|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Canlar, Pir Sultan Abdal'ın nefeslerini bu bölüme yazabilirsiniz.
Hak nasip eylese dergaha varsam, Bir dem divanına dursam ya Ali. Eğilsem eşiğine niyaz eylesem, Yüzüm tabanına sürsem ya Ali. Yüzüm tabanına sürdüğüm zaman, Zerrece kalmazdı gönlümde güman. Ali’m Düldül’e bindiği zaman, Önünde Kamber’in olsam ya Ali. Kamber gibi hizmetine yeldirsen, Bir dem ağlatırsan, bir dem güldürsen, Çekip Zülfikar’ın beni öldürsen, Elim eteğinden çekmem ya Ali. Çeker miyim eteğinden elimi, Hak katında kabul ettiğim ölümü. Doğru sürsek erenlerin yolunu, Mümince kulların sevsem ya Ali. Mümin olan neresinden bellidir? Hakkı söyler nefesinden bellidir. Erenlerin demi gonca gülüdür. Tomurcuk güllerin dersem ya Ali. Mümin olan müslimi yetirse, Yetirse de Ayn-i Ceme getirse, Dizini, dizime verip otursa, Doyunca yüzüne baksam ya Ali. PİR SULTAN’ım niyaz eyle pirine Umarım ki dergah gire kalbine, İnandın mı Hak Muhammed Ali’ye Bir gün fırsat elden gider ya Ali. ---------------------------------------------------------------------- Bir gül ile gülistanı seyrettim Seher yelleriyle esen Ali'dir Muhammed kılavuz Mahşer yerinde İslâmın sancağın çeken Ali'dir Dayanıgör kardaş gönül gücüne Azığın yok mudur ahret göçüne On İki İmam gibi Cennet içine Ab-ı Kevser ile akan Ali'dir Bindiler deveye çarka gittiler Horasan şehrinde güreş tuttular Müminlerin feryadına yettiler Bastılar Mervan'ı basan Ali'dir Münkirin gıdası Hak'tan kesildi Nesimî yüzüldü Mansur asıldı Dünya yedi kere doldu ıssıldı Dolduran Muhammed eken Ali'dir Hakk'ın emri ile Cebrail indi İndi de Ali'nin koluna kondu Zülfikar kuşanıp Düldül'e bindi Yezid'in neslini kıran Ali'dir Kim dokudu bin çiçekli halıyı Kim diriltti bin yıl yatan ölüyü Kırklar meclisine gelen doluyu Dolduran Muhammed içen Ali'dir PİR SULTAN ABDAL'ım ağladı güldü Kâbe-i Şeriften bir nida geldi Hakk'ın emri ile dört kitap indi Okuyan Muhammed yazan Ali'dir,Ali |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|