|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
18.07.2007, 16:19 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05
Tecrübe Puanı: 672
|
AKÇAMAGRALI58 siir kösesi
O şeker pınarın suyu kuruya
Hacı çavuş şeker verir arıya İbişin kaz dirlik vermez karıya Ha deyince köye muhtar olurdu Deli Yusuf gene koyun yayıyo Şeho ile cimo ona bakıyo Cemal tüpe her gün bir zam yapıyo Oda olmasa köy perişan olurdu. Eleşkirt karşıda ayrı bir devlet Nazımla devecinin beline kuvvet Köyde olur isen culuğa avrat Bir elin yağınan balda olurdu. Yarım ağa yoncalığı sulardı Kır ali derede türkü çalardı Arap memmet karardıkça karardı Uzunun diktiği hoyuk olurdu. Kaşı kara ile sapa gidesin Baboyla oturup sohbet edesin Mağranın başında düven süresin Öküzle dönmesi başka olurdu Poski ile gözüm kavga ederdi Yayık veli hergün yola giderdi Karahalil hallarına gülerdi Onun kahkahası başka olurdu Hoçurunan lorşo pek geçinmezdi Mılla ağır adam söz geçilmezdi Onların yanında su içilmezdi Büyüğe saygımız başka olurdu. Analar elinden düşmezdi tava Dırı Bekir hergün giderdi ava Koyun gürneş olur gölge sayada Kuzu melemesi ne hoş olurdu Fitiğin remzi diker vişneyi Rahmetler yetiştirir küşneyi Omar Osman akıdıyo çeşmeyi Onun hayratları başka olurdu Çaşırın hızını cemal geçemez Golos gibi herkes tırpan biçemez Cücüğün içtiği kimse içemez Onu sarhoş görmek başka olurdu Kara gıdık köseye baba demezdi Dayı celalsız aşı yemezdi Karameşler yukarıya gelmezdi Onların ahvali başka olurdu Sabah kahvaltısı ayranlı çorba Heyro yiyip gediyodu koyuna Çok kış olur üşürüdük soğukta Tipisi boranı başka olurdu Düğün oldu zöhre ekmek pişirdi Al bayrağı omar Osman taşırdı Şaben kavurmayı tek tek aşırdı Onun et yemesi başka olurdu Duduk erken çıkıyodu harmana Musto kışın sarılıyo yorgana Silik sabahınan içer çalkama Tastan içmesi de başka olurdu Çeno ile cilvir oyun oynardı Kazanlar dizilir bulgur kaynardı Nisan ile mayıs güzel aylardı O günlerde çiğdem çiçek olurdu Yeni nesli pek tanıyamıyom Telefonla bile arıyamıyom Kaliş ali gibi suluyamıyom Onların sövmesi başka olurdu Diko her gün yol alıyo duraktan Hamıs ot çekerdi aşşa çoraktan Ne beklersin benim gibi çıraktan Ustanın yazması başka olurdu Darılmayın bana ahvalim işte Affedin orhanı büyüklük sizde Yiğit lakabıyla anılır bizde Hoşgörünün yeri başka olurdu 08-08-2006 ORHAN KIZLARKAYASI |
16.08.2007, 20:38 | #2 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
|
ŞİİR
SİVAS’IN KIZLARI
Gecesi uzundur Sivas ilinin Sevilmesi zordur ince bellinin Şu yıldızelinin güzellerini Sevmeye doymazsın Sivas elinde Hafiğin yolları çakıllı taşlı Gürün kızlarının gözleri yaşlı Ulaş tanda çıkar o kara kaşlı Sevmeye doymasın Sivas elinde Divriği kızları çalımlı gezer Kangalın kızları doğuştan güzel Suşehri kızları bakmaya değer Sevmeye doymasın Sivas elinde Zaranın kızları çakır gözlüdür İmranlı kızları yiğit sözlüdür Şarkışla kızları çokta nazlıdır Sevmeye doymasın Sivas elinde Doğanşar kızları uzun boyludur Gemerek kızları güzel huyludur Sivas kızları asil soyludur Sevmeye doymasın Sivas elinde 2004 ORHAN KIZLARKAYASI |
16.08.2007, 20:40 | #3 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
|
ŞİİR
KÖYÜMÜN AHVALİ
O şeker pınarın suyu kuruya Hacı çavuş şeker verir arıya İbişin kaz dirlik vermez karıya Ha deyince köye muhtar olurdu Deli Yusuf gene koyun yayıyo Şeho ile cimo ona bakıyo Cemal tüpe her gün bir zam yapıyo Oda olmasa köy perişan olurdu. Eleşkirt karşıda ayrı bir devlet Nazımla devecinin beline kuvvet Köyde olur isen culuğa avrat Bir elin yağınan balda olurdu. Yarım ağa yoncalığı sulardı Kır ali derede türkü çalardı Arap memmet karardıkça karardı Uzunun diktiği hoyuk olurdu. Kaşı kara ile sapa gidesin Baboyla oturup sohbet edesin Mağranın başında düven süresin Öküzle dönmesi başka olurdu Poski ile gözüm kavga ederdi Yayık veli hergün yola giderdi Karahalil hallarına gülerdi Onun kahkahası başka olurdu Hoçurunan lorşo pek geçinmezdi Mılla ağır adam söz geçilmezdi Onların yanında su içilmezdi Büyüğe saygımız başka olurdu. Analar elinden düşmezdi tava Dırı Bekir hergün giderdi ava Koyun gürneş olur gölge sayada Kuzu melemesi ne hoş olurdu Fitiğin remzi diker vişneyi Rahmetler yetiştirir küşneyi Omar Osman akıdıyo çeşmeyi Onun hayratları başka olurdu Çaşırın hızını cemal geçemez Golos gibi herkes tırpan biçemez Cücüğün içtiği kimse içemez Onu sarhoş görmek başka olurdu Kara gıdık köseye baba demezdi Dayı celalsız aşı yemezdi Karameşler yukarıya gelmezdi Onların ahvali başka olurdu Sabah kahvaltısı ayranlı çorba Heyro yiyip gediyodu koyuna Çok kış olur üşürüdük soğukta Tipisi boranı başka olurdu Düğün oldu zöhre ekmek pişirdi Al bayrağı omar Osman taşırdı Şaben kavurmayı tek tek aşırdı Onun et yemesi başka olurdu Duduk erken çıkıyodu harmana Musto kışın sarılıyo yorgana Silik sabahınan içer çalkama Tastan içmesi de başka olurdu Çeno ile cilvir oyun oynardı Kazanlar dizilir bulgur kaynardı Nisan ile mayıs güzel aylardı O günlerde çiğdem çiçek olurdu Yeni nesli pek tanıyamıyom Telefonla bile arıyamıyom Kaliş ali gibi suluyamıyom Onların sövmesi başka olurdu Diko her gün yol alıyo duraktan Hamıs ot çekerdi aşşa çoraktan Ne beklersin benim gibi çıraktan Ustanın yazması başka olurdu Darılmayın bana ahvalim işte Affedin orhanı büyüklük sizde Yiğit lakabıyla anılır bizde Hoşgörünün yeri başka olurdu 08-08-2006 ORHAN KIZLARKAYASI |
16.08.2007, 20:41 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
|
ŞİİR
BENİM KÖYÜM
Eskiden evlerde tezek yakardık Kızları görmeye dama çıkardık En güzel hangisi ona bakardık Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Ekinleri orağınan biçerdik Yazın sıcağında ayran içerdik Bir iş var deseler hemen kaçardık Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Ziyarete çıkar kurban keserdik Mucuğun koyakta aş pişirirdik Enekeyi atıp taş düşürürdük Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Kuzu oğlak toplardık hotun çayırda Körebe oynardık höllük bayırda Ne tatlı olurdu kurrat suyuda Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Sacın arasında kömbe pişerdi Ya bir dilim yada iki düşerdi Buğalekte sığır eve kaçardı Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Dağdan eşeğinen keven çekerdik Pık pık oynar tek ayakla sekerdik Her dağın başına hoyuk dikerdik Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Düğün davetine elma verirdik Beş bin koyun birden dağa sürerdik Sabah omaç ile dürüm dürerdik Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm Yeter aşık Orhan bu kadar sözün Çok özlüyom hala mazide gözüm Yitirmedim yine aynıdır özüm Şimdi bir hoş olmuş o benim köyüm ORHAN KIZLARKAYASI |
16.08.2007, 20:45 | #5 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
|
ŞİİR
İŞTE BEN O KÖYDE ÖLMEK İSTİYOM
Şimdi şehirliler köye göçerler Sebattinle Cengiz film çekerler Düğünlerde etli ekmek dökerler Ben pilava kaşık çalmak istiyom Uco damdan düşmüş baston elinde Osman aga düşkün kendi halinde Eşşek gitmez olmuş tozlu yolunda Ben düz yolda cırıt atmak istiyom Köyde biri varki ezan okuyo Mübaregin sesi yürek yakıyo Musluklarda su yok fıs fıs akıyo Ben avcum dolusu kanmak istiyom Mucuk mustafayı çöştügü gördüm Ziyarat dagına bir hoyuk ördüm Bir günlükte olsa sıgırı sürdüm Ben köyüme çoban olmak istiyom Kepezin başından baktım o köye Sülük yok su çekilmiş vah çatın göle Dagı taşı bir gün gelsede dile Ben oralarda türkü çalmak istiyom Şimdi reşberlik çok kolay olmuş Marketleri bile kapıya gelmiş Bu zamanda köyde yaşamak varmış Ben köyüme geri dönmek istiyom Akçamagara köyüm halin bir başka Orhanı düşürdün çaresiz aşka Ankaraya yakın olsaydın keşke Ben her zaman gelip gitmek istiyom Gurratın suyundan yudumla içtim Soludum havayı kendimden geçtim Bir rüzgar vurdu savruldum düştüm işte ben o köyde ölmek istiyom ORHAN KIZLARKAYASI Şimdi şehirliler köye göçerler Sebattinle Cengiz film çekerler Düğünlerde etli ekmek dökerler Ben pilava kaşık çalmak istiyom Uco damdan düşmüş baston elinde Osman aga düşkün kendi halinde Eşşek gitmez olmuş tozlu yolunda Ben düz yolda cırıt atmak istiyom Köyde biri varki ezan okuyo Mübaregin sesi yürek yakıyo Musluklarda su yok fıs fıs akıyo Ben avcum dolusu kanmak istiyom Mucuk mustafayı çöştügü gördüm Ziyarat dagına bir hoyuk ördüm Bir günlükte olsa sıgırı sürdüm Ben köyüme çoban olmak istiyom Kepezin başından baktım o köye Sülük yok su çekilmiş vah çatın göle Dagı taşı bir gün gelsede dile Ben oralarda türkü çalmak istiyom Şimdi reşberlik çok kolay olmuş Marketleri bile kapıya gelmiş Bu zamanda köyde yaşamak varmış Ben köyüme geri dönmek istiyom Akçamagara köyüm halin bir başka Orhanı düşürdün çaresiz aşka Ankaraya yakın olsaydın keşke Ben her zaman gelip gitmek istiyom Gurratın suyundan yudumla içtim Soludum havayı kendimden geçtim Bir rüzgar vurdu savruldum düştüm Ben işte o köyde ölmek istiyom ORHAN KIZLARKAYASI [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
17.08.2007, 09:36 | #6 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: ŞİİR
Paylaşımların için çok sağol. devamını bekleriz.
|
17.08.2007, 12:40 | #7 |
Usta Yiğido
Sweetgirl Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50
Tecrübe Puanı: 1055
|
--->: ŞİİR
siirlerin cok güzel emegine yüregine saglik devamini bekleriz
17.08.2007, 19:09 | #8 |
Editör
SivasLady Şuan
|
--->: ŞİİR
siirler cok güzel
paylasim icin tskler tek bu olmamis valla "Şarkışla kızları çokta nazlıdır" o kadarda nazli degilizdir yaniii
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
18.08.2007, 07:55 | #9 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
|
-->: ŞİİR
Belkide Öyledir Olamaz mı yani
|
03.10.2007, 15:00 | #10 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
|
MAVİ GÖZLERİN
MAVİ GÖZLERİN
Mavi gözlerine takıldım kaldım Sen gerçek degilsin hayale daldım Bu imkansız aşka bende inandım Beni candan vurdu mavi gözlerin Sormadım ismini söylersin diye İmkanım olsada dönsem geriye Bu şiirim benden sana hediye Beni candan vurdu mavi gözlerin Biliyorum olmaz bir hayel kurdum Tutuldum karşında lal olup durdum Mutlulukla dolsun mekanın yurdun Beni candan vurdu mavi gözlerin 31/07/07 ORHAN KIZLARKAYASI |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|