|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Doğanşar Dğanşar İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
11.05.2007, 20:36 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
DOĞANŞAR-Kabaçam
Sivas iline 109 km, Doğanşar ilçesine 11 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
19.07.2007, 09:08 | #2 |
Yeni Yiğido
muzaffercevik34 Şuan
Son Aktivite: 06.03.2010 23:25
Tecrübe Puanı: 0
|
DOĞANŞAR-Kabaçam
Doğanşara bağlı köyümüzün eski adı tavuzadır,köyümüz merkezlere biraz uzak olduğu için önceden insanlar bizim köye gelirken,taaa uzağa gidiyorum derlermiş ve halk dilinde söylene,söylene tavuza kalmış.
osmanlılar döneminde ise,köyümüz doğanşardaki halkın muhafızlığını yaparmış,bu korumaları karşılığında köyden vergi alınmazmış,kabaçam köyü hep muhafızlık ve sipahi yetiştirmiş tarihimizde,hatta sipahigil (ispaagil) sülaleside halen mevcuttur.köyümüzün muhtarı Mehmet ali kaya'dır. geleneklerine ve adetlerine sıkıca bağlı olan insanları çok misafirperverdir.genelde istanbula yerleşmişlerdir ama her yaz mutlaka köylerine gider insanlar,yaylamız ise karabeldir... etkinliklerimizde görüntüler için linki tıklayınız... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] tüm kabaçamlı kardeşlerimi buraya bekliyorum gidemediğiniz yer sizin değildir... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|