Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas Rehberi > Sivas Belediyesi
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Belediyesi Sivas Belediyesi Hakkında

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.01.2013, 11:45   #71
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1288 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: SİVAS'IN İNCİSİ 'TURKUAZ PROJESİ'

Alıntı:
mete209 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Proje kuşkusuz çok önemli bir proje, ama kimsenin hakkı yenilmeden hakkaniyete uygun olmalı. Bu sözlerimden hakkaniyete uygun olmadığı çıkmasın. Ben başkanın dürüst birisi olduğuna inanırım; ama insan bazen nefsine de uyabilir.

Bir de sorum olacak: Dükkanların m2 birim fiyatları ne kadar olarak belirlendi?
Projeyi her şeyiyle bilenler cevaplasın bu soruyu ben cevaplamayayım..

Çok basit bir soruda ben size sorayım..
20 yıl önce Yenişehir semtinde 3+1 sıfır dairenizi sattınız,üstüne de bugünün parasıyla 20.000 Euro koyup Eski Sanayii'de bir dükkan aldınız..Aradan 20 yıl geçti ve ben sizin dükkanınızı almak istiyorum.Kaç lira istersiniz?
Alt 09.01.2013, 12:38   #72
aloneee
Yiğido
NO AVATAR

aloneee Şuan aloneee isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2013 20:45

Tecrübe Puanı: 444 aloneee FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Haklısın Laedri, dükkanını malzemelerin içindeyken yıksa daha iyiydi dimi insanlık yaramaz senin gibilere... Ağlamaktan sorumlu üye
aloneee isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.01.2013, 15:43   #73
mete209
Yiğido

mete209 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mete209 Şuan mete209 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.08.2015 20:17

Tecrübe Puanı: 483 mete209 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

La Edri; asgari 150.000 eder (Ak-Su gibi bir yerin yanında bu değerin çok üstünde fiyat verilebilir). Yine de m2 birim fiyatını öğrenirsek daha nesnel yorumlar yapabiliriz.

Tamam güzel şehrimiz gelişsin, ama insanların güç bela elde ettiği kazanımlar da kelepir fiyatına pazara çıkarılmasın.

Yine de daha önce tereddüt ettiğin kısımların bir kısmı hallonulmuş gibi duruyor. Bence gidip sözleşmeye bir göz at. Bu şekilde evinin teslim tarihi, gecikmesi halinde zararın telafisi gibi muallaktaki konuları tam manasıyla öğrenmiş olursun.
mete209 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.01.2013, 16:17   #74
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1288 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
aloneee Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Haklısın Laedri, dükkanını malzemelerin içindeyken yıksa daha iyiydi dimi insanlık yaramaz senin gibilere... Ağlamaktan sorumlu üye
Bana yazma tamam mı..Bomboş konuşuyorsun,seninle uğraşamam..
Alt 09.01.2013, 16:21   #75
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
mete209 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
La Edri; asgari 150.000 eder (Ak-Su gibi bir yerin yanında bu değerin çok üstünde fiyat verilebilir). Yine de m2 birim fiyatını öğrenirsek daha nesnel yorumlar yapabiliriz.

Tamam güzel şehrimiz gelişsin, ama insanların güç bela elde ettiği kazanımlar da kelepir fiyatına pazara çıkarılmasın.

Yine de daha önce tereddüt ettiğin kısımların bir kısmı hallonulmuş gibi duruyor. Bence gidip sözleşmeye bir göz at. Bu şekilde evinin teslim tarihi, gecikmesi halinde zararın telafisi gibi muallaktaki konuları tam manasıyla öğrenmiş olursun.
Sen şu an ordaki dükkanalrın değerlerini falan bilmeden 150.000 diyorsun asgari.Belediye bana 120.000 lira veriyor..
Metrekare birim fiyatlarını belediyemizin yaverleri,bu projeyi a-z bilenler söylesin,onalr biz biliyoruz diyorlar..
Sözleşmede böyle şeyler yok.Teminatmış,teslim tarihiymiş..Ben ona dükkanımı vereceğim,yarın gelip yıkacak.Ama dairemi ne zaman alacağım belli değil..proje devam ettiği sürece,belki 5 yıl sürecek,ben neyle geçineceğim o da belli değil.Bunlar niye yok? Amaç Sivas'a bir proje yapmak değil ki,başka şeyler işte..
Alt 09.01.2013, 21:31   #76
aloneee
Yiğido
NO AVATAR

Noldu Laedri, işine mi gelmedi gerçekleri söleyince bana yazma mı oluyo böle pes ettiririm ben insanı. Ayrıca adam diyo ki çoğu şey hallonmuş bi sözleşmeye göz at bu hala aynı kafada ben ne yiycem ben ne içcem Belediye o kadar esnafa değerini veriyo bi sana mı vermiyo sana ne dersen de senin zihniyetin belli...
Alt 09.01.2013, 21:40   #77
LaEdri
Usta Yiğido

Edepli edebinden susar,edepsiz ben susturdum sanar..
Alt 10.01.2013, 17:51   #78
aloneee
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Edepli edebinden susar,edepsiz ben susturdum sanar..
Edepliye bak her sayfaya Belediyeyi kötüleyip Memleket için yapılcak güsel projeyi kötüleycen ne yiycem ne içcem vermeycem diye ağlaycan karşılığını alınca edepsiz diycen ne kadar edeplisin sen öle.
Alt 11.01.2013, 15:29   #79
aloneee
Yiğido
NO AVATAR

Tebligatlar yapılıyo bu ay yıkımlar baya hızlancak şubatta ise yarısından çok fazlası biter yakın zamanda eski sanayiide yıkımlar artcak zaten 100-200 dükkan birden yıkıldığı zaman ordaki diğer dükkanlarını vermeyenler de sıcak bakarlar çünkü mart sonunda oranın yüzde 70'i yıkılcak iş yapılcak durumda olunmaz...
Alt 12.01.2013, 19:14   #80
Champion_58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Champion_58 Şuan Champion_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2013 09:30

Tecrübe Puanı: 0 Champion_58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

bakın bir alanı dönüştürürken işin mülkiyet sahipleri üzerinden yürütülmesi kesindir.

ancak mülk üzerindeki kullanıcılarında hakları kanunda göz ardı edilmemiştir.edilse yasa iptal olurdu zaten.
bunun için ilgili alandaki bir mülkte 1yıl kira sözleşmeniz varsa ;projeden mülkiyet sahiplerinin haklarını almasından sonra varsa ek kapalı alanlardan bedeli karşılığı satın alabilme önceliğiniz oluşur.
alabilenler alır.

eğer kanuni belgeli kiracıların yapılan projede ek konut yada işyeri oluşumu varsa buradan bedelini ödeyerek mülk edinme hakları mevcut yani.

ancak proje içinde bu kiracıların kullanım şekillerine uygun ruhsatlandırlabilecek işyerlerinin bulunmayışından ötürü ,kendi sektörlerinin ihtisaslaştığı ve yoğunlaştığı bir bölgeye taşınmaları söz konusu burada.

esnafta zaten böyle bir alana hakkı hukuku çerçevesinde gitmeyi kabulleniyor zaten.

ancak gelir düzeylerinin önerilen bölgedeki dükkanları satın almaya yetmediği ortada.
alabilecek konumdakiler satın alır zaten.kiracı olarak yeni yerlere geçmek isteyenlere kiralama konusunda bir öneri getirilmediği kaygısındayım.sorun buradan çıkıyor bence yani kiracı esnafa yeni yerde satın almaya gücü yetmiyorsa ,kiralama opsiyonu konulursa bir gürültüsüz çözüm üretilebileceği kesindir.

belediyenin ben onlara dükkan yapmak zorunda değilim yaklaşımı ilginç
turkuazda önemli bir gelir elde etmeye çalışacaksanız bu gibi alt yatırımlarıda göze almalısınız bence.

belediye kurum olarak dükkan yapamıyormu dediniz ozaman özbelsanı devreye sokacaksınız yaptıracaksınız dükkanları öncelikli burdaki esnafada kiralayacaksınız.
korkmayın yine dükkan sahibi siz kalacaksınız esnafta ekmeğinin peşinden ayrılmayacak...

Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir)