|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? | |||
Evet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
289 | 57,68% |
Hayır |
![]() ![]() ![]() ![]() |
212 | 42,32% |
Katılımcı sayısı: 501. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#71 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() KAOS Şuan
![]() Son Aktivite: 15.06.2016 14:31
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() Yahu Allah Aşkına burada evet ve hayır diyenlerin kaçı bu paketin hangi maddelerini okudular ve anladılar da evet diyorlar.
Bu bir anayasal düzenlemedir. Kaç hukukçu arkadaşımla (karşı görüşlerde olan) bu konuyu görüşmek durumunda kaldım. Bu kadar saçmalık olmaz, Anayasa yapmak için normal hukukçu değil anayasa hukukçusu olmak gibi çok üst düzey bilgi birikimi gerekir. Şimdi sorarım size hangi maddenin değişimi ile şu an ne olacak biriniz açıklar mısınız? Şu ironiye bakar mısınız? Üniversitelerde öğretim üyesi olmuş insanların kendi rektörlerini seçmek için yapılan seçimde "siz bilmezsiniz ve anlamazsınız ben bildiğimi atarım" diyeceksiniz, çok daha profosyonel bir iş için maddeleri bırakın anlamayı, okuyamayan insanlara oylatacaksınız. Bu AKP işin b.kunu çıkardığı için, Böyle bir konuyu darbelere engel olma yolu gibi (yanlış) anlattığı ve bu şekilde kendinin yaptığı rezilliklere karşı bir kalkan oluşturma gayreti içinde olduğu için, Yargıyı siyasallaştırmak, güçler ayrılığı prensibinin altına dinamit koymak istediği için, Bende HAYIR oyu vereceğim. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#72 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1793
![]() |
![]() ülküdaşlar oyuna geliyosunuz bende ülkücüyüm yanlış yapıyosunuz tv ye çıkıp iki şehit mektubu okuyup yalan yere iki damla göz yaşınamı kandınız yazık be ne yapmaya çaılışıyosunuz duygu sömürüsü yaptı adam sizde yediniz evet diyin şimdilik yarın çok pişmaan olacaksınız maedem ülkücü şehitleri savunuyor neden halaa ülkücüler suçlanıyor ikisinide yapan aynı tayyep yapmayın kurban olayım aldatmaya gelmeyin.madem bu adam şehitlerin mektubuna ağlıyor neden haalaa yavrularımızın kanını döktürüyor yoksa bu ölenler türk değilmi bunlar bizim çocuklarımız değilmi be kürt açılımı yaptı dimi gitti terörün elini sıktı bir sürü candan etti bizi offkime ne anlatıyorumki ben.
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#73 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() yadel Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2011 20:51
Tecrübe Puanı: 552
![]() |
![]() Demokrasimi gelişecek bu anayasa değişikliklerine evet dersek? Yoksa demokrasi amaç değil araçtır diyen zihniyet kendine zırh mı yapmaya çalışıyor. Lütfen yaş ın şu anki durumuna da bakarsak korkuyorum geleceğimden.
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar yadel'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#74 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1340
![]() |
![]() insanın huzuru refahı amaç bu amaca ulaştıran herşey araçtır. Demokrasi neyin amacı olabilir? insanı ''var'' sağdığı için demokrasi yüceltilmiyor mu?
![]() |
![]() |
#75 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() tayfun5883 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2013 13:39
Tecrübe Puanı: 701
![]() |
![]() Referandumda '' EVET ''cephesi:
Amerika Avrupa Birliği Fethullah AKP BDP Numan Kurtulmuş Barzani Fener Patrikhanesi Ermeni Lobisi ve... "Boykot" diyerek dolaylı olarak "evet"i destekleyen PKK Referandumda 1. İsrail'in kuklası Barzani, 2. Vatikan'in kankası Patrikhane, 3. Emperyalistlerin maşası Ermeni lobisi, 4. CIA urunu bebek katili PKK 5. Batının Pitbull'u MOSSAD’in propaganda aracı TARAF, 6. AB-D damgalı BDP boykotla EVET denilmesini istemektedir… HANGI DÜŞMAN VATANIMIZIN İYİLİĞİNİ İSTER! |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı tayfun5883'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#76 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() KAOS Şuan
![]() Son Aktivite: 15.06.2016 14:31
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() Alın size oylayacağınız [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]...
Tek tek ne getirir ne götürü konuşalım, dünyadan örnekler verelim.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#77 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 739
![]() |
![]() tabi ki evet.......................... ......................
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar titizyiğido'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#78 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebrulum Şuan
![]() Son Aktivite: 27.03.2011 12:00
Tecrübe Puanı: 671
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bu sözün yanlış kullanıldııgnı düşünüyorum taban sadeec siz degilsiniz sadece sizden de ibaret değil doğan bey
artı lütfen sadece 12 eylülü düşünerek karar vermeyiniz içinde cok önemli olan maddeler var ki bu tamamen benim ve benim gibi düşünen bir çok insanın fikri akparti kendine faydası olmayan hiç bir şeyi öne cıkarmaz birde cok dikkatimi çeken bir hususu belirtmek isterim bazı sanatcıların (bunu ben demiyorum ) ne diyeegini belirtmişsiniz ki belki kararsız olan insanlara daha cazip gelebilir diye mi düşündünüz de belirttiniz anlamadım ve türkiye evet diyor ibaresini kullanmışsınız o resimlerini koydugunuz şahsiyetler önümüzde cok büyük bir model yada örnek teşkil edecek insanlar oldugundan mı oraya o resimleri yerleştirdiniz bir türlü anlam veremedim ne oldugu belli olmayan sapkınlıklarla taşkınlaıklarla gündeme gelmiş bir çok ismi bize örnek olarak düşüncelerini benimsetmeye calışan arkadaşımıza (ismini bile hatırlamıyorum kimin gönderdiğine bakmadım bile ) canı yürekten teşekkür ediyorummm bu snatcılar ( yine söylüyorum sanatcı lafını asla ben kullanmıyorum benim için sanat ayrı sanatcı ayrıcalıklı) önümüzde mükemmmel bir model onlar evet diyorsa bizde kesinlikle evet demeliyizzzzzzzzz onlar çok iyi düşünme yetisine sahipller çünki en azından bizden akıllılardır değilmi?? resimleri ve ne dedikleri dile geldiğine göre
Irzımızdır çiğnenen ,evladımızdır doğranan ,HEY UTANMAZ ağlamazsan bari gülmekten utan !!!!!!!!!! Konu Ebrulum tarafından (06.08.2010 Saat 19:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Ebrulum'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#79 |
Yeni Yiğido
![]() yigido0058 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.04.2012 17:58
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() |
![]() KOCAMAN BİR HAYIR BENDEN.BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SADECE İKTİDARIN YARGIYI DENETİMİ ALTINA ALMAK İÇİN HAZIRLADIĞI VE HALKIMIZIN ÖNÜNE SUNDUĞU BİR OYUNDAN İBARETTİR AMAÇ 12 EYLÜL DARBECİLERİ YARGILAMAK OLSAYDI MECLİSTE CHP VE MHPNİN DARBECİLERİN ZAMAN AŞIMINDAN FAYDALANMAMASI İÇİN VERDİKLERİ ÖNERGE KABUL OLURDU.GEÇMİŞİ KURCALAYIP ACILARI TAZELEMEKLE BU ÜLKE HİÇBİR ŞEY KAZANMAZ 90 YAŞINA GELMİŞ KOMUTANLARI YARGILAMAKLA ÜLKE DEMOKRATİKLEŞMEZ ÖZGÜRLEŞMEZ EĞER YARGILANACAK BİRİNİ ARIYORLARSA HABURA TERÖRİSTLERİN AYAĞINA HAKİMLERİ SAVCILARI BÜROKRATLARI GÖNDERİP MOBİL ÇADIR KURUP TERÖRİSTLER ETKİLENMESİN DİYE ATATÜRK POSTERİ VE TÜRK BAYRAĞINI DUVARDAN KALDIRTAN İÇİŞLERİ BAKANI VE ONUN BAŞBAKANI YARGILANMALIDIR.27 NİSAN MUHTIRASINI VE DAHA ÖNCEKİ 28 ŞUBAT SÜREÇLERİNİ HATIRLAMAYIP İŞİNE GELEN KISIMLARI HATIRLAYAN İKTİDAR ASLA SAMİMİ DEĞİL AMAÇ YARGIYI DENETİM ALTINA ALMAK.İŞTE BU YÜZDEN YARGIMIZA VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIP İKİ YÜZLÜ HAİNLERİ KOLLAYIP ŞIMARTAN İKTİDARIN HAZIRLADIĞI BU ANAYASAYA HAYIR DİYORUM...
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı yigido0058'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#80 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebrulum Şuan
![]() Son Aktivite: 27.03.2011 12:00
Tecrübe Puanı: 671
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İktidara da muhalefete de ‘Hayır’ diyeceğim’
Hülya Gülbahar KA-DER Genel Başkanı “Hayır” oyu vereceğim, iktidara da muhalefete de hayır diyeceğim. Anayasanın hazırlanış yöntemi, dar kapsamı, temel haklarla ilgili herkesin çok beğendiği düzenlemelerdeki eksiklikler ve uygulamada yaratacağı sorunlar nedeniyle oyumu bu yönde kullanacağım. Birlikte düzenlenmeyen pozitif ayrımcılık risklidir, Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuru doğrudan doğruya AİHM’ye başvurunun önünü kapatmak içindir. Alakasız yasalara tek cevapla yanıt istiyorlar’ Bedri Baykam Ressam Oyum “Hayır” olacak. Çünkü işin özeti bana göre şudur: “Diktatörlüğe evet mi, hayır mı?” Bunun tek yanıtı “Hayır” olabilir. AKP’nin hazırladığı paketteki birbirinden alakasız yasaların tamamına tek cevapla yanıt verilmesini istemesi suçluların telaşını gösteriyor. AKP, yargı önünde tamamen denetimsiz kalmaya çalışıyor. Suça iştirak etmek ‘HSYK’nın değişmesi için evet’ istemiyorum’ Müjdat Gezen Tiyatrocu Hayır diyorum... Bir 12 Eylül mağduru olarak, hem Diyarbakır’a götürülmüş, hem Bayrampaşa Cezaevi’nde yatmış biri olarak sivil 12 Eylül Anayasası’na “Hayır” diyeceğim. Çünkü bir suça iştirak etmek istemiyorum. Anayasa Mahkemesi’nin ele geçirilmek istenmesi açık bir suçtur. Bu yeni Anayasa paketinde açlık sınırındaki 12milyon kişiye, milyonlarca işsize, adliyelerde birikmiş dava dosyalarına hangi maddeler çare olarak konulmuş. Ayrıca Sayın Başbakan’ın benimgibi 12 Eylül mağdurları için gözyaşı dökmesine bir sebep yok, yapmasın böyle. Belki tek tek oylamak isteyecektim’ Ayla Algan Tiyatrocu “Hayır” da değil “Evet” de değil... Ben bu pakete karşıyım. Birbiriyle ilgisi olmayan maddelerin tümü bir pakete konulmuş, ben belki tek tek tercih etmek istiyorum. Ben şimdi bu pakete bakınca birbirine benzemeyen fenomenler görmüyorum... O yüzden ben bu pakete karşıyım. ‘Keşke ‘Evet’ diyebilseydim’ Cahit Berkay Sanatçı “Hayır” çünkü bu Anayasa, 12 Eylül cuntasının getirdiği abuklukları kaldırmıyor ki... 12 Eylül’ün ürünü seçim barajı ve dokunulmazlıkları kaldırmıyor. Keşke AK Parti bunları değiştirebilseydi de “Evet” deseydim... Yargı, hiçbir ideolojinin etkisine girmemeli’ Prof. Dr. Naci Görür (Deprem uzmanı) TERCİHİM hayır. Çok basit bir nedeni var. Ben yargının hiçbir siyasi ideolojinin etki alanına girmesini istemiyorum. Bu Anayasa değişikliğinin hedefi, yargının belirli bir siyasi görüşün etkisi altına alınmasıdır. İkinci nedenim bu pakette çok rahatlıkla kabul edebileceğim değişiklikler, olmasını istemediğim değişikliklerle beraber sunuluyor. Evet-hayır demem isteniyor. “Hayır” diyeceğim. Dibine kadar hayır’ Levent Kırca YENİ anayasa nasıl olmalı. Bütün partiler kendi düşünce ve iradelerini birleştirerek yeni bir Anayasa hazırlamalı. Bu Anayasa’da dokunulmazlıklar kayıtsız şartsız kaldırılmalı, yüzde 10 barajı kaldırılmalı. Ben bunun için ‘Hayır’ diyorum. Bu Anayasa Türkiye’nin sonu olur’ Tarık Akan DÜNYANIN hiçbir demokratik ülkesinde bir parti üyeleri tek başına oturup “Anayasa” hazırlamaz. Buna da hakları yoktur. Şayet tek bir parti ‘kendince’ bir anayasa hazırlarsa bunun 12 Eylül faşizminden farkı olmaz. Hitler rejiminden, Mussolini rejiminden bir farkı kalmaz. “Hayır” diyeceğim. Bu Anayasa Türkiye’nin sonu olur ‘Birçok şey tek cevapla çözülmeye çalışılıyor: Hayır’ Nasuh Mahruki (AKUT Yön. Kur. Bşk.) 12 Eylül referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacağım, çünkü birbiriyle ilintisi olmayan ve tek tek değerlendirildiğinde bir kısmına “Evet” bir kısmına ise “Hayır” oyu vermeyi tercih edeceğimbirçok şey sadece tek bir cevapla çözülmeye çalışılıyor. 12 Eylül’den hesap sorulmasına karşıyım’ Ali Şen (Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı ANAYASA bazı ülkelerde kurulduğundan beri aynıdır. Amerika örneğinde olduğu gibi. Amerika o anayasa ile dünya jandarmalığı yapıyor. İngiltere’de anayasa bile yok. Bizde 27 madde değişiyor. Anayasa’ya karşı olanlar “12 Eylül'den hesap sorulmuyor” diyorlar. Ben “Evet” diyecektim ama sadece 12 Eylül’e yargı yolu açıldığı için “Hayır” diyeceğim. Çünkü 12 Eylül müdahalesi olurken, bugün “Evet” diyen kişiler, o gün “Ordu nerede?” diye bağırıyorlardı. Bugün Türkiye iç savaşa sürüklenirken, 12 Eylül’de ülkeyi iç savaştan kurtaranlardan hesap sormak yanlıştır. Bugün “Evet”i savunanlar 1876’da, 1960’ta ve Atatürk zamanında ülkeye yapılan hizmetleri unutmuş görünüyorlar. Selametimiz için hayır’ E. Org. Necati Özgen BEN 12 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti’nin selameti için “Hayır” diyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nde aklın ve bilimin; demokrasi, hukuk, çağdaşlıkla sonsuza dek var olması için referandumda oyumu bu yönde kullanacağım. Yargıyı, yürütmenin emrine sokuyor, hayır’ Erdal Atabek (Yazar-Psikolog) Tercihim net olarak hayır... Çünkü bu Anayasa değişikliği toplumun beklentilerini karşılamıyor. Tam tersine yargı kademelerinin tümünü, yürütmenin emrine sokuyor. Toplumu 12 Eylül faşizmiyle hesaplaşıyorlarmış gibi yaparak yanıltılıyorlar. Hiç böyle değil. Hayır diyeceğim’ Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı) 1982 yılından beri Türkiye’nin bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ve bunun uzlaşmayla sağlanması gerektiğini söyledim. Bu olmadı ve iktidarlar küçük küçük değişiklikler yapma yoluna gitti. Toplumu kamplaştırarak yapılan bir değişiklik Anayasa değişikliği olmaz. Hem ilkesel nedenlerle hemde HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerine yönelik yaşanabilecek sorunlar nedeniyle “Hayır” diyeceğim. Hayır demek için nedenlerim var’ Ertuğrul Yalçınbayır (Eski Başbakan Yardımcısı- Siyasetçi ) Bu anayasa ilerleme içermiyor. Temel hak ve özgürlükler ile yargı alanında evrensel anlamda standartlar getirmiyor. 12 Eylül Anayasası'nı mevcut haliyle daha da güçlendiriyor. Daha güçlü bir yürütme var. Hükümet açısından keyfiliğe yol açacak düzenlemeler var. Örneğin özel hayatın gizliliği zaten Anayasa'da var. Buna kişisel verilerin saklanmasını ekliyor. Cumhurbaşkanının tek başına aldığı kararlara bir denetim getirmiyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bu nedenlerle “Hayır” diyorum. Atatürk’ün çocuğuyum tabii ki hayır’ Adnan Şenses Sekiz yıldır iktidardalar, şimdi mi akıllarına Anayasa değişikliği geliyor. Türkiye’nin bağımsız kalması, Atatürk’ün devrimlerinin korunması gerektiğine inanan bir insanım. Bizim sanat camiası açıkçası bu konuyu pek bilmiyor. Vatandaş da bilmiyor ama ben Atatürk’ün çocuğuyum tabii ki “Hayır” diyeceğim. Allah hayırlısını versin’ Behzat Uygur: “Allah ‘Hayır’lısını versin”. Edip Akbayram: “Tek kelimeyle hayır” Mustafa Sandal: “Hayır” diyeceğim. Oya Başar: “Tabii ki hayır”. Mehmet Ali Erbil: “Benim fikrimzaten belli, hayır.” Pınar Aylin: “Hayır diyeceğim.” Kadir İnanır: "Toptan Anayasa değişikliğine evet diyorum ama darbe anayasasına hayır." evetttttttt bu szölerde hayırcı ünlülere ait sanat aleminden siyaset alemine buyrun karar sizin
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Ebrulum'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarşaflı partililer CHP rozetlerini iade etti | ErdalGüler | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 31 | 24.05.2011 10:07 |
Yeni bir Anayasa hazırlanmalı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 12 | 07.08.2008 15:31 |
Kapatmayı bitirecek teklif | fertelliyim | Arşiv | 5 | 28.03.2008 11:57 |
-->Sivil anayasa taslağı | ceylankimya | Arşiv | 53 | 21.03.2008 22:27 |
Anayasa taslağımız ABD'lilere anlatıldı | abircan | Arşiv | 4 | 05.03.2008 15:48 |