Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.06.2009, 09:25   #71
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1026 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Arabistan ve Belçika Farkı

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
[b]

Evet türkiyede olmayan beş temel madde.Bir yanda Belçika diğer yanda Arabistan peki Türkiye bu 2 ülkenin konumuna göre nerede?Arabistanda kadına sinema yasakmış Türkiyede serbest öyleyse Türkiyede kadınlar özgür,Belçikada baş örütüsüyle meclise girmek serbest Türkiyede ise yasak Allah Allah az önce özgür olan kadınlar özgür degilmiş aslında.Aşagıya bakınca özgürüz yukarıya bakınca degiliz!!Bunun tek sebebi muassır medeniyetler seviyesine ulaşacagız ya hani Atatürk'ün deyipte Atatürkçüyüm diyen bir çok kişinin kendi menfaatini o seviyeye cıkarmaya çalıştıgı yer.Muassır medeniyet olmak;özgürlük,demokrasi,eşitl ik,inanca saygı ve inanc özgürlüğü denilen bu toplu yaşama kurallarının kişiler ve kurumlar arasında ayrım yapmamasıdır.Buna ulaşmak için yukarıya bakmak lazım.Aşagıya bakarak ilerleme olamaz.Hani kötüden örnek olmaz kötü örnek alınmaz derler ya işte onun olması lazım.Bu yukarda yazdıgım 5 madde eger bir kişiyi kollarken digerini yeriyorsa eger birine fayda saglayıp digerini kısıtlıyorsa işte bu zaten özgürlük degildir.Çünkü benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğüne zarar veriyorsa o özgürlük olmazki!!Herkes katı olacagına ben dogru biliyorum diyecegine kalbindeki karayı silsin ve bir daha baksın bu günümüze ve sorsun vicdanına gerçekten bu 5 madde uygulanıyormu.Gerçekten bunlar uygulanmadıgı için magdur olanlar ne olacak.Bu maddelerin uygulanmaması yüzünden kiminin gelecegi degişiyor kiminin hayali kiminin hayatı degişiyor.Oysa 1 kere geldigimiz hayatta istikbal ve hayaller ne kadar önemli degilmi?İnanç özgürlüğü ve inancı yaşamak var birde,ülkemizde sadece adı olan ama kendisine sınırlardan geciş hakkı henüz tanınmayan şey!Biz müslümanız deriz %95 i müslüman bir ülke deriz.Peki ya müslüman neden dininin geregini yapamaz?Neden siyasi simge diyorlar bu gerege!Yasaklamak için bir yalan olabilirmi?Engellemek için tutunacak bir dal olabilirmi?Neden müslüman devletin okulana benim kardeşim girerken başını açmak zorunda?İşte Türkiyede o 5 madde uygulansaydı böyle olmazdı.Kısacası Türkiye kişilerin menfaatine göre hareketle yönetilen bir ülkedir asla ve asla demokrasi,özgürlük,eşitlik,ina nc özgürlügü ve inanca saygı denilen toplu yaşama kurallarının ugramayacagı bir mekandır.
Her ülkenin kanunları vardır hemşerim , Biz kurtuluş savaşından sonra kanunlarımızı Fransadan feyz alarak düzenlemişiz. Biz ne Belçikayız ( Peygamber efendimizi karikatürle dalga geçen , terörristlerin yayın yapma hakkı olan sözde devlet ) nede Arabistanız ( Osmanlıdan kalma kaleleri yıkan Hristiyanları bizden çok seven hatta İngilizlerle , ABD'dilere toprağından çıkan petrolu hibe eden kadınların hiç bir hakkın olmayan kraliyetiz )
Biz Türkiyeyiz kardeşim sadece senin yaşamadığın , Ayrımcılığa sebeb olabilecek unsurları kanunlarımızla destekleyip Cumhuriyetin Laikliğin örnek Ülkesiyiz ..

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
tarikatlarla giyim tarzının hiç bir alakası yok Atatürkün Başörtüsüyle ilgili yasak çıkardıyla ilgili bir ipucu istiyorum...
Kılık kıyafet devrimi senin sorunun cvbı burda , buna anlayamıyorsan yapabileceğim bişey yok.

Konu qio tarafından (11.06.2009 Saat 09:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 09:31   #72
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2254 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Her ülkenin kanunları vardır hemşerim , Biz kurtuluş savaşından sonra kanunlarımızı Fransadan feyz alarak düzenlemişiz. Biz ne Belçikayız ( Peygamber efendimizi karikatürle dalga geçen , terörristlerin yayın yapma hakkı olan sözde devlet ) nede Arabistanız ( Osmanlıdan kalma kaleleri yıkan Hristiyanları bizden çok seven hatta İngilizlerle , ABD'dilere toprağından çıkan petrolu hibe eden kadınların hiç bir hakkın olmayan kraliyetiz )
Biz Türkiyeyiz kardeşim sadece senin yaşamadığın , Ayrımcılığa sebeb olabilecek unsurları kanunlarımızla destekleyip Cumhuriyetin Laikliğin örnek Ülkesiyiz ..

Kılık kıyafet devrimi senin sorunun cvbı burda , buna anlayamıyorsan yapabileceğim bişey yok.
hele diyordum bu demokrasi ve laiklige niye fransızım laiklik tek taraflı olmazki!laiklik bir kişiyi digerinden bir adım öne cıkarmazki.laiklik özgürlükle neden bir zıtlık ve çelişki içerisinde?cumhuriyet diyorsun onunda adı var kendisi yoktur.sadece secimden secime pusulayı sandıga atma kısmı var bizde.
Cumhuriyetçilik Özelliklerine kısaca değindiğimiz cumhuriyet adlı yönetim biçiminin yönetime egemen kılınmasını; devlet iktidarının ve yönetiminin kişilerin, ailelerin, grupların tekeline bırakılmamasını; vatandaşların yönetime etkin bir biçimde katılmasının sağlanmasını amaçlayan anlayışa “cumhuriyetçilik” denilmektedir.
Atatürk, cumhuriyetçiliği, yalnız hükümdarlık ve veraset yöntemlerinin reddi olarak anlamamış; aynı zamanda demokrasi kavramı ile birlikte düşünmüş; demokratik bir cumhuriyetçilik anlayışını benimsemiştir.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 09:38   #73
qio
Usta Yiğido

Alıntı:
hele diyordum bu demokrasi ve laiklige niye fransızım laiklik tek taraflı olmazki!laiklik bir kişiyi digerinden bir adım öne cıkarmazki.laiklik özgürlükle neden bir zıtlık ve çelişki içerisinde?cumhuriyet diyorsun onunda adı var kendisi yoktur.sadece secimden secime pusulayı sandıga atma kısmı var bizde.
Cumhuriyetçilik Özelliklerine kısaca değindiğimiz cumhuriyet adlı yönetim biçiminin yönetime egemen kılınmasını; devlet iktidarının ve yönetiminin kişilerin, ailelerin, grupların tekeline bırakılmamasını; vatandaşların yönetime etkin bir biçimde katılmasının sağlanmasını amaçlayan anlayışa “cumhuriyetçilik” denilmektedir.
Atatürk, cumhuriyetçiliği, yalnız hükümdarlık ve veraset yöntemlerinin reddi olarak anlamamış; aynı zamanda demokrasi kavramı ile birlikte düşünmüş; demokratik bir cumhuriyetçilik anlayışını benimsemiştir.
Arkadaşım kelime anlamlarını googleden güzel kopyala yapıştır yapıyorsunda , bir problem var ben kullandığım kelimelerin anlamlarını ve ne aslında başkalarınında öğrenmesini biliyorum. Tmm işte bir adım burdaki dikkate alınması gereken kelime bir adım. Bir bayan baş örtüsü takmıyorsa , bir bayanda takıyorsa sence hangisi bir adım öne geçmiş oluyor. Kimse kimseye müslümanlığı yaşayamazsınız demiyor elhamdürrülah hepimiz müslümanız , sizin bu biz daha müslümanız havalarınız neden? Böyle yaparak ayrımcılığa sebebiyet veriyorsunuz sizin gibi düşünmeyen insanları anti müslüman sıfatına sokuyorsunuz bunun için istenmiyor. Bu ülkede Laiklik varsa kusura bakmasın kimse bir adım önde olamaz.
Alt 11.06.2009, 09:39   #74
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 937 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Suudi Arabistan'da kadına sinema bile yasak!

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
tarikatlarla giyim tarzının hiç bir alakası yok Atatürkün Başörtüsüyle ilgili yasak çıkardıyla ilgili bir ipucu istiyorum...
AbLacıgım yok kı ipucu versin
Şimdikilerde Atatürkçüyüm diye geçiniyorlar Atatürkün dediklerine çok az sahip çıkıp bilselerdi o Atatürkçüyüm diye geçinenler şimdi bu tür sorunlar olmazdı.Atatürk herşeye saygılı bir Paşaydı liderdi ama şimdi Atatürkçüyüm diye geçinenler Atatürkten bir haberler.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 09:43   #75
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Arkadaşım kelime anlamlarını googleden güzel kopyala yapıştır yapıyorsunda , bir problem var ben kullandığım kelimelerin anlamlarını ve ne aslında başkalarınında öğrenmesini biliyorum. Tmm işte bir adım burdaki dikkate alınması gereken kelime bir adım. Bir bayan baş örtüsü takmıyorsa , bir bayanda takıyorsa sence hangisi bir adım öne geçmiş oluyor. Kimse kimseye müslümanlığı yaşayamazsınız demiyor elhamdürrülah hepimiz müslümanız , sizin bu biz daha müslümanız havalarınız neden? Böyle yaparak ayrımcılığa sebebiyet veriyorsunuz sizin gibi düşünmeyen insanları anti müslüman sıfatına sokuyorsunuz bunun için istenmiyor. Bu ülkede Laiklik varsa kusura bakmasın kimse bir adım önde olamaz.
sende kopyala yapıştır yap yapma diyenmi var tanımı kopyaladım hatırlatmak babında.Elhamdülillah daha hiç kimseye senden daha müslümanım demedim.ama öyle demedigimiz halde öyle yapmakla suclanmak hiç güzel degil.bende sen laiklik var başörtüsü takanlar anti laik diyorsun desem hosuna gidermi
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 09:57   #76
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 10:38

Tecrübe Puanı: 813 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Arabistanda böyle bir şeyin yapılmasının dinle bir alakası yoktur tamamen keyfiliktir. ama Türkiye de başörtülü olanların üniversitelere alınmamasıda aynı bağnaz kafa yapısından kaynaklanıyor.
Alt 11.06.2009, 10:01   #77
qio
Usta Yiğido

Alıntı:
sende kopyala yapıştır yap yapma diyenmi var tanımı kopyaladım hatırlatmak babında.Elhamdülillah daha hiç kimseye senden daha müslümanım demedim.ama öyle demedigimiz halde öyle yapmakla suclanmak hiç güzel degil.bende sen laiklik var başörtüsü takanlar anti laik diyorsun desem hosuna gidermi
Herşeyden önce hemşehriyiz , benim kimseyle kişisel problemim yok hümanist olmasamda hümanizm'de kendimden bişeyler buluyorum. Aktif siyasette aktif rollerde görev aldım.
Tahminimce sağ görüşlü bir arkadaşsın , Atatürk'ü en az benim kadar okumuşsundur , bilirsin. Ülkemizin yönetilme biçimi Cumhuriyet'in ayrımcılığa müsade etmeyeceğini ve bunun kanunlarla desteklendiğinide bilmelisin.Başörtüsü takıldığında bunlar müslüman , takmayanlarada bunlar gavur dendiğini çokça yaşadık. İzmir'e muhalefet olduğu için bile gavur yakıştırması yapan bir başbakana sahibiz arkadaşım
Alt 11.06.2009, 10:05   #78
qio
Usta Yiğido

Standart Cevap: Suudi Arabistan'da kadına sinema bile yasak!

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
AbLacıgım yok kı ipucu versin
Şimdikilerde Atatürkçüyüm diye geçiniyorlar Atatürkün dediklerine çok az sahip çıkıp bilselerdi o Atatürkçüyüm diye geçinenler şimdi bu tür sorunlar olmazdı.Atatürk herşeye saygılı bir Paşaydı liderdi ama şimdi Atatürkçüyüm diye geçinenler Atatürkten bir haberler.
Abisi küçükler sevgiyi , şefkati hakeder, büyüklerine saygı göstermelidirler. Ben senin sokaklardaki arkadaşlarından biraz farklıyım hitaplarına dikkat edersem sevinirim. Seninle söylediklerin hakkında polemik yapmam büyük olarak bana yakışmaz.
Alt 11.06.2009, 10:05   #79
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Herşeyden önce hemşehriyiz , benim kimseyle kişisel problemim yok hümanist olmasamda hümanizm'de kendimden bişeyler buluyorum. Aktif siyasette aktif rollerde görev aldım.
Tahminimce sağ görüşlü bir arkadaşsın , Atatürk'ü en az benim kadar okumuşsundur , bilirsin. Ülkemizin yönetilme biçimi Cumhuriyet'in ayrımcılığa müsade etmeyeceğini ve bunun kanunlarla desteklendiğinide bilmelisin.Başörtüsü takıldığında bunlar müslüman , takmayanlarada bunlar gavur dendiğini çokça yaşadık. İzmir'e muhalefet olduğu için bile gavur yakıştırması yapan bir başbakana sahibiz arkadaşım
başbakan gavur demiş gavur görmüş olabilir bu onun kendi şahsi düşüncesidir.başbakan başörtülelerin degil türkiyenin başbakanı onu sadece başörütüleleri temsil ediyor olarak görmeyelim.tamam başörtüsü takanlar müslüman takmayanlar gavuru yasadık ama başörtüsü takmayanlar laik takanlar anti laik onuda yaşadık.
Alt 11.06.2009, 10:10   #80
qio
Usta Yiğido

Alıntı:
başbakan gavur demiş gavur görmüş olabilir bu onun kendi şahsi düşüncesidir.başbakan başörtülelerin degil türkiyenin başbakanı onu sadece başörütüleleri temsil ediyor olarak görmeyelim.tamam başörtüsü takanlar müslüman takmayanlar gavuru yasadık ama başörtüsü takmayanlar laik takanlar anti laik onuda yaşadık.
Bu nasıl mantık ya ! Başbakan gavur görmüş olabilir. Başbakan başörtülülerin değil tüm Türkiyenin başbakanı olduğunu kabul etmiyorum. Başbakan kendi menfatlerinin başkanı ltfn bu konuda bana hikaye anlatmayın. Ben başörtülülerin başbakanı olduğunuda kabul etmiyorum bunuda belirteyim.
Senin İzmir'deki hemşerilerine gavur diyebilir mi ? Başbakan !! Gavur kelimesi dinimizcede kullanılması yasaktır. Kaldı ki reklam müslümanlığı yapan başbakan kullanıyor. Hemşerim ben bu ülkede neye inanacağımı kestiremiyorum artık.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)