|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
04.01.2009, 21:12 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
karatasli Şuan
Son Aktivite: 19.05.2009 23:45
Tecrübe Puanı: 600
|
EGER BIRGÜN (siir)
Eger birgün gülerken ansizin
Icin dolup gözlerin yasla dolarsa Yüregine ates düsmüs gibi yanarsa Belki o an seni düsünüp agliyorum, Eger birgün yataginda yatarken Sicacik yorganin altinda üsürsen Kalbini alabildigine dert sararsa Belki o an seni düsümde cagiriyorum, Eger bir gecenin sabahinda uyanip Yatagindan cikmak istemiyorsa canin Eger gözlerin takilirsa uzun uzun Iste o an seni hayal edip özlüyorum.
04.01.2009, 21:19 | #2 |
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29
Tecrübe Puanı: 723
|
Cevap: EGER BIRGÜN (siir)
Susmus dudaklarin sanki kilitli
Konusup mazinden anlat arkadas Yillara borcunu nasil ödedin Verdigin hesabi anlat arkadas Kimdi askina ihaneti katan Kimdi dünyani böyle karartan Kimdi gözlerini hergün aglatan Harcanan ömrünü anlat arkadas Belki mutluluk hiç tatmadin Yerle bir olmussun baktarmadan Saçlarindaki akta ahlarin vahlarin Çalinan kalbini anlat arkadas Kimdi askina ihaneti katan Kimdi dünyani böyle karartan Kimdi gözlerini hergün aglatan Harcanan ömrünü anlat arkadas
04.01.2009, 21:26 | #3 |
Yeni Yiğido
aytmatov Şuan
Son Aktivite: 05.01.2009 19:18
Tecrübe Puanı: 0
|
şiir güzel
teşekkür ederim gurbette düşünecek okadar çok yürek varki benim içinde yatğında uyuyamayan.yada ansızın ağlayan varmıdır acaba bütün benimgibi gurbetten sivasa gidememişlere selamlar |
04.01.2009, 21:28 | #4 |
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
|
bilseydim yar ayrilik var sana böyle baglanmazdim
sensiz gecen tek bir ani yokluguyla kahrolmazdim eger biraz insan olsan beni böyle yandirmazdin her sözünü bin yalanla süsleyipte kandirmazdin görseydim yar su halimi bilki sensiz birakmazdim simdi böyle bir basima hayalinle aglamazdim eger biraz insan olsan beni böyle yandirmazdin her sözünü bin yalanla süsleyipte kandirmazdin
04.01.2009, 21:29 | #5 |
Usta Yiğido
harbikiz58 Şuan
Son Aktivite: 03.10.2012 23:37
Tecrübe Puanı: 671
|
bu şehir girdap gülüm
girdapta mehtap gülüm feleğin bir suyu var su değil kezzap gülüm yezidin harcı zulüm yiğidin burcu ölüm feleğe dayandım gülüm öldümde uyandım gülüm... |
04.01.2009, 21:35 | #6 |
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
|
birgün bir yerlerde ölüp gidecegim
hayata herseye veda edecegim ümidim tükendi yoruldum ben artik bu mutsuz bedeni topraga verecegim kimdir diye gelip soran olmayacak su yalan dünyadan göcüp gidecegim kimseler öldügüme üzülmeyecek mechulden mechule göcüp gidecegim tüm ömrüm bir yüktü omuzlarimda tasimaktan bikdi yoruldu bu adam sanki inat etmis gecmiyor zaman sabrimi taslara calip gidecegim kimdir diye gelip soran olmayacak su yalan dünyadan göcüp gidecegim kimseler öldügüme üzülmeyecek mechulden mechule göcüp gidecegim
04.01.2009, 21:36 | #7 |
Usta Yiğido
ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 650
|
hatıran var binbir yerde canlanıyor perde perde bu sokakta bu şehirde mazilerimi arıyorum
|
04.01.2009, 21:40 | #8 |
Usta Yiğido
harbikiz58 Şuan
Son Aktivite: 03.10.2012 23:37
Tecrübe Puanı: 671
|
Murat İnce - Yalansız Sevdim Seni
Sevdim Seni Dert etme kendine inim inim inleme Sus Bir kere dinle. Çıkarsız sevdim seni Üşürken ısınmaya hasret gecelerde Yalansız sevdim seni Ölüme esen sabah yellerinde. Yanarcasına sevdim seni Çırasız ateşinle yanarken de Ölürcesine sevdim seni Aşkımız tarih yazarken dillerde. Parçalanırcasına sevdim seni Gözlerine bakamazken ağlarken de Ve boğulurken de gözyaşımda sevdim seni Sen sırtını çevirip yerlere atarken de. Muhtaç etme sözlerine Damla damla ağlama Gel son kez dinle. Dört bir yanda sabah ezanlarında sevdim seni Ellerini tutamazken göğsünde uyuyamazken de Serseri olmayan namuslu duyguyla sevdim seni Sen umutları bulutlara güneşe çizerken de... Bozkır kaldığım dağ yamaçlarında sevdim seni Yaşamakla ölmek arasındaki kılda ezilirken de Ödlek olmayan yürekli bir sevgiyle sevdim seni Sevdim seni sevdim seni ne çare Dert etme üzülme Gel beni son kez dinle Yalansız sevdim seni Sevdim seni ne çare Zindan odalarda bin bir dualarda sevdim seni Sen şartlı sevdalara maddelere dökerken de Gözü kara yalan dolan olmayan sevgimle sevdim seni Umutlarımı hicranlara yarınlarımı karalara salarken de. Biliyorsun yok demiştin umut Olmaz dilekleri tüket Yüreğine unutmaktan söz et Nafile dilde son düet Umutlara kes bir bilet Dedin diye istedin diye Razı oldum sustum şimdi Param parça dilim dişlerimde Gücümün yettiği kadar Sesimin çıktığı kadar Avaz avaz bağırıyorum Son nefesimde ölürken de sevdim seni Ölürcesine sevdim seni... Dert etme üzülme Gel beni son kez dinle Yalansız sevdim seni Sevdim seni ne çare |
04.01.2009, 21:47 | #9 |
Yiğido
nicosia Şuan
Son Aktivite: 06.07.2009 17:11
Tecrübe Puanı: 585
|
MAVİ BİR ÖLÜM
Yine sana sesleneceğim Senin kim olduğunu hiç bilmeden Senin kim olduğunu en çok bilerek İsyankar zambakların çılgın nilüferlerin Dört nala açan kiraz çiçeklerinin Dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım Sarı bir hüzün kızıl bir gurur Ve siyah bir öfkeyle konuşacağım sana ........... Sana oklardan değil yaylardan bahsedeceğim Gülün dikeninden değil Gülleri ve dikenleri doğurmaktan yorulmayacağım Topraktan söz açacağım Akan su gelmeyecek kelimelerime Suyu şefkatle kucaklayan damlaları dinlendireceğim ............ Yine sana sesleneceğim Senin kim olduğunu hiç bilmeden Bilmek istemeden ......... Alaattin'in sihirli lambasından çıkan cin bana gelseydi Ve ne dilersem dilememi isteseydi Hiçbir şeyi elde etmeyi dilemezdim Bir şeyden vazgeçmek isterdim sadece Hayatta bir şeyden vazgeçmek lutfedilseydi Bedeli her şeyim olsa bile Sana seslenmekten vazgeçmek isterdim Garip değil mi sana seslenmekten vazgeçtiğimi Bundan hoşlandığımı düşünüyorsun belki de Oysa sana seslenmek bütün hesaplarımı gördüğüm şu dünyadaki Tek geride kalmış hesap benim için Bu dünyadaki tek yük Bu seslenişin kalbini avucumda tutabilmek Kürek mahkumu için kürek neyse Benim için de sana seslenmek o Bir yandan gemiyi ufka ulaştırmanın tek yolu Öbür yandan bileklerimden sızan kanların Gönlümü işgale yönlendiği bir rotanın can suyu Oysa ben sana kürekten değil gemiden bahsetmek isterdim Atalarım bana kadınlara gökyüzünü Gemileri ve yelkenleri anlatmayı öğrettiler Sen kürekleri yağlı urganları Geceyi siyaha gömen fırtınaları öğretmeye çalışıyorsun Sana ellerimle dokunarak gözlerimle okşayarak Göstermek istedim Rüzgarla şişen beyaz yelkenleri Ama senin vaktin yoktu Ben bunu hiç anlayamadım Kavmimin kadınları bana öğretmediler ki Bazı kadınların beyaz apletlerden daha çok Siyah apletleri sevebileceğini ............. Sana sesleniyorum Ve gözlerin bileklerimden parmak uçlarına Toplanmış kan pıhtılarını seyrediyor Kürekleri bırakamıyorum Önce yücelttiğin sonra terkettiğin aşkın onuru için Kalemi bir an elimden düşürmüyorum Ankara Kalesi’nin önünde Sana sesleniyorum .............. Benden kaçıp cennete gitmek isteseydin Seni cennetin kapısına kadar götürürdüm Bana gelmek için seni korkutan cehennem olsaydı Cehennemle konuşur Seni ona anlatabilirdim Oysa sen ne cenneti isteyebilecek kadar aşık oldun Ne de cehennemi isteyebilecek kadar ayrılık Seviyorum seni ama dedin Hoşçakal diye ekledin Şimdi gitmeye mecburum Belki yine gelirim, umarım gelirim Son söz oldu Cennet ve cehennemin dillerini Savaş naralarını ve aşk şiirlerini Gazelleri ve boleroları öğreten atalarım Senin sözlerinin anlamını öğretmediler Hiçbir şey söylemeden gittin Ayrılığın dilsiz olduğunu ben senden öğrendim Dilsiz olanın yaşayabileceğini sen öğrettin bana Ve kalemimle ilk defa yavan gözlerle baktın Yine yeniden sadece sana sesleneceğim Müebbet bir aşk dışında Bildiğim tüm duygularımı terkedeceğim Sana sesleneceğim yine Seni sadece kuru bir sevgiyle değil Derin bir hüzünle binlerce yıllık bir gururla Ve pervasız bir öfke ile sevdiğimi duyuyor musun Mütevazi bir sevgiyle değil Küstah bir aşkla sevdim seni Ben Oosmanlı gibi Kollarımın yetişmediği bir aşkı kucaklamaya çalışırken Ölen köprülerin ülkesindeki Venedikteki son sancağı Kışın üşümemek için şal yaptın kendine Neden bilmiyorum özlemin artıyor içimde Gün geçtikçe eksilir demiştim oysa Atalarımın öğrettiklerine de ters düşse de Sana inanırım bilirsin Zamanla unutursun demiştim Niye daha derinleşiyor öyleyse Derinleşiyor özlemin Ve gönlümde bir iç savaşta dökülen kanları Coşturuyor ayrılık sözlerin Öfkelerimin kararlılığını Aşka katık ederek konuşacağım Bedenim bu dünyayı terkedene kadar ............ Öyle sanıyorum ki Hüzünle ve acıyla pek barışık olmadığın için Benden uzun yaşayacaksın Benden sonra kelimelerim gelecek gönlüne Onların benden geldiğini bir tek sen bileceksin Küstah bir aşkla seveceğim seni Ben savaş ve ölümle haşir neşir olan Kelimeler dışındakileri unutmaya gayret edceğim ÖMrün geri kalınında Sana sesleneceğim yine Ben seni beyrut gibi sevdim ama Sana ne Mağribi ne de Manhatten'i anlatamadım Bağdat ve Şam'ı işgale yeltenmişken Venedik! ten gelen ihanet tarumar etti ordularımı Sarı bir keder, kızıl bir kibir, siyah bir isyanla konuşacağım sana Senin kim olduğunu hiç bilmeden Ağlayan zambakların dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım Senin kim olduğunu en çok bilerek Kavmimin bana vaadettiği tüm aşkları terkedeceğim Müebbet bir aşk, Sarı bir hüzün Kızıl bir gurur ve siyah bir öfkeyle konuşacağım Bu dünyayı terketme müjdesi gelene kadar .......... Hüznü, gururu ve öfkeyi bilseydin keşke Hüznün beni aşan taşkınlığını Gururumun binlerce yıl önceden miras kalmış hoyratlığını Öfkelerimin hiçbir zaman sona ermeyecek ve azalmayacak kararlılığını Anlayabilseydin Anlatabilirdim sana Seninle yaşanan bir aşktan sonra Ayrılığın ölüm bile olsa Mavi bir ölüm olacağını |
04.01.2009, 21:51 | #10 |
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
|
Neden bana yabancı bakıyor gözlerin
Yıllar önce yıkmıştın tanımadın mı? Nerde yeminlerin,nerde sözlerin? Hep seni bekleyeni tanımadın mı? Hala içerimde sen dolaşırsın Hala hayallere sen karışırsın Hala anılarla sen uğraşırsın Hep seni bekleyeni tanımadın mı? Ne hayal kurupta ümid etmiştim Meğer bu ömrümü feda etmişim Şimdi gözlerinde o yaşlar niye? Hep seni bekleyeni tanımadın mı? Hala içerimde sen dolaşırsın Hala hayallere sen karışırsın Hala anılarla sen uğraşırsın Hep seni bekleyeni tanımadın mı
|