|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ozanlarımız Ozanlarımız Hakkında |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
14.05.2007, 23:08 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
İLHAMİ (Arslantaş)
Kılığı düzeltip adam saydıran
Müşkülleri bir cevize sığdıran Kimisini insanlıktan caydıran Kimine din ile imandır para İlhami der hiç birine kanmayın Para ile onur buldum sanmayın Varlığına yokluğuna yanmayın Bana göre büyük düşmandır para 25.09.1960 günü Kangal’ın Etyemez köyünde doğmuştur. Hamza ve Zökay’ın oğludur. Yedi çocuklu ailenin beşinci çocuğudur. İlkokul tahsilini köyünde yapmıştır. On üç yaşında İstanbul’a gitmiş, Gümüşsuyu semtinde bir makine imalathanesinde işe girmiştir. Burada beş-altı yıl çalıştıktan sonra 1979 yılında Almanya’ya gitmiş, üç yıl da orada çalışmıştır. Sonra yurda dönerek askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Terhis olduktan sonra evlenmiş, ancak bu evlilik kısa sürmüştür. İkinci evliliğini 1989’da yapmış, bu evlilikten ikisi kız üç çocuğu olmuştur. Geçirdiği bir kaza sonrası ağır işleri yapmaktan kaçınmış ve reklamcılıktan geçimini sağlamaya başlamıştır. Halen İstanbul’da yaşamaktadır. Şiir yazmaya ilk okul üçüncü sınıfındayken Ruhsatî’nin şiirlerini okuduktan sonra başlamıştır. Önceleri saz çalmakla beraber geçirdiği kaza sonrasında sağ elini yeterince kullanamadığı için şimdi çalamamaktadır. Beş yüzden fazla şiiri vardır. Şiirlerinden bir kısmını Kalemin Teri adlı kitapta toplamıştır. İstanbul’daki Halk Kültürü ve Ozanları Geliştirme Dayanışma Derneği (HALKODER)’in Genel Başkanıdır. Hemen her konuda şiiri vardır. Kalemin Teri (İstanbul, 2002, 160 s.) adlı bir şiir kitabı vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
14.05.2007, 23:08 | #2 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
--->: İLHAMİ (Arslantaş)
Eserlerinden bazıları:
Para Kılığı düzeltip adam saydıran Müşkülleri bir cevize sığdıran Kimisini insanlıktan caydıran Kimine din ile imandır para Menfaatçi onun ile can bulur Eşdeğerdir onur paradır gurur Parayı görünce insafı kurur Kimine merhamet vicdandır para Her türlü keramet parada sanır Can çekişse dostu parayı tanır Hatırı uğruna hatta can alır Ona candan öte bir candır para Kimini yüceltir şaha kaldırır Yokluğunda fukarayı yıldırır Kimisini ipten bile aldırır Kimine adalet kanundur para İlhami der hiç birine kanmayın Para ile onur buldum sanmayın Varlığına yokluğuna yanmayın Bana göre büyük düşmandır para Sivas Adı vilâyettir başında vali Yürekler acısı Sivas’ın hali Sanayisi yoktur göçmüş ahali Cumhuriyet şehri Sivas nerede Sevrin karanlığı o gün yırtıldı Yurduma temeller burada atıldı Ulus-Devlet şimdi kime satıldı Cumhuriyet şehri Sivas nerede Derin tarihiyle kültür ocağı Ozanlar diyarı köyü bucağı İade etsinler büyük sancağı Cumhuriyet şehri Sivas nerede Bu davaya ait divan kurulsun Faili kimlerdir sorgu sorulsun Dört bir yanı fabrikayla sarılsın Cumhuriyet şehri Sivas nerede Hiç durmak olur mu uzay çağında Maden cevher dolu her bir dağında Barajlar kurulsun Tohma çayında Cumhuriyet şehri Sivas nerede Kurulsun çarşılar işlesin şu hal Birlikle kalkınsın orada mahal Yanık türkülere dönmüş bu ne hal Cumhuriyet şehri Sivas nerede Ekmek kapısıydı Cer Atölyesi Kimler susturdular binlerce sesi Özelleştirmeymiş bu neyin nesi Cumhuriyet şehri Sivas nerede Kapanmış köylerin tüm okulları Sefalete mahkûm yetim dulları Viraneye dönmüş evi yolları Cumhuriyet şehri Sivas nerede İlhami’yim yalanları silmişim Her dem hakkı hakikati bilmişim Kangal Etyemez’den göçüp gelmişim Cumhuriyet şehri Sivas nerede Dost Diye Diye Bir ahtım var idi görmek yüzünü Hasrete gark oldum dost diye diye Her yerde aradım sürdüm izini Yoluna ark oldum dost diye diye Arşınladım sana gelen yolları Dost diyerek taşa sardım kolları Ben n’eyleyim kara yerde çulları Acıya hark oldum dost diye diye İlhami’yim derdi serden geçirdim Dudağından muhabbeti içirdim Büyüttüm şöhreti elden uçurdum Düzene çark oldum dost diye diye Senden Gayri -Sevgili eşime ithaf olunur- Bir dünya servetim olsa Hepsi yalan senden gayri Yeter oturduğum çulsa Hepsi yalan senden gayri Niçin dersin can telaşım Kimseyle yoksa yarışım Senin için hep savaşım Hepsi yalan senden gayri Yeter ki nefsini eyle Ne eylersen doğru eyle Vazgeçer mi gönül öyle Hepsi yalan senden gayri İlhami der arımsın sen Tek varlığım varımsın sen İçimde ki sırrımsın sen Hepsi yalan senden gayri Olamam sevginden ayrı Kurbanın Olayım Seher vakti deli deli Esme kurbanın olayını Sürükleyip bir çalıya Asma kurbanın olayım Sevgini ver sevgi dile Canı yakma bile bile Küçük tomurcuğa hele Basma kurbanın olayım Yaprağın verme gazele Her yıl bir ömür tazele Gönül verip de güzele Küsme kurbanın olayım Muhabbetsiz diller gibi Irak olma eller gibi Dut yemiş bülbüller gibi Susma kurbanın olayım İlhami’yim gül eylesin Çiçeğinden bal eylesin Çınar gibi dal eylesin Kesme kurbanın olayım Bize Ne Oldu Yanık bir türküydü sevdamız bizim Ne oldu savdığım bize ne oldu Canım ümüğümde* bak dizim dizim Ne oldu sevdiğim bize ne oldu İkimiz de bir gün kuşku duymazdık El âlemin dediğine uymazdık Küçük ihmalleri hata saymazdık Ne oldu sevdiğim bize ne oldu Benden kaçırmazdın ele gözlerin Ey sevdiğim sana belâ gözlerin Okur öldü diye selâ gözlerin Ne oldu sevdiğim bize ne oldu Neylerim dünyada hayatı sensiz Sen de olmaz idin bir saat bensiz Mutluca yaşarken nefretsiz kinsiz Ne oldu sevdiğim bize ne oldu Menekşe sineli sevda kokulum Ben hasretle yanan naçiz bir kulum Nereden gitsem senden geçerdi yolum Ne oldu sevdiğim bize ne oldu Şimşekle çakardım dolu yağardın Nisan yağmurunu gökten sağardın Bir zamanlar yüreğime sığardın Ne oldu sevdiğim bize ne oldu Harran ovasından düzdük engindik Yoksa da mal servet gönlü zengindik Koşardık sevgiye dolu dizgindik Ne oldu sevdiğim bize ne oldu
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
24.12.2008, 01:47 | #3 |
Yeni Yiğido
iarslantas Şuan
Son Aktivite: 01.01.2009 14:35
Tecrübe Puanı: 0
|
Re: İLHAMİ (Arslantaş)
Eserlerime yer verdiğiniz için teşlekkür ederim
sevgili hemşerilerim sevgilerimle İlhami Arslantaş |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|