|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.02.2009, 18:39 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 815
|
SEÇİM ÖNCESİ PALAVRALAR
SEÇİM ÖNCESİ PALAVRALAR
Hani bir zamanlar çocukluğumuzda bir şarkı vardı. Ajda Pekkan’ın PALAVRA PALAVRA HEPSİ PALAVRA. Eski yıllarda her şey güzeldi ya, şarkıları da pek hoştu. Eski olan her şeyi özlüyorum. Bu şarkı aklıma gelince şu günlerde Ülkemizde her gün yerel ve ulusal televizyonlarda izlediğimiz Belediye Başkan adayları geldi aklıma. Canım bu kadar da olmaz ki!.demeden geçemeyeceğim..Her başkan adayı yanı başına medyayı almış, sözüm ona halka ben varım görüntüsü vermek için birbiri ile yarışıyor. Ya verdikleri sözler elbette hep aynı şarkı PALAVRA PALAVRA HEPSİ PALAVRA Neden mi? Gayet açık ve net gerçekler ortada. Bu güne kadar hangi siyasetçi ve yetkili hayal ettiği o koltuğa oturmadan önce verdiği sözleri yerine getirmiştir. Belki çalışıyor gözükmek ve hava atmak için söz verdiklerinden ancak bir veya en çok iki sözü gerçekleştirmiştir. Hani bunu da ilerde halka yaptığı çalışmaları anlatırken “ Şunu şunu yaptık” diye ellerinde koz olması içindir. Oysa sözüm ona şu hizmetleri yaptık diye böbürlendikleri sadece söz verdiklerinden bir kaçıdır... Çünkü amaç bellidir. Amaç o koltuğa çalışmak, halka hizmet etmek için değil sadece koltuğu kapmaktır. Eğer aksini iddia eden var ise ben Sivas topraklarında koltuk kapmak için yarışan birçok yetkililerin vaat ettikleri konuları yazılı olarak saklıyorum ve takip ediyorum. Kurum adı vermiyorum gerekirse veririm. . Hep yapacağım, cağım cağım, sonrada ortada bir şey yok. Yapılan hizmet yok. Kimlerin neleri söz verdiklerinin birçoğunu saklıyorum. Ben şunu söz verdim ve gerçekleştirdim diyen kaç kişi vardır. Sadece Belediye değil genel olarak diyorum, diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da anlatmaya çalışıyorum. Öyle sanıyorum ki Sayın Belediye Başkanı adaylarımız da her gece uyumadan önce “ Acaba yarınki yapacağım medyalı gezimde hangi palavrayı atsam” diye düşünüyorlardır. Örneğin Sivas’taki Belediye Başkanı adaylarımız şu ana kadar gözlemlediğim kadarı ile o kadar çok şeylere söz verdiler ki adeta palavra için birbirleri ile yarışıyorlar. Bakalım artık Sivas halkı olarak merakla bekliyoruz. Öyle sanıyorum ki seçim günü olana kadar Sivas’a deniz getireceğiz demedikleri kaldı, önümüzdeki günlerde bunu da derler bellimi olur. Yapmayınız Allah Aşkına. Halkımızı sizler ne sanıyorsunuz. Ulus olarak bizler artık palavralardan bıktık, usandık sadece hizmet istiyoruz. Saygıdeğer Belediye Başkanı adaylarımız eğer gerçekten halka gönül verip, bizlere hizmet sunmak için aday iseler o zaman neden medya önünde güçlerinin yetmeyeceği konulara söz verip yapacağız, edeceğiz diye halka şirin gözükmek için yarışıyorlar. Lütfen gerçekçi olalım lütfen! halkımız artık beyaz yalanları, olmayacak vaatleri dinlemekten bıktı usandı. Kimseye güveni kalmadı, çünkü kime inanıp oy verdiyse hep hayal kırıklığına uğruyor. Ulus olarak Türk halkı şaşkın ve kararsızlık içindedir. Oysa halk için var olan, halka hizmet etmek için tüm yüreği ile bu hizmete gönül vermiş birisi medya ile şehri, esnafı ayaküstü adet yerini bulsun diye görüntü yapıp, boyunu gösterip gezmez. Gittikleri yerde yapacağız, edeceğiz diye oy almak için halkı kandırmaz. Hangi esnafın işyerine oturup ta bir bardak çayını içip derdini dinlemişlerdir.? Acaba sokaktan geçen hangi kalka yaklaşıp ta medya olmadan “ VATANDAŞ DERDİN NEDİR, BİZLERDEN NE GİBİ HİZMET BEKLİYORSUNUZ”? demişlerdir. Hangi fakirin o asil hanesine gidip soğukta mı, aç mı, susuz mu derdini dinlemişlerdir.? Hangi engelli ailesine, şehit ailesine, yalnız başına yaşam mücadelesi veren yaşlılarımızın hanesine v.s. gidip sorunlarını dinleyip ne tür hizmet istediklerini sormuşlardır. Sivas’ta tüm hizmetler şehir merkezine yapılıp göz boyanıyor kırsal mahallelerimiz ne durumda medyayı alıp oralara da bir uğrasalar fena olmaz diyorum. Sözün kısası Türk Ulusu olarak artık tüm yetkililerden medya karşısında sadece görüntü yapıp, halka sözüm ona şirin gözükmeye çalışarak koltuk uğruna PALAVRA dinletenlerden usandık. Halk olarak bizler medya peşinde çarşıları, pazarları ateş alır gibi sırf görüntü olsun diye gezip, olmayacak pembe vaatler ile birbiri ile yarışan Belediye Başkanı adayları değil, reklam yapmadan halkın sorunlarını dinleyen, onlardan nasıl hizmet beklediklerini soran, esnaf, memur, işçi, emekli, engelli, yaşlı, işsiz, öğrenci v.s. halkımızın sorunlarını dinleyen çözüm arayışı üreten, siyasi olarak sadece kendi görüşündeki halka hizmet etmeyen, devletin ve bulunduğu kurumun bütçesini kendi görüşündeki halka bol keseden yağdırmayan, siyasi görüş ayırımı yapmayıp herkese aynı hizmeti eşit olarak sunan, tarafsız, yürekli, palavradan uzak gerçekçi, verdiği sözleri mertçe yerine getiren Belediye Başkanı adayları istiyoruz. Temennim Cumhuriyet, kültür, sanat ve ozanlar diyarı Sivas’a bu güzel ilimize ve tüm illerimize canı gönülden, gerçekten hizmet edecek kimler ise onlar gelsin. Ama nerde..! şu ana kadar ben henüz rastlamadım ya siz ?.... SABİHA SERİN Şair Araştırmacı Yazar SİVAS |
26.02.2009, 18:41 | #2 |
Usta Yiğido
fatoş_yvz Şuan
Son Aktivite: 27.05.2010 15:19
Tecrübe Puanı: 750
|
Cevap: SEÇİM ÖNCESİ PALAVRALAR
hiç güLcem yoktu vaLLakonuNun başLıgı süper tamda seçim zamaNı isabet etmiş yani)))
26.02.2009, 19:05 | #3 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Seçim oluyor seçim değişecek mi geçim
Bu kısır döngülerin galibi mağlubu kim Her yan kuru slogan her yer afiş resim Vaad üstüne vaad isim üstüne isim Bayatlamış sözlerle miting nutuk merasim Seçim oluyor seçim değişecek mi geçim Laf imalatı başlar durur her tür üretim Bir başarı var o da üretmeden tüketim Milyarları olanlar kendini eder takdim Ne dolaplar çevrilir liste olurken tanzim Fazla önemli değil liyakat gayret azim Aklı evveller fazla lakin yok aklı selim Seçim oluyor seçim değişecek mi geçim...
26.02.2009, 19:11 | #4 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1043
|
Ne Seçimi Be Kardeşim
Ne seçimi be kardeşim, Seçim değil geçim gerek! Oy vermeye gitmez elim, Seçim değil, geçim gerek! Daha önce verdik size, Lanet olsun hepinize. Düzeni değiştirsenize Seçim değil geçim gerek! Rejim bozuk bir araba, Kim geçse direksiyona. Şu millete bir baksana Seçim değil, geçim gerek! Yalan seçmeni aldatır Gelen gideni aratır. Kendine çıkar yaratır, Seçim değil, geçim gerek! İşçi memur bağırıyor, Köylüm ise kan ağlıyor. İşsizler ordusu doğuyor Seçim değil, geçim gerek! Hani nerede vaatler, Nerede kaybolan servetler. Peşkeş çekildi o kitler Seçim değil, geçim gerek! Döndük esir milletlere, Atatürk'süz gariplere. Acıyın şu öksüzlere, Seçim değil, geçim gerek! Hani Atatürk'ün emri, Fikirleri, ilkeleri... Her millet bizden ileri Seçim değil, geçim gerek! Son elli yıl neler oldu, Gelen yedi cebi doldu. Bu milletin benzi soldu, Seçim değil, geçim gerek! Bayrak, bir de sınır kaldı, Bağımsızlık yaralandı. Biz çalıştık eller aldı Seçim değil, geçim gerek! Bu verimli memlekete, Sahip gerek ama nerde? Bin kere yeter millete, Seçim değil, geçim gerek! Kemer sıktırıp her kere, Muhtaç ettiniz namerde. Delik kalmadı kemerde, Seçim değil, geçim gerek! Vallahi doyduk yalana, Politikacı hay sana! Selam ederiz anana Seçim değil, geçim gerek! .. Atabay Güveloğlu
26.02.2009, 19:15 | #5 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4522
|
Politikacıların secim zamanı milletin oylarını almak için ne kadar gülünc duruma düştüğünü hep beraber görüyoruz bizim yapacağımız teık şey bunların palavralarına inanmamak takım tutar gibi parti tutmadan bize hizmet edecek insanlara oylarımızı vermeliyiz
26.02.2009, 19:16 | #6 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1043
|
Seçin Geliyor
Yine seçim geliyor bak Secim bitsin gör halini Şimdi yüzler gülüyor bak Seçim bitsin gör halini Maskeleri takacaklar Tatlı tatlı bakacaklar Bunlar bizi yakacaklar Seçim bitsin gör halini Anlatırlar masalları Kandırırlar insanları Doldururlar cüzdanları Seçim bitsin gör halini Seçimlerde uyanırlar Renkten renge boyanırlar Kapımıza dayanırlar Seçim bitsin gör halini Siyaset zanginin postu Siyasiler zengin dostu Meydanda coşanlar sustu Seçim bitsin gör halini (GÜLBAHÇE) dost acı sözü Siyasete doydu gözü Sevmiyor maskeli yüzü Seçim bitsin gör halini Salim Gülbahçe
26.02.2009, 19:39 | #7 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Onlar seçim derdinde biz geçim derdinde.
Siyaset ve politika zaten palavra işi. Bunu rahmetli Kemal Sunal "zübük" filmyle çok güzel rolünü yapmıştı. Ben yaşım itibarıyla şuana kadar gerçekten halk için çalışan halkın gerçek sorunlarına eğilen birine henüz rastlamadım. Gelen çevresini yedi sülalesini zengin edip çekip gitmiştir. Şeçim gününe kadar kapı kapı oy dilenciliği yaparlar, sonrada bir daha seni tanımazlar. Güzel bir konuya değinmişiniz Sabiha hanım. Teşekkürler. Palavralara karnımız tok bizim, akı, karayı iyi seçmek herşeye inanmamak gerekir.
26.02.2009, 19:44 | #8 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1282
|
Bazı yalanalr var ki bence insanlık suçu altında mahkemeye götürülmeli..
Mesela her ev hanımına 500 ytl maaş bağlayacağım gibi.. Cdii manada onursuzluk ve çirkeflik ürünü bir vaattir yani yalandır..
26.02.2009, 19:45 | #9 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4522
|
Bizi nasil uyuttular yillarca, ama millet artik mantik ötesi vaatlere inanmiyor. Vatandasin secme hakki kisitli, secilecek olanlar kisitli. Önümüze secilmek icin sürülenlerden birini secmek zorundayiz, al birini vur ötekine, hepsi birbirinden palavraci ve vatandas da palavricilardan birini secmek zorunda. Önce vatandasin istedigini secebilecegi bir sistem olusturulmali bu saglanmadigi sürece palavracilardan birini secmek zorunda kalacagiz.
Yaziniz cok güzel, bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkür edeerim.
26.02.2009, 21:20 | #10 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2173
|
Evet kesinlikle Sabiha hanimi yürekten kutluyorum tesbitler harika..
|