06.11.2009, 00:07 | #72 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1334
|
Cevap: "Gönülden Dile..." (şiir)
NEYİMSİN
Adın zikrim olmuş dilimde Bilmem ki sözmün neresindesin Gözlerin ışık olmuş geceme Doğacak mısın zifir ömrüme Hayalin çakılı kaldı fikrime Hançer oldu sözlerin sızısı yürekte Öksüz bir sevda kaldı ellerimde Bimem ki umudun neresindesin..
06.11.2009, 00:18 | #73 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Karanlıklar Titrer
Yaşadığım hayat kışlardan soğuk, Karanlıklar titrer gecelerimde, Kararır gözlerim seslerim boğuk, Karanlıklar titrer gecelerimde. Sevdanın hayali girer düşüme, Nere gitsem benle gelir peşime, Geceleri buzlar dolar içime, Karanlıklar titrer gecelerimde. Üşür odamda ki o mavi ışık, Buz tutar geçilmez kapıda eşik, Sallanır içimde buzdan bir beşik, Karanlıklar titrer gecelerimde. Yaz olmuş kış olmuş aynı her zaman, Kara kış ayından daha da yaman, Donar sigaramdan çıkan o duman, Karanlıklar titrer gecelerimde. Fayda etmez oldu yakılan kömür, Üşüyor, donuyor, sevdasız ömür, Geçmez gönlümde ki ayaza emir, Karanlıklar titrer gecelerimde. Edemem geceye bir türlü veda, Yüreğim olsaydı aşkına feda, Olmuş aşkın adı gönülde seda, Karanlıklar titrer gecelerimde. Hasan İlter
06.11.2009, 01:12 | #74 |
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
Tecrübe Puanı: 0
|
elinize emeğinize sağlık teşekkür ederim çok güzel şiirler.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ayten58'e Teşekkür Ediyor... |
06.11.2009, 23:46 | #75 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
07.11.2009, 00:00 | #76 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
|
_____ Zorum Var______
Uzun uzun anlatmaya ne gerek, Bir güzele feda serim var benim, Gözden alev aldı yanıyor yürek, Gönlümün içinde korum var benim. Sensiz geçen günler ömürden gitti, Hevesler firarda, umudum bitti, Ayrılıklar artık canıma yetti, Gece gündüz dinmez zarım var benim. Kafamın içinde çoğaldı acı, Yere düştü yine sevdanın tacı, Eyledi gönlümü aşkın muhtacı, Bana acımayan yarim var benim. Dertler için dilek dilemedim ben, Ömrüm geldi geçti gülemedim ben, Vefasız olduğun bilemedim ben, Güzellikler kayıp, horum var benim. Saramadım yar beline kolumu, Kaybetmişim bulamam ki yolumu, Hazan vurdu ilkbaharda dalımı, Bağlarım kurumuş harım var benim. Siyahi derman yok benim cefama, Güven duymaz olmuş canan vefama, Vururum taşları hergün kafama, Deliyim aklımdan zorum var benim. Hasan Ilter
10.11.2009, 22:04 | #77 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
|
.....Teller Açılsın.....
Haydi can güzeli çatma kaşını, Gül de gül yüzünde güller açılsın. Akıtma boşuna gözüm yaşını, Beline sarılan kollar açılsın. Kalsın yüreğimde sevda yarası, Sen varsan farketmez akı, karası, Kapansın gönlünde hasret arası, Dua et Mevlaya yollar açılsın. Gönül aşka düşmüş bırak kavrulsun, Aşkın yoksa beden yere devrilsin, Mor zülüfler rüzgar ile savrulsun, Dökülsün omuzdan teller açılsın. Ar ettim gizledim kalpte adını, Şekere benzettim güzel tadını, Sensin bu gönlümün nazlı kadını, Gülümse bahara dallar açılsın. Yüceden yücedir aşkımız bizim, Sevdalı bakışır yar ela gözün, Gönlüme şerbettir her tatlı sözün, Leblerin izniyle diller açılsın. Siyahi sözünü söyledi sana, Aşklar kalbe gire, can sana kana, Bu güzel duyguyu çok görme bana, Sevdaya uzanan eller açılsın. Hasan Ilter
12.11.2009, 19:21 | #78 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
|
Yâr Diye Seni
Kaşları kemanım, ey ela gözlüm, Sarayım canıma yar diye seni, Uğramasın sana kederle zulüm, Saklarım kalbimde ar diye seni. Hasret gözlerimden kanla dökülür, Gün gelirde ince belin bükülür, Sineme ateşli aşkın ekilir, Alırım içeri kor diye seni. Beslenir aşkınla yaşar yüreğim, Sevdayla sarmaktır seni dileğim, Boşa gider ise bunca emeğim, Alırım yanima kâr diye seni. Kalbime kurmuşsun yıkılmaz tahtın, Şikayet edemem böyleymiş bahtım, Yakmaksa yüreğim o gizli ahtın, Sokayım kalbime har diye seni. Düşmüşüm sevdana sinem kavrulur, Yel vurdukça sağa sola devrilir, Dua için eller Hak`ka çevrilir, Yağdırsa başıma kar diye seni. Hasan Ilter
12.11.2009, 22:14 | #79 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1334
|
Sitem
Ben bir yuva çocuğuyum Gözlerim açılmadan daha, Yaktı ışık gözlerimi.. Neden gölgem olmadın anne Ben bir yuva çocuğuyum Ellerim büyümedi daha Kaşığımı da tutamıyorum hem Üzerime döküyorum yemeğimi Ben bir yuva çocuğuyum… Yaşamadım çocukluğumu… Kardeşim de bana muhtaç Büyümezsem ona kim bakacak.. Ben bir yuva çocuğuyum… Hasta olmamalıyım hiç, Ateşim çıkınca yok alınıma elini koyanım, Nazımı çeken yok… Ben bir yuva çocuğuyum… Kimse bilmez sana hasretimi.. Öylesine de kızgınım biliyor musun Söylesene anne.. Beni hissedebiliyor musun?
13.11.2009, 22:58 | #80 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
|
........Gülperi........
Bu garip hanemin varı ve yoğu, İstedim ki sen olaydın Gülperi, Mor sümbüller açmış gönlümün bağı, İstedim ki sen olaydın Gülperi. İzin ver kısalsın hasretin yolu, Sarılsın beline aşığın kolu, Yüreğimde kokan sevdanın gülü, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Oturup kalsaydın yani başıma, Tat olsaydın ekmeğime, aşıma, Sürmeler çektiğim, kalem kaşına, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Hasretin izleri yüzümde çalık, Gözlerden dökülür yaş oluk oluk, Çiğerimden çıkan nefes ve soluk, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Ufkuma aydınlık ela gözlerin, İçimde bir ökte nazlı sözlerin, Kalbimde yaşayan sevda hazlarım, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Aşkın hep içimde kurban olduğum, Özlemiyle acı, keder bulduğum, Yollarına sevda döküp öldügüm. İstedim ki sen olaydın Gülperi. Yüreğimi aşkı için yaktığım, Gece, gündüz mah yüzüne baktığım, Mor zülfüne beyaz güller takığım, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Siyahi der benim bitmiyor acım, Beyazlarla doldu, döküldü saçım,, Gönlümde sultanım, başımda tacım, İstedim ki sen olaydın Gülperi. Hasan Ilter
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|