|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
27.05.2010, 21:49 | #1 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1084
|
Cehaletin Tek İlacı Sormak . . . .
Câbir radıyallahü anh anlatıyor: Arkadaşlarımla beraber sefere çıkmıştık. İçimizden birinin başına taş isabet etti ve başını yaralayıp kemiğini kırdı. Sonra aynı adam uykuda ihtilâm olduğu için, arkadaşlarına:
- Teyemmüm edebilir miyim, bu hususta benim için ruhsat buluyor musunuz? diye sordu. Arkadaşları da: - Hayır, su mevcut oldukça teyemmüme ruhsat yoktur, diye cevap verdiler. Bunun üzerine o şahıs gusül abdesti aldı ve açık vaziyetteki yaradan içeriye giren suyun tesiri ile vefat etti. Peygamber aleyhisselâmın huzuruna geldiğimiz zaman, kendisine hadiseyi naklettiler. Bunun üzerine Resûlüllah aleyhisselâm: - Adamı öldürmüşler, Allah onları öldürsün, buyurdu. Ve «Bilmiyorlarsa sorsaydılar ya; cehaletin ilâcı sormaktır, o adama teyemmüm etmek kâfi gelirdi. Yarasına da bir bez parçası koyar, üzerine mesheder ve vücudunun diğer yerlerini de yıkardı» diye ilâve etti (Ebû Davud)
14.10.2010, 12:49 | #2 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1084
|
Sehidler Kervani - Zindan Gülistan'dir Bize
Zindan gülistandır bize orda gül derilir ümmete Bir adım var şehadete dört duvar set değil bize Her bir duvar Yusuf olmuş dayan sabret diyor Her bir gün bir asır olmuş ayrılık acı geliyor Tel örgüler pırangalar bizlere korku vermiyor İslam uğruna meşakat bizlere huzur veriyor Zindan gülistandır bize orda gül derilir ümmete Bir adım var şehadete dört duvar set değil bize Allah sevdiğine verir bu zor olan imtihanı Ateşi güle çeviren cennet eyler loş zindanı Layık olanlar zindana kapanmışlar bak secdeye Çünkü Yusuf bu zindanı çevirmişti medreseye Zindan gülistandır bize orda gül derilir ümmete Bir adım var şehadete dört duvar set değil bize Sabrımızı zorlasanız yine karşınızda sabır için ölüm zindan bizler için değil kahır Zindan gülistandır bize orda gül derilir ümmete Bir adım var şehadete dört duvar set değil bize
|
|