|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şarkışla Şarkışla İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.05.2007, 21:47 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
SARKISLA-Çatalyol
Sivas iline 83 km, Şarkışla ilçesine 7 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır.6,7,8. sınfa giden öğrenciler taşımalı olarak Şarkışlada eğitime devam etmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
04.06.2007, 23:19 | #2 |
Yeni Yiğido
mergesenli Şuan
Son Aktivite: 22.05.2008 14:27
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: SARKISLA-Çatalyol
tsk.ederim köylüm cok güzel anlatmissin
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mergesenli'e Teşekkür Ediyor... |
12.07.2007, 15:08 | #3 |
Editör
SivasLady Şuan
|
BENIM KÖYÜM
Köyün Adı : Çatalyol
Hane Sayısı : 62 Nüfusu : 388 İlçeye olan uzaklığı : 7 Km Mezraları : -- Kuruluşları : Cami Geçim Kaynağı : Tarım ve Hayvancılık Ekilebilir tarım alanı (dk) : 8.000
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
11.12.2007, 22:07 | #4 |
Yeni Yiğido
58Sarkisla58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2007 03:08
|
sagolasin ellerine saglik cok duygulandim
7 senedir gitemedim köyüme :-( selamlar saygilar |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar 58Sarkisla58'e Teşekkür Ediyor... |
11.12.2007, 22:52 | #5 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4522
|
-->: SARKISLA-Çatalyol
Şarkışla-catalyol köyünün resimdeki durumu çok güzel görünüyor bende burdan herkese selamlar gönderiyorum
18.02.2008, 14:08 | #6 |
Yeni Yiğido
sivasli_tufan Şuan
Son Aktivite: 04.09.2011 19:03
|
tskler köylum 3 ay önce ordaydim
19.09.2008, 03:08 | #7 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2173
|
Köyde bir zamanlar Ermenilerin de yaşadığı ve I. Dünya Savaşı'nda köyden, geri dönme umuduyla göçmüş oldukları bilinmektedir. Hatta köyün eski ismi Ermenice olan Mergesen 'dir.
Çatalyol köyü önlerinde, yüzeyde ele geçen çakmaktaşından araç-gereçler, büyük olasılıkla Neolitik çağa ait kazıyıcı ve uçlardır. Bu deliller de bu bölge’ye Neolitik dönemde yerleşildiğini ortaya koymaktadır. Köyün gelenek ve görenekleri bildiğimiz diğer köylerden pek farklılık göstermez. Klasik bir Anadolu köyü olup gelenek göreneklerine bağlı bir köydür. Yöresel yemekleri de genelde çevre köylerden farklı değildir Kara Baba Mezarı, Çatalyol ve Elmalı köyü yakınında bir tepenin üzerindedir. Bu tepeye bu zata izafeten “Kara Baba Tepesi” adı verilmiştir. Hakkında her hangi bir yazı ve kesin bilgi yoktur. Arabistan’dan geldiği söylenen yedi kardeşten birisi olarak bilinir. Herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimse buraya gelerek kurban keser, kestiğini ziyarete gelenlerle birlikte burada yedikten sonra abdest alır, uykuya yatar. Uykudan kalktıktan sonra türbenin etrafında dolaşır. Yerden küçük bir taş alarak mezar taşına sürer ve şifa dileğinde bulunur. Ziyaret yerinin güneybatısında bir taş üzerinde at nalı izi bulunmaktadır. Bunun efsanesi şöyledir: Ahmet Yesevi’nin yedi öğrencisi fetih için buraya gelmişler, Bizanslılarla yapılan bir savaşta öğrencilerden biri zor durumda kalınca arkadaşlarından birisini çağırmış ve O da Allah Allah diyerek atını şahlandırmış. Şahlanan at Allah’ın izniyle bir tepeden diğerine atlamış. Bu atlama sırasında atın nal izi taşın üzerine geçmiş...
05.02.2011, 22:47 | #8 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Cevap: SARKISLA-Çatalyol
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|