|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
18.12.2012, 09:26 | #1 |
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 703
|
MUSTAFA MUTLU YAZILARI
CHP, “asker partisi” imajını yıkmak için bir adım daha atıyormuş... Partinin düzenlediği mitinglerde bundan böyle, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganının yerine, “Mustafa Kemal’in yurttaşlarıyız” sloganı atılacakmış!
Yeni sloganın mimarı da Parti Meclisi‘nin 25 yaşındaki en genç üyesi Umut Akdoğan‘mış... Umut kardeşimiz aynen şöyle diyormuş: “Atatürk yaşasa ve biri ona ‘Biz senin askeriniz’ dese, ‘Savaş bitti çocuk’ derdi...” Umut Akdoğan‘ın bu önerisini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da çok beğenmiş ve böylece eski slogan tarih olmuş! *** CHP‘nin bu yaklaşımı bile; bugünkü yöneticilerin “cumhuriyet”i de Atatürk‘ü de anlamadıklarını kanıtlamaya yetiyor... Biri Atatürk‘e, “Biz senin askeriniz” dese; o asla senin söylediğin yanıtı vermezdi Sevgili Umut... Sadece, “Aferin çocuk” derdi! Neden mi? Bak o zaman, iyi oku: *** Tarih 9 Eylül 1922... Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı‘nı zaferle bitirmiş, İzmir‘de... Çevresindekiler ona, “Çok yoruldunuz Paşam, herhlde çiftliğinize çekilir dinlenirsiniz” diyor... Onun yanıtı aynen şöyle oluyor: “Hayır asıl savaş şimdi başlayacak. Bu savaş, cahilliğe ve gericiliğe karşı yapılacaktır...” Sonra da bu savaşın detaylarını verir: “En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yüksek bir cemiyet halinde yaşatır, ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder... Bazı şeyler vardır ki bir kanunla, bir emirle, bir düdük çalarak düzeltilebilir. Ama bazı şeyler vardır ki, kanunla, emirle, milletçe omuz omuza boğuştuğumuz halde düzelmezler. Fesi atar şapkayı giyer adam, ama alnında fesin izi vardır. Siz sarıkla gezmeyi yasaklarsınız. Kimse sarıkla dolaşmaz. Ama bazı insanların başındaki görünmeyen sarıkları yok edemezsiniz. Çünkü onlar zihniyetin içindedir. Zihniyet, binlerce yılın birikimidir. O birikimi bir anda yok edemezsiniz; boğuşursunuz onunla sadece... Yeni bir zihniyet, yeni bir etik yerleştirinceye kadar boğuşursunuz onunla ve sonunda muvaffak olursunuz.” *** Silahla yapılan savaş, 9 Eylül 1922‘de İzmir‘de bitti umut! Ama Atatürk‘ün “asıl savaş” dediği “cahilliğe ve gericiliğe karşı” verilen savaş asla bitmedi! Çünkü cahillik, bugün en az 1922‘deki kadar tehlikeli... Gericilik dersen; en gösterişli günlerini yaşıyor! Senin bu genç yaşta Atatürk‘ün “asıl savaş” dediği bu savaşı bilmemen, onun dünya görüşünü sağlıklı olarak kavrayamaman son derece doğal... Doğal olmayan; bugünkü koltuklarını 1922‘den beri “cahilliğe ve gericiliğe karşı verilen savaş”a borçlu olan yöneticilerinin hâli! Sen bu öneriyi getirdiğinde, “yanlış düşünüyorsun çocuk” diyememeleri ve sana yukarıdaki bilgileri verememeleri... *** Neymiş, Atatürk yaşasa, “Savaş bitti çocuk” dermiş... O yüzden “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yerine, “Mustafa Kemal’in yurttaşlarıyız” demeliymişiz! Bugün hâlâ savaştığımız gericiler ve cahiller de Mustafa Kemal‘in yurttaşları çocuk! Ama biz, bu büyük savaşın hâlâ “askerleriyiz!” Bu ülke gerçek anlamda aydınlığa kavuşuncaya kadar da hepimiz Mustafa Kemal’in askerleri olarak kalmaya devam edeceğiz! Sen iyisi mi bir daha düşün! Mal bulmuş Mağribi gibi senin bu yeni sloganının üzerine balıklama atlayan “yöneticilerine” de selam söyle! Onlar çoktan “ruhsuz” hâle gelmiş olsalar bile, bu savaş bitene kadar o üniforma hep bizim üzerimizde kalacak!
19.12.2012, 10:25 | #2 |
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
|
Cevap: MUSTAFA MUTLU YAZILARI
Beyaz bayrak! (Teslim)
Dün bütün gün haber bekledim... Gelmedi! Peki; geleceğine inanıyor muydum beklediğim haberin? Hayır... Yine de bekledim... İçlerinde birazcık olsun bir şeyler kalmış olabileceğini düşünmek istedim. *** Kimden mi haber bekledim? Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan ve üyelerinden... Yargıtay Başkanı’ndan ve üyelerinden... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan... Danıştay Başkanı’ndan ve üyelerinden... Danıştay Başsavcısı’ndan... Sayıştay Başkanı’ndan ve üyelerinden... Başta İstanbul ve Ankara üniversiteleri olmak üzere; tüm hukuk fakültelerin dekanlarından, bölüm başkanlarından, öğretim üyelerinden... Öyle bir-iki değil, üç bin kişiden fazlaydı haber beklediklerimin sayısı... “Bağımsız yargı”yı savunacaklarına... “Hukukun üstünlüğü”nü koruyacaklarına... “Verdikleri kararlar”da direneceklerine... “Kuvvetler ayrılığı”ndan vazgeçmeyeceklerine inanmak istedim... Ama onlardan ses seda çıkmadı! Koltuklarını kaybetmemek, başlarını belaya sokmamak, durup dururken hedefe oturmamak için sindiler... Hadi; daha açık söyleyeyim: Masalarının altına girdiler ve kayboldular! Otuzar, kırkar yıllık hukuk adamı kimliklerini yırtıp attılar! “Tek adam”ın kayıtsız şartsız egemenliğini kabul edip, beyaz bayrak salladılar! Halkımız nasıl didinip uğraşmadan, Atatürk tarafından “hediye edilen” ulusal bağımsızlığın, yurttaş olmanın, seçmenin, seçilmenin, insanca yönetilmenin ve yaşamanın değerini bilmediyse ve kendi iradesiyle tüm bunlardan vazgeçmeye hazır olduğunu gösterdiyse... Sözüm ona bu “hukukçular” da yine hiçbir mücadele vermeden elde ettikleri “üç kuvvetten biri olma”nın değerini bilemediler! Ona yönelen oklara göğüslerini siper edemediler... Kişisel ikbalden vazgeçemediler... *** Başbakan önceki gün çıktı ve demokrasilerin olmazsa olmazı “kuvvetler ayrılığı” ilkesini ezip geçti! Yargıya en sert eleştirileri sıraladı. Dün bekledim ki; yukarıda sıraladığım “saygın” yargı insanları, bugün yeri göğü birbirine katacak! “Yürütme organı yargıyı yok saymak istiyor ve tek adam rejimine özlem duyuyor” diye demeçler verecek, yeri göğü inletecek... Peki; inanarak mı bekledim bunların olmasını? Hayır... Sadece içlerinde birazcık olsun bir şeyler kalmış olabileceğini düşünmek istedim! MUSTAFA MUTLU / VATAN
19.12.2012, 13:53 | #3 |
Yasaklı
58MUAMMER58 Şuan
Son Aktivite: 02.01.2016 19:11
Tecrübe Puanı: 0
|
iyice saçmalamış mustafa mutlu kurulduğu günden beri halkın tüm değerlerinden uzak durup hatta hakaret ederek ötekileştirerek horlayarak ezerek yeri geldiğinde yok ederek varlığını sürdüren kendi kafalarındaki ucube fikirleri bu millete atatürkçülük diye yutturmaya laikliği bu millete kelime anlamına göre dinsizlik olarak uygulamış onun için seçimle asla büyük başarılar kazanamamış ya ordu marifetiyle ya hortumcu hırsız medya ve devlet içindeki uzantılarının yardımıyla ancak iktidar olabilmiş bir zihniyet kabuk değiştirmek söylemlerini sloganlarını yumuşatmaya çalışan yıllarca uzak durduğu millete daha fazla yaklaşmak için adım atan kişileri alkışlaman gerekirken eleştirmek hangi akla hizmettir anayasa başkanı yok danıştay yok sayıştay yok bilmemne başkanından medet ummak hangi demokratlığa yakışır ogünler geçti mutlu bey o günler geçti bu halk artık kendisine zorla elbise giydirilmesini kabullenmiyor o suratsız meymenetsiz adamların millete küfrettiği tehdit ettiği aba altından sopa gösterdiği dönemler bitti ancak senin gibi antidemokrat ne idüğü bellisizler böylelerinden medet umar onların söyleyeceğii hakaret dolu 1 2 sözden mutlu olurlar tabii yürekleri yeterse söyleyebilirlerse
|
19.12.2012, 15:40 | #4 | |
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
|
Alıntı:
Sizlerin, yani hilafet yanlılarının, asıl karşı çıktıkları demokrasidir. Açık ve dürüst olalım.
19.12.2012, 17:10 | #5 | |
Yasaklı
58MUAMMER58 Şuan
|
Alıntı:
|
|
19.12.2012, 17:35 | #6 | ||
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
|
Alıntı:
Sen de ben de Konuyu fazla uzatmayalım. Madem samimi yazdın, bana şu yukardaki sözüne ilişkin yine samimice cevap ver. Demokrat bir insan, yukarda saydığın yargı organlarından medet umar mı ummaz mı? Hukuk siyasetin üstünde midir değilmidir? Alıntı:
19.12.2012, 17:40 | #7 |
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
|
Bir de Atatürk'cülük derken sen ne anlıyorsun? Ben Atatürk'çüyüm mesela. Savunduğum ise; demokratik, laik, hukuk devleti. Siyasilerin de buna mecburen uyması olmazsa olmazdır. Bu görüşe mi karşısın?
Not: Bu başlık Mustafa Mutlu köşe yazılarına aittir. Tartışmayı fazla da uzatmak istemiyorum. Eğer istersen başka bir başlıkta demokrasinin nasıl olması gerektiğini tartışırız.
19.12.2012, 19:34 | #8 | |
Yasaklı
58MUAMMER58 Şuan
|
Alıntı:
[/b]SİZİN SAVUNDUĞUNUZ ATATÜRKÇÜLÜKLE SORUNUM YOK BENİM BAHSETTİĞİM ELEŞTİRDİĞİM ATATÜRKÇÜLÜK ADI ALTINDA BU MİLLETİN DEGERLERİNE KÜFREDEN NE KADAR HAİN KALLEŞ HIRSIZ HORTUMCU VARSA ONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPAN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YANDAŞLARIYLA HAREKET EDEN MECLİSE SOKAN BU ÜLKEDE ÇEKİÇ GÜÇ ASKERLERİNE KAYMAKAM TOKATLATTIRIP BOMBALAYACAKLARI IRAKA ATACAKLARI BOMBALARI TÜRK ASKERİNE TAŞITTIRAN SAHTE ATATÜRKÇÜLÜKTÜR BU SAYDIĞIM ÖZELLİKLERE SAHİP KİŞİ VE KİMSELER ATATÜRKÜ AĞZINA ALMAMALIDIR DEMEK İSTEDİĞİM BUYDU [/b] |
|
20.12.2012, 07:54 | #9 | |||||
Usta Yiğido
sivaslınet Şuan
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Laik demokratik cumhuriyetler üniter yapıda olabilir. Bu yüzden halkların değerleri farklı, kültürleri farklı olabilir. Birisi kendi dinini, diğerisi kendi ırk üstünlüğünü, diğerisi törelerini dayatmaya kalkabilir. İşte bu yüzden üniter devletin demokratikliğini korumak BAĞIMSIZ yargıya düşer. Bu kaçınılmaz ve kesindir. Senin dediğin gibi bunu halk oylarıyla halledemez. Bir de şu gerçeği kabullenmelisin. Halk diyorsun ama, halkın oy çoğunluğu demokratik laik cumhuriyetlerin ilkelerini değiştiremez. Bir kişinin dahi demokratik haklarının korunması devlete ve onun BAĞIMSIZ yargısına aittir. Alıntı:
Alıntı:
Dostum eğer karşı olduğun fikir varsa cevap ver. Uzlaştığımızı sanıyorum. Mustafa Mutlu da farklı şeyler söylemiyor. Onu da, beni de bir kaç kez daha oku lütfen. İtiraz etmek için çaba sarf etmeden.. Selamlar.
20.12.2012, 13:43 | #10 |
Yasaklı
58MUAMMER58 Şuan
|
Başkasını bilmem" deyip kurtulamazsın. Başkasını da bileceksin. Farklı görüşler de bilinmeli. Görüş sadece senin görüşlerin değildir. Doğrular da sadece senin doğruların değil. Demokrat olmalısın. Bu nedenle şu söylediklerimi iyicene dinlayip kafana kazımalısın.
ben kendi fikirlerimi kimseye böyle kafana kazımalısın flan diye dayatmadım böyle hitap şekliyle kimseye hitap etmedim demokrat olmalısın diyorsunda kendi doğrularını böyle dayatmaya çalışıyorsun yazılarım sana karşıda değil mustafa mutlu denen hortumcu gazetesinde yazarlık yapan şahısa hitabendi |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|