Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > İlçelerimiz ve Köylerimiz (Sivas ilçeler) > Köylerimiz (Sivas Köyleri)
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köylerimiz (Sivas Köyleri) Bu köşede köyünüzü tanıtabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.05.2008, 13:42   #821
iozgur
Yiğido

iozgur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iozgur Şuan iozgur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.07.2013 09:37

Tecrübe Puanı: 730 iozgur FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)

Eskilerle olmuyor bu iş biz ve bizim akranlarla belki olacak.Kurucu üyelik teklifin için teşekkür eksik olma.
iozgur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.05.2008, 13:58   #822
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4531 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)

Sizde yeni jeneresyonla yapın bu işleri dernek kurma olayı askıda kalmasın ya cirinli arkadaşlar neden bu işe soğuk bakıyorsunuz herkes taşın altına elin koymalı öyle durduk yerde hiç bir gercekleşmez sizde İbrahim kardeşimize yardımcı olun kurun şu derneği olsunbitsin hepiniz bir catı altında toplanıp köyünü için güzel planlar yapın
Alt 22.05.2008, 17:07   #823
zeki yigit
Yiğido

zeki yigit - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

zeki yigit Şuan zeki yigit isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2009 23:45

Tecrübe Puanı: 628 zeki yigit FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

teşekkurler uskudarlı kardeşim gerekeni gerekli olan her şeyi yazmışinız size sonsuz teşekkur ediyorum sizler bir hemşerimiz olarak bize yardımcı oluyorsunuz amaki bizler hic bir zaman elimizi taşın altına koymaktan hic bir zaman korkmuyoruz ama be lakin birleşim ve beraberlik saglamak cok zor galiba bir turlu köyumuzun genclerini bir araya getirmekte bir zaman bulamıyoruz gerci yeni nesiller biraz olsun bu konuya benim göruşume göre sıcak bakmaları lazım size selamlarımla zeki yigit
zeki yigit isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2008, 11:06   #824
EMİRGİL
Tecrübeli Yiğido

EMİRGİL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMİRGİL Şuan EMİRGİL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.12.2008 19:45

Tecrübe Puanı: 640 EMİRGİL FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Herkese selamlar.Zeki abinin ifadesi ile insanları bi araya getiremedik!Görünüşe göre kimsenin'de gelmeye niyeti yok gibi.
EMİRGİL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2008, 13:37   #825
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4531 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)

MERKEZ_ÇAYGÖREN -KÖYÜNE hayırlı cumalar dilerim
Alt 23.05.2008, 17:41   #826
zeki yigit
Yiğido

sevgili metin kardeşim inanırmısın ne kadar caba harcıyoruz yinede bir turlu birlikteligi saglayamıyoruz bakıyorum diyer köylerede adamların her turlu dernek faliyetleri ve sosyal dayanışma ve diyer kulturel faliyetleri ne guzel surdurmektedirler inanki kardeşim iclerinde en geri kalmiş köy bizim köyumuz hani derler ya şu bana dokunmayan bin yıl yaşasın derler ya bizim köylulerde malisef öyle bakıyoruz birileri cıkıyor dernek nasil kurulur onu tarif ediyor birileri cıkıyor lafla peynir gemisi yurumez diyor hep lafta kalıyor hic bir icrat yok sevgili kardeşim ben sadece sunu söylemekte fayda duyarım ister katılım saglansın hani uskudarlı yigdo altın kardeşimizin dedigi gibi yedi kişiden bir dernek kurulur dedi dogru kardeşim ve inanki kardeşim ben hodri meydan diyorum ve ben maddi ve manevi her konuda varım yeterki birlikteligi saglayalım ve inanki bu dernek işini faliyete gecerse her konuda yeni gelecek nesiller ici cok guzel bir dayanışma olur sevgi ve selamlarımı sunarım şen ve esen kal zeki
zeki yigit isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.05.2008, 17:44   #827
zeki yigit
Yiğido

sevgili hakan kardeşime selamlarımla hakan bilmem bir önceki yazdıgım konuya sen katılırmısın fikren selamlarımla zeki
Alt 23.05.2008, 17:47   #828
zeki yigit
Yiğido

sevgili dayımın torunu ibrahim özgur kardeşim neden ortadan kayıp oldun be kardeşim hic göruşemiyoruz ne oldu kardeşim ayran iştik ayrımı duştuk selamlarımla gönuller bir olsun zeki
Alt 23.05.2008, 17:56   #829
zeki yigit
Yiğido

sevgili ibrahim özgur kardeşim bir önceki yazını okudum seni tesub ederim senin gibi bir genc delikanlıya bu kelimleri yakıştıramıyorum insanlar umutsiz yaşama tabi eden nedır bizlerin yanlış duşunceleri bir insan her zaman ileri duşuncelere sahip olup ve bu duşunceleride butun herkesle paylaşıp ilerlemektir senin duşuncelerin her zaman rahmetlik ahmet dayıma benzesin o da hep ileri duşuncelere sahip bir insandı mekanı cennet olsun azmin elinden hic bir şey kurtaramaz selamlarımla zeki
Alt 26.05.2008, 10:38   #830
iozgur
Yiğido

iozgur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iozgur Şuan iozgur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.07.2013 09:37

Tecrübe Puanı: 730 iozgur FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Kraliçeye saygıda hiç kusur etmiyor, Türkiye seçkinleri. Hatta tazimi abartıyorlar. O’nun protokol kurallarına övgüler yağdırdılar. Baykal’ın neden köşke katılmadığı sorulduğunda, koskoca muhalefet lideri mızıkçı bir çocuk gibi, savunma yaptı. “Kraliçeye saygısızlık yapmadığını” anlattı. Sonra smokin giymeyerek asıl saygısızlığı başbakanın gösterdiğini, böylece batılı giyim tarzını reddettiğini; bir çırpıda işin ucunu, batıdan beslenen laikliğe ekleyiverdi.
Tepeden tırnağa kraliçenin değerlerine biat etmemiz, bizim laikçiler tarafından adeta farzmış gibi algılanmakta. Seni gidi smokin sevmez, batı karşıtı, gerici.
Tokalaşma tenezzülünde bulunmadığından elini saklayan eldivenine dokunabilmek için yanıp tutuşan yerli zevat, ülkesinden kovduğu Osmanlı’nın Paris restoranlarında bulaşıkçılık bile yapmış prenseslerinin çektiği acıyı hep görmezden geldi.
Keşke yerlerinde duralardı da, biz de keyifle eleştirse idik dediğimiz, bir hanedan çocuğu bile bırakmadılar.
Şimdi ağızları açık, elin özenle koruduğu saltanat mensuplarını hayran izlemekteler.
Kraliçenin üzüm salkımlı ipek elbisesi; Kaz dağlarımızın organik üzümleri ile kendisini besiye çektiğimizi anlatmakta idi.
Prens Charles Türkiye ziyaretinin önemli bölümünü organik bağlarımızda geçirdiğinde, nasıl acı çektim.
Türk halkına hormonlu, İngiliz beylere sağlıklı üzümler.
Seksen ikilik kraliçenin yanaklarından kan damlarken, çayını bile sütsüz içmeyen dik omuzlu İngiliz kadını kraliçenin kemik yaşını ölçmek geçti aklımdan.
Taş çatlasa elli beş, altmış yaş kadınının dik duruşu ile taşıdığı elbiselerle bizimkilerin çıktığı abartılı yarış, yarıda kaldı. Organik domatesleri İngiltere sarayı için yetiştirdiğimiz aklıma geldikçe, tarihte hiç sömürge olmamış bir millete mensup olmanın gururunu yaşayamıyorum.
Kraliçe kadar Türkiye halkı da farkındalar mı acaba, Bursa’nın Osmanlı ipek merkezi olduğu için yolunu oraya düşürdüğünü.
Tıpkı sömürgeleri Hindistan halkının ipek dokumacılarının sağ ellerini kesip, onların dokumalarını ucuza alıp, hind ipekçiliğini söndürüp, İngiliz kumaşları için yeni pazarlar kazanan kraliçenin dedelerini bir kez daha acı ile anımsadım.
Şık eldivenleri ile adeta atalarının döktüğü kanları saklayan kraliçe, katil cedlerine rağmen, ülkemde mağrur dolaşması, beni hiç mesrur etmedi.
Yeşil Camide Kur’an-ı Kerim dinlemesi de; halk tribünlerine oynanmış iyi çalışılmış bir ev ödevi idi.
Derken aynı günlerde malum gazetelerde benzer başlıklar:
“Kütahya ve Afganistan” benzetmeleri.
“Taliban Kütahya’da” başlıkları ile 28 Şubat gibi dış gebeliklerle meşgul basının cehaleti, kötü niyeti, provokasyonu bir kez daha hatırlanıyor.
Tarih, sanat, medeniyet bilgisi olmayan, İstanbul dışına çıkmamış muhabirlerin bir yerlere yaranabilmek için kendi halklarına çamur atma biçimleri çok barbar.
Kraliçeden bari biraz ders alsalar.
Osmanlı’nın ipek merkezi Bursa’ yı bu cahillerden daha iyi bilen Kraliçe, umuyorum ki Kütahya’nın asil kültürünü de, bu bunak yalakalarından daha fazla tanımakta. Bir kültür, doğa, tarih cenneti Kütahya’yı nadir bir sanat eseri olarak ne kadar seyredeyim ki usanayım.
Anadolu’ya 1220’lerde gelen Germiyanoğullarının merkezidir Kütahya.
Moğol himayesindeki Anadolu Selçuklularına kafa tutarlar.
Ne yazık ki resmi tarihimiz Osmanlı olmuş, Anadolu Türk beylikleri Osmanlı karşısında yenik düşürülmüştür.
Germiyanoğulları Kütahya, Ankara, Afyon, Kula, Denizli civarında Anadolu’nun en güçlü beyliğini kurdular. Bizans İmparatorluğu’ndan vergi aldılar.
Germiyanoğlu Süleyman Şah’ın kızı Devlet Hatun’u, Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’e verip, Kütahya civarındaki kimi toprakları da çeyiz olarak belirlemesi, oğlu Yakup beyin hiç hoşuna gitmedi.
Bu toprakları geri aldı. Yıldırım karşı taarruz ile kayınbiraderinin elinden tekrar toprakları alıp, Yakup beyi hapse attırdı. Onların bu hesaplaşmasında Devlet Hatun kim bilir ne acılar çekti. Bir yanda kardeşi, diğer yanda eşi. Belgelerle keşke bir film çekseler de kendi tarihimizi öğrenebilsek. Hapisten kaçan Yakup Bey, güçlü ordusu ile Timur’a destek verip inada bindirdiği kız kardeşinin çeyizi olan toprakları aldı.
Bu mücadeleci Germiyan beyi, yaşlandığında erkek evladı yoktur, talihin bir cilvesi olarak, kız kardeşinin torunu 2. Murad’a tekrar topraklarını vasiyet eder.
Yakup Bey’in hazineleri, konakları; sosyal ve ekonomik hayatın yüksek düzeyini göstermektedir. Germiyanoğlu Beyliği’nde, edebi ve ilmi hayat çok canlı idi.
Medreselerde dini ilimlerin yanı sıra fen ve astronomi okutulurdu. Sadece seramik ve porselenleri, kaplıcaları, şifalı suları değil, kadın dünyasını çok ilgilendiren Germiyan kumaşları da çok ünlü idi. Buldan dokumaları, “Ak alemli” kumaşı ile hilat yapılırdı. Çok zengin bir Germiyan kültürünü hala koruyan Kütahya’ya her gittiğimde;
13. yüzyılın asaletini, hala çarşıda pazarda rastladığım kadınların şalvarlarında, düğünlerinde, oyalı yazmalarında, üç eteklerinde gördüğümde; tarihe, kültüre, medeniyete, orijinleri koruyup saklamaya çok meraklı ruhum nasıl mutlu olmakta. Bu sebeple kumaşları ile ünlü Germiyan kültürünün kendine has asil tesettürünü hala yaşatan her Kütahyalı kadını durup saygı ile selamlamaktayım. Ünlü Macar muhalifini sanat eseri bir köşkte ağırlayan Kütahya’yı ne kadar anlatsam ki bitirebileyim.
“Taliban Kütahya’da” diyen cahiller gidip kraliçeye; Kütahya’nın tarihini, asil kumaşlarını, soylu Germiyan kültürünü sorsalar hiç fena olmayacak.
iozgur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir)