|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yasaklı
![]() talatpasa Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2008 21:18
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Şendiller'den hodri meydan
Kahramanmaraş Eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş olaylarının perde arkasını anlattığı kitabının tanıtım kokteylinde 78’liler Vakfı ve dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’e “hodri meydan” dedi. Ökkeş Şendiller’in kitabının tanıtımı, Balgat’taki Kilim Pastanesi’nde yapıldı. Kokteyle, Şendiller’in bir süre önce yollarını ayırdığı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere, siyaset ve kültür hayatının tanınmış simaları katıldı. Kokteylde bir konuşma yapan Ökkeş Şendiller, kitabı yazmaya, bir süre önce eski başbakan Bülent Ecevit’in arşivinde ortaya çıktığı söylenen, Kahramanmaraş olaylarına ilişkin MİT belgelerinin kitaplaşması üzerine karar verdiğini söyledi. 30 yıl önce yaşanan olaylarla ilgili olarak, hala bir kısım basın organlarında yanlı ve yanlış haberlerin yer aldığını belirten Şendiller, “Olaylar, bazı yayın organlarında yazılan gibi değildir. O kanlı olayların müsebbibi, o zamanki Başbakan Bülent Ecevit ve ekibidir. Ecevit, olaylarda sol örgütlerin rolü olduğunu belirten İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı’yı daha Ankara’ya dönmeden istifa ettirip yerine Hasan Fehmi Güneş’i geçirmiştir. Hasan Fehmi Güneş de, ben dahil yakalanan sağcıları Ankara’ya getirterek 17 gün işkence yaptırıp olayları üstlenmeye zorlamıştır. Güneş, göreve gelir gelmez Emniyet ve MİT raporlarını çarpıtmıştır. Buradan 1978’liler Vakfı’na hodri meydan diyorum. Onlara bir konferans düzenlemeleri çağrısında bulunuyorum. Ancak, orada Hasan Fehmi Güneş, Garbis Altınyan ve Hamit Kapan’ı karşıma çıkarmalarını istiyorum” diye konuştu. Şendiller, 70’li yıllarda meydana gelen olaylar tahlil edilmedikçe, Antalya’da üniversite bahçesinde silah kullanarak olayları tırmandırmaya çalışan Ömer Ulusoy gibilerinin kimlerin maşası olduğunun anlaşılamayacağını söyledi. Konuşmasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i de eleştiren Şendiller, “Sayın Evren hala yalan söylemeye devam ediyor. Askeri mahkemede beraat ettiğim halde görmezden geliyor. Ne yazık ki Anayasa’daki 15. Madde yüzünden dava açamıyorum. Bu nedenle kendisini kınıyorum” ifadelerini kullandı. Şendiller’in ardından konuşan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, belli bir kesimin yıllardır sürekli Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarını çarpıtarak kendi görüşlerini kamuoyuna dikte ettiğini belirtti. Ökkeş Şendiller ve pek çok suçlanan ismin mahkemelerde belge bilgi ve deliller sayesinde beraat etmesinin de bu kesimce hiçbir zaman dikkate alınmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, “Hep kafalarında bir senaryoyu dayatmaya çalışıyorlar. Mesela bir televizyon dizisi var. Orada da benzer şekilde yanlı ve yanlış anlayış var. Kendini kurtarmak için tarih bu kadar kirletilemez” şeklinde konuştu. Kokteylde konuşan İbre Yayınevi’nin sahibi Şenol Uğurlu da, yakın tarihimize ışık tutacak türden kitapları yayınlamaya devam edeceklerini kaydetti. |
![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bende kendisini yazdığı bu kitaptan dolayı kutluyorum.
![]() |
#3 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şendiller, 70’li yıllarda meydana gelen olaylar tahlil edilmedikçe, Antalya’da üniversite bahçesinde silah kullanarak olayları tırmandırmaya çalışan Ömer Ulusoy gibilerinin kimlerin maşası olduğunun anlaşılamayacağını söyledi.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu tür şeyler, zamanla iyileşmiş kabuk bağlamış bir yarayı yeniden kaşımak gibi birşey.Hiç gerek yok bunlara. Sen haklı yok ben haklı gibi. Kim ayranım kara der.Herkes bir şekilde kendini haklı gösterme masum gösterme çabası içinde.Evet geçmişte her iki kesiminde yaptığı büyük hatalar vardır mutlaka.Şimdi bunları tekrar ısıtıp yeniden bir tartışma, çatışma ortamı yaratmak kime ne yarar sağlar.? Artık sağı solu mu kalmış.Gün ülkeye sahip çıkma günü, gün gerçek vatanseverlerin birleşme günü ve birlikte haraket etme günüdür.
![]() |
#5 | |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Yiğido
![]() ![]() myigitsoy Şuan
![]() Son Aktivite: 30.01.2010 13:34
Tecrübe Puanı: 669
![]() |
![]() Bencede Teşekkürler Konu İçin Güzeldi
![]() |
#7 | |
Yasaklı
![]() talatpasa Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Ökkes Sendillerin yigitligine de sevindim, adam resmen Hodri Meydan diyor. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Talatpaşa kardeşim ökkeşi tanıyan seven,saygı duyan şimdiyekadar zaten bu konudaki kararını vrmiştir.Bu gerçekten çok hassas bir konu ben kapatılması konusundan yanayım.İnşallah sende bizi kırmazsın.Selamlar sevgiler.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
![]() talatpasa Şuan
![]() |
![]() Valla konuyu nasil kapatacam, bilmiyorum.
Artik yöneticiler kapatsin, gerek varsa. |
![]() |
![]() |
#10 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() |
![]() |
![]() |