|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
24.09.2010, 14:04 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 918
|
Düğün Öncesi Divriği Ulu Cami'ne Ziyaret
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas'ın Divriği ilçesinde, bir gelinle damat, düğün öncesi Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı gezdi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Divriği ilçesinde düğün yapan Zeliha Biçer ve Metin Süslüoğlu, düğün töreninin öncesinde Unesco'nun 'Dünya Kültür Mirası Listesinde' yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı ziyaret etti. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı gezen gelinle damat, eseri dikkatle inceledi. Gelin Zeliha Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Divriği Ulu Cami'yi çok merak ettiğini belirterek, camiyi devamlı gazete ve televizyonlarda gördüğünü, eşinin de memleketi olduğu için sık sık kendisine bahsettiğini söyledi. Eşi Metin Süslüoğlu ile Sivas'ta tanıştığını ve eşinin de Sivas'ta yaşadığını kaydeden Biçer, 'Düğünümüz Sivas'ta oldu, eşimin ailesinin yaşadığı Divriği ilçesinde ise ikinci bir düğün yaptık. Düğüne gitmeden önce çok merak ettiğim ünü dünyaya ulaşan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı ziyaret etmek istedim. Eşim ise beni kırmayarak önce camiye getirdi' dedi. Damat Metin Süslüoğlu ise nişanlılık döneminde Divriği'ye geldiklerini, ancak camiyi ziyaret etme fırsatını bulamadıklarını söyleyerek, 'Eşim Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı çok merak ediyordu. Özellikle kapılarda bulunan süsleme ve motifleri birçok gazeteden inceliyordu, fırsat düğün günümüze denk geldi. Düğün için Divriği'ye geldik, Ulu Cami ve Darüşşifası'nı ziyaret ediyoruz. Buradan düğün evine geçeceğiz, daha sonra Sivas'a döneceğiz' diye konuştu. (MCH-DOĞ-İSA-YLZ) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
24.09.2010, 17:18 | #2 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1283
|
Cevap: Düğün Öncesi Divriği Ulu Cami'ne Ziyaret
Bu ne yahu?
Divriği'ye gelen her ziyaretçinin hayat hikayesi haber mi oluyor? Ya da bu çift çok ünlü de ben mi tanımıyorum!
|