03.11.2008, 23:57 | #71 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1291
|
-->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda
Bu arada yeni dikkatimi çekti,avatardaki bay kim?
Kıbrıslı bey?
04.11.2008, 00:01 | #72 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1193
|
Cevap: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda
Tuncay Özkan, Kemaliyelidir Kemaliye'de eskiden Sivas'a bağlı olan bir ilçedir.
04.11.2008, 08:55 | #73 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1043
|
hayır herşey sivasa akp ile geldi gelecek edebiyatı yapıp bir yandada sivasta ne kadar kurulu tesisi varsa sağo sola taşımaları kapatmaları ilginç, her taş üstüne taş koyanın , her problemi çözeni saygıyla rahmetle anmak gerek , sanki sivası akp kurmuş sami aydın 7-8 yılda baştan yaratmış edasıyla konuşmak doğru değil, 2 dönemdir arkasında hükümet ve üstelik bakan desteği olan bir belediye başkanının yaptığı hizmetleri çoksamak braz ayıp oluyor, sen tut sokakta bile selam versen ne olur diyeceğin adamı abdüllatif şenerin önünde listeye yaz ondan sonra sivasa hizmet ettim de olacak iş mi bu ayıp değilmiydi bakanımıza
04.11.2008, 11:33 | #74 |
Tecrübeli Yiğido
tayfun5883 Şuan
Son Aktivite: 13.12.2013 13:39
Tecrübe Puanı: 700
|
--->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda
Arkadaşar buğün sabah gazetesinde okuduğum haberde doğudaki bazı illerin ihracaat rakamları verilmiş bu rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum
2007 yılı rakamları Gaziantep:2 milyar 428 milyon dolar Mardin:317 milyon dolar Şırnak:262 milyon dolar Malatya:180 milyon dolar Hakkari:169 milyon dolar Sivas:90 milyon dolar olduğu söyleniyor ve biz bununla gurur duyuyoruz Kaynak sabah gazetesi linkide aşağıda [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
04.11.2008, 12:30 | #75 |
Usta Yiğido
BOUN Şuan
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 794
|
Bence Sivasımız için geçen on yıllara bakarak solun veya sağın kalesi olduğunu iddia etmek hatta ispat etmek bir kazanç sağlamaz. Önemli olan geçmişte bu memlekete yapılan ve bugün yapılmaya çalışılan hizmetlerdir. 85 yıllık Cumhuriyet tarihimizde ilk 65 yıl Sivas hakkaten tam bir sol şehri idi. Cumhuriyet Halk Parti'sinin kalesi durumunda idi. Ancak son 25 yılda da tam tersi bir durum ortaya çıktı ve Sivas sağın önemli kalelerinden birisi haline geldi. Bugün nasıl AK Parti için önemli bir kale ise on-onbeş yıl evvel de Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş hareketinin Konya ile birlikte iki önemli merkezinden birisi oldu. Kısaca anlattığım bu durumu yaklaşık 15 ay evvel Financial Times'da çıkan bir makale de özetliyor ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı ve 80 öncesi solun kalesi olarak bilinen Sivas'ın artık muhafazakarların kalesi olduğundan bahsediliyordu.
Geçmişin özeti kısaca bu ancak bizim için önemli olan sağın veya solun kalesi olmak değil, sağ veya sol iktidarlar döneminde bu iktidarların Sivas'a ne kazandırdıklarıdır. Açık konuşmak gerekirse Sivas'a yapılan devasa büyüklükteki kamu kökenli yatırımların neredeyse yüzde yüzlük kısmı 70'lerin sonuna kadar olan zaman diliminde yapılmıştır, dolayısıyla Sivas solun kalesi iken sol iktidarlar Sivas'a gereken önemi vermiştir diyebiliriz. Ancak gel gör ki özellikle Özal döneminde bir dönem bütün vekillerini ANAP sıralarına göndermesine rağmen Sivas adeta cezalandırılmıştır. 80 lerin başıyla dünyaya açılan Türkiye'de Kayseri, Mersin, Samsun, Malatya gibi şehirlere önemli oranda teşvikler verilmiş, sanayi altyapıları hazırlanmışken Sivas bu dönemde hızla eritilmiş, şeker fabrikası yalanıyla uyutulmuş, yine bu dönemde göç şampiyonu olmuştur. 1954 yılında mecliste 450 sandalye varken 16 milletvekili olan Sivas artık Özal döneminin sonuna doğru ve 90ların ortalarında 6-7 vekile düşmüştür. Erbakan'ın kalesi olduğu dönemde, Erbakan'ın ''Refah iktidarında en büyük payı Sivas alacak'' sözü ve bu söze binaen, birçok şehrin itirazlarına rağmen Sivas'a iki önemli bakanlık (Tarım ve Köyişleri-Musa Demirci, Maliye-Abdüllatif Şener) vermesine rağmen mevcut iktidarın çok kısa ömürlü (11 ay) olması nedeniyle 90ların sonu da Sivas için kayıp olmuştur. 2002 sonunda Ak Parti iktidarına kadar geçen sürede, son 25 yılını burada bahsi geçen bütün şehirlere mukayese ettiğimizde yerinde sayarak hatta elindeki insanı ve sermayeyi sürekli dışarıya göçürterek kaybeden Sivas için, 2002 yılı sonunda ilk defa bir sağ iktidar zamanında kayıpları telafi imkanı doğmuştur. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak Sivas'ın son altı yılı 80'lerden bu yana yaşadığı en parlak altı yıldır. Belki eksik yönlerini bulabilirsiniz- ki elbette vardır- ancak az da olsa alınan mesafenin hakkını vermek gerek. Uzun lafın kısası sağ-sol dönemlerini mukayese edip ideoloji yarıştırmak yerine yapılan hizmetleri yarıştırmak en akıllıcasıdır. Gerisi boş...
04.11.2008, 12:44 | #76 | |
Usta Yiğido
BOUN Şuan
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 794
|
Alıntı:
Burada iki önemli konuya da değinmeliyim: Birincisi Türkiye'nin dünyaya açıldığı ve önemli oranda gelişme gösterdiği Özallı yıllar Sivas için kayıp yıllarıdır. Özal'ın mezarda kulağı çınlasın... İkincisi Menderes döneminde Demokrat Parti'nin en ateşli muhalif şehri olan Sivas belki de muhalif olmanın cezasını ilk defa o zaman çekmiştir. Menderes Kayseri belediye başkanı Orhan Kavuncu ve Sivas belediye başkanı Rahmi Günay'ı çağırır. Her ikisini de Halk Partisi'nden kendi partisine davet eder ve der ki ''DemokratParti'ye gelin Kayseri'yi Paris, Sivas'ı da New York yapayım.'' Bu teklif neticesinde Orhan Kavuncu Demokrat Parti'ye geçer, Rahmi Günay'ın ise sözü çok çok çok meşhurdur: ''Dinimden dönerim, partimden dönmem!'' Şimdi burda keşke geçseymiş falan filan demiyorum, sonuçta tercih meselesi ancak Menderes döneminde muhalif kalınarak, Özal döneminde ise iktidara büyük destek verilerek kaybedilmiş iki dönem mevcut!
04.11.2008, 13:02 | #77 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Cevap: --->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda
Alıntı:
sakin sakin konusmaya devam edelim, herkes birbirinin söylediklerine böyle kızmamalı ABİRCAN'da senin söylediklerine sinirlenmiş olabilir, herkes birbirini hoşgörmeli. Bak ben konuyu kapatmak ilerde böyle gerginlikler olabileceğini tahmin ettiğim için yazmıştım o mesajı ama sen Sivas hiçbir zaman solun kalesi olmadı, çok partili sisteme geçtikten sonra hep sağın kalesi olmuştur ve bunu da hemşehirlilerimiz göstermiştir dedin. Araştırmadan etmeden ben sana araştır dedim, bak dedim yanlış biliyorsun dedim tek nedeni araştırıp yanlışını görüp geri adım atman ve insanların bu konuda daha fazla tepkisini çekmemeni istememdi ama sen bunu yapmadın hala AKP'nin yaptıklarını anlatmaya devam ettin. Sonrada 80 sonrası sağın kalesi olmuştur diyorsun onu bende söylüyorum zaten, benim bu başlık altında yazdığım herşeyin temeli zaten ona dayanıyor Özal ile birlikte unutulmuştur Sivas, sonraki gelen hükümetlerde unutmuştur, Allah'tan Şener vardı da geçen dönem adam tek başına uğraştı didindi ama ille de bir başbakan yardımcısımı gerekli Sivas'ın bu hükümetlere gösterilmesi için dedim. Hep söylediğim 80 öncesi yapılan yatırımlar dönemine göre kıyasla şimdikine göre kat ve kat fazladır, büyüktür önemlidir. Öyleki seçmen sayılarını verdim aynı zamanda çalışan insan sayısı bunlar, gençler belli bir yaşa gelince kaçıyor Sivas'tan dedim, 18 yaşının üstündeki genç nüfus il genelinde 300bin civarında ve düşüyor düşmeye devam ediyor vekil sayımız iniyor temsil yetkimiz azalıyor, belediyenin özel sektörün felan değil Devlet'in acilen ama acilen istihtam sağlayacak yatırımlar yapması gerekli Sivas'a, Üniversite halkıyla, sanayicisi ve takımı ile yakın olmalı, vekiller bir araya gelmeli, 2 muhalefet vekili dinlenmeli, Stadyum TOKİ'ye verilsin veriliyorsa oraya ev Site yapılsın, Stad ve Salon yapsınlar ama AVM'ye satmasınlar, eğer AVM'ye satacaksa daha pahalıya direk Spor İl Müdürlüğü AVM'ye satsın birde havuz yapsın salon ve stadın yanına. Bak güzel kardeşim son 25 yıldır Sivas belediyeleri hep makyaj yaptı gözlere, yelere televizyon koyacağına okulların altyapısını düzelt yani fakir hovardalığı yapıyor bizim belediyeler. Bu dönemde belli yatırımlar yapıldı güzel AKSU'dur, İstasyon caddesidir felan bunlardan bahsetmiyorum OSB'den bahsediyorum daha da büyüsün, elle tutulur insanların ekonomik sorunlarını ortadan kaldıracak işler yapılsın yoksa 50 yıllık akasyaları kesip yerine yapraksız ıhlamur koymak sadece yeşilliği yoketmekten ileri gitmez, belki Sivas'ı daha zengin gösterir ama yalancı bir zenginliktir. Daha iyisi yapılsın kardeşim ben bunu bilirim bunu söylerim, benim kaldırım taşlarımı değişmesinler bana fabrika açsınlar, üretim yaptırsınlar, çifçimi desteklesinlerki eskisi gibi köylüm göç etmek zorunda kalmasın haneler köyler boşalmasın İstanbul'a göç edip orada sessiz sedasız hiçbirşey yapmadan kalan çiftçim geri dönsün Sandal'a, Yavu'ya, Kapımahmut'a yeniden üretsin biçsin dövsün, belediye çiftçiye destek olsun çünkü devlet olmuyor, Kömür dağıtmasın iş sahası kursun o kömüre muhtaç olanları muhtaç durumdan kurtarsın. Özetle artık sende kabul ediyorsun demekki 83'seçimleri öncesinde Sivas solun kalesiydi, burda hemfikiriz galiba hemfikir olmadığımız konu ben 12 Eylül'den sonra gelen hükümetler Sivas'ı unutmuştur, Şener döneminde tek başına tırnakları ile kazımıştır birşeyler yaratmıştır. Haaa şunu da söyleyim hiç unutmam Lise'deyken Şener yine bakandı yüksek miktarda mali yardım yaptı belediyeye devlet parasından helal olsun ama Osman Seçilmiş nasıl kullandı??? Hürriyet gazetesine tam sayfa ilan verdi Bakanımıza teşekkür ederiz diye. Şimdiki belediyemiz tabii ki RP ve SP zamanından iyi ama yetersiz. Sevgilerimi ve saygılarımı sunarım kardeşim, daha sakin olalım ve bu konuyu kapatalım artık büyümesin tartışmamız.
04.11.2008, 13:06 | #78 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Alıntı:
04.11.2008, 13:10 | #79 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Alıntı:
Budur işte ya bende aynı şeyleri söylüyorum ama Berat ben söyleyince kabul etmiyor ben annamadım bu işi, şu anki belediyenin yaptıklarını yok sayamayız iyi yada kötü yapmıştır ama yeterli değil daha fazlası olmalı diyorum belki tek farkımız bu BOUN ile.
04.11.2008, 13:24 | #80 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
|
Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda
Alıntı:
Bak sana birşey demiştim Sen dahil hiçbir Sivas'lının böyle şeyler düşünmeyeceğinden eminim. Biz Sivas'lıyız birbirimizi severiz, Özellikle de Sayarız senden yaşlarca büyük bir insan hakkında bence böyle konusmamalısın, bana da yalan yazıyorsun demiştin, hitabına biraz dikkat et bence. İnsanın ideolojisi kendisini ilgilendirir kimse kimseyi ne düşündüğü için neye inandığı için yargılayamaz sorgulayamaz, senin bir Sivas'lı hakkında böyle Sivas haini gibi düşünmen bunu dile getirmen pek hoş değil. Tabii ben bilemem tanımam Abircan'ı ama uzun yıllardır bu sitelerden bilirim onu her zaman böyledir hiç fikrinden düşüncesinden ödün vermemiştir ve sonuna kadar savunmuştur, birbirimizi hoşgörmeliyiz ben sen liberalsin hükümet yanlısısın diye yargıladım mı, ben akp karşıtıyım bunu hep söylerim, milliyetçiyim, Kemalist'im siyaset konusulacak yerde sapına dibine kadar senle tartışırım ama burda Sivas'ı daha nasıl ileri götürürüz diye konusuyoruz o bakımdan Abircan'ı da bu mantıkla değerlendirmek gerek, hepimiz Sivas'lıyız hepimiz memleketimiz için en iyisini ister o kendi ideolojisine göre daha doğru olacağını düşünür sen öbür türlü ben başka bir türlü, sonuç Sivas'ın iyiliği güzelliği, eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz, kötülemek değil eleştirmek ama Sezar'ın hakkını da Sezar'a teslim ediyor adam Şener'i savunuyor, doğru adamdır diyor birde bir tane mesaja bakıp kızma sonraki mesajlarda güzel güzel hitap etmiş sana. Saygılar...
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|