|
|
#81 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1341
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Senin dediğin "nasibimde varsa rızkım bana gelir deyip yan gelip yat,sonra da Allah'ım bana rızkımı gönder "diye dua etmektir. Ordumuzu dağıtalım,çetelere izin verelim,vurgunculara göz yumalım...Kadrolu duacılar bulsun devlet..Onlar dua etsin bizim ülkemiz yıkılmasın.Ne gerek var askere,polise... Acaba diyorum Filistinli kardeşler yeteri kadar dua etmiyorlar mıydı,acaba yaradılanı yaradandan ötürü sevmiyorlar mıydı da yahudinin zulüme maruz kaldı? Bence çok ediyorlardı..
|
|
|
|
#82 |
|
Yeni Yiğido
![]() Şarkışla_Döllük Şuan
Son Aktivite: 10.05.2012 23:21
Tecrübe Puanı: 651
![]() |
Ben öyle birsey mi dedim, dediklerimi neden saptiriyorsun.
Sen benim adima konusamazsin, benimde senin adina konusamayacagim gibi. Lüften laflarina dikkat et Yigiter kardes. Islami bilen biri, zaten önce bu seyleri özde uygular önlemini alir ve ayriyettende duasini yapar. Ben saldim cayira, mevla gayira mi diyorum. Lüften . |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Yeni Yiğido
![]() SALIH SU Şuan
Son Aktivite: 24.12.2010 17:06
Tecrübe Puanı: 643
![]() |
[quote=kronick;359179]
![]() “Anayasamızın 3. Maddesine göre , "Türkiye Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara"dır" bu maddeyi degistirmek degistirmeyi dusunmek bile suctur...cumhuriyet tarihinde ilk defa bir basbakanda kürtce konustu.durun siz daha cok sey satacak birileri.anasini aglatacaklar vatanin.kemigini sizlatacaklar yatanin. elinde yetki olup bu ulkenin zararina calisanlar bu ulkeyi satmak isteyenler bilsinlerki son damla kana kadar milleti devleti bayragi icin savasacak cok yigit var memlekette.bicak kemige dayaniyor yavas yavas türk milleti uyansin artik. NE MUTLU TüRKüM DIYENE |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Yiğido
![]() ![]() ibrahimergin Şuan
Son Aktivite: 05.09.2010 22:52
Tecrübe Puanı: 698
![]() |
Ben Kürt değilim ve Pkk ya ve sempetizanlarına karşıda nefret duyan biri olarak bu tarz açılımların bölge insanlarını karşı taraftan tamamen soyutlama açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Birçoğumuzun milli duyguları güçlü ve hassas olduğundan ve ülkemizde hala birçok ön yargı yıkılamadığından dolayı bu tarz bir kanalın kurulmasına duygusal bakıldığı kanaatindeyim. Sonuçta var olan gerçeklerimiz var. Taki Devlet-i Aliyyeyi Osmaniye den beridir birçok etnik ve dini grup bir arada yaşamıştır ve hala Anadolu topraklarında yaşamakta olanları vardır. Biz herzaman Osmanlı Devletini adaletle hükmettiğini övünerek anlatan bir millet olarak bunun altında yatan hoşgörü kültürünü ve asimilasyon yerine benimseme geleneğini unutuyoruz veya bilmiyoruz.Bir yere hükmetmek istiyorsan kılıçla veya silahla hükmedemezsin çünkü öyle bir zaman gelir ki kılıcı tutan elin tutmaz olur ve seni her zaman arkadan vurmaya hazır bir düşman edinmiş olursun. Biz devlet geleneği güçlü olan bir milletiz. İmparatorluğun en uzun yüzyılından bu yana bir türlü korkularımızdan kurtulamadık.İleriyi göremez olduk, kardeş olduklarımızla düşman olduk. Tabii ki bunu tetikleyen olaylar karşılıklı ve dış destekli oldu. Ama buna tekrar dur diyip ve tekraradan sıkıca kentlenip bir olarak küresel bir güç olma zamanı gelmiştir. Ondandır ki kendi içimzideki sorunlara kalıcı çözümler getirmeden bu mümkün gözükmemektedir. Şu unutulmamalıdır ki bu topraklarda herkes sırt sırta vererek kurtuluş mücadelesi vermiştir. Ama ne yazık ki küllerinden yeni bir devletin kurulma aşamasına gelindiğinde ulus devlet oluşturma çabaalrı sonucunda geleneklerimize, inançlarımıza, dillerimize zincir vurulmaya çalışılmıştır. Bunun sonucu olarak da terör illeti birçok acılar yaşamamıza neden olmuştur. Bu yüzden devletin kontrolunde olan bir TRT 6 herzaman devletin kontrolunde olmayan bir med tv ve roj tv den iyidir diye düşünüyorum.
|
|
|
#85 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence isteyen istedigi dilde yayin yapan TV veya radyo kurabilir, yeter ki bölücü yada ahlaka örf ve adetlerimize aykiri olmasin. Ama bunu devletin yapmasi ne kadar dogru o ayri bir tartisma konusu. Ben yanlis olduguna inanmayanlardanim ve destekliyorum. Zaten heryerde uydudan yayin yapan ve bölücü örgütün destekcisi olan kanallar izlenebiliyor.
|
|
|
|
#86 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1418
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TRT 1'de Tayfun Talipoğlu'nun sunduğu 'Nasılsınız' programına katılan Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'yı izledim. O'nu izlerken 10 yıl öncesine gittim. 11 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde Ahmet Kaya sahneye çıkmış, "Kürtçe şarkı okuyacağım ve ezilen bir halkın sözcülüğünü yapacağım" demişti. Kaya, neredeyse linç ediliyordu. Bu olayın ardından Ahmet Kaya ölüm tehditleri aldı, baskılar ve yıldırmalar nedeniyle Fransa'ya kaçmak zorunda kaldı, bir süre sonra da öldüGülten Kaya eşini kaybedeli 10 yıl olmuştu ancak acıları hala yüreğindeydi. Şöyle diyordu: 2001 yılında çıkarttığımız 'Hoşçakal gözüm' isimli albümde vardı. Kervan isimli şarkının video klibini de yaptık. Bütün televizyon kanallarına gönderdik, TRT'ye de gönderdik. Hem de Türkçe altyazılı olarak hazırladık. Yayınlanmadı. Devletin Ahmet Kaya'ya, diline, kültürüne bir özür borcu var. O sayfayı kapatmayı düşünmüyorum. Tarihsel bir sayfadır ve sorgulanmalıdır ki bir daha başka kişiye bu yaşatılmasın[Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişine baktığınızda sanatçısına, aydınına yapılanlar karşısında utanıyorsunuz. Katlettikleri, yaktıkları, susturdukları, linç ettikleri, yasakladıkları, mahpus damlarında çürüttükleri aydınlarımızla birlikte aslında bizim geleceğimizi kararttılar. Aydınlık yarınlarımızı yok ettiler10 yıl önce Ahmet Kaya Kürtçe şarkı okumak istediği için devlet tarafından 'devlet düşmanı' ilan edilmişti. Bugün aynı devlet, tamamen Kürtçe yayın yapan bir kanal kurdu. Şimdi devletin Ahmet Kaya'ya da bir özür borcu var O borcun ödenmesi elbette Kaya'yı geri getirmeyecek. Ama hiç olmazsa, geçmişle hesaplaşan, 'keşke olmasaydı' diyen, Gülten Kaya'nın ifade ettiği gibi, "Sorgulanmalıdır ki bir daha başka kişiye bu yaşatılmasın" anlayışını kendine şiar edinmiş devleti görmek geleceğe daha iyi bakabilmemizi sağlayacaktır12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecilere Derneği'nin ödül törenine katılan Ahmet Kaya sahneye çıkıp önce ödülünü aldı. Ardından da yakında Kürtçe bir klip çekeceğini söyledi. Ve sahnedeki Kaya çatal bıçak yağmuruna tutuldu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sahneye çıktı ve TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'nın Türkiye'nin demokrasi anlayışına katkı yapacak bir girişim olduğunu belirterek, "Bu girişim aslında çoğulcu demokrasi açısından uzun süredir ihtiyacımız olan temel bir hakkın yerine getirilmesidir. Türk milleti farklı inanç, kültür ve dil özellikleri taşır. Bu özellikler bizi zenginleştirerek güçlendiriyor. Ancak geçmiş yıllarda bu zenginlikleri yok etmek isteyen akıl dışı anlayışlar ülkeyi yönetti ve bunun acı sonuçlarını gördük” dedi. şimdi dikkat........ Bakan Günay bu noktada Kürtçe klip çekmek istediği için linç edilen Ahmet Kaya'ya gönderme yaptı ve şöyle konuştu: “Şimdi biz yanlışların giderilmesi noktasındayız. Türkiye bu noktaya gelinmesi için tartışmalar yaşadı ve bazı insanlar sadece bir Kürtçe yayından söz ettikleri için, sadece Kürtçe bir şarkı söyleyebilmek, Kürtçe bir albüm yapabilmekten söz ettikleri için bugün hepimizin hüzünle hatırladığı acılar yaşadılar. ONLARIN ANISINA KARŞI MANEVİ ÖDEV Onların anısına karşı bir manevi ödevi de yerine getirdiğimiz düşüncesindeyim. Bundan sonra inanıyorum ki Türkiye sahip olduğumuz güzelliklerin dile getirilmesi özelliklerin dile getirilmesi yüzünden yeni tartışmalar yeni sancılar yaşamasın. Çoğulculuk özgürlük, esenlik, barış içinde Türkiye güzel günler yaşasın. Tüm kalbimle bunu diliyorum." Kürtçe TV’nin mimarlarından olduğu söylenen AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt’un “Ahmet Kaya bu dönemde yaşasaydı, Kürtçe kanalın sanat programlarını o yapardı” sözleri Ahmet Kaya’nın hayatta olmasına gerek yok, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, onu kurulan Kürtçe Tv’de yaşatmak için elinden geleni yapacağını “Kaya’nın Kürtçe klipleri yayınlanacak. Ayrıca, Kaya’nın yaşadığı dönemde yaptığı açıklamalar ve hayat öyküsünü de kapsayacak bir çalışma planlıyoruz. Çünkü Ahmet Kaya, bu konuya (Kürtçe’ye) yapılan zulmün anısına yad edilmesi gereken bir isimdir” sözleri "Vallah ben Apo'yu özledim. Dostlar ben Apo'yu özledim" diye sözde kürdistan bayrakları altında ve binlerce PKK’lının içinde şarkılar söyleyen Ahmet Kaya yaşasaymış Kürtçe kanalın programlarını o yaparmış! internethaber(alıntı) Kürtçe Tv, bölgedeki Kürt kökenli vatandaşlarımıza kültürel jest değil, bölücü unsurlara en büyük taviz olmuştur. Yakında bütün pkk lılardan özür dileyecekler sizi dağlarda kıstırdığımız için, istediğiniz topraklara bu kadar geç kavuştuğunuz için vs vs Bunun adı hoşgörü olamaz orda dağda mücadele eden bizim askerimiz Bizde burda pkknın ölmüş propagandasını yapan adamdan özür diliyoruz Ben tüm şehitlerden özür diliyorum ONLARA LAYIK OLAMADIĞIMIZ İÇİN... Milletimizin vergisi ile yayın hayatını sürdüren TRT, kimlere hizmet etmeye başladı görün ve aklınızı başınıza alın derin bir şekilde düşünün…
|
|
|
#87 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili kardesim Kronick, olaya senin baktigin acidan bakildigi zaman senin yerden göge kadar hakli oldugunu söylemem lazim, bu PKK itine daha fazla cesaret verecek. Simdi onlar TRT nin kürtce yayinini yaptiklari mücadelenin sonucunda kazanilmis bir olgu olarak görecek ve daha da cesaretlenecekler. Bundan sonra istekler giderek artacak ve yeni tavisler istenecektir. Simdi bircok PKK yandasi bunu örgüt mensuplarina PKK`nin mücadelesinin sonucu olarak kazanilmis bir zafer gibi gösterecektir. Ben olaya bu gözle bakmamistim, sen cok haklisin ve sana katiliyorum. Kürtce bir televizyon acilmasi gerekliyse bunu devletin degil de özel kesimin yapmasi gerekirdi. RTÜK gözetiminde diger dillerde de yayin yapan özel TV`ler acilabilir. Ama bu resmen PKK köpeginin ekmegine yag sürmüs.
|
|
|
|
#88 |
|
Yiğido
![]() ![]() asiLkiz Şuan
Son Aktivite: 02.07.2009 08:49
Tecrübe Puanı: 656
![]() |
binlerce yüzlerce şehit verilerek türkiyeyi bu hale getirmiş olan ulu önder atatürkümüzün kemikleri sızlıyordur. türkiyenin dili tek bayragı alyıldızlı marşı istiklal marşı başkenti ankaradır...
kürtçe kanal hayatımıza girdi, kürtçe egitimlerde girer yakında, gazeteler çıkar,vs vs bu kürdistanı kurmak isteyenlerin önlerini açtı ve önemli bi adım daha attılar.. karşıyım kardeşim türkiyede yaşıorsan TÜRKÇE yi bileceksin.... birliğin bozulmasına, kürdistanın kurulmasına yardımcı olan devlet büyükleimize tşklerimiz sunarız
|
|
|
#89 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şunu bir anlayabilsek keşke...
Arkadaşlar ne yazıkki bu bir ilk adımdır!!! Yarın "benim resmi dilimi tanıdın" diyeceklerr... Ve iki, üç seneye kalmaz göreceksiniz!!! Ana dille eğitim dayatmaları, Ayrı okul, ayrı semtler,kamplaşmalar, Daha sonra da toprak talebi, 30 yıldır yapılan bu kavganın özünde bu yokmu? Benim bildiğim devlet tektir tek resmi dili olur, Bu anayasada maddeylede belirlenmiştir. Bunlar çatırdamanın çatlakların sesleri. Avrupa sevdasına bu oyunlara alet olanları kınıyorum!!! Oy uğruna ülkem üzerinden oynanan oyunlarada bir son verilsin diyorum. .
|
|
|
#90 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() seheresma Şuan
Son Aktivite: 28.07.2010 16:34
Tecrübe Puanı: 705
![]() ![]() |
KESINLIKLE TRT 6 NIN YAYININI DESTEKLEMIYORUZ;;
BIZLER BU ZAMANA KADAR BOSUNAMI BAYRAGIMIZ DEYIP BAGIRIP DURDUK ANLAMIYORUM NE BU SIMDI RESMEN BÖLÜNÜYORUZ ?BÖLÜYORLAR AMAC ORTADA KAHRETSINKI TC.DEVLETININ DILINE SAHIP CIKAMIYOR YAZIKLAR OLSUN DEVLET BASINDAKILER BUNU YAPARLARSA BIZ NE YAPABILIRIZKI ANLAMIYORUM SIDDETLE KINIYORUM:(((((((((((( |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|