Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2009, 15:52   #71
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2204 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: TRT 6

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sizinle Vahidettin vatan hainimi değilmi bunu tartışmayacağım ama 1947'de aynı zihniyet memleketin başına belaydı diyorsanız siz reddi mirascısınız, sizi son derece ayıplıyor vetarihle yüzleşmeye davet ediyorum, 1920'lerde, 1930'larda, 1940'lardaki zihniyet, 70 yıldır ülkenin başına bela olduğunu söylediğiniz zihniyet Ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin Bu Vatanın kuruluş felsefesidir, Atatürk'ün uygulamaları ve devamıdır siz ne dediğinizi zannediyorsunuz? Eğer fikirsel anlamda bunları tartışmak isterseniz her istediğiniz an bu kurucu felsefenin, bu ideolojinin sizin söylediğiniz gibi 70 yıldır ülkenin başına bela olmadığını tam tersine ülkeyi ayakta tutan bir ideoloji olduğunu tartışabilirim. Nasıl olur da bir Türk evladı yaşadığı ülkenin kurucu felsefesine başa bela der anlamıyorum, yazıklar olsun....
Vahdettin vatan haini değil bende tartışmayacagım evet aynı zihniyet iş başındaydı reddi mirascı değilim neden olayım büyük önder Atatürk den sonrası 16 yılı kast etmiyorum Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesine sözüm yok Atatürk ten sonra çok şeyler değişti kurucu felsefe ile derdim yok yanlış anlamayın bu ülkede insan temel hak ve hürriyetleri hep ihlal edilmedimi Nazım Hikmet ler bu memleketten sürülmedimi varlık vergisi ile yabancıların hakları gasp edilmedimi bunları çogaltabilirim bu ülkeyi ayakta tutan bu millettir bu milletin inancıdır

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:53   #72
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 842 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Arkadaşlar, bilmem farkındamısınız konunun dışına çıkıldı. Hem de fazlasıyla.

Adnan Menderes tartışılır oldu.

TRT 6 hakkında herkes yazacağını yazdıysa diğer tartışmalara özelden devam etsin. Yoksa forum sayfaları yetmez.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:57   #73
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2204 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Demek geri çekildi
Niye ,fazla toprak,daha fazla güç,daha fazla egemenlik göz mü çıkardı?
Yoksa azınlıklara verdiğimiz toprakalrdan mı çekilmek zorunda kaldık?
Yunanistana mı toprak verdik Bulgaristana mı toprak verdik Suriyeye m toprak verdik onlar zaten onların topraklarıydı Osmanlı oraları feth etti idaresini ele geçirdi Osmanlı güçsüz duruma düşünce çekildi Türkiye Cumhuriyeti adı ile devam etmekte ilelebette devam edecektir.

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 08.01.2009, 16:04   #74
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1215 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Vahdettin vatan haini değil bende tartışmayacagım evet aynı zihniyet iş başındaydı reddi mirascı değilim neden olayım büyük önder Atatürk den sonrası 16 yılı kast etmiyorum Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesine sözüm yok Atatürk ten sonra çok şeyler değişti kurucu felsefe ile derdim yok yanlış anlamayın bu ülkede insan temel hak ve hürriyetleri hep ihlal edilmedimi Nazım Hikmet ler bu memleketten sürülmedimi varlık vergisi ile yabancıların hakları gasp edilmedimi bunları çogaltabilirim bu ülkeyi ayakta tutan bu millettir bu milletin inancıdır
Bak şimdi bu cümleyi söyelemeseydin Seva, ben de vatanhaini olduğunu düşünüyorum, sen değil deyince mecbur kaldım fikrimi söyleyemeye büyütmeyelim ama olur mu başka arkadaşlara da söylüyorum sakın cevap vermeyin kişisel görüşlerdir geniş olaylardır böyle forumda felan tartışılmaz oturulur belgeyle kitapla tarihle tartışılır o bakımdan büyütmeyelim konuyu, sakın cevap vermeyin Yoksa Sonbahar'ın dediği gibi Menderes biter Vahidettin başlar bir bakmışsın en uzun Topic rekoru kırılmış İnsan Temel Hak ve özgürlüklerinin en çok elinden alındığı insanlar genelde benim görüşümdeki kişilerdir yani, bu konudan en çok etkilenen insanlar ben ve benim annem babamdır, o bakımdan Temel hak ve özgürlüklere, düşünce özgürlüğüne en çok sahip çıkan ben olurum bu sitede o bakımdan için rahat olsun fakat TRT 6 hakikaten çok tehlikeli bir olay, hani bakalım görelim ne olacak bile diyemeyiz. "bu ülkede insan temel hak ve hürriyetleri hep ihlal edilmedimi Nazım Hikmet ler bu memleketten sürülmedimi varlık vergisi ile yabancıların hakları gasp edilmedimi bunları çogaltabilirim bu ülkeyi ayakta tutan bu millettir bu milletin inancıdır" bu cümlene sonuna kadar katılıyorum...
Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 16:10   #75
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Görüşünüzün bir kısmına katılıyorum bir kısmına da katılmamakla birlikte saygı gösteriyorum kişisel görüşünüz olduğu için.
Adnan Menderes konusunda haklısınız, ancak başbakanın kendisi de dahil herkes Adnan Menderes, Özal ve Erdoğan bu üçlünün sırayla ABD yanlısı politikalar ve liberallikleri ile %100 aynı zihniyette olduklarını söylerler.
367 konusunda ise kesinlikle haksızsınız, bir tek cümleden dolayı haksızsınız ki o cümle de zaten cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etmek için konmuş durumdadır.
Kişisel görüşünüz olduğu için birşey demeyeceğim ben kim olursa olsun tüm devlet büyüklerimize saygı duymalıyız, sevmesek hatta nefret etsekte.

Saygılarımla....
Saygı gösterin demedim
Menderes Özal Erdogan arasında yıllar var
TBMM 185 kişiyle açılır 367 kişi ile değil Cumhurbaşkanı turlar sonunda seçilir
Tüm devlet büyüklerimize saygım sonsuz hepsinide severim hiç birindende nefret etmem

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 08.01.2009, 16:46   #76
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1215 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Saygı gösterin demedim
Menderes Özal Erdogan arasında yıllar var
TBMM 185 kişiyle açılır 367 kişi ile değil Cumhurbaşkanı turlar sonunda seçilir
Tüm devlet büyüklerimize saygım sonsuz hepsinide severim hiç birindende nefret etmem
Siz bugün biraz gerginmisiniz??? ne desem ters ters cevap veriyorsunuz, saygı duyuyorum diyorum ben saygı gösterin mi dedim diyorsunuz Bu üçlü arasında yıllar var ama zihniyet aynı zihniyet tıpkı sizin 70 yıldır varolduğunu söylediğiniz zihniyet gibi...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 17:32   #77
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1313 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Yunanistana mı toprak verdik Bulgaristana mı toprak verdik Suriyeye m toprak verdik onlar zaten onların topraklarıydı Osmanlı oraları feth etti idaresini ele geçirdi Osmanlı güçsüz duruma düşünce çekildi Türkiye Cumhuriyeti adı ile devam etmekte ilelebette devam edecektir.
Alakaya bak
O zaman Anadolu'nun ilk sahipleri de Hristiyanlardı?
Neden aldık?
Fethedilen toprak artık bizimdir..
Tıpkı Anadolu gibi..Anadoluyu fethettik bizim dedik,Balkanları fethettik bizim demedik zaten Yunanlınındı öyle mi
Anadolu'da Yunanlılalrın ataları bizden daha önce vardı.Verelim mi Anadoluyu da

Senin mantığına göre Türkiye'nin şuan Orta Asya'da olması gerekirdi.Madem toprakalrı gerçek sahiplerine verdik..
Alt 08.01.2009, 22:17   #78
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 837 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Türkiye nin resmi dilimi değişti yoksa haberimiz yok Türkiye nin bayrağımı değişti haberimiz yok Türkiye nin yönetim şeklimi değişti haberimiz yok 367 Sabih gibi oldunuz be suç işlenmiş diye yıllardır 367 Sabih Fasa Fiso Baykal gibi insanların yüzünden çok çekti bu ülke yeter
İnsan Temek Hak ve Hürriyeleri elinden alınmaz Türkiye büyük devlettir Türkiye güçlü devlettir korkmayın hiç birşey olmaz
Maşallah herkese laf yetiştirmişsin baenide es geçmemişsin bravo sana yani....

Sizin partinizin oy için yapmayacağı şey yok yarın gelir bu ülkeyide satarsınız Ab istedi diye

Benim yazdıklarımı iyi oku ondan sonra yorum yaz ben ülkenin resmi dili değişti falan demedim farkındaysan....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 22:24   #79
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 686 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

amanin amaninnn amaninnnnn

çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 22:30   #80
Şarkışla_Döllük
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Şarkışla_Döllük Şuan Şarkışla_Döllük isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2012 23:21

Tecrübe Puanı: 623 Şarkışla_Döllük BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Allah askina aranizda kim, kendi irkini secme lüksünde bulunabildi?
Suan bazilariniz milliyetcilik ugruna baska insanlarin hakkini yeme konusunda görüs bildiriyor. Allah bizi kavimlere böldü ki birbirimizle kaynasalim diye, asiri milliyetcilik, irkcilik, nefret güdelim diye degil.

Kimin yarina cikacagi belli? Suan Azrail canimizi alsa, imanimizla gidecegiz, salih amellerimizle gidecegiz, türklügümüz hic bir sey ifade etmeyecek.
Sen cennete, sen türksün cünki denmeyecek. Dünyevi hirslardan kendinizi sakinin. Kimse tabiki babasini, dedesini, ceddini aslini inkar edemez. Türkler türküm diyecek, kürtler kürtüm diyecek. Bundan dogal ne olabilir?
Ama kimse kimsenin hakkini yemesin, Allah (c.c) karsima kul hakki ile cikmayinda neyle cikarsaniz cikin buyuruyor.
Hicbir millet ulu degildir, bir millet baska bir milletten üstün degildir. Asiri milliyetcilige ayirdiginiz vakti dine ayirsaniz, öte dünyada siz kazanirsiniz.

Allah bu ülkeyi dis güclerden korur. Yeter ki biz imanimizi kaybetmeyelim. Yaradilani sevelim, yaradandan ötürü.

.
Şarkışla_Döllük isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)