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Konu ...Gül... tarafından (02.04.2010 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ...Gül...'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)