![]() |
#691 |
Yasaklý
![]() dark_yamtar58 Þuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ÞAÝRÝM BEN...
Dünyaya kafa tutarým, kavgam kendimle benim. Þairim ben, Eylemci deðil, söylemciyim. Vardýr benimde bir inancým, Hatta dünya görüþüm. Onun adamý, bunun yandaþý deðilim. Be þairim, yüreði sevgi dolu! Gönül gözüyle gözlemlerim hayatý, Toplumdaki çarpýklýklarý, Mazlumlarýn hakkýný korumak isterim. Ezilene, çaresize çare olmaktýr dileðim. Ben þairim, kimsenin malý deðil. Dünyayý iyisile kötüsüyle severim. Böyle sevmek kolay deðil, Tek derdim kendimle, Kimseye muhalif deðilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Yasaklý
EyüphanAydýn Þuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Büyük Olmak Ýçin...
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, Kimseyi üstün görmeyeceksin, Hiç kimseyi aldatmayacaksýn, Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, O hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karþý çýkacaktýr; Herkes seni yolundan çevirmeye çalýþacaktýr; Önüne sonsuz engeller yýðacaklardýr, Fakat sen bunlara dayanýklý olacaksýn. Kendini büyük deðil,küçük,bir hiç sayarak, Kimseden yardým görmeyeceðine inanarak Bu engelleri aþacaksýn. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse Söyleyenlere gülüp geçeceksin |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Yeni Yiðido
![]() kartane Þuan
![]() Son Aktivite: 02.01.2009 17:25
Tecrübe Puanı: 612
![]() |
![]() Ben Ölürsem...
Ben ölürsem akþamüstü ölürüm Ýžehre simsiyah bir kar yaðar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarýmýn arasýndan Gecenin geldiðini görürüm Ben ölürsem akþamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeðe gömüp Aðlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akþamüstü ölürüm Alýp baþýmý gitmek isterim Bir akþam bir kente girerim Kayýsý aðaçlarý arasýndan Gidip denize bakarým Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akþamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlýk bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayý deðiþtirmeye baþlar Kuþ sesleri, haykýrýþlar Denizin ve kýrlarýn Rengi birbirine karýþýr Sana bir þiir getiririm Sözler rüyamdan fýþkýrýr Dünya bölümlere ayrýlýr Birinde bir pazar sabahý Birinde bir gökyüzü Birinde sararmýþ yapraklar Birinde bir adam Her þeye yeniden baþlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Yasaklý
EyüphanAydýn Þuan
![]() YUNUS'DAN DiZELER
Her sey sende gizli Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gozlerinin uzagi gordugu kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kotu.. Ne renk olursa olsun kasin gozun Karsindakinin gordugudur rengin.. Yasadiklarini kar sayma Yasadigin kadar yakinsin sonuna ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir omrun.. Gulebildigin kadar mutlusun uzulme Bil ki agladigin kadar guleceksin Sakin bitti sanma her seyi,sevdigin kadar sevileceksin Gunesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gun yalan soyleyeceksen eger Birak karsindaki sana guvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Gunesin seni isittigi kadar sicak Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve guclu hissettigin kadar guclu Kendini guzel hissettigin kadar guzelsin..iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar usursun Ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigi kadar guzeldir Kuslar otebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ogrendigin kadar bilirsin Bunu da ogren , sevdigin kadar sevilirsin...'' YUNUS EMRE |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Usta Yiðido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Þuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaslar lütfen kopyala yapistir yaptiginiz siirlerin altina kimin yazdiginida belirtirseniz sevinrim. Birde biraz daha yavas kopyala yapistir yapinda herkesde okuyabilsin güzel siirleri.
![]() |
#696 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Þuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5486
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ****ANLAYA BÝLÝRMÝSÝN?****
Bir þeyler anlatsam sana Anlamlý veya anlamsýz Dinlermisin beni? Yada bir þeyler sorsam sana Mantýklý veya saçma sapan alakasýz Cevap verirmisin sorularýma? Yada gözlerim ansýzýn dalýp gitse uzaklara Aklým bir düþünceye takýlýp kalsa Düþlerim karmakarýþýk bir haldeyken bile Anlaya bilirmisin beni? Alintidir:
![]() |
#697 |
Yasaklý
![]() dark_yamtar58 Þuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gölgelerde kalan umutlarimiz
kaçarken kýzýlllýðýmdaki tebessüm, çoðalýyor gönlümdeki sevgi, mutsuzluða sitemdi uykularýmýn kaçýþý, gölgeyle anlattim masalýmý.... kara bir hayattý, eskimeyen utanmazlýðýmýn, ahýnda kalan hükümsüz, kara kaçýþlarýydý dünyam... su yolunu bulsada, kaybolurdum yasaklarýnda, mülteci bir tortu kalir belleðimde, vakitsizce, otekileþerek... ne yalnýzlýklar yaþadým, iz’siz yollarýn yolcusuyken, mevsimleþir dururdu yüreðim, ürkerek ve mýrýldanarak... bedenler yorgun, ruhlar sarhoþ, gidiþlerinle, prangalaþýr yürekler... oysa, düþlerimi gittiðin yerde býrakarak, topladým benliðimi sevgi tadýnda, hüzünsüz bir hükme inat, yol aldým akþamlara..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coþkun Þuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Evett bende ayni þeyi diyecektim teþekkürler
![]() |
#699 |
Yasaklý
EyüphanAydýn Þuan
![]() ***NASILSA CENENNEM***
***SENDEN SONRASI**** ***KÜLLEREDE DÜÞSEM*** *****ATEÞÝM SEN OL***** Gardaþ mahlaslý bir isim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Yasaklý
EyüphanAydýn Þuan
![]() Attila Ýlhan'a Nazire
"Duvar"’dý, orta yerimizden bölen bizi, "Sisler Bulvarý", daðýlmýþtý gecenin kollarýnda. "Yaðmur Kaçaðý", yaðmura kaçmýþtý bu defa. Ve "Ben Sana Mecburum", sona mecbur olmam gibi. "Bela Çiçeði", saksýlardan balkona inen. "Yasak Seviþmek", konuþmak gibi, ölmek gibi. Yasak... "Tutuklunun Günlüðü"’dür, raflarýmda tozlanan. "Böyle Bir Sevmek", hiç olmadý. "Elde Var Hüzün", sen çýktýn, ben bölündüm. "Korkunun Krallýðý", saraylarda hüküm süren. "Ayrýlýk Sevdaya Dahil", hayata hariç. "Kimi Sevsem Sensin", on ikiye bölünmüþ þiir gibi... Orhan KARAHAN |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Þiirler Duygularýn Yazýya Dökülmüþ Halidir | _DuMaN_58 | Aþk þiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doðan'dan Þiirler | dede58 | Þiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKÝ ÞÝÝRLER | krmseremet | Arþiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beðendiðiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arþiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEÐENDÝÐÝNÝZ REKLAM | puar | Arþiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |