Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.07.2008, 21:39   #81
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 642 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
onların düşünceleri de doğru değil ama onları öyle yorumlar yapmaya zorlamayın. sivas kara lekeden kurtulmalıdır diye konuya başlarsan sonuçta laflar oraya varır. sivasın kara lekesi yoktur ve kimsede kendi kendini yakmamıştır provakatörler yakmıştır. bunu kabullenebiliyormusun.
yani o laflaridami bizler söylettik toplanan kalabalıga icerlenip kendi kendilerine yazmıs arkadaslar biz söyletmedik emin olabilirsin
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:40   #82
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 733 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
nerelisiniz siz?
.............................. ...............
kamanlıyım.................... .
Alt 18.07.2008, 21:40   #83
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4547 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

yakan kim olursa olsun lanetlenmeli, kardesim bile olsa hosgörmem, ama ben gercek suclularin bulunduguna inanmiyorum.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:43   #84
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4547 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kamanlıyım.................... .
ha kaman ha sandal ne fark var arada, sizin köyde de var basörtülü, o zaman neden karsi cikmali? Saygilarimla topragim.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:44   #85
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 08:50

Tecrübe Puanı: 701 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
Pusula_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Herkes olaya kendi penceresinden bakıyor ve kendi düşüncesine göre yorumluyor,
Herkes bir şey söylüyor,yazıyor birde aşağıdaki yazıyı okumanızı isterim.

Kitabın adı : Evrensel Çağrı

KUR'AN MEÂLİ

Hazırlayan : Mustafa SAĞ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

(Yüksek İslam Enstitüsü Mezunu)

Bilimsel Araştırma Analisti

ISBN: 975-98565-1-4

Nisan 2006 İstanbul

Baskı Cilt: Özener Matbaası

Davutpaşa Cad. Kale İş Merkezi No: 201-204 Topkapı

Tel : 0212 481 97 88

Dağıtım-Pazarlama : Final Pazarlama

Göztepe Mah. Tarhan Sok No: 2 Mahmutbey-Bağcılar

İstanbul

Tel : 0212 445 80 00

Mustafa Sağ'ın Kitabının 372nci sayfasından aynen aktarıyorum:

Nur Suresi 30 ve 31nci Ayetler

30.'Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır. Elbette Allah yaptıklarından haberdardır.'

31.'Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları,babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. Bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar/ ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın-hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz.'

Mustafa Sağ'ın Bu ayetlerle ilgili olarak kitabının 373 ncü sayfasında yer alan açıklayıcı

417 no.lu dip notu da aynen şöyle:

' 24:31 Bu surenin 11nci ayetinde açıklanan, Peygamberimizin eşine iğrenç iftirayı yapan çetenin uzantılarının uydurdukları, çelişkili rivayetlerden hareketle, Kur'an öncesi cahiliye Arap toplumunun kadına bakış açısını, Kur'andaki örtünme ile ilgili ayetlere de yansıtmışlar ve o bakış açısı doğrultusunda ve erkekler lehine yorumlamışlardır. Kur'an'ın mantığı ve bu surenin bütünlüğü içinde baktığımızda, kadınlarla erkeklerin toplum yaşamında yan yana olmak zorunda olduklarını, böyle bir çalışma ortamında, birbirlerine karşı davranışlarında olsun, giyimlerinde olsun ölçülü olmaları, dostane olmaları, aşırıya kaçmamaları öğütleniyor.Zaten, aile ve akrabalar arasında bir kısıtlamanın olmayıp, özgürce hareket edebileceklerini aynı ayetin devamı açıklıyor.

Kaldıki Kur'an ayetinde 'baş örtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen, tüm Kur'an tefsirlerinde ve çevirilerinde Kur'an ayeti 'baş örtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen 'HIMAR' kelimesi 'baş örtmek' anlamına değil, sadece'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer herhangi bir şey örtülecek ise, o şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, baş örtüsü dendiği zaman da 'örtmek' 'hımar' kelimesinin yanına 'baş' 're's' kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' 'örtü' kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28/32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman,'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil,'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir.

Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bir bakışla değil de,birbirlerini taklit edip, 'Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek, 'felyedr****' fiillini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaReBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada ' Baş örtülerini . örtsünler' derken bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak.4/34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kur'an'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan baş örtüsü, Kur'an'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.'

+++++++++++++++++

AYETTE 'BAŞ' KELİMESİ GEÇMEDİĞİ BİR YANA, 'SAÇ' KELİMESİ HİÇ GEÇMEMEKTE, 'SAÇLARINIZI GÖSTERMEYİNİZ' DİYE BİR ANLATIM DA BULUNMAMAKTADIR.
Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar, şimdide başörtüsünü inkar ediyorlar daha nice şeyleri inkar ediyorlar. İşlerine gelmiyor tabiki. Halbuki nerdeyse çoğu şii ve sünni alimler başörtüsü ayetinin Kuranda geçtiği konusunda birlikler. Siz neyden bahşediyorsunuz güzel kardeşlerim. Kendinize göre Kur'an'ı yorumlamayı bırakın. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte. Allaha emanet olun. Vesselam.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:45   #86
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 713 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Deniz5835 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sevgili can ben o şiiri madımak anısına yazdım alındıysan

silelim nedersin?
ozaman kendi yazdıklarınla çelişiyorsun kardeşim..diyorsun bir mesajında sivası kara lekeden kurtaralım diğer mesajında mertlik bumu sivas..katılıyorum sivasın adını kara lekeden kurtaralım çünki biliyoruzki sivasta yılardır alevi sünni hepberaber yaşadık ve halada yaşıyoruzbi sorun yok olamazda o gün neden böyle bir olay oldu düşünelim bir bunları yapanlar sivaslı değildi çünki olay tamamiyle provakasyon..birde mesajına alınmadım kardeşim sadece iki yorumunda çelişki vardı onu belirttim..bence yazarken daha dikkatli olalım
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:47   #87
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 642 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ozaman kendi yazdıklarınla çelişiyorsun kardeşim..diyorsun bir mesajında sivası kara lekeden kurtaralım diğer mesajında mertlik bumu sivas..katılıyorum sivasın adını kara lekeden kurtaralım çünki biliyoruzki sivasta yılardır alevi sünni hepberaber yaşadık ve halada yaşıyoruzbi sorun yok olamazda o gün neden böyle bir olay oldu düşünelim bir bunları yapanlar sivaslı değildi çünki olay tamamiyle provakasyon..birde mesajına alınmadım kardeşim sadece iki yorumunda çelişki vardı onu belirttim..bence yazarken daha dikkatli olalım
ahmet kardeş simdi sende dedinya evet sivasin adini kara lekeden kurtaralim provakasyonlukla suclanabilirsin hee haberin olsun .

bende aynen öyle dedim diye ben suclu oldum ondan hatirlattim sanada
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:48   #88
madımak_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 733 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
eyupk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar, şimdide başörtüsünü inkar ediyorlar daha nice şeyleri inkar ediyorlar. İşlerine gelmiyor tabiki. Halbuki nerdeyse çoğu şii ve sünni alimler başörtüsü ayetinin Kuranda geçtiği konusunda birlikler. Siz neyden bahşediyorsunuz güzel kardeşlerim. Kendinize göre Kur'an'ı yorumlamayı bırakın. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte. Allaha emanet olun. Vesselam.
inkar ettiğimiz şeyi kanıtlayın bakalım,namaz vakitlerini,orucu nerden çıkardınız!!!
Alt 18.07.2008, 21:52   #89
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Deniz5835 Şuan Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.12.2009 16:42

Tecrübe Puanı: 0 Deniz5835 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar,
kuranın neresinde vakit yazıyor biraz açarsanız bizde birazdaha seviniriz
kuranı inkar etmiyor hatta ve hatta sonuna kadar savunucusuyuz

inanç da vakit olmaz
kaynak olarak verebilirseniz seviniriz

kolaylık dininde zorlama olmaz
askerlikmi bu nöbet saati gibi olmaz can

tabi kuranı nasıl okuduğunuza bağlı
Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 18.07.2008, 21:53   #90
madımak_58
Usta Yiğido

Standart --->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ha kaman ha sandal ne fark var arada, sizin köyde de var basörtülü, o zaman neden karsi cikmali? Saygilarimla topragim.
tabii ki bişey farketmiyor.önemli olan insanlık...
şurda 1 ay kaldı.ordan geçeceğiz yine

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)