Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Gündem:TAKLA - Sayfa 9 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.04.2012, 07:23   #81
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Gündem:TAKLA

İdris Naim Şahin, Nihat Doğan ve Memleketimden Ayı Manzaraları

İdris Naim Şahin vatandaşı oynattı diye üzerine çok gittiler. Hâlbuki onunki masum bir istekti. Oynayan memnundu, oynatan memnundu. Gerçi oynayan biraz da devlet zoruyla oynamış gibi bir görüntüde olsa da, oynarkenki içtenliği o şüphemizi de aldı götürdü. Oynatana zaten diyecek bir şey yoktu. O da omuzlarına yüklenen sorumluluk ağır gelmiş olacak ki renksiz hayatına birazcık hareket gelsin istemişti. Sonuçta ortaya o malum durum çıktı. Bir içişleri bakanı bir vatandaşı gündüz gözüyle oynattı. Buna benzer bir durumu ajanslar dünyanın herhangi başka bir yerinden haber olarak geçseydi muhtemelen o ülkenin ne denli geri olduğundan dem vuracak ve internete düşmüş görüntülere gülerek çok şükür bizim ülkemizde böylesine saçmalıklar olmuyor diye şükredecektik. Tıpkı Tayland parlamentosunda birdenbire birbirine giren vekillerin görüntüsüne zamanında kahkahalarla güldüğümüz gibi. Olsun.

Bu görüntüler yine de bizi gergin gündemden uzaklaştırdı. İktidarı az da olsa rahatlattı. Örneğin muhalefetin tepkisinin “Suriye Savaşından” vatandaş oynatan bakana çekilmesini sağladı. Ben yine de “oynayanın da oynatanın da memnun olduğu bir durumdan bize ne” diyerek durumu karşılamak istiyorum. Bir atasözü vardır “sen eşek olursan sırtına semer vuran çok olur” diye. E eşek değil de ayı olursan bir oynatan da çıkar elbette.

Ancak bu olayda yine de sessizliğini koruyan kimi tosuncuklara kızmıyor değilim. Örneğin koskoca bakan vatandaşı ayı gibi oynatırken, daha geçen ay, kestiği tırnağın ucundaki kir olamayacak kadar vasıfsız Nihat Doğan’ın Müjdat Gezen’e “ayı oynatıcısı” başta olmak üzere saydırdığı bin türlü küfür geldi aklıma. Gerçi Nihat Doğan’ın gerçeklik algısının bozulduğunu biliyoruz ama Müjdat Gezen’e “millete ne verdin de büyük sanatçısın” diyen bu zat’ın bundan sonraki siyasi kriterinin “vatandaşı oynattın mı da” ondan oy istiyorsun olacağı açık. Benim “halkı vekillikten soğutan” Hakan Şükür’den sonra Nihat Doğan’ın da bu görevi başarıyla yerine getireceğine inancım tam. Ancak onun ekip çalışmasını çok sevdiğini bildiğimizden, yanına mutlaka türkücü İzzet Yıldızhan’ı da almasının yararlı olacağını düşünüyorum.

Bir çift sözüm de vatandaşa var. Bence vatandaş artık bakan gördüğü her yerde, devletin talimatını beklemeden oynamalıdır. Her emri devletten beklemenin zamanını geçirdiğimizi düşünüyorum. Eee atalarımız boşuna dememişler “Çalmadan oynar bizim ayılar” diye.

-Ali İRAT-
Alt 21.04.2012, 11:10   #82
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Bu yazar vatandaşa ayı mı demek istiyor. Ve bu yazı da burda paylaşılıyor, destek veriliyor. Bu terbiyesizlikten öte bişey. Siz asla halkın yanında olamazsınız. Genlerinizde bu yok çünkü
Alt 21.04.2012, 11:27   #83
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Köşe yazısındaki sorun şu:
Mesele vatandaşın küçük görülmesi ve duyulan rahatsızlık değil..
Artık kendi atlarını istedikleri gibi koşturamamk,çarklarını diledikleri gibi döndürememek..Siz halkı zerre kadar düşünür müsünüz!
Alt 21.04.2012, 12:06   #84
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu yazı da burda paylaşılıyor, destek veriliyor.
Eee atalarımız boşuna dememişler “Çalmadan oynar bizim ayılar” diye.
Bunlar ata sözlerimiz.

Nihat Doğan'ı da eleştirmişmiydiniz acaba?
Alt 21.04.2012, 12:50   #85
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 14:51

Tecrübe Puanı: 778 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Bu yazar vatandaşa ayı mı demek istiyor. Ve bu yazı da burda paylaşılıyor, destek veriliyor. Bu terbiyesizlikten öte bişey. Siz asla halkın yanında olamazsınız. Genlerinizde bu yok çünkü
Okuduğunuzu iyi anlamanız dileğiyle neden genelliyorsunuzki? Yokmu o tip insanlar hemde sürülerce.
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Pusula_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.04.2012, 12:53   #86
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Siz asla halkın yanında olamazsınız. Genlerinizde bu yok çünkü
Halkı düşündüğün kadar, moderatör olarak eşit uzaklıkta olup üyelerini de düşünüyormusun? Yoksa taraf mısın? Ayı diyene fırça var da, Saksağan diyene yok mu?

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen nesin be saksağan
Alt 21.04.2012, 13:43   #87
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 687 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Arkadaşlar insan sevgsiyle dolup taşmışlar ya her fırsatta siz kimsiniz sorusuna hep birden bu cevabı veriyorlar ya...
Ey güzel Allahım sen ne büyüksün içi dışı bir olmayanların içlerindeki hainlikleri ne güzel ortaya çıkarıyorsun. Hem de kendi yaptıkları ve söyledikleriyle suç üstü yakalanıyorlar. Seçimlerde olmadık şirinlikleri, şebeklikleri, bukalemunlukları gösterip oy alamadıkları zaman da ayılar diye insanları aşağılayanlar hep böyle yaptılar. Onun için de bu halk bunlara her fırsatta Osmanlı tokatını çaktı. Ama hiç akıllanmadılar. Her seçim yenilgisini zafer diye kutlayacak kadar trajı komik durumlara düşen bu zavalllara, halk sittin sene iktidar vermez. Yüz de vermez. Hiç bir zaman vermedi de !

Sonra da benden fikri tartışma yapmamı istiyorlar. Buyurun kurulmuş zemberekli çalar saat gibi fikirsiz, ufuksuz maymun soylularla neyi tartışacaksın ? Hangi kayda değer fikirleri var ?

Tilkinin kırk tane türküsü varmış kırkı da tavuk üzerineymiş.
Evet bunların ne kadar türküleri varsa hepsi de milleti aşağılayıp soyma üzerine.

İnsan sevgisiyle dolu arkadaşlar kopyaladıkları yazılarla kendilerini nasıl ele veriyorlar kahvemizi içerek büyük bir keyifle izliyoruz.

Bizler milyarlar harcasak bunların iki yüzlülüğinü ortaya çıkarmak için kendi kendilerini ele verdikleri kadar etkili olamazdı.

İşte Allah , tuzak kuranların tuzağını böyle başlarına geçirir. Tuzak kuranları böyle tuzağa çeker.

Hepsi bu kadarmı yok mu daha kopyalarınız. Paylaşında bilmeyenler biraz daha aydınlansınlar ne dersiniz ?
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.04.2012, 15:26   #88
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Sonra da benden fikri tartışma yapmamı istiyorlar.
Sen fikir tartışması yapamazsın ki..

Senin iki ilgi alanın var. Birisi kişilerle uğraşmak. Bu senin provakatörlük görevin. Kişiyi sert konuşturup banlanmasını sağlamak. Ama bunu yaptırmıyoruz görüyorsun.

Bunu atasözü ile sana anlatmak istedim anlamadın.
"Seviyeli insanlar fikirlerle, normal insanlar olaylarla, seviyesizler ise kişilerle uğraşır."

İkincisi. Dini silah olarak kullanmak. İnsanların en kutsalını.
Hele de bazı konularda Allah adına konuşup şirk yapıyorsun. Kaldı ki "Halugta" ülke çapında bir din uzmanı.

İnsanlar günaha girmemeleri için dinini kendi içinde yaşamalı.
Forumda bir arkadaşımız(ismi bende) "kapıyı çalana, telefonda arayana namaz kıldığımı söylemeyini tembihliyorum" demişti. Ne kadar hoş bir din ahlakı, insanlık. Ama sen, dini tribünler için kullanıyor, sermaye yapıyorsun." 'Sermayesi' din olanın, rehberi şeytan olmuştur" diyor... -Yunus EMRE-

Neyse sözü fazla uzatmayacağım. Kendine, bilgine güveniyorsan, seni kişilik ve din hakkında konuşmadan, her konuda, hatta senin braşında tartışmaya davet ediyorum. Hodri meydan. Bunu yapamazsın, Kabul edersen biliyorsun ki silahsız kalacaksın. Bilgisizliğin açığa çıkacak.

Zira benim, kişiler hakkında konuşmaya ahlakım, din hakkında konuşmaya ise din ahlakım izin vermiyor.

Şuna çok emnim ki, bu iletime de cevap verirken, yine, ya kişilik saldırısı ya da din saldırısı yapacaksın. Tıpkı bana cevaplamanı istemediğime rağmen, dinlemeyip bana söz hakkı yarattığın gibi.
Alt 21.04.2012, 16:20   #89
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 687 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sen fikir tartışması yapamazsın ki..

Senin iki ilgi alanın var. Birisi kişilerle uğraşmak. Bu senin provakatörlük görevin. Kişiyi sert konuşturup banlanmasını sağlamak. Ama bunu yaptırmıyoruz görüyorsun.

Bunu atasözü ile sana anlatmak istedim anlamadın.
"Seviyeli insanlar fikirlerle, normal insanlar olaylarla, seviyesizler ise kişilerle uğraşır."

İkincisi. Dini silah olarak kullanmak. İnsanların en kutsalını.
Hele de bazı konularda Allah adına konuşup şirk yapıyorsun. Kaldı ki "Halugta" ülke çapında bir din uzmanı.

İnsanlar günaha girmemeleri için dinini kendi içinde yaşamalı.
Forumda bir arkadaşımız(ismi bende) "kapıyı çalana, telefonda arayana namaz kıldığımı söylemeyini tembihliyorum" demişti. Ne kadar hoş bir din ahlakı, insanlık. Ama sen dini tribünler için kullanıyor, sermaye yapıyorsun." 'Sermayesi' din olanın, rehberi şeytan olmuştur" diyor... -Yunus EMRE-

Neyse sözü fazla uzatmayacağım. Kendine, bilgine güveniyorsan, seni kişilik ve din hakkında konuşmadan, her konuda, hatta senin braşında tartışmaya davet ediyorum. Hodri meydan. Bunu yapamazsın, Kabul edersen biliyorsun ki silahsız kalacaksın. Bilgisizliğin açığa çıkacak.

Zira benim, kişiler hakkında konuşmaya ahlakım, din hakkında konuşmaya ise din ahlakım izin vermiyor.

Şuna çok emnim ki, bu iletime de cevap verirken, yine, ya kişilik saldırısı ya da din saldırısı yapacaksın. Tıpkı bana cevaplamanı istemediğime rağmen, dinlemeyip bana söz hakkı yarattığın gibi.
Bir noktada haklısın. Köhnemiş ezber fikirlerini burada tartışılmasına izin vermemiş olmam seni haylı çıldırtmışa benziyor. Hatta halukgta nın yazısını alıntılayıp benim sözümmüş gibi lanse etmen ne kadar gözünün kararmış olduğunu da gösteriyor.

Ben müslüman olduğumu deklara etmişsem o dinin terminolojisiyle konuşmam kadar daha normal bir şey olamaz.

Din istismarına gelince bunu siz çok iyi yaparsınız seçimler yaklaştığında çarşaflı ve sakallı vatandaş bulup rozet takarsınız seçim geçtikten sonra bakarsınız ki bu millet sizin süslenmiş makyajlanmış yalanlarınızı, zokalarınızı yutmuyor. Bu kez taktığınız rozetleri çıkardığınız gibi bu da yetmez rozet takdıklarınızı toplantılardan tekme tokat döverek kovarsınız.
İşte siz bu sunuz
Yahu sizi anlatacak o kadar çok malzeme varki hangi birini anlatayım anlat anlat bitmiyor.

halukgta nın din uzmanlığı ancak sizin gibi düşmanımın düşmanı dostumdur diyen sazanlara geçer. Öylesine hadis sünnet karşıtı sünnetsizlere ancak sizin gibiler yukarıda söylediğim nedenden dolayı itibar ederler.

Herkes dinini kendi içinde yaşamalı fetvası vermişsin. Yine desbot, darbelerden medet uman laikçi kafa.

İslam dini senin terzilerinde diktirdiğin çuvala sığmaz. Sadece gönüllere hapsedilecek bir olgu da değildir. İslam, bir hayat nizamıdır. Müslümanın özünde, sözünde ve hayatının her alanında İslam yaşanır. Tabi hala senin gibi kimliğine karar verememiş insanlar bunu kabullenemedikleri için böyle komik açıklamalarla komik duruma düşerler.

Fikir konusuna gelince senin hiç bir fikrin yokki. Fikir babalarınız bu milletin hacısına, hocasına mukaddesatına salya sümük saldıran Millete karnını kaşıyan ayı, bidon kafalı diyen Ali irat, Özdemir ince, Bekir... gibi kiralık kalemşörler. Sizde onların sefil şakşakçılarısınız.

Kimliğini gizleyen insanların fikri de olmaz.
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.04.2012, 17:05   #90
sivaslınet
Usta Yiğido

Söylediğim ve beklediğim gibi yine, kişilik ve din saldırılarını silah olarak kullanıp provakatörlüğüne devam etmişsin. Aynı uslubu kullanarak cevaplamak benim etik ve din ahlakımla uyuşmuyor.

Demek ki fikir ve bilgi tartışmasına gelemiyorsun. Canın sağolsun.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)