Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Haftanın Duası.. - Sayfa 8 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Dini Bilgiler > Dualar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.12.2008, 20:01   #71
MeLody58
Usta Yiğido

MeLody58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MeLody58 Şuan MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15

Tecrübe Puanı: 906 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: HADİ DUA EDELİM...

(Sabah-akşam 7 defa “Allahümme ecirnî minennâr” diyen cehennemden kurtulur.) (Ebu Davud)
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.12.2008, 20:01   #72
MeLody58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 906 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.12.2008, 01:01   #73
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2218 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Rabb'imiz, Senden bütün varlığı kuşatan rahmet havuzuna bizi de almanı dileniyoruz; işte kalblerimiz de bu duygularla Senin ulu dergâhına yönelmiş bir vaziyette
Bize merhametinle muamele et sürçmelerimizi bağışla bütün günahlarımızı ve kusurlarımızı yarlığa ömrümüzün geri kalan kısmında da bize sıhhat, afiyet ver ve bizleri dupduru ve katışıksız salih ameller işlemeye muvaffak eyle! Dualarımızı kabul buyur ve isteklerimizi geri çevirme!

Fethullah Gülen

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.12.2008, 10:11   #74
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29

Tecrübe Puanı: 769 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Ya Rabbi Ya Alemin

Ya Rabbi Ya Alemin…
Sana söyleyeceklerim…
Senin kudretin için
Yeterli gelmez biliyorum…
Ancak gözüme görünen
Gönlüme değdirdiğin güzellikler kadar
Cümle kurabilirim…
Senin için bir soru sorarsak
Nerdesin ALLAH’ım nerdesin ?
Diye soramam…
Gözümün gördüğü ve gönlüme değen
Herşeyde senin 99 isminin
Manası gizli…
Şayet bu gizemlilik içinde
Şüpheye düşüp soru sorarsam
Ruhumun kıyafetinin ne anlamı kalır ?
Büyüklüğünü öğrenemediğim evrenin içinde
Bir iğne başı gibiyim
Kalbimi yerinden sökecek gibi
Karanlık beynimin içinde
Hapis olmuş gibi sana etmeye çalıştığım dualarımla
Varlığımı hatırlatmaya çalışıyorum
Ya Rabbi Ya Alemin…
Her şeyi görüp gözeten duyan sensin…
Bana seçme hakkı verdiğin halde
Ne yapacağımı neyi seçeceğimi
Çok iyi bilip seçim hakkını
Bana bırakan sensin…
Medet Ya Rabbi Ya Alemin Medet…
Bu özgürlük içinde boğuluyorum…
Korkun içimde konuşan ses oldu…
Ben bir şeyi seçmektende korkuyorum…
O senin en iyi bildiğin şeyin
Sonu bu rüyadan uyanıp
Karşına çıktığımda yüzümü
Kızartıcak,melekler bana
Lanet okuyacak ise
Kendimi sana layık hiç bir şey
Yapamadığım için yoksaydığım benliğime
Acı Ya Rabbi Ya Alemin
Işlerimi hayıra …
Gözlerimi Kur’an-ı Kerim’e
Kulağım’ı ezana
Kalbimi bir tek senin yoluna çevir…
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaKaaN'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.12.2008, 10:41   #75
HaKaaN
Usta Yiğido

Standart Azaptaki Kadınlar......

Mirac Gecesinde Peygamberimizin Gördügü Kadınlar
Hz. Emir-ül MU,minin Ali,den (a.s) söyle nakledilmistir.
Bir gün ben ve Fatima (s.a) Resul-i Ekrem,in (s.a.a) huzuruna vardigimizda, Resulü çok aglamisti. Ben ya Resulullah, dedim. Canim sana feda olsun nedir seni aglatan,
Söyle buyurdu:
Beni göklere miraca götürdüklerinde, ümmetimden bazi kadinlari siddetli azap içerisinde gördüm, iste onlarin haline aglamaktayim. Bir kadini saçindan asili bir halde, beyni kaynarken gördüm.
Bir digerini, dilinden asiliyken, bogazina cehennemin pis kokulu kaynar suyundan döktüklerini gördüm.
Bir baskasinin gögüslerinden asildigini, birisinin kendi vücudunun etini yedigi halde altindan alevler yükseldigini gördüm.
Bir digerini, ellerinin ayaklarina baglandigi bir vaziyette yilanlarin ve akreplerin kendisine musallat oldugunu gördüm.
Bir baska kadini gördüm ki, kör, sagir ve dilsizdi. Ayni zamanda atesten bir sandigin içersine koyulmus, beyni burnundan dökülüyor ve vücudu cüzam ve sedef hastaligindan parça parça olmustu.
Bir kadini ise ates tandirinda ayaklarindan asili bir vaziyette gördüm.
Bir baskasini gördüm ki vücudunun etlerini önden ve arkadan atesten olan makaslarla kesiyorlardi.
Bir kadin ise yüzünü ve ellerini yaktigi halde kendi bagirsaklarini yiyordu.
Bir digerini gördüm ki basi domuz basi, gövdesi ise esek gövdesi gibiydi ve türlü türlü azabin içerisindeydi.
Bir baskasini köpek seklinde gördüm ki, arkasindan verdikleri ates agzindan çikiyor, basina ve bedenine ise melekler atesten balyozlarla vuruyorlardi.
Hz. Fatima (a.s) dönüp ,Ey benim habibim ve gözümün nuru, hangi amellerinden dolayi -u Teala onlari bu azaplara müptela kilmisti, diye sorunca, söyle buyurdu.

Kizim, saçindan asilan kadinin suçu, saçini namahremlere karsi kapatmamasi idi. Dilinden asilan kadin, diliyle kocasina eziyet eden birisiydi. Gögüslerinden asilan kadinin suçu, kocasini cinsel münasebetten alikoymakti. Ayagindan astiklari kadin, kocasindan izinsiz disariya çikip giden bir kadindi. Kendi vücudunun etini yiyen kadinin suçu, yabancilar için süslenmek idi, elleri ayaklarina baglananin ise, kendini ve elbiselerini temiz tutmayarak, cenabet guslü etmeyip, necislerden vücudunu uzak tutmamak ve namazini hafife almakti. Kör ve dilsizin suçu suydu ki, zinadan hamile kalip o çocugu kocasina isnad ediyordu. Vücudunun etini makasladiklari kimse ise, insanlar ragbet etsinler diye, vücudunu insanlara gösteren kimseydi. Yüzünü ve vücudunu yaktiklari halde bagirsaklarini yiyen kadin, nikahsiz kadin ve erkekleri birbirine ulastirip, günah islemelerine vesile olan kadindi. Basi domuz basi, bedeni ise esek bedeni olanin suçu, söz tasima ve yalancilik idi. Köpek seklinde olan ve altindan ates verdikleri kadin, sarkici ve hased eden kimseydi.
Bütün bunlari anlattiktan sonra söyle buyurdu Resulü (s.a.a) Yaziklar olsun kocasini kizdiran kadina. Ne mutlu kocasi kendisinden razi olan kadina.
Alt 23.12.2008, 10:59   #76
HaKaaN
Usta Yiğido

Standart A ş K , S E V G I , H E V E S

Sevgiyle aşk, aynı şeydir.

Sevgi, gönlün zevk aldığı şeye meyletmesi demektir. Hep beraber olmayı istemek, beraber olmaktan zevk, lezzet duymaya sevgi denir.

Sevginin kuvvetli olmasına da, aşk denir.

Sevginin deyim anlamı ise şöyledir:

Sevgi, hiçbir karşılık beklemeden sevgiliye tâbi olmak, Ona itaat etmek, Onun her işini güzel, her eziyetini, her iyilikten daha tatlı görmek

ve Onun dostlarını dost, düşmanlarını düşman bilmektir. Buna, hubb-i fillah buğd-i fillah da denir. Burada sevgili,allah ü teâlâdır.

Allah için olan sevgi değerlidir,Allah için olmayanda hayır yoktur.

Günümüzde, yanlış olarak, nefsin şehvani, hayvani arzularına, geçici hevese, aşk deniyor. Bu çok yanlıştır. Mefhumların karışmasına sebep oluyor.

Eğer nefsin şehvani arzusuna heves dersek, heves çok kötüdür:

Heves rezalettir. Sevgi fazilettir.

Heves uyutmaz. Sevgi unutmaz.

Heves, akıl mantık hislerini alt üst eder. Sevgi akılla hedefe gider.

Heveste tuzaklar var. Sevgide her şey aşikâr.

Heves, gafilce işlere girişir. Sevgi yüksek menzillere erişir.

Heves, sık sevgili değiştirir. Sevgi, ayırmaz birleştirir.

Heves, iffeti giderir. Sevgi, iffet içinde erir.

Heves, uyuşturur, gizli buluşturur. Sevgi, şehveti yatıştırır.

Heves, güveni sarsar ve kandırır. Sevgi itimat kazandırır.

Heves, çiçek koklar, doyar, başka arar. Sevgi, çiçeği sular, büyütür, adam yapar.

Heves, geçer yalan olur, seni sokar yılan olur. Sevgi gerçek olur, seni arar bulur, tehlikeden korur.

Heves kısa sürer. Sevgi ömür boyu gider.

Heves aldatır, bunaltır. Sevgi aldatmaz, doğruluktan ayrılmaz

Heves kıskanır. Sevgi güvenir.

Heves parçalar. Sevgi birleştirir.

Heves kuduz açlara benzer. Sevgi şifalı ilaçlara benzer.

Heves ikiyüzlüdür, riyakârdır. Sevgi ihlâstır, güneş gibi parlar, ısıtır.

Heves ezip geçer, yeni av seçer. Sevgi onu muhafaza eder, onunla gider.

Heves kısa yatırım der. Sevginin hedefi sonsuza gider.

Heves geçicidir, seçicidir. Sevgi kalıcıdır, gönül alıcıdır.

Heves, sultanı köle eder. Aşk, köleyi sultan eder.

Hazret-i Züleyha, önce hevesi, sonra sevgisi uğruna, Hazret-i Yusuf için malını, mülkünü, güzelliğini, hatta bütün servetini feda etti.

Yusuf’u gördüm diyene altın verdi. Yusuf aleyhisselamla evlendiği zaman yanına gitmedi. (Allah ü teâlânın sevgisi bana yeter!) dedi.

Gerçek aşka kavuştuğu anlaşıldı.

Sevginin kuvvetli olanına aşk dendiğini bildirmiştik. Allah ü teâlâ da Peygamberimizi çok seviyor, yani ona âşık olmuştur.

Hadis-i kudside buyuruluyor ki:

(Ey Resulüm, İbrahim peygamberi halil [dost], seni ise habib [sevilen, maşuk] edindim.)
[Mevahib-i ledünniyye]

Mevlidde de, Allah ü teâlâ, (Habibim sana âşık oldum) buyuruyor.

Aşkı nefsin şehvani arzusu bir heves sananlar, bu ifadeyi tenkit etmek talihsizliğine düşmüşlerdir.

Bu aşk ne işe benzer?
Parlak güneşe benzer,
Aşkı olmayan gönül,
Kayaya, taşa benzer
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaKaaN'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.12.2008, 11:33   #77
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36

Tecrübe Puanı: 2331 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Ya Rabbi Ya Alemin

Yüce Mevlam nefisimizi islah eylesin hiçbir zaman sevgi ve saygıyı elden bırakmayalım, Müslümanlık çok kolay ama bir o kadar da zor.ALLAH' (cc)ım bizi cennete giren kullarından eyler inşALLAH (cc)
Alt 23.12.2008, 13:21   #78
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2218 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Ya Rabbi Ya Alemin

Ey Rabbimiz! Bizler bir düzine çaresiz yine kapına geldik ve bize yardımcı olmanı diliyoruz Ne olur, bizi göz açıp kapayıncaya kadar hatta daha az bir zamanda bile nefsimizle baş başa bırakma nurunla tecellî buyurup, Sana ulaşan yolları bize de göster fazlınla bizi öyle çepeçevre kuşat ki, Senden başka hiçbir kimseye en ufak bir ihtiyacımız kalmasın; kalmasın da Senin hakiki dostların gibi biz de her zaman başkalarına karşı müstağnî yaşayabilelim

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar seva'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.12.2008, 20:17   #79
MeLody58
Usta Yiğido

Dostun dostla, sevenin sevgiliyle muhabbetidir dua

BİR AKSAM ÜSTÜ YÜREĞİN DARALIRSA; GÖZLERİNDEN TÖVBE`LER TAŞARSA; AVUÇLARIN DUALAR`LA DOLARSA; BİR BESMELE ÇEK GÖNÜL`DEN

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

KATRAN KARASI GECELER SENİ BOĞARSA; VÜCUDUNU SOĞUK TERLER BASARSA; İCİNDE ARD ARDA TOPLAR PATLARSA; BİR BESMELE ÇEK

SESSİZCE BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

SIR VERECEK BİR DOST BULAMAZSAN; GÜNAHLARINDAN AYRILAMAZSAN; BOĞUK BOĞUK HEP AĞLARSAN; BİR BESMELE ÇEK

YÜREKTEN BİSMİLLAH

GÖNÜL DOST`LARINI BİRGÜN BULURSAN; O YÜCE İLAHİYATA KAVUŞURSAN; ŞÜKR DUA`LARINI HEP OKURSAN; BİR BESMELE ÇEK

UNUTMADAN BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

HUZURU NEŞEYİ İSLAMDA BULURSAN; BAŞLADIGIN HER İŞTE ONU ANARSAN; KALBİNİ TÜM İNSANLARA AÇARSAN; BİR BESMELE ÇEK HER

SEFERİNDE BİSMİLLAH

NEFSİNLE ŞEYTANA CİHAD AÇARSAN; HER HAYIRLI İŞE KOŞARSAN; MUHAMMED AŞK`IYLA TUTUŞUP YANARSAN; BİR BESMELE ÇEK

KALBTEN BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

GENÇLİGİNİ BİTİRİP ÖMRÜNÜN SONUNA VARIRSAN; VE NEFES ALMAKTAN YORULURSAN; O KERİM ALLAH`IN HUZURUNA CIKARSAN BİR BESMELE ÇEK İLK SÖZ OLARAKTAN BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MeLody58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.12.2008, 20:30   #80
EyüphanAydın
Yasaklı

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EyüphanAydın Şuan EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45

Tecrübe Puanı: 0 EyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer Anblick

EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar EyüphanAydın'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)