Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.04.2008, 16:27   #71
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

88870
10.01.2008
SİVAS
KOBİ
KAPSAM YAPI KİMYASALLARI DOĞALGAZ MAKİNA MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT AKARYAKIT PETROL HAYVANCILIK MEDİKAL İTH. İHR. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.

Gökmedrese Mah.Örtmeli Sok.No:10 SİVAS

İMALAT - Pişmiş Kil ve Çim.Ger.

KOMPLE YENİ YATIRIM

2000000 M2/YIL Alçı Levha
960.600 ytl yatırım
300 dviz yatırımı
70 kişi istihdam
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.04.2008, 16:32   #72
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

88717
24.12.2007
SİVAS
KOBİ
S.İ.M. METAL OTOMOTİV MAKİNA PLASTİK TEKSTİL DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI ELEKTRİK ELOKTRONİK NAKLİYE KIRTASİYE İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

OSB 80.Yıl Blv.No.12 SİVAS

İMALAT - Demir Çelik

KOMPLE YENİ YATIRIM

750 TON/YIL Saç İşleme Tesisi
(Saç Dilimleme, Boy Kesme)
1.800.000 ytl yatırım

40 kişilik istihdam
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.04.2008, 16:38   #73
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

doganay Şuan doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 01:52

Tecrübe Puanı: 632 doganay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Zor bir konu, proses imalatının aynı şehirde yapılmıyor olması kontrol zorluğunu ve artı bir taşıma maliyetini beraberinde getirecektir. Bu 4 şehirde aynı kalitede,hızda ve maliyette bu prosesi üretiyorsa Ankara'yı tercih etmekte fayda var. Eskişehir'e en yakın il Ankara ve demiryolu bağlantısı olduğu için taşıma maliyetide aşağı çekilebilinir. Sürekli kontrol gerektiren hassas bir proses üretimi ise bağımsız bir kontrol mühendisi ile anlaşılıp imalat aşamaları sürekli kontrol edilebilinir.
sayın cagar, harika yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumunuzdaki en güzel cümle "bağımsız bir kontrol mühendisi ile anlaşılıp imalat aşamaları sürekli kontrol edilebilinir" . Projenin bütün maliyetinin iyileştirilmesi ve zararı bu bagımsız görevlendirilen kontrol mühendisi, proje mühendisi veya danışman tarafından gerçekleştirilir.

Evet arkadaşlar, yorumlara devam, daha fazlacevapları olmalı bu sorunun.

Katılımcı arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim.
doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.04.2008, 16:40   #74
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
88717
24.12.2007
SİVAS
KOBİ
S.İ.M. METAL OTOMOTİV MAKİNA PLASTİK TEKSTİL DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI ELEKTRİK ELOKTRONİK NAKLİYE KIRTASİYE İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

OSB 80.Yıl Blv.No.12 SİVAS

İMALAT - Demir Çelik

KOMPLE YENİ YATIRIM

750 TON/YIL Saç İşleme Tesisi
(Saç Dilimleme, Boy Kesme)
1.800.000 ytl yatırım

40 kişilik istihdam
Böyle bir firmanın Sıvas'ta kurulması harika bir atılım. Yatırımcı işadamlarını tebrik ederim. Sivas'ın önemli eksiklerinden birini kapatmışlar. Böyle bir firmanın istihdamı gelecekte 40 kişiden fazla olacaktır. Buna benzer firmaların personel istihdamı minimum 50 kişi (oturmuş bir firma) oluyor.
doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.04.2008, 10:18   #75
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
doganay Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Geçenlerde yaşadıgım bir problemden dolayı aklıma bir konu geldi,

Sitemizi takip eden sanayici, işadamı, mühendis, maliyet analisti, satınalmacı arkadaşlarımız varsa, konunun içinde bulunan sorumuza nasıl bir çözüm üretebilirlerdi.

Eskişehir de bir firma için yapmış oldugum çalışmada cirosu aylık 600-800 000 (bin) YTL olan bir prje var. Bu proje proseslerinin birinde özel bir iamlat prosesi var ve bu proses Eskişehirde yapılmıyor. Bu prosesin imalatını Eskişehi dışarıdan (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa) yaptırmak gerekiyor.

Projenin özel durumu nedeniyle, proses satın aldıgınız bölgede takip edilmeli, kaliteli bir işçilik, ucuz maliyet, zamanında teslimat gerekiyor.

Bu projeyi minumum maliyetle nasıl sonuçlandırırdınız?

Kârınız ne olurdu? İstihdam artışınız ne olurdu?

Haydi arkadaşlar, beyin fırtınası yapalım.

Saygılarımla
Arkadaşlar merhaba;

Bu projede yapmış oldugumuz çalışmayı kısaca anlatayım;

Bu proje çok özel ve aylık toplamda da yıllık cirosu yüksek bir imalat projesi idi. İmalat süreçlerinden bazıları projeyi alan firmada bulunmuyor ve dışarıdan hizmet satın almak gerekiyordu. Firma proje ile ilgili olarak çalışabileceği illeri tespit etmiş ve araştırma yapmış. Bursa araştırması sırasında bir dostum tarafından benden yarım istendi. Eskişehirde projeyi inceledim. Projede bir iki özel proses satın alınacaktı. Projenin tekliffiyatını öğrendikten sonra (firma bu konuda oldukça şeffaf davrandı ve bütün proje detaylarını benimle paylaştı) onlara birhaftalık çalışma sonrasında teklifimi verdim. Bursa da iki firma buldum, öyle bir fiyat teklifi verildi ki, nakliye dahil projenin iyileştirme maliyeti %6 oldu. En yakın bölge Ankara olsa idi ayrıca nakliye verilecekti. Aylık 300 000-€ cirolu bir işin iyileştirme maliyetini hesaplayabilirsiniz herhalde.

Bu tip çalışmalar sadece ekip ve karşılıklı güven ile sonuçlandı. Proje üç aydır hiç aksamadan devam ediyor. Araştırmayı yapacak olan kişi veya gurubun çok çok iyi olması gerekiyor.

Firmalarda görevli arkadaşlarımız masa başında telefonla bilmediğibölgelerin araştırmalarını yaparken aldıgı fiyatlar gerçekten yüksekolabiliyor. Ama obölgeyi vesektörüiyi tanıyan biri sizin projenizde inanılmaz iyileştirmeler yapabiliyor. Bu insan sadece sizinle imalatçı arasında bir güven köprüsü oluşturuyor. Önemli olan bu.

Şu an sanayide inanılmaz ekonomik, kaliteli, kalıcı olarak işe ihtiyacı olan öyle firmalar var ki. Sadece araştırmak önemli.

Çok sevdiğim bir söz vardır.

DOĞRU YERDE DOĞRU ZAMANDA OLMAK

Saygılarımla
Alt 05.04.2008, 10:24   #76
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
doganay Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Yukarıdaki konuyu benzer bir soru daha sorayım.

İşletmenizde imalatta kullandıgınız yardımcı malzemelerinizden (cıvata, pul, pim, koli, kesici aletleri) ekonomik olarak nasıl tedarik edersiniz?

İyileştirme proje çalışmasını nasıl yapardınız?

Bunların cevaplarını beraber verelim. Öncelikler sizlerden yorum bekliyorum

Saygılarımla
Merhaba arkadaşlar,

Bu sorumuza da kısa bir cevap vereyim;

Firmanızın ihtiyacı olan malzemeleri SIVAS'ta en yakın bir firmadan alabilirsiniz. İhtiyacınız yüksek adet ve, veya çeşitte ise, o bölgeyi iyibilen birinden yaptırcagınız bir araştırma sonucunda imalatçılara yada toptancılara ulaşıp, daha ekonomik fiyatlarla alım yapabilirsiniz.

Ayrıca bu tip ürünlerin satışı için de direkt imalatçılarla anlaşıp daha ekonomik fiyatadaalım yapabilirsiniz.

Saygılarımla
Alt 07.04.2008, 14:14   #77
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Merhaba arkadaşlar;

leblebi82 dostumun OSB de bulunan Lens fabrikası ile ilgili bir haberi vardı. Başka bir topıcte okumuştum. Lens fabrikası üretimde ihracata başlamış.

Ben bu ihracatın geçen yıldan itibaren başladıgını biliyordum. Yanılıyor musum acaba?

leblebi82 dostuma verdiği bilgiler için teşekkür ederim.
Alt 07.04.2008, 14:15   #78
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Arkadaşlar;

SIVAS'ta 2006-2007 yıllarında ihracatı en yüksek firma hangisi?

Benim bildiğim kadarıyla 2007 yılında (yanlış hatırlamıyorsam) PACOfirması olarakbiliyorum. Bu ihracat verilerini nereden alabilirim.

SAygılarıımla
Alt 07.04.2008, 14:17   #79
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Bu topıcın adına yakışır bir şekilde SIVAS'lı dostlarımızın bildiği ve tanıdıgı firmaları burada tanıtmalarını rica ederim. Firmaları daha fazla tanıtıp, tanıyalım, desteğe ihtiyacı olanlara destek verelim.
Alt 09.04.2008, 12:23   #80
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Arkadaşlar merhaba ben geldim.

Bilgi paylaşımlarına devam edelim lütfen.

Katılım ne kadar fazla olursa, problem çözümü, bilgi alışverişi o kadarçok olur.

BİRLİKTEN KUVVET DOGAR

Saygılarımla

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)