05.06.2007, 16:13 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 814
|
Sabiha Serin Siir Kösesi
CANIM SİVAS'IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti.(Köşe yazımda kıymalık geleneğini anlattım )Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. (Kışın yemeklerde kullanılır) Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... Selamlar Sevgiler Saygılarımla... |
05.06.2007, 16:26 | #2 |
Yiğido
SivasAhmet Şuan
Son Aktivite: 01.12.2010 14:41
Tecrübe Puanı: 709
|
--->: CANIM SİVAS'IM
Çok güzel bir şiir yazmıssınız, elinize kaleminize sağlık Sebiha hanım.
Umarım diğer şiirlerinizide burada bizlerle paylaşırsınız. |
05.06.2007, 16:29 | #3 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivas’ım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivas’ım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğuna mı Özdeğerlerinin kaybolduğuna mı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiye mi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklara mı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğine mi Taş yığınları arasında kalan anılarına mı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp, parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivas’ım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivas’ım beni duyuyor musun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivas’ım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivas’ım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,S ivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivas’ım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivas’ım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivas’ım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarım ki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivas’ım sevdiklerin yanında olmasa da Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmak’ta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivas’ım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hem de bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivas’ım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursa da, mevsimler geçse de ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur dese de Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsem de birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivas’ım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olur ya Sivas’ım istemeden de olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansız bedenimi yine Sivas`a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivas’ım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasa da ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivas’ım Seni çok ama çok seviyorum Sivas’ım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
05.06.2007, 16:34 | #4 |
Yiğido
SivasAhmet Şuan
Son Aktivite: 01.12.2010 14:41
Tecrübe Puanı: 709
|
--->: SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Aaah ah Sebiha hanım,
bana tekrardan Sivas'ı yaşattınız.Gurbette olarak böylesine güzel memleketimi anlatan bir şiiri okuduğum zaman, gelde duygulanma. Teşekkürler bu güzel şiiriniz için. |
05.06.2007, 17:27 | #5 |
Genel Koordinatör
Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Sabiha hanım gerçekten Sivas özlemi ancak bu kadar güzel mısralara
dökülebilirdi,sizi tebrik ediyorum ve şiirilerinizin devamını buradan okumaktan büyük memnuniyet duyacağımıda eklemek istiyorum.Emeğinize,yüreğinize ve kaleminize sağlık,bizim gibi genç Sivaslılara örnek oluyorsunuz.
05.06.2007, 18:04 | #6 |
Yiğido
sivas_kangallı Şuan
Son Aktivite: 09.02.2008 13:20
Tecrübe Puanı: 654
|
şiir çok güsel saolun.............
05.06.2007, 18:14 | #7 |
Usta Yiğido
Serd@r Şuan
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 910
|
-->: CANIM SİVAS'IM
Özlemle,hasretle beklenilen hayalleri süsleyen bir ile ancak bu kadar güzel şiirler layıktır zaten!
Paylaşım için sağolun!
05.06.2007, 20:09 | #8 |
Yeni Yiğido
SIVASLI__HILOS Şuan
Son Aktivite: 07.06.2007 21:16
Tecrübe Puanı: 0
|
GUSEL OLMUS TAM BNM GIBI GURBETTEKILER ICIN BAKU-AZERBAYCANDAN HILAL
05.06.2007, 20:46 | #9 |
Yiğido
KIZILCAN Şuan
Son Aktivite: 12.07.2014 21:37
Tecrübe Puanı: 711
|
Bir de bunu notaya dökerseniz iş o zaman tamamlanır ve dilden dile türkü olarak yayılır.
05.06.2007, 22:08 | #10 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
HEP SEN VARSIN
Saygıdeğer üyelerimiz
HEP SEN VARSIN başlıklı bu şiirim İstanbul'da olan Bestekar Sayın Timur İlikan bey tarafından Türk Sanat Muziği dalında Buselik makamında bestelenmiştir.Güftesini yazdığım bu şarkı internette yayınlanmaktadır. HEP SEN VARSIN İstesem de, seni unutamıyorum Hayalini içimden, atamıyorum Hep seni düşünmeden, duramıyorum Damarlarımda, kanımda hep sen varsın Bir tanem, aklımdan bir an çıkmıyorsun Sanki hep benimle, nefes alıyorsun Sonsuza kadar, kalbimde atıyorsun Uykularımda, düşümde, hep sen varsın Ne olurdu; senin yanında olsaydım Büyüleyici gözlerine baksaydım Kollarımı, kollarına dolasaydım Gecelerde, gündüzümde hep sen varsın Unuturum sanma, asla unutamam Yüreğimden, yüreğini hiç atamam Seni ne çok sevdiğimi, anlatamam Şarkılarda, türkülerde hep sen varsın Yanıyor yüreğim, özlüyorum seni Bu hasretin yaşatmaz, öldürür beni Bilki; mahşerde, bırakmam ellerini Şiirlerde, mısralarda hep sen varsın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|